bu geçmiş süre içerisinde abimin eşi doğum yaptı,doğuma kadar hiç evlerine gitmedim,çünkü kendisi aramıza bir mesefa koydu sebepsiz,oralı olmadım ama üzüldüm,neyse doğumdan sonra bebeği görmeye gittim ve daha sonra birkaç kez daha(toplam 4 yoktur)geçen yılbaşına yakın annemle evlerine gittik,konuşma arasında yılbaşında ne yapacaksınız muhabbeti geçince,bende hep beraber olsak ne güzel olur dedim,bu laftan nasıl olay yaratacak birşey çıkabilir anlayamıyorum,ben evde durup hizmet etmek istemiyorum,biz kadınlar pişiricez erkekler yiycek dedi,kıpkırmızı oldu sinirden,ben ne dedim oldum bir anda,şok olduk annemle,onun evindeyiz diye sesimi çıkarmadım veda ettim çıktım.
o günden sonra birdaha ne abimin evine gittim,nede onu aradım,bu süre içerisinde
tüp bebek tedavisi gördüm,tuttu ve düştü,tedavi sırasında abim evime gelip iğnelerimi vurdu ama asla o ve yeğenim ggelmedi,dşükten sonra aranmadım,peki ya sebep neydi???
düğünde koluna bilezikleri takarken bile suratını görmeliydiniz,sanırsınızki kötü birşey yapıyorum,oflaya puflaya sinir içinde taktı bilezikleri,düğünde gece sonu fotoğraflarda annemşn hadi sende çekil demesiyle tek fotoğrafım var onlarla(sanırsınızki yabancıyım!)
neyse nisan ayında abimle bu tartışmışlar,o gece yarısı annemi ve babamı koşun gelin diye eve çağırmış,ben çocukla hava alayım diye çıkmış ve babasının evine gitmiş,annemle babamı ayağına kadar çağırıp yalan söyleyip kaçıyor.abimi beni dövdü diye mahkemeye vermiş,abimde onu verdi,çirkinleştiler kısacası.sebep;gece 11 de eve çocukla içkili geliyor,abimde kızıyor ve bu yüzden tartışıyorlar.herkes boşan derken ben hep birdaha düşün abi dedim,tam 5 ay ayrı yaşadılar.
bu süre içerisinde abimle hep görüştüm o beni aradı ben onu,eşini aramadım oda beni aramadı(niye arayayım ki,beni adam yerine koymamış insanı)gel zaman git zaman tabii paralar suyunu çekince,yaz bitip bahar gelince kız arkadaşı mesajlar çekiyor,çocuğunun resmini abimin telefonuna atıyor,nasıl dayanıyorsun kızına diye,acıtasyon yapıyorlar akıllarınca,küçük numaralar.
bayramda duydumki anneme,babama,diğer abime ve hatta şimdiye kadar bir kare telefon açıp nasılsın demediği amcamın eşine bile bayram kutlaması mesaj yazmış,ama bana yok(tabiiki olmasın ama ben hep nedense hedefim,özellikle seçiliyorum dikkat edin)
barışsalarda asla evime almam diyen diğer abimin eşi,telefonla konuşup arada çocuk var diye görüşmüş onunla,güya abimle görüşüp birbirlerine şart koşmuşlar barıştılar.barışmalarına ne sevindim nede sevinmedim,nötrüm,çünkü;biliyorumki abimi sevmiyor sadece parası ve konumu için evlendi,biliyorum ki yine ne annemi ne babamı adam yerine koymayacak.(geçen sene yazın annem çok hastalandı,bir kere olsun ne kendisi nede ailesi geçmiş olsuna gelmedi)
bu pazar diğer abimin kızı yeğenimin doğumgünü vardı,herşeye sıfırdan başlamak niyetindeydim,merhabalaşacaktım,onlar sonradan geldi herkesle merhabalaştı eşimle ve benimle merhabalaşmadı,o günden beri ailemden nefret ediyorum,yazıklar olsun abime,ben ne yapmışım ki karısına karısının bu anlamsız tavrına izin veriyor,yazıklar olsunki ailem benim arkamda değil,babamla evlendiğimden beri konuşmuyoruz(sebep eşimle evlenmemi istemediği halde evlendim;ama 2 abimde evlenmek için babamdan izin bile almadılar,eşimin nesi vardı ki istemedi,sırf bunu gurur yaptı ve konuşmuyoruz)yazıklar olsun ki babama bana el öptürmediği halde aileme böyle çirkinlikler yapan birisine el öptürebiliyorken beni hala yok sayabiliyor,benim suçum neydi peki,abimler gibi doktor olmamakmı?
peki eşimin suçu neydi,o kadın kim oluyorda böyle davranabiliyor,ben kime iyilikten başka ne yaptın,sinirlerim çok bozuk,kalbim pırpır atıyor,bazı şeyleri anlayamıyor,hala bir çocuk saflığında düşünüyorum,neden neden neden???
bazen kendimi fazlalık gibi hissediyorum,biraz önce eşimin facesinden diğer abimin facesine baktım,annem babam ve 2 abimin olduğu eski 3-4 fotoğraf paylaşmış ama ben yokum hiç,çokmu alınganlık yapıyorum,evet alınganım,çokmu kıskancım evet kıskancım o zaman.hayır!kıskanç değilim,biz 4 kişilik değil 5 kişilik bir aileyiz.
sildim hepsini eşimin facesinden,benim zatenfacem yok,telefonumda hepsini engelledim,nefret ediyorum hepsinden.bazen alıp başımı gitmek istiyorum beni tanımayan insanların olduğu uzak biryere.ama eşimi seviyorum,beni tek tutan o,ama çocuğumuzda olmuyor,o ayrı bir dert,bazen diyorum ayrılayım gitsin başkasıyla evlensin,çocukları olur belki o zaman.
kafam karmakarışık,çıkmazdayım,tek yapabildiğim ağlamak,içim hınçla dolu,konuşsam zehir akacak...