• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

abim ve gelinimiz

telefonu açmama olayını benim de yaptığım oldu kötü biliyorum niyetli değildi ama bunaltıyordu bazen.biraz belli ettim sanırım artık bana daha mesafeli.mesafe kötü birşey değildir yine birlikte yiyor içiyor gülüyoruz ama eskisi kadar üzerime gelmiyor (ya da düşmüyor diyelim) ben böyle daha mutluyum... bunu keşke en başta yapsaymışım diyorum o kadar özel şeyler paylaşmasaydım işlerine karışmasaydım yorum yapmasaydım eleştirmeseydim bunlar hep çok yakınken oldu gerek yoktu ....

Seni az çok anlayabiliyorum tatlım.Benim de 8 sene can ciğer arkadaşlık yaptığım insan çok sevdiğim abimle evlendi.İkisi ile de aram bozuldu.(yanlış anlaşılmasın aralarını ben yapmıştım,ama onlar beni bazı konularda çok kırdılar)Ben psikolojik olarak çok yıprandım.Şu an bende evliyim.Ama pek evlerine gitmem.Abim geçenlerde anneme gelmiyorlar,gitmiyorlar falan demiş sanki kendi çok geliyor gibi.Boş ver diyeceğim ama sen yine de takacaksın.Sadece kendini üzmekle kalıyorsun boş ver canları isterse gelsinler,ha sen ille abini görmek istiyorsan sen git,onlar gelmezse gelmesinler.Böyle şeyleri kafana takma güzelim sen eşinle mutluluğuna bak.

Valla ben konu sahibi arkadaşa sonuna kadar hak verdim.Çünkü ben bu tarz ilişkilerde saygı korunmak şartıyla yakınlıktan yanayım.Çünkü istesenizde istemesenizde bir ömür yüz yüze bakıcağınız insanlar gelinlerde görümcelerde.

Ayrıca yakın olmak varken araya saçma sınırlar konulmasına katlanamıyorum bende bir görümce olarak..

Herkes facebooka resminizi koymak zorunda değil demiş.Evet normal olarak değil belki ama özel bir günden bir nişandan bahsediyoruz.İnsan çarşaf çarşaf kendi ailesinin resimlerini koyarken erkek tarafına öksüz muamelesi yapıyorsa bende bunda artniyet ararım kusura bakmasın kimse..

Gelininiz görünen o ki klasik muhabbetlerin içine girerek sizle çok yakın olmak istemiyor belli.Ve ne yazıkki erkeklerde bu konuda hiç ince değildirler gidim kız kardeşimi görüm falan diye.Hiç akıllarına gelmez bunlar yada onlara göre gitmemekte garip bi taraf yoktur..

Benim için baştan beri hiç sorun olmadı ama bizim gelinimizde soğuktur.Annem onu aramasın 40 gün aramaz öldünüzmü kaldınızmı die yada çıkıp gelmez bütün gün evde ve 5 dakika mesafede olmasına rağmen.Ki biz geldiğinde çok saygı gösteririz ona.Dediğim gibi bu benim için mühim diil ama annem çok taktı kafasına bir dönem.Zona bile oldu yaşadığı sıkıntıdan neyseki oda anladı artık onu..

Anlicağın tatlım sakın takma kafana gelininizi.Ve yaptıklarını önemseme bile.Çünkü pek akıl sır erdiremiyorum bende bazen gelinlere..Ve şunu biliyorumki ince olmayan bir insanı zorla değiştiremiyorsun.Bişileri düşünmeye devam edersen ancak kendine zarar verirsin,bu gelinizin umrunda bile olmaz göründüğü kadarıyla..

belli ki gelininiz seni fena halde kıskanıyor. ama sen iyi birisin demek ki gidip abine karın şöyle dememişsin bravo. başkası olsa neler yapardı. bence sen hiç merak etme. hamile dedin değil mi bak gör bebek gelsin nasıl arıyor seni sürekli yardım et canım diye.. ama bence sen ne olursa olsun yüzgöz olma gerek yok canını sıkmaya. hem sen git abini gör yani ne var bunda kardeşisin ille de davet edilmene gerek yok..

bence face ve resim konusunda da haklısın diğer anlattıklarında da!
mesafe kurmak istemekle alakalı bi durum diil ki,
zaten anladığım kadarıyla anne baba farklı şehirde,
siz çok müdehaleci herşeye karışmaya çalışan bi görümce diilsiniz..
e o zaman kusura bakmasın da zaten gayet mesafeli bi durum var,
hepten de dış kapının mandalı gibi davranılmaz ki, siz kardeşsiniz sonuçta....
bu kadar yakın oturup defalarca davet etmenize rağmen evinize hiç gelmemiş olması
aşırı kaba ve sinir bozucu bi davranış...
kızkardeşi olan biri olarak kendimi bi an sizin yerinize koydum,
sadece kardeş olarak abim olduğunu düşündüm, inanın ben olsam bende çok üzülürdüm...
abiniz özellikle sizi sevdiğini söyleme gereği hissetmiş bence farkında biraz durumun ama
daha yeni evliler belki de bişeylerin oturması bekliyodur...
eşi çekingendir belki dicem ama öyle bile olsa insan nezaketen çağrıldığı yere gider yani....
neyse siz abinizi arayp sormaya devam edin arkadaşlara katılmıyorum,
gelininizi de yine de arada arayın hamileymiş, belki iyi niyetinizi farkeder
utanır hareketlerinden....

canım aynen benim gibisin bende tek kızım 2 abim var bir anda ben mi yazdım bunu dedim. bence bu gelinler bizi kıskanıyorlar:)
benim 7sene oldu ağladım konuştum sıcak davrandım herşeyi yaptım olmadı olmadı. bu zamana kadar sadece 1 kere beni sadece doğumumda aradı hiç aramadı daha neler neler. ben çare bulamadım ve artık boşverdim yapacak bişey yok. allah görsün ve bilsin sende boşver

vallahi canım herşey insanın kendi elinde.. senin iyiliğini güzelliğini görür bir kardeş kazanır, senin iyiliğini güzelliğini görmez araya mesafe koyar bir görümce kazanır, bu böyledir.. aynı şey gelin kaynana ilişkisi için de geçerlidir,, herkes nasıl istiyorsa , iyi olursun, iyi görürsün anne kazanırsın, kötü olursun , kötülülük görürsün kaynana kazanırsın.. ben seni bir görümce olarak çoook iyi anlıyorum canım.. ben yenge konusunda da görümce konusunda da çok çok şanslıyım allahım nazarlardan korusun.. ablam birdi, 3 oldu.. yengemi de ablam gibi severim görümcemi de.. insanların kafasındaki kalıp yargılar nedeniyle insanlarla arasına mesafeler koymasına karşıyım.. biriyle evlenirken ailesiyle de evleniyorsun, sevmeye de kazanmaya da çaliş, yok kafana uymadiysa yanlışını gördüysen seni incittiyse işte o zaman mesafe koy, yoksa çook iyi anlaşabileceğin kardeş gibi olabileceğin insanları kaybedebilirsin kafandaki o yalan yanlış önyargılarla.. face olayında sana katılıyorum.. yengem face de beni eklememiş olsa bozulurdum, saçma gelirdi.. sonuçta sevdiği adamın kardeşiyim, kırk kat yabancı değil.. ama yengem hep bizi kazanmaya çalişti, face de kızkardeşi olarak görünüyorum mesela, ne kadar mutlu oluyorum, nişan düğün gibi şeylerde boy boy fotolarımızı da koydu, bebeği oldu bebeğimle halası diye fotolarımı koydu, e bunlar insanları yakınlaştırır, hiç düşünemiyor mu, hiç kazanmaya iyi geçinmeye sevdiği adamın ailesiyle güzel ilişkiler kurmaya çalişmiyor mu ? e sadece sevdiğim adamı alayım ailesini kazanmaya çalişmayım demekle olmaz, yapayalnız kalırsın işte.. ha aranızda problem olur o zaman ayrı, ezdirmesin kendini derim, ama bi problem falan da yok, nedensiz bir soğukluk yani.. vallahi tuhaf.. ben erkek olsam böyle bi karım olsun istemezdim şahsen.. kocamın da böyle olmasını istemem.. ailemin bi yanlişini görmediği sürece iyi geçinmeye güzel ilişkiler kurmaya çalişmasını isterim.. bizim bizden başka kimimiz var yahu, ailemizden başka kimimiz var.. zaten hayat şartları, iş ,güç aile kavramına balta vurup duruyor, eskiden anneanne babaanne bilirdik gider hallerini hatırlarını sorardık şimdi işten güçten insan yüzü görmeye iki muhabbet etmeye vakit kalmıyor, bari kardeşlerimizle görüşelim, eşleriyle görüşelim, insanız yaa, sosyalliğimizi unutur olduk.. bilmiyorum, ben aile konusunda hassasım, benim de bi tek bi abim, allahıma şükürler olsun ki bal gibi bi yengem var, bal gibi eniştem var, ben de nişanlıyım değil görümcemle nişanlımın kuzenleriyle bile güzel ilişkiler kurmaya çalişiyorum, akrabam olarak kendi kuzenim olarak görüyorum hepsini, nişanlıma ben diyorum halanlara gidelim teyzenlere gidelim diye, bazı değerlerimizi yitirmemek lazım, gittikçe yalnızlaşiyoruz bu kafamızdaki önyargılar yüzünden..

vallahi canım herşey insanın kendi elinde.. senin iyiliğini güzelliğini görür bir kardeş kazanır, senin iyiliğini güzelliğini görmez araya mesafe koyar bir görümce kazanır, bu böyledir.. aynı şey gelin kaynana ilişkisi için de geçerlidir,, herkes nasıl istiyorsa , iyi olursun, iyi görürsün anne kazanırsın, kötü olursun , kötülülük görürsün kaynana kazanırsın.. ben seni bir görümce olarak çoook iyi anlıyorum canım.. ben yenge konusunda da görümce konusunda da çok çok şanslıyım allahım nazarlardan korusun.. ablam birdi, 3 oldu.. yengemi de ablam gibi severim görümcemi de.. insanların kafasındaki kalıp yargılar nedeniyle insanlarla arasına mesafeler koymasına karşıyım.. biriyle evlenirken ailesiyle de evleniyorsun, sevmeye de kazanmaya da çaliş, yok kafana uymadiysa yanlışını gördüysen seni incittiyse işte o zaman mesafe koy, yoksa çook iyi anlaşabileceğin kardeş gibi olabileceğin insanları kaybedebilirsin kafandaki o yalan yanlış önyargılarla.. face olayında sana katılıyorum.. yengem face de beni eklememiş olsa bozulurdum, saçma gelirdi.. sonuçta sevdiği adamın kardeşiyim, kırk kat yabancı değil.. ama yengem hep bizi kazanmaya çalişti, face de kızkardeşi olarak görünüyorum mesela, ne kadar mutlu oluyorum, nişan düğün gibi şeylerde boy boy fotolarımızı da koydu, bebeği oldu bebeğimle halası diye fotolarımı koydu, e bunlar insanları yakınlaştırır, hiç düşünemiyor mu, hiç kazanmaya iyi geçinmeye sevdiği adamın ailesiyle güzel ilişkiler kurmaya çalişmiyor mu ? e sadece sevdiğim adamı alayım ailesini kazanmaya çalişmayım demekle olmaz, yapayalnız kalırsın işte.. ha aranızda problem olur o zaman ayrı, ezdirmesin kendini derim, ama bi problem falan da yok, nedensiz bir soğukluk yani.. vallahi tuhaf.. ben erkek olsam böyle bi karım olsun istemezdim şahsen.. kocamın da böyle olmasını istemem.. ailemin bi yanlişini görmediği sürece iyi geçinmeye güzel ilişkiler kurmaya çalişmasını isterim.. bizim bizden başka kimimiz var yahu, ailemizden başka kimimiz var.. zaten hayat şartları, iş ,güç aile kavramına balta vurup duruyor, eskiden anneanne babaanne bilirdik gider hallerini hatırlarını sorardık şimdi işten güçten insan yüzü görmeye iki muhabbet etmeye vakit kalmıyor, bari kardeşlerimizle görüşelim, eşleriyle görüşelim, insanız yaa, sosyalliğimizi unutur olduk.. bilmiyorum, ben aile konusunda hassasım, benim de bi tek bi abim, allahıma şükürler olsun ki bal gibi bi yengem var, bal gibi eniştem var, ben de nişanlıyım değil görümcemle nişanlımın kuzenleriyle bile güzel ilişkiler kurmaya çalişiyorum, akrabam olarak kendi kuzenim olarak görüyorum hepsini, nişanlıma ben diyorum halanlara gidelim teyzenlere gidelim diye, bazı değerlerimizi yitirmemek lazım, gittikçe yalnızlaşiyoruz bu kafamızdaki önyargılar yüzünden..

valla bravo...sizin gibi bi geline sahip oldukları için çok şanslılar bence...

sen benim görümcem olsan ikidebir gelir bıktırırım seni emin ol...:29:

Son düzenleme:
valla bravo...sizin gibi bi geline sahip oldukları için çok şanslılar bence...

çok teşekkür ederimm.. güzel bakan güzel görür.. 3 günlük dünya, geçinmeye hevesli oldu mu insan gül gibi geçinilir.. yersiz mesafeleri ve önyargıları sevmiyorum.. allah her daim gönlü güzel insanlarla karşilaştirsin..

işte anladığınız gibi ben bir görümceyim ve sizlerle canımı sıkan bu olayı paylaşmak istiyorum.

ben evin tek kızıyım ve en küçüğüyüm,2 tane abim var,büyük abim evli başka bir şehirde ve eşiylede hiçbir sorunumuz yok,benim konum küçük abimin eşi.

abim 1,5 sene kadar önce eşiyle tanışıyor,iş ciddiye binincede abim kızı benimle tanıştırmak istedi,tanıştık,beraber yemeklere çıktık falan filan,birgün bu kız eşimi beni abimi yemeğe davet etti,kendi kız arkadaşınıda çağırmış,neyse yemekler yendi sofra toplanacak ben mutfağa bulaşıkları götürüyordum,arkadaşıyla gelinde mutfaktalardı,fısır fısır birşey konuşuyorlardı ben elimde bulaşıklarla içeriye girince hemen sustular,ben böyle şeylerden hoşlanmıyorum ya,hoş birşey değil,şimdi ben demekki benim hakkımda konuşuyorlardı ondan sustular diye düşünüyorum,zaten bu konunun üzerinde de fazla durmadım.

geçen sene yılbaşında eşimle otele gidecektik,abimde bizde gelelim hep beraber gidelim dedi,yılbaşı akşamı evlilik teklif edecek,ben kendim bizzat tek taşını falan aldım.yılbaşı akşamı abimle animasyondan birini bulup noel baba kılığında yüzüğü kıza verdirip abimde o sırada evlenme teklifi edecek diye biz abimle masadan kalkıp animasyoncu aramaya gittik,yarım saat sonrada döndük.bir baktım bizim kız salya sümük ağlıyor,işte ben yalnız kaldım da bilmem ne,üstelik masada benim eşimde var,bir sürü trip yaptı falan sonra evlenme teklifi alınca sustu ama gıcık oldum orada.
neyse abimler nişanlandı falan ben kıza faceden arkadaşlık teklif etmiştim beni eklemedi,ben öyle içime atamam aradan 2 ay falan geçti sordum niye eklemiyorsun diye,yok canım görmedim,bilmem ne falan birsürü hikaye yazdı ve nitekim yine eklemedi va hala facede arkadaş değiliz,bende zaten arkadaşlık teklifimi geri çektim.nişan fotoğraflarını kendi facesine koymuş olacakki abimin facesine etiketlemiş,resimlerde 1 tane bile ne ben,ne eşim,nede ailem yok çok şaşırdım,çok bozuldum,abimede bir gördüğümde söyledim,abi niye bizim ailemizin resimleri yok dedim,abimde sen şimdi bunuda kafaya takarsın dedi,evet takarım dedim ve hala bizim resimlerimiz yok kızlar.

annem köyden abimlerle birşeyler göndermiş,abim telefonla aradı nişanlısıda yanında,evdeysen biz geliyoruz sana annmin gönderdiklerini getiriyoruz oradan eve geçicez dedi,bende iyi isterseniz kahve içelim öyle gidin dedim telde,abimde tamam olur dedi,2 saniye geçti geçmedi yok biz verelim gidelim çıkmayalım dedi,anlayacağınız kız orada kaş göz birşey yaptı ve gelmek istemedi.ve bu şekilde birakaçkere daha oldu.

ne zaman bir araya gelsek kız benim yanımda kıpkırmızı oluyor,bariz belli yani,sinirli sinirli tripler falan,eşiminde dikkatini çekti bu ve hala anlam veremiyoruz.ve inanın kıza hiçbirşey demiyorum,yani öyle laf sokan trip yapan biri değilim.doğumgünümde sağolsun telefon açmış görmedim,sonradan (1 saat sonra)gördüm aradım bu sefer o tekrar aramadı,başka zaman aradım yine bakmadı,insan hadi 1 saat görmez,5 saat görmez,sonra telefona bakınca aradığımı görmüyormu,birtürlü yaptığı şeylere aklım ermiyor.he pardon abimle bir kere tartıştıklarında ve abim ondan ayrılınca beni arayıp tam 2 saat konuşmuştu onu atlamışım.

temmuzda evlendiler,evleri bize çok yakın,rahatsız etmemek için kesinlikle gitmiyorum,1 kere yemeğe çağırdılar,1 kerede abimin doğumgününde çağırdılar Allah razı olsun ozaman gittim,bende onları yemeğe davet ettim ama hala gelmediler,şimdi hamile,kendiside çalışıyor vakitleri olmuyor diyicem ama başka yerlere gidiyorlar,benim evim 5 dk uzaklıkta kızın ailesi 2 saat uzaklıkta ama oraya gidecek vakitleri var fakat benim evime gelecek kadar vakitleri yok.burada sadece gelinimizi eleştirmiyorum,abimide eleştiriyorum,bu nedir anlamadım,kendime dönüp bakıyorum nerede yanlış yaptım diye ama cevap yok,eşime anne soruyorum onlarda bana hak veriyor.

dün artık dayanamadım abimi aradım,yalnızmış,eşini suçlarcasına konuşmadım ama üzüldüğüm konuları dile getirdim,eşini konuya dahil etmedim,sadece telefonla hatırımı sorsa bile mutlu olcağımı söyledim abime,abim doktor kızlar,çok yoğun olduğunu sürekli hastane ev arası gidipgeldiğini falan söyledi,vaktimiz olmuyor hiçbiryere gitmiyoruz zaten dedi,halbuki her hafta biryere gidiyorlar,tabiiki gidecekler ama benim evime 1 kere bile gelmediler.

şimdi size soruyorum kızlar ben ne yapmalıyım,bu durum beni çok üzülüyor,zaten hassas kafaya çok takan biriyim,haksızmıyım ya,birde siz dışardan biri olarak yorum yapın,lütfen!

Cnm yazdıklarından seni ve aileni sevmediğini çıkarttım. Boşver o şuan anlamaz yeni gelin, sizlerle içli dışlı olmak istemiyor. Zamana bırak bence üstüne düştükçe sen üzüleceksin..

bazen herşeyi silip atmak,herşeyi,geçmişi,anıları geride bırakmak terketmek istersiniz,derdinizi anlatacağınız tek bir kişi bile bulamazsınız bazen,ben insanlar için iyi güzel düşünürken nasıl olurda onların içten içe benimle dertleri olabilir diye düşünürsünüz...

işte bende tamda öyleyim şuanda,herkesten,herşeyden,insanlardan ve ailemden nefret ediyorum,hepsini hayatımdan silmek atmak istiyorum.
o kadar çok şey varki anlatacak,ttıkandım kaldım şuanda,herkesi engelledim telefonumda,facem zaten yok,eşimin facesinde ekli olan ailemi sildim,hepsinden nefret ediyorum,ne halleri varsa görsünler.

yeter artık üzüldüğüm,yeter,yeter,yeteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer,sinirlerim bozuldu artık.deliricem!

Bu kadar yıpratmanıza ne gerek var ki kendiniz... boşverin evinizde huzurunuz varsa gerisini takmayın.Bu şekilde sorun ederseniz eşinizide kaybedersiniz hiçbir erkek böyle eş istemez.Yengeniz aramamış gelmemiş şu bu aramasın aramayanlar gelmek istemeyen gelmesin sevmek istemeyen sevmesin... mutlu olacağınız hiçbirşey yokmu şu hayatta onlarla yetinin.Başkaları mutlu mesut yaşarken o başkaları için kendinizi harap etmeyin.Siz kendinizle barışık olun eşinizle mutlu olun kapının dışındakileri çok ince detaylarla kafaya takmayın... bende alıngan kırılgan yapıdayımdır yani herkeste vardır bu huylar kimi itiraf etmez saklar ama ne gerek vvar üzülmeye dozu ayarlı yaşamak lazım her konuda

bu geçmiş süre içerisinde abimin eşi doğum yaptı,doğuma kadar hiç evlerine gitmedim,çünkü kendisi aramıza bir mesefa koydu sebepsiz,oralı olmadım ama üzüldüm,neyse doğumdan sonra bebeği görmeye gittim ve daha sonra birkaç kez daha(toplam 4 yoktur)geçen yılbaşına yakın annemle evlerine gittik,konuşma arasında yılbaşında ne yapacaksınız muhabbeti geçince,bende hep beraber olsak ne güzel olur dedim,bu laftan nasıl olay yaratacak birşey çıkabilir anlayamıyorum,ben evde durup hizmet etmek istemiyorum,biz kadınlar pişiricez erkekler yiycek dedi,kıpkırmızı oldu sinirden,ben ne dedim oldum bir anda,şok olduk annemle,onun evindeyiz diye sesimi çıkarmadım veda ettim çıktım.

o günden sonra birdaha ne abimin evine gittim,nede onu aradım,bu süre içerisinde tüp bebek tedavisi gördüm,tuttu ve düştü,tedavi sırasında abim evime gelip iğnelerimi vurdu ama asla o ve yeğenim ggelmedi,dşükten sonra aranmadım,peki ya sebep neydi???

düğünde koluna bilezikleri takarken bile suratını görmeliydiniz,sanırsınızki kötü birşey yapıyorum,oflaya puflaya sinir içinde taktı bilezikleri,düğünde gece sonu fotoğraflarda annemşn hadi sende çekil demesiyle tek fotoğrafım var onlarla(sanırsınızki yabancıyım!)

neyse nisan ayında abimle bu tartışmışlar,o gece yarısı annemi ve babamı koşun gelin diye eve çağırmış,ben çocukla hava alayım diye çıkmış ve babasının evine gitmiş,annemle babamı ayağına kadar çağırıp yalan söyleyip kaçıyor.abimi beni dövdü diye mahkemeye vermiş,abimde onu verdi,çirkinleştiler kısacası.sebep;gece 11 de eve çocukla içkili geliyor,abimde kızıyor ve bu yüzden tartışıyorlar.herkes boşan derken ben hep birdaha düşün abi dedim,tam 5 ay ayrı yaşadılar.

bu süre içerisinde abimle hep görüştüm o beni aradı ben onu,eşini aramadım oda beni aramadı(niye arayayım ki,beni adam yerine koymamış insanı)gel zaman git zaman tabii paralar suyunu çekince,yaz bitip bahar gelince kız arkadaşı mesajlar çekiyor,çocuğunun resmini abimin telefonuna atıyor,nasıl dayanıyorsun kızına diye,acıtasyon yapıyorlar akıllarınca,küçük numaralar.

bayramda duydumki anneme,babama,diğer abime ve hatta şimdiye kadar bir kare telefon açıp nasılsın demediği amcamın eşine bile bayram kutlaması mesaj yazmış,ama bana yok(tabiiki olmasın ama ben hep nedense hedefim,özellikle seçiliyorum dikkat edin)

barışsalarda asla evime almam diyen diğer abimin eşi,telefonla konuşup arada çocuk var diye görüşmüş onunla,güya abimle görüşüp birbirlerine şart koşmuşlar barıştılar.barışmalarına ne sevindim nede sevinmedim,nötrüm,çünkü;biliyorumki abimi sevmiyor sadece parası ve konumu için evlendi,biliyorum ki yine ne annemi ne babamı adam yerine koymayacak.(geçen sene yazın annem çok hastalandı,bir kere olsun ne kendisi nede ailesi geçmiş olsuna gelmedi)

bu pazar diğer abimin kızı yeğenimin doğumgünü vardı,herşeye sıfırdan başlamak niyetindeydim,merhabalaşacaktım,onlar sonradan geldi herkesle merhabalaştı eşimle ve benimle merhabalaşmadı,o günden beri ailemden nefret ediyorum,yazıklar olsun abime,ben ne yapmışım ki karısına karısının bu anlamsız tavrına izin veriyor,yazıklar olsunki ailem benim arkamda değil,babamla evlendiğimden beri konuşmuyoruz(sebep eşimle evlenmemi istemediği halde evlendim;ama 2 abimde evlenmek için babamdan izin bile almadılar,eşimin nesi vardı ki istemedi,sırf bunu gurur yaptı ve konuşmuyoruz)yazıklar olsun ki babama bana el öptürmediği halde aileme böyle çirkinlikler yapan birisine el öptürebiliyorken beni hala yok sayabiliyor,benim suçum neydi peki,abimler gibi doktor olmamakmı?
peki eşimin suçu neydi,o kadın kim oluyorda böyle davranabiliyor,ben kime iyilikten başka ne yaptın,sinirlerim çok bozuk,kalbim pırpır atıyor,bazı şeyleri anlayamıyor,hala bir çocuk saflığında düşünüyorum,neden neden neden???

bazen kendimi fazlalık gibi hissediyorum,biraz önce eşimin facesinden diğer abimin facesine baktım,annem babam ve 2 abimin olduğu eski 3-4 fotoğraf paylaşmış ama ben yokum hiç,çokmu alınganlık yapıyorum,evet alınganım,çokmu kıskancım evet kıskancım o zaman.hayır!kıskanç değilim,biz 4 kişilik değil 5 kişilik bir aileyiz.

sildim hepsini eşimin facesinden,benim zatenfacem yok,telefonumda hepsini engelledim,nefret ediyorum hepsinden.bazen alıp başımı gitmek istiyorum beni tanımayan insanların olduğu uzak biryere.ama eşimi seviyorum,beni tek tutan o,ama çocuğumuzda olmuyor,o ayrı bir dert,bazen diyorum ayrılayım gitsin başkasıyla evlensin,çocukları olur belki o zaman.

kafam karmakarışık,çıkmazdayım,tek yapabildiğim ağlamak,içim hınçla dolu,konuşsam zehir akacak...

bu geçmiş süre içerisinde abimin eşi doğum yaptı,doğuma kadar hiç evlerine gitmedim,çünkü kendisi aramıza bir mesefa koydu sebepsiz,oralı olmadım ama üzüldüm,neyse doğumdan sonra bebeği görmeye gittim ve daha sonra birkaç kez daha(toplam 4 yoktur)geçen yılbaşına yakın annemle evlerine gittik,konuşma arasında yılbaşında ne yapacaksınız muhabbeti geçince,bende hep beraber olsak ne güzel olur dedim,bu laftan nasıl olay yaratacak birşey çıkabilir anlayamıyorum,ben evde durup hizmet etmek istemiyorum,biz kadınlar pişiricez erkekler yiycek dedi,kıpkırmızı oldu sinirden,ben ne dedim oldum bir anda,şok olduk annemle,onun evindeyiz diye sesimi çıkarmadım veda ettim çıktım.

o günden sonra birdaha ne abimin evine gittim,nede onu aradım,bu süre içerisinde tüp bebek tedavisi gördüm,tuttu ve düştü,tedavi sırasında abim evime gelip iğnelerimi vurdu ama asla o ve yeğenim ggelmedi,dşükten sonra aranmadım,peki ya sebep neydi???

düğünde koluna bilezikleri takarken bile suratını görmeliydiniz,sanırsınızki kötü birşey yapıyorum,oflaya puflaya sinir içinde taktı bilezikleri,düğünde gece sonu fotoğraflarda annemşn hadi sende çekil demesiyle tek fotoğrafım var onlarla(sanırsınızki yabancıyım!)

neyse nisan ayında abimle bu tartışmışlar,o gece yarısı annemi ve babamı koşun gelin diye eve çağırmış,ben çocukla hava alayım diye çıkmış ve babasının evine gitmiş,annemle babamı ayağına kadar çağırıp yalan söyleyip kaçıyor.abimi beni dövdü diye mahkemeye vermiş,abimde onu verdi,çirkinleştiler kısacası.sebep;gece 11 de eve çocukla içkili geliyor,abimde kızıyor ve bu yüzden tartışıyorlar.herkes boşan derken ben hep birdaha düşün abi dedim,tam 5 ay ayrı yaşadılar.

bu süre içerisinde abimle hep görüştüm o beni aradı ben onu,eşini aramadım oda beni aramadı(niye arayayım ki,beni adam yerine koymamış insanı)gel zaman git zaman tabii paralar suyunu çekince,yaz bitip bahar gelince kız arkadaşı mesajlar çekiyor,çocuğunun resmini abimin telefonuna atıyor,nasıl dayanıyorsun kızına diye,acıtasyon yapıyorlar akıllarınca,küçük numaralar.

bayramda duydumki anneme,babama,diğer abime ve hatta şimdiye kadar bir kare telefon açıp nasılsın demediği amcamın eşine bile bayram kutlaması mesaj yazmış,ama bana yok(tabiiki olmasın ama ben hep nedense hedefim,özellikle seçiliyorum dikkat edin)

barışsalarda asla evime almam diyen diğer abimin eşi,telefonla konuşup arada çocuk var diye görüşmüş onunla,güya abimle görüşüp birbirlerine şart koşmuşlar barıştılar.barışmalarına ne sevindim nede sevinmedim,nötrüm,çünkü;biliyorumki abimi sevmiyor sadece parası ve konumu için evlendi,biliyorum ki yine ne annemi ne babamı adam yerine koymayacak.(geçen sene yazın annem çok hastalandı,bir kere olsun ne kendisi nede ailesi geçmiş olsuna gelmedi)

bu pazar diğer abimin kızı yeğenimin doğumgünü vardı,herşeye sıfırdan başlamak niyetindeydim,merhabalaşacaktım,onlar sonradan geldi herkesle merhabalaştı eşimle ve benimle merhabalaşmadı,o günden beri ailemden nefret ediyorum,yazıklar olsun abime,ben ne yapmışım ki karısına karısının bu anlamsız tavrına izin veriyor,yazıklar olsunki ailem benim arkamda değil,babamla evlendiğimden beri konuşmuyoruz(sebep eşimle evlenmemi istemediği halde evlendim;ama 2 abimde evlenmek için babamdan izin bile almadılar,eşimin nesi vardı ki istemedi,sırf bunu gurur yaptı ve konuşmuyoruz)yazıklar olsun ki babama bana el öptürmediği halde aileme böyle çirkinlikler yapan birisine el öptürebiliyorken beni hala yok sayabiliyor,benim suçum neydi peki,abimler gibi doktor olmamakmı?
peki eşimin suçu neydi,o kadın kim oluyorda böyle davranabiliyor,ben kime iyilikten başka ne yaptın,sinirlerim çok bozuk,kalbim pırpır atıyor,bazı şeyleri anlayamıyor,hala bir çocuk saflığında düşünüyorum,neden neden neden???

bazen kendimi fazlalık gibi hissediyorum,biraz önce eşimin facesinden diğer abimin facesine baktım,annem babam ve 2 abimin olduğu eski 3-4 fotoğraf paylaşmış ama ben yokum hiç,çokmu alınganlık yapıyorum,evet alınganım,çokmu kıskancım evet kıskancım o zaman.hayır!kıskanç değilim,biz 4 kişilik değil 5 kişilik bir aileyiz.

sildim hepsini eşimin facesinden,benim zatenfacem yok,telefonumda hepsini engelledim,nefret ediyorum hepsinden.bazen alıp başımı gitmek istiyorum beni tanımayan insanların olduğu uzak biryere.ama eşimi seviyorum,beni tek tutan o,ama çocuğumuzda olmuyor,o ayrı bir dert,bazen diyorum ayrılayım gitsin başkasıyla evlensin,çocukları olur belki o zaman.
""
kafam karmakarışık,çıkmazdayım,tek yapabildiğim ağlamak,içim hınçla dolu,konuşsam zehir akacak...

Ailenizle mesafe koyun aranıza ama küsmeyin. Sonuçta ailenizdir..:26:
ALLAH yardımcınız olsun..:ssz:

canım bosver bazıları bulmuşta burumsuyor.seni alsında başının üstünde gezdirsin...bazılarıda kendi kendine oğlan tarafıyla arasını soğutuyor.bende görümceyim canım daha gelinimize kasım bile inmedi hep güler yüzle karşılarım onu tabiki gelinimizde bana
allahıma binlerce çok sükür aramız çok iyidir bizim....
tatillerini hep bizimle yaparlar benim çok hoşuma gidiyor...hep berabere olmak insan aile olmayı neden beceremez anlamıyorum...
sende soğuk davran bakalım ne yapacak.kısasa kısas yap.
eger gelininiz sizin degerinizi bilmiyorsa bildirin

Keşke bu kadar takmasanız, ama bu da yapı meselesi. Aslında bende takıntılıyımdır, bir şey duyar, ya da hissedersem 40 gün düşünür dururum. Ama haketmediğim davranışlar görüyorsam eğer, bir yere kadar müsade edebilirim. Abim mutlu olsun, kardeşim mutlu olsun der geçerim, ben şunu da anlamıyorum? Erkekler kardeşimi, ablamı göreyim diye düşünmezler denmiş ya, kocasının aile düşkünü olduğundan şikayetçi bir sürü gelin var burada, herşeyin azı karar çoğu zarar bence.

benzer şeyleri bende yaşadım ama ben takmıyorum,
abimden ne hayır gördüm ki eşinden bekleyeyim?
abim zaten bana yeteri samimiyeti göstermiyor,el gibiyiz,
eşi niye yakın davransın?
ben her ikisiylede çok resmiyim,hele düğünlerinde yaşattıklarından sonra..
ki onlarda farkındalar.
biz iki kardeşiz ama ben abimi yoktan sayıyorum.
evlendikten sonraki sıkıntılar annemi bayağı yıprattı ve annem abime sormuş,
X(gelinimiz) neden civcive böyle yapıyor.
diye ve abim anneme şunu demiş:''bilmiyorum en başından beri X civcive karşı soğuk,civciv özgüveni yüksek bi kız,birde akran olunca civcivi kıskanıyor.o yüzden fazla üzerine gitmiyorum''
bunu abim kendi ağzıyla söylemiş anneme...
burda hangi birine kızacaksın,sebepsiz yere diş bileyen geline mi?
oluruna bırakan abiye mi?
o yüzden hiç umursamıyorum açıkçası.

sizinkide muhtemelen benzer bir nedenden kaynaklanıyordur.
hiç arayıp sormayın,ısrarla davet falan etmeyin.
hatta bir süre hiç davet etmeyin,
kilit noktanız anneniz olsun yani sadece orda görüşün ve ikisinede resmi davranın.
anlayacaklardır.
anlayacaklardır ama hiç bir düzeltme girişimide olmaz...
bu işler nasıl başlarsa öyle gidiyor malesef.

Son düzenleme:
sonlarıda okudumda..
tamam yapınız böyle ama fazla da takılmayın yahu..
her ne kadar can ciğerde olsanız evlenince kardeşlerin arasına ister istemez bi mesafe giriyor,
herkes ayrı bir aile oluyor sonuçta.
siz hiç muhattap olmayın.
düşündükçe kendinize zarar verirsiniz.
kaldı ki değer mi,sizi takmayan birini düşüncelerinizde barındırmaya?

maalesef erkek çocuklar böyle hayırsız ve duyarsız oluyor.tabi genelleme yapmak yanlış.ama çoğu böyle oluyor canım.benim de bi abim var ama sadece var.durumu son derece iyi olmasına rağmen ben evlenirken ufacık bi hediye bile almadı bana.bu da kardeşime hediyem demedi.herşeyi ama herşeyi ben kendim yaptım.babam da malum emekli.ondan da bi iğne istemedim.ama biliyorum ki abim dünyanın en bonkör erkeklerinden biri.buna sebeb olan yengemdir bunu da biliyorum.ama yine de düşünmeden edemiyorum.bazen kafayı yicek gibi oluyorum.ben şu an evdeyim çalışmıyorum.insan çalışırken böyle şeylere takılmıyor.ama bi süredir evdeyim ve hep geçmişle muhasebe halindeyim.çıldırcak gibi oluyorum.abim eşimle düğünümüze 2 gün kala size 6 ay süre veriyorum demişti.6 ay sonunda sen geri gelirsin demişti.dediği de maalesef çıkıcak gibi.şu an eşimle de anlaşamıyoruz.psikolojim öyle bozuldu ki sırf abim yengem haklı çıkmasın diye ailemden de kimseye açılamıyorum.bilmiyorum ama şunu öğrendim ki dünyada herşey çok boş kardeşlik dostluk aşk vs.

Back