• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

abim ve gelinimiz

ön yargılarını kır derim

sanırım o da sana karşı önyargılı

kendince görümcesiyle arasına bir duvar örmüş

face de eklememesi belki hoş değil ama

takılacak birşey de değil

kendi facesine ailesini ve nişanlısını tabiki koyup sizi koymamasına gelince

bu sizi hiçe saydığı anlamına gelmez ki

kız daha sizi yeni tanıyor belki kızacağınızı düşündü

sonuçta herkesin fikri farklı

benim de tanıdığım bir sürü insan var facesine kendi ailesi ve nişanlısını koyan

hemen aa bak bizi hiçe saydı denmez k bundan

zaten face çıktı mertlik bozuldu

size saygısızlığı yoksa aldırmayın
:ssz:

peki annen ve babanlara karsı nasıl davranıyor?sana oldugu gıbı ılgısız ve soguk mu

hayır yukarıda Allah var,annemle babama çok saygılı biliyorum,bayramda seyranda arada görüştüğümüzde hep saygılı ama tabiiki bizim tarafa bek yanaşmıyor,halamlar dayımlar herkes çağırıyor ama kimseye gitmiyorlar.ama hep kızın tarafından birilerine gidiyorlar.

Canım öncelikle şunu belirtmek isterim,sen buraya herkesten fikir almak için konu açtın.Senin bazı yönlerini eleştirenlere de pes diyorum diye cvp vermişsin.Bunu doğru bulmuyorum,buradaki her yoruma açık olamayıp,beni bunun için mi eleştiriyorsunuz,pes diye tepkiler vereceksen konu da açmayacaksın.Herkes seninle aynı fikirde olamaz.Kusura bakma sert olmak için söylemiyorum bunları ama bu tavrını doğru bulmadım
.

canım ben eleştiriye açık birisiyimdir,tabiiki bana katılanda olur katılmayanda.ben eleştirildiğim için pes demedim,yanlış okunup yanlış cevap verilip birde öyle demişim gibi eleştirildiğim için dedim.neyse bu o kadar önemli bir mevzu değil.

İnsan yeri geliyor eşine,sevgilisine,arkadaşına kızınca bir şeyler yazıyor oradan.Şimdi senin abinin hakkında bir şey yazsa oraya,abinle kendisi barışır unuturlar,ama sen o yazıyı unutmazsın.Ayrıca fotoğraflarını paylaşsa abisiyle kendisinin,emin ol arkadaşları bakınca çok tatlısınız diye yorumlar yaparken,karşı tarafın ailesi eleştirecek muhakkak bir şey bulur.

abim ve eşi öyle facede saçma sapan şeyler yazacak insanlar değil,diyelimki yazdılar benim görmemem gerekirde onların arkadaşları,babası,ablaları görünce normalmı oluyor,ne farkımız oluyor.kızın ve abimin facesinde kızın tüm sülalesi ekli,12 yaşında ki yeğen bile,onlar okumayacakmı o yazıları,niye tek taraflı düşünüyorsunuz.

Mutfakta konuşma olayında da alınganlık etmişiniz diye düşünüyorum.Ben olsam arkadaşımla kritik yapardım tabi ki fısır fısır.Nasıllar sence,şöyle mi böyle mi diye bundan daha doğal ne olabilir ki?Ben erkek arkadaşımı kuzenlerimle tanıştırınca kaş göz işaretiyle bile konuşurduk biz,nasıl beğendiniz mi filan diye:1::1:

ben sanırım bir konu atladım; yemeğe eşimle ben ilk kez kızın evine gittik,abim zaten her hafta sonu kızın evinde kalıyordu,kızın arkadaşıyla hatta onunda erkek arkadaşıyla önceden tanışıyorlar,çok samimiler,her hafta sonu kızın evinde okey oynuyorlar,yani kızın arkadşının abimi ilk kez görme gibi bir olay yok,hatta kızın arkadaşıyla kanka denen tabir varya,aynen öyleler işte.yani kızın evine ilk kez giden ben ve eşim.

diğer yazdığınız görüşlerinizi ise tabiiki dikkate alıcam,bazı konularda hiç öyle düşünmemiştim,belkide fazla alınganım ama şuda yadsınamaz bir gerçekki gelin hanım kızımız bilerek araya mesafe koyuyor ama abimde buna izin veriyor,içimden doğumda bile gidip görmek gelmiyor artık,o dereceye geldim.işte insan yaşamadan bilemiyor,anlatamıyor,neyse dilerim siz mutlu ve adaletli bir evlilik yaşarsınız.

ve diğer yazan tüm arkadaşlara teşekkürler,bazı konularda yanlış düşündüm sanırım haklı olabilirsiniz,beni faceye eklemek ve ailemizin resimlerini koymak zorunda değil,bizden birisi belkide resminin gözükmesini istemeyecekti evet hiç öyle düşünmemiştim,teşekkürler.ama ben yinede 7 aydır gelmemelerine takıldım,çok daha uzak yerlere,ailecek pikniklere,ablalara,arkadaşlara vakit bulunabiliyor ama 5 dk uzaklıktaki kardeşe vakit bulunamıyor,hadi onuda geçtim bir alo denmesine hal hatır sorulmasına yemin ederim ki razıyım.demekki içinden gelmiyor,artık ne yaptıysam,işte beni bu düşünce bitiriyor,acaba bilmeden kırdımmı,incittimmi,yanlış birşeymi yaptım diye,ama hayır!

Son düzenleme:
Onun evlenmeden once beynini yikamislardir, "aman sakin gorumcene kaynanana yuz verme, mesafeli ol, onlar kotudur, soyledir boyledir." Ben bile kk'da cook bu tur beyin yikamalar okudum yani.
Bir de karakter meselesi de var tabii. Ne kizlar var evlenip kocasini ailesinden uzaklastirip kendi tarafina yakinlastirmak iseyen. Bunu da bu forumlarda gordum bu arada. Oyle bir tipe de denk gelmis olabilirsiniz. Abinle arani iyi tut yeter madem size yanasmiyor. Bari abinle aran acilmasin.

Gelın hanımın annecıgının evı uzakmıs hıııımmm...o zaman ahanda suraya yazıyorum bebek bı dogsun sıze cok ama cok ısı dusecek haberı yok...bence sızde kendınızı gayeet agırdan satın,adamına gore muamele dıyelım yada..tabıkı saygısızlık yapın demıyorum ama bellı burnu havada antenlerı dıkmıs gelın hanım,tamamen on yargısını kusanmıs,oyle cıkmıs karsınıza..sız cook ama coook haklısınız ama degmez bu tıp ınsanlara,bosuna o guzel kafanızı yormayın..sevgıler

haklısın arkadaşım ama özünde bu tavırların hepsi gelininizin kişiliği ,bence bu saygısız bulduğunuz tavır ve davranışlar abinize sevgisinin ve saygısının az olduğunu gösterir çünkü sevgi en zor durumları bile içine sindirir cadı bir görümce olsaydınız bile size sevdiği adamın kardeşi olarak yaklaşmalıydı samimiyet kurmak zorunda değilde nedemek? ne yanlış yorumlar sizin abinizle evli ve sizin sonradan da olsa akrabanız doğuracağı çocuk sizinle benzer genetikte dna sında sizden izlerde taşıyor eşimin 3 kız kardeşi var onları çok seviyorum gelecekleri hakkında endişeleniyorum onları önemsiyorum çünkü eşimi çok seviyorum ama onlarda sevilesi varlıklar facebook da değil sadece resimleri evimde de en özel köşemde sen küçük şeyleri büyütmüyorsun arkadaşım haklısın

Onun evlenmeden once beynini yikamislardir, "aman sakin gorumcene kaynanana yuz verme, mesafeli ol, onlar kotudur, soyledir boyledir." Ben bile kk'da cook bu tur beyin yikamalar okudum yani.
Bir de karakter meselesi de var tabii. Ne kizlar var evlenip kocasini ailesinden uzaklastirip kendi tarafina yakinlastirmak iseyen. Bunu da bu forumlarda gordum bu arada. Oyle bir tipe de denk gelmis olabilirsiniz. Abinle arani iyi tut yeter madem size yanasmiyor. Bari abinle aran acilmasin.

bazen bende böyle düşünüyorum biliyormusunuz,acaba birileri saçmasapan şeylerle kafasınımı karıştırdı diyorum,hani varya toplulumuzda bir önyargı,hımmm kaynana,ooooo görümce.
iyide bu kız 32 yaşında,çocukmuki aklını karıştırsınlar,görmüyormu benim iyi niyetimi,tamam melek değilim ama kendi halimdeyim,mutlu olsunlar yeter ama insan evlendi diye kendi ailesini unuturmu ya(bu laf abime)eee bende evliyim.

Gelın hanımın annecıgının evı uzakmıs hıııımmm...o zaman ahanda suraya yazıyorum bebek bı dogsun sıze cok ama cok ısı dusecek haberı yok...bence sızde kendınızı gayeet agırdan satın,adamına gore muamele dıyelım yada..tabıkı saygısızlık yapın demıyorum ama bellı burnu havada antenlerı dıkmıs gelın hanım,tamamen on yargısını kusanmıs,oyle cıkmıs karsınıza..sız cook ama coook haklısınız ama degmez bu tıp ınsanlara,bosuna o guzel kafanızı yormayın..sevgıler

yok canım o zaten şimdiden bakıcıyı ayarladı,kendisi öğretmen,mecbur bakıcı alacak,bende çalışan birisiyim zaten.dediğin gibi çok önyargılı.

haklısın arkadaşım ama özünde bu tavırların hepsi gelininizin kişiliği ,bence bu saygısız bulduğunuz tavır ve davranışlar abinize sevgisinin ve saygısının az olduğunu gösterir çünkü sevgi en zor durumları bile içine sindirir cadı bir görümce olsaydınız bile size sevdiği adamın kardeşi olarak yaklaşmalıydı samimiyet kurmak zorunda değilde nedemek? ne yanlış yorumlar sizin abinizle evli ve sizin sonradan da olsa akrabanız doğuracağı çocuk sizinle benzer genetikte dna sında sizden izlerde taşıyor eşimin 3 kız kardeşi var onları çok seviyorum gelecekleri hakkında endişeleniyorum onları önemsiyorum çünkü eşimi çok seviyorum ama onlarda sevilesi varlıklar facebook da değil sadece resimleri evimde de en özel köşemde sen küçük şeyleri büyütmüyorsun arkadaşım haklısın

evet haklısınız konu başlığındada belirttiğim gibi konu sadece gelin değil,işte abiminde bu boşvermişliği incitiyor beni.abime arada hatırla beni dedim,gel dedim,çok yoğunum zart zurt bahanelerini sayerken sen küçüksün sen gel diyor,abi evime gelmeyeli 1 seneyi geçti dedim aaa o kadar oldumu ya diyor,hem ben evlendim eskisi gibi sık gelemem diyor,bende bende evliyim abi hergün görüşelim demiyorum zaten dedim,sustu ve bana hak verdi,bilmeden birşeymi yaptım dedim,düzelteyim dedim,yok sorun sende değil bende sanırım dedi,en son kapatırkende abin seni çok seviyor dedi ama benim kalbim abime yinede kırgın.gelinimizde bir gidelim edelim dese daha farklı olurdu herşey.ama gelin kasıtlı olarak gelmiyor,aramıyor biliyorum benden hiçhoşlanmıyor ve ben sebebini bilmiyorum.kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama eşinin ailesi yokmuş gibide davranamaz,saygı göstermek zorundayız.aile kavramı diye birşey vardır,büyükler,küçükler vardır ve bu her iki taraf içinde geçerlidir.beni anladığın için teşekkürler canım.

bu arada tuna ve çınar gelecek ne demek?

Benceee şöyle ki sen şimdi facebookta bizim resmimiz yok diye abine şikayet etmişsin ya abin de bunu geline söylemiştir o da haklı olarak sana kızmıştır çünkü benim görümcem de böyle birşey dese ben de kızarım kimseyi ilgilendirmez facebookuma kimin ne resmini koyduğum. Ayrıca evlenme teklifi sırasında falan sen biraz fazla aktif olmuşsun bence yani onlar başbaşayken böyle bir teklif olsa daha iyi olurmuş bence. Bundan da rahatsız olmuş olabilir velhasıl ve anlayacağın kız senden çekinmiştir herşeye bu kadar karışmandan dolayı. Bunları seni suçlamak için söylemiyorum iyi niyetinin farkındayım sadece neden böyle davrandığını anlamıyorum demişsin ya işte bence bu nedenlerden dolayı böyle davranıyor. Bence sen de bayram seyran dışında ne abini ne onu arama bir daha çocuk doğunca hayırlı olsuna gidersin o kadar. Kaçan kovalanırmış.İnşallah birgün akılları başlarına gelir. Aranız düzelirse de böyle fazla onların işlerine karışma derim ben.

cnm ya gelin hamaratını farklı yerde göstermiş abinizi almış elinizden
üzüldüm ya abin sonuçta kör kütük aşık olmuş ki gelin elinde rahatlıkla
oynatabiliyor yoksa abin iki kere suratını assa yapamaz öyle şeyler
kendinden pay biç eşin seni bi konuda 2 kere uyarsa eminim daha dik
katli olursun o konuda
biliyorum çok zor olacak sırtını dönmelisn acı verecek sana ama aramamalı
sormamalısın ben olsam öyle yaparım
ayıp ya ne demek fotoları koymamak aradığında tele bakmamak fısır fısır
konuşmalar ki bunlar bize dediklerin daha neler olmustur allah bilir

Anlatımınızdan kötü niyetli olmadığınız çok açık bunu özellikle belirtmek istedim.

Masadan abinizle kalkıp gittiğinizde, orada eşiniz olmasına rağmen geri döndüğünüzde çocuk gibi ağlaması hiç hoş olmamış.
Çocukça davranmış.

Kıskançlıktan kaynaklanması kuvvetle muhtemel.

Böyle tiplerden hep korkmuşumdur.

Şimdi yapmanız gereken, bu konular üzerinde kafa yormamanız, arada abinizin ve yengenizin hatrını sormak ve biraz uzak durmaya çalışmak.

Ama bazı akşamlar eşinizle birlikte haberli bir şekilde yarım saatlik bir kahve muhabbetine gidebilirsiniz.
Hatta mümkünse abinizle bu iletişimi koparmayın.

Yengenizide kırmamaya çalışın, görmemezlikten gelin ki huzursuzluk çıkarıp abinizinde huzurunu bozabilir.

bende görumceyım zamanında kucuk abımın eşi benı pek sevmezmıs cevreden duydugum kadarıyla artık sen düşün bende sen gibi evın tek kızıyım 2 abım var ve hıc bır zaman yengemler yuzunden abımle arama sogukluk sokmadım abım senede bır kere gelır evıme onunda iş yogunlugu anlarım baska yerlere gezmeye gider bende giderim esımle sehırdısına ama onlara pek gitmem bende tam tersı fazla cok iç içe olmayacaksın abımle hergun görusurum işe gelırken ama yengemle arada bır arar hal hatır sorar bende öyle ama cok sık değil gönül alacak kdr sizde cok üstüne gitmeyın bosverın.

bencede sacma geldı trıplerin. kızın çocukca aglaması ayrı bir saçmalık zaten. ama söyle brseyde var ınsanların psikolojılerını anlayamayız ben cok yalnız kaldıgımda aglıyorum etrafımdakı aılem olsun eşim olsun benımle ılgılenmıyor sanıyorum ki o dönem genellikle adet oldgum gunlere gelıyor yanı huysuzlugum ve sınırım ustumde oluyor . dıger konulardada arkadasın dedıgı gıbı abıının sucu abın demelı bunu ben 7 aylık evlıyım annemler yuruyerek 10 dk uzaklıkda kendı anneme daha cok gıdıyorum kayınvalıdemler de sarıyerde yol parası fılan derken baya bı pahalıya patlıyor bunları dusunmem gerekıyor dolayısıyla. eşimin bir pazarı var o pzara sıgdırıyoruz her seyı .dınlenmeyi dahıl . arkadasıyla konusmayacakda kımınle konusacak yerı gelıyor mutfakta bız bıle konusuyoruz bişeymı yetmıyor azmı var biz yemeyelım dıyoruz mısafıe yetsın bu gıbı konularda olabılır sana soylemek zorunda degıller. alınmana anlam veremedım. dile getırmıssın abının cozum getırmesı gerekıyor . ayrıca onunda hoslanmadıgı seyler varrdır belkı kırıldıgı bu yuzden de olabılır. kıskanclık yaptıgını asla sanmıyorum gelinin ama görümceler fazlasıyla alıngan oluyorlar yarın bır gun bence gorumce olcam nasıl olcam bılmıyorum ama bu kadar alıngan olmam .size erzakları bırakmaya gelınce belkı kız yorgundur sebepleri vardır illa bırsey arama altında davetten hoslanıyor demekkı sızde davetle cagırın cok zor bırsey degıl ki çözülmeyecek seyler degıl bunlar

ayrıyetten 7 aylık evlıyım ve face bookta sadece kendı aıle resımlerım var sadece buyuk kaynım ve buyuk eltımın resmı var onlarıda etıketledım sadeceısımlerı kımsede sormadı bu kım dıye yanı alınma boyle konulara gereksız

Benceee şöyle ki sen şimdi facebookta bizim resmimiz yok diye abine şikayet etmişsin ya abin de bunu geline söylemiştir o da haklı olarak sana kızmıştır çünkü benim görümcem de böyle birşey dese ben de kızarım kimseyi ilgilendirmez facebookuma kimin ne resmini koyduğum. Ayrıca evlenme teklifi sırasında falan sen biraz fazla aktif olmuşsun bence yani onlar başbaşayken böyle bir teklif olsa daha iyi olurmuş bence. Bundan da rahatsız olmuş olabilir velhasıl ve anlayacağın kız senden çekinmiştir herşeye bu kadar karışmandan dolayı. Bunları seni suçlamak için söylemiyorum iyi niyetinin farkındayım sadece neden böyle davrandığını anlamıyorum demişsin ya işte bence bu nedenlerden dolayı böyle davranıyor. Bence sen de bayram seyran dışında ne abini ne onu arama bir daha çocuk doğunca hayırlı olsuna gidersin o kadar. Kaçan kovalanırmış.İnşallah birgün akılları başlarına gelir. Aranız düzelirse de böyle fazla onların işlerine karışma derim ben.

tamam face olayında haksızım diyelim ama lütfen yazıları dikkatli okuyun,yılbaşında otele peşimize takılan onlar,ben çağırmadımki,yüzüğü almamı isteyen abim,hayır alamam abimi diyeyim,yılbaşı akşamı evlenme teklif etmek isteyen abim,gel animasyoncu bulalım diyende abim,benim aktif olmamla ne alakası var,hayır abi sana yardımcı olamam mı diyeyim.ben mi dedim benim yanımda evlenme teklif et diye,bu benim değil abimin tercihiydi,benimle ne alakası var Allah aşkına.yardım isteyen birisinin ricasını yerine getirmek karışmakmı oluyor,ben neye karıştım anlamadım?lütfen hatalıysam düzeltin.

Son düzenleme:
tamam face olayında haksızım diyelim ama lütfen yazıları dikkatli okuyun,yılbaşında otele peşimize takılan onlar,ben çağırmadımki,yüzüğü almamı isteyen abim,hayır alamam abimi diyeyim,yılbaşı akşamı evlenme teklif etmek isteyen abim,gel animasyoncu bulalım diyende abim,benim aktif olmamla ne alakası var,hayır abi sana yardımcı olamam mı diyeyim.ben mi dedim benim yanımda evlenme teklif et diye,bu benim değil abimin tercihiydi,benimle ne alakası var Allah aşkına.yardım isteyen birisinin ricasını yerine getirmek karışmakmı oluyor,ben neye karıştım anlamadım?lütfen hatalıysam düzeltin.

Valla canım neyse boşver çok takma kafana benim eşim de böyledir bir keresinde aynı şehirde oturmamıza rağmen görümcemlerle 2 ay falan görüşmemiştik eşimin umurunda bile değildi hatta ben demiştim yeğenini de mi özlemedin dedim cevap vermedi neyse ben dedim bu hafta gidelim onlara dedim o da iyi gidelim dedi de öyle gittik. Bazı erkekler böyle oluyor onun kardeşiyle görüşmesini bile ben düşünüyorum. Halbuki tabiki kardeşini yeğenini seviyor. Senin abin de böyle olabilir gelin de hadi gidelim diye dürtüklemiyorsa gitmeyebilir.Bence sen de kendini çek biraz dediğim gibi kaçan kovalanır. Görüşmek isterlerse görüş tabi ama istemezlerse arama.

Evet yengeniz bir garip ama ortada çok fazla dert tasa edecek bişiy görmedim ben açıkcası.
Sizi sevmek zorunda değil önemli olan saygı. Size karşı herhangi bir saygısızlığı yok anlattığınız kadarıyla.
Face den eklememiş eklemek zorunda değil, resimleri yüklememiş yüklemek zorunda yine değil.
Bilemiyorum ama fazla hassassınız sanırım.
Bırakın herkes evinde yuvasında kendi yaşamında nasıl istiyorsa öyle olsun.

Bende görümceyim ve tek arzum kardeşim gelinimizle mutlu olsun.
Varsın bana gelmesinler gitmesinler.
Aileme saygısızlık etmediği sürece sorun yok.

haklısın kız azcık kontak geldi bana da.sen boşver iyi ol işi düşüncede yardım edersin utanır belki...

Haklısın BENCE... ben olsam ben de hakkımda konuşuluyor diye düşünürdüm... Bunu çoğu kişi düşünür zaten aslında da neyse(!) :34: sizin gelin zaten baştan belli etmiş kendini.. çocukça davranmalar kasten telefona bakmamalar yahut görse dahi geri dönmemeler.... Facebookta ekleme talebinizi kabul etmemesi garip.. Sanki siz ona çok meraklısınız da burun kıvırıyor !! bir de saçma bahaneler uyduruyor.... resim koyma konusuna karışmam ama dediğiniz gibi abiniz en suçlu olan.... bu kadar ultimaton verilirse, olacağı bu zaten...... bence siz abinizi de bir süre aramayın.... ve üzgünüm ki abinizle yakınlığınız sanırım eskisi gibi olmayacak... bunukabul etseniz daha az üzülürsünüz... çünkü gelin hanım pek müsade edecek gibi görünmüyor.... böylelerini anlamak mümkün değil..! :47: siz haklılığınızla anlatmışsınız ben bir kabahat göremedim davranışlarınızda kısacası.... aramayın, sormayın ve hayatınıza bakın....

Gelin bana hiç anormal gelmiyor samimi olmak zorunda değil bence.siz biraz fazla beklenti içindesiniz.içinden gelmiyorsa mecburen yapması mutlu edecek mi sizi?benim de görümcelerim var biri için yapmayacağım şey yok ama diğerini bir türlü sevemiyorum daha doğrusu yakın olamıyorum.yapmacıklaşmak zorunda kalıyorum bazen ve çok kasılıyorum..bana hiç bişey yapmadı ama olmayınca olmuyor işte gelmiyor içimden..sizin gelininiz miş mış gibi yapmıyor hiç olmazsa ...bence rahat bırakmalısınız abinizle ilişkinize birşey diyemem ama kendimden biliyorum ki bu durumu ve üstelemeyin kuruntularla kendinizi üzmeyin derim

Back