- Konu Sahibi yamukprenses
-
maalesef erkek çocuklar böyle hayırsız ve duyarsız oluyor.tabi genelleme yapmak yanlış.ama çoğu böyle oluyor canım.benim de bi abim var ama sadece var.durumu son derece iyi olmasına rağmen ben evlenirken ufacık bi hediye bile almadı bana.bu da kardeşime hediyem demedi.herşeyi ama herşeyi ben kendim yaptım.babam da malum emekli.ondan da bi iğne istemedim.ama biliyorum ki abim dünyanın en bonkör erkeklerinden biri.buna sebeb olan yengemdir bunu da biliyorum.ama yine de düşünmeden edemiyorum.bazen kafayı yicek gibi oluyorum.ben şu an evdeyim çalışmıyorum.insan çalışırken böyle şeylere takılmıyor.ama bi süredir evdeyim ve hep geçmişle muhasebe halindeyim.çıldırcak gibi oluyorum.abim eşimle düğünümüze 2 gün kala size 6 ay süre veriyorum demişti.6 ay sonunda sen geri gelirsin demişti.dediği de maalesef çıkıcak gibi.şu an eşimle de anlaşamıyoruz.psikolojim öyle bozuldu ki sırf abim yengem haklı çıkmasın diye ailemden de kimseye açılamıyorum.bilmiyorum ama şunu öğrendim ki dünyada herşey çok boş kardeşlik dostluk aşk vs.
çocuk mevzusunu anlayamadım ama diğer konularda haklısınız.bu arada ben konu sahibi değilim sadece onun derdine yorum yapayım derken kendi derdimi yazmışım:))siz de karıştırdınız sanırım.bence psikolojik yardım alman şart, ailenin eşinle evlendiğin için aldığı tavır en çok seni üzmüş , bilinçaltına yerleşmiş artık onlara bişy diyemediğin için geline, abine , eşine vs takmışsın gibi geldi bana, düşündükçe inandırıyorsun kendini, üstüne bide çocuk meselesi psikolojini çökertmiş bence, sana tavsiyem ailen için eşini ve kendini yıpratma kim ne hali varsa görsün herkesin ailesi evi barkı ayrı , herkes ayrı bi birey, evliliğine mutluluğuna bak, bir de ailenle olan sorunlarını oturup tek tek eşine anlatma , geri dönüşüm gibi gelir sana , işine gelmediği bi durumda zaten ailenlede kötüsün vs diye bel altı vurabilir erkek milleti, o yüzden önce güçlü ol , kendinle barış kendini sev, kimseyi de umursama , ister istemez ilgilerini kıskanabilirsin yalnızlığından dolayı , ama umursamamayı başarırsan kendini toplarsın, ilk işin bi psikoloğa git derim canim, yada bi işe gir, herşeyi çok takıyorsun yazık kendine yuvana !
bu geçmiş süre içerisinde abimin eşi doğum yaptı,doğuma kadar hiç evlerine gitmedim,çünkü kendisi aramıza bir mesefa koydu sebepsiz,oralı olmadım ama üzüldüm,neyse doğumdan sonra bebeği görmeye gittim ve daha sonra birkaç kez daha(toplam 4 yoktur)geçen yılbaşına yakın annemle evlerine gittik,konuşma arasında yılbaşında ne yapacaksınız muhabbeti geçince,bende hep beraber olsak ne güzel olur dedim,bu laftan nasıl olay yaratacak birşey çıkabilir anlayamıyorum,ben evde durup hizmet etmek istemiyorum,biz kadınlar pişiricez erkekler yiycek dedi,kıpkırmızı oldu sinirden,ben ne dedim oldum bir anda,şok olduk annemle,onun evindeyiz diye sesimi çıkarmadım veda ettim çıktım.
o günden sonra birdaha ne abimin evine gittim,nede onu aradım,bu süre içerisinde tüp bebek tedavisi gördüm,tuttu ve düştü,tedavi sırasında abim evime gelip iğnelerimi vurdu ama asla o ve yeğenim ggelmedi,dşükten sonra aranmadım,peki ya sebep neydi???
düğünde koluna bilezikleri takarken bile suratını görmeliydiniz,sanırsınızki kötü birşey yapıyorum,oflaya puflaya sinir içinde taktı bilezikleri,düğünde gece sonu fotoğraflarda annemşn hadi sende çekil demesiyle tek fotoğrafım var onlarla(sanırsınızki yabancıyım!)
neyse nisan ayında abimle bu tartışmışlar,o gece yarısı annemi ve babamı koşun gelin diye eve çağırmış,ben çocukla hava alayım diye çıkmış ve babasının evine gitmiş,annemle babamı ayağına kadar çağırıp yalan söyleyip kaçıyor.abimi beni dövdü diye mahkemeye vermiş,abimde onu verdi,çirkinleştiler kısacası.sebep;gece 11 de eve çocukla içkili geliyor,abimde kızıyor ve bu yüzden tartışıyorlar.herkes boşan derken ben hep birdaha düşün abi dedim,tam 5 ay ayrı yaşadılar.
bu süre içerisinde abimle hep görüştüm o beni aradı ben onu,eşini aramadım oda beni aramadı(niye arayayım ki,beni adam yerine koymamış insanı)gel zaman git zaman tabii paralar suyunu çekince,yaz bitip bahar gelince kız arkadaşı mesajlar çekiyor,çocuğunun resmini abimin telefonuna atıyor,nasıl dayanıyorsun kızına diye,acıtasyon yapıyorlar akıllarınca,küçük numaralar.
bayramda duydumki anneme,babama,diğer abime ve hatta şimdiye kadar bir kare telefon açıp nasılsın demediği amcamın eşine bile bayram kutlaması mesaj yazmış,ama bana yok(tabiiki olmasın ama ben hep nedense hedefim,özellikle seçiliyorum dikkat edin)
barışsalarda asla evime almam diyen diğer abimin eşi,telefonla konuşup arada çocuk var diye görüşmüş onunla,güya abimle görüşüp birbirlerine şart koşmuşlar barıştılar.barışmalarına ne sevindim nede sevinmedim,nötrüm,çünkü;biliyorumki abimi sevmiyor sadece parası ve konumu için evlendi,biliyorum ki yine ne annemi ne babamı adam yerine koymayacak.(geçen sene yazın annem çok hastalandı,bir kere olsun ne kendisi nede ailesi geçmiş olsuna gelmedi)
bu pazar diğer abimin kızı yeğenimin doğumgünü vardı,herşeye sıfırdan başlamak niyetindeydim,merhabalaşacaktım,onlar sonradan geldi herkesle merhabalaştı eşimle ve benimle merhabalaşmadı,o günden beri ailemden nefret ediyorum,yazıklar olsun abime,ben ne yapmışım ki karısına karısının bu anlamsız tavrına izin veriyor,yazıklar olsunki ailem benim arkamda değil,babamla evlendiğimden beri konuşmuyoruz(sebep eşimle evlenmemi istemediği halde evlendim;ama 2 abimde evlenmek için babamdan izin bile almadılar,eşimin nesi vardı ki istemedi,sırf bunu gurur yaptı ve konuşmuyoruz)yazıklar olsun ki babama bana el öptürmediği halde aileme böyle çirkinlikler yapan birisine el öptürebiliyorken beni hala yok sayabiliyor,benim suçum neydi peki,abimler gibi doktor olmamakmı?
peki eşimin suçu neydi,o kadın kim oluyorda böyle davranabiliyor,ben kime iyilikten başka ne yaptın,sinirlerim çok bozuk,kalbim pırpır atıyor,bazı şeyleri anlayamıyor,hala bir çocuk saflığında düşünüyorum,neden neden neden???
bazen kendimi fazlalık gibi hissediyorum,biraz önce eşimin facesinden diğer abimin facesine baktım,annem babam ve 2 abimin olduğu eski 3-4 fotoğraf paylaşmış ama ben yokum hiç,çokmu alınganlık yapıyorum,evet alınganım,çokmu kıskancım evet kıskancım o zaman.hayır!kıskanç değilim,biz 4 kişilik değil 5 kişilik bir aileyiz.
sildim hepsini eşimin facesinden,benim zatenfacem yok,telefonumda hepsini engelledim,nefret ediyorum hepsinden.bazen alıp başımı gitmek istiyorum beni tanımayan insanların olduğu uzak biryere.ama eşimi seviyorum,beni tek tutan o,ama çocuğumuzda olmuyor,o ayrı bir dert,bazen diyorum ayrılayım gitsin başkasıyla evlensin,çocukları olur belki o zaman.
kafam karmakarışık,çıkmazdayım,tek yapabildiğim ağlamak,içim hınçla dolu,konuşsam zehir akacak...
aramıyorum artık zaten,bilerek bakmadı telefonuma,niye arayayımki artık.akşamüstü yürüyüşe çıkıyorum ve evleride yürüyüş yolumun üstünde,mutfağın ışığı yanıyor oluyor bazen,ve ben abimin evinin önünden bir el gibi geçip gidiyorum,ne acı,ve ortada birşey yokken araya mesafe koyan bir gelin.
işte anladığınız gibi ben bir görümceyim ve sizlerle canımı sıkan bu olayı paylaşmak istiyorum.
ben evin tek kızıyım ve en küçüğüyüm,2 tane abim var,büyük abim evli başka bir şehirde ve eşiylede hiçbir sorunumuz yok,benim konum küçük abimin eşi.
abim 1,5 sene kadar önce eşiyle tanışıyor,iş ciddiye binincede abim kızı benimle tanıştırmak istedi,tanıştık,beraber yemeklere çıktık falan filan,birgün bu kız eşimi beni abimi yemeğe davet etti,kendi kız arkadaşınıda çağırmış,neyse yemekler yendi sofra toplanacak ben mutfağa bulaşıkları götürüyordum,arkadaşıyla gelinde mutfaktalardı,fısır fısır birşey konuşuyorlardı ben elimde bulaşıklarla içeriye girince hemen sustular,ben böyle şeylerden hoşlanmıyorum ya,hoş birşey değil,şimdi ben demekki benim hakkımda konuşuyorlardı ondan sustular diye düşünüyorum,zaten bu konunun üzerinde de fazla durmadım.
geçen sene yılbaşında eşimle otele gidecektik,abimde bizde gelelim hep beraber gidelim dedi,yılbaşı akşamı evlilik teklif edecek,ben kendim bizzat tek taşını falan aldım.yılbaşı akşamı abimle animasyondan birini bulup noel baba kılığında yüzüğü kıza verdirip abimde o sırada evlenme teklifi edecek diye biz abimle masadan kalkıp animasyoncu aramaya gittik,yarım saat sonrada döndük.bir baktım bizim kız salya sümük ağlıyor,işte ben yalnız kaldım da bilmem ne,üstelik masada benim eşimde var,bir sürü trip yaptı falan sonra evlenme teklifi alınca sustu ama gıcık oldum orada.
neyse abimler nişanlandı falan ben kıza faceden arkadaşlık teklif etmiştim beni eklemedi,ben öyle içime atamam aradan 2 ay falan geçti sordum niye eklemiyorsun diye,yok canım görmedim,bilmem ne falan birsürü hikaye yazdı ve nitekim yine eklemedi va hala facede arkadaş değiliz,bende zaten arkadaşlık teklifimi geri çektim.nişan fotoğraflarını kendi facesine koymuş olacakki abimin facesine etiketlemiş,resimlerde 1 tane bile ne ben,ne eşim,nede ailem yok çok şaşırdım,çok bozuldum,abimede bir gördüğümde söyledim,abi niye bizim ailemizin resimleri yok dedim,abimde sen şimdi bunuda kafaya takarsın dedi,evet takarım dedim ve hala bizim resimlerimiz yok kızlar.
annem köyden abimlerle birşeyler göndermiş,abim telefonla aradı nişanlısıda yanında,evdeysen biz geliyoruz sana annmin gönderdiklerini getiriyoruz oradan eve geçicez dedi,bende iyi isterseniz kahve içelim öyle gidin dedim telde,abimde tamam olur dedi,2 saniye geçti geçmedi yok biz verelim gidelim çıkmayalım dedi,anlayacağınız kız orada kaş göz birşey yaptı ve gelmek istemedi.ve bu şekilde birakaçkere daha oldu.
ne zaman bir araya gelsek kız benim yanımda kıpkırmızı oluyor,bariz belli yani,sinirli sinirli tripler falan,eşiminde dikkatini çekti bu ve hala anlam veremiyoruz.ve inanın kıza hiçbirşey demiyorum,yani öyle laf sokan trip yapan biri değilim.doğumgünümde sağolsun telefon açmış görmedim,sonradan (1 saat sonra)gördüm aradım bu sefer o tekrar aramadı,başka zaman aradım yine bakmadı,insan hadi 1 saat görmez,5 saat görmez,sonra telefona bakınca aradığımı görmüyormu,birtürlü yaptığı şeylere aklım ermiyor.he pardon abimle bir kere tartıştıklarında ve abim ondan ayrılınca beni arayıp tam 2 saat konuşmuştu onu atlamışım.
temmuzda evlendiler,evleri bize çok yakın,rahatsız etmemek için kesinlikle gitmiyorum,1 kere yemeğe çağırdılar,1 kerede abimin doğumgününde çağırdılar Allah razı olsun ozaman gittim,bende onları yemeğe davet ettim ama hala gelmediler,şimdi hamile,kendiside çalışıyor vakitleri olmuyor diyicem ama başka yerlere gidiyorlar,benim evim 5 dk uzaklıkta kızın ailesi 2 saat uzaklıkta ama oraya gidecek vakitleri var fakat benim evime gelecek kadar vakitleri yok.burada sadece gelinimizi eleştirmiyorum,abimide eleştiriyorum,bu nedir anlamadım,kendime dönüp bakıyorum nerede yanlış yaptım diye ama cevap yok,eşime anne soruyorum onlarda bana hak veriyor.
dün artık dayanamadım abimi aradım,yalnızmış,eşini suçlarcasına konuşmadım ama üzüldüğüm konuları dile getirdim,eşini konuya dahil etmedim,sadece telefonla hatırımı sorsa bile mutlu olcağımı söyledim abime,abim doktor kızlar,çok yoğun olduğunu sürekli hastane ev arası gidipgeldiğini falan söyledi,vaktimiz olmuyor hiçbiryere gitmiyoruz zaten dedi,halbuki her hafta biryere gidiyorlar,tabiiki gidecekler ama benim evime 1 kere bile gelmediler.
şimdi size soruyorum kızlar ben ne yapmalıyım,bu durum beni çok üzülüyor,zaten hassas kafaya çok takan biriyim,haksızmıyım ya,birde siz dışardan biri olarak yorum yapın,lütfen!
İnşallah en kısa zamanda bır bebeğiniz olur da, onunla yeniden hayat bulursunuz.
Merhaba bastan sona okudum su anda durum nasıl ailenizle?
"abim mutlu olsun da gerisi bos" demek bu kadar zor olmamali.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Abini sevse ve değer verse ailesinede aynı değeri gösterir. Yazdıklarından yola çıkarak abini sevdiğini ve mutlu olduklarını düşünmüyorum. Onun yerinde başkası olsa bitanecik görümcesi var en yakın arkadaşın olur senin. Senin gibi şeffaf birini kazanamadığı için o üzülsün bence. Sen eşinle evinle ilgilen bu kadar takma. Kafana takacağın ve bu kadar önemseyeceğin birisi değilmiş işte
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
aslında çok fazla şeyler oldu ,bizimle değilde kendi aralarında.ama genel olan son durum abim artık ne annem babamla nede bizlerle görüşmüyor.
ben artık herkesi boşverdim,çünkü kendimi biliyorum,Allah ta biliyor,bu bana yetiyor artık.zaten mutlu değiller,keşke olsalar ama mutlu olmaya çalışmak için abim bizim tarafı yok sayıyor artık ama belli bir zaman sonra onu da yediremiyor bir çıkmaza giriyor,bu sefer tekrar sorunlar başlıyor,devirdaim yani.bana ne diyorum artık,kim nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşasın,bende bundan sonra onları yok saydım.
umarim bu sorunlarini cozmeden cocuklari olmaz.
dünyalar tatlısı bir yeğenim oldu ama geçen sene ayrılmanın eşiğinden döndüler,üzüldük,aralarını yaptık ama kıymet bilinmiyor,amaannn neyse artık,bizim iyi niyetimizi anlamayanı sadece ayıplıyor ve Allaha bırakıyorum artık.
yegenin adina cok uzuldum, cunku huzursuz bir ortamda buyuyecek hersey boyle devam ederse. Yengenin deyisecegini de sanmiyorum, sadece iyi bir kotegi hakettigini dusunuyorum, ama yese bile deyisecegini sanmiyorum cunku bence onun ayarlari bastan bozukmus. Allah abine (yengene de, cunku onun gozunde de sizin aile sorun) sabir versin, cunku kendi ailesiyle gorusmemek buyuk bir imtihan. Keske insanlar evlilikleri tam yayina oturmadan cocuk yapmasalar.
yazik olmus.
işte anladığınız gibi ben bir görümceyim ve sizlerle canımı sıkan bu olayı paylaşmak istiyorum.
ben evin tek kızıyım ve en küçüğüyüm,2 tane abim var,büyük abim evli başka bir şehirde ve eşiylede hiçbir sorunumuz yok,benim konum küçük abimin eşi.
abim 1,5 sene kadar önce eşiyle tanışıyor,iş ciddiye binincede abim kızı benimle tanıştırmak istedi,tanıştık,beraber yemeklere çıktık falan filan,birgün bu kız eşimi beni abimi yemeğe davet etti,kendi kız arkadaşınıda çağırmış,neyse yemekler yendi sofra toplanacak ben mutfağa bulaşıkları götürüyordum,arkadaşıyla gelinde mutfaktalardı,fısır fısır birşey konuşuyorlardı ben elimde bulaşıklarla içeriye girince hemen sustular,ben böyle şeylerden hoşlanmıyorum ya,hoş birşey değil,şimdi ben demekki benim hakkımda konuşuyorlardı ondan sustular diye düşünüyorum,zaten bu konunun üzerinde de fazla durmadım.
geçen sene yılbaşında eşimle otele gidecektik,abimde bizde gelelim hep beraber gidelim dedi,yılbaşı akşamı evlilik teklif edecek,ben kendim bizzat tek taşını falan aldım.yılbaşı akşamı abimle animasyondan birini bulup noel baba kılığında yüzüğü kıza verdirip abimde o sırada evlenme teklifi edecek diye biz abimle masadan kalkıp animasyoncu aramaya gittik,yarım saat sonrada döndük.bir baktım bizim kız salya sümük ağlıyor,işte ben yalnız kaldım da bilmem ne,üstelik masada benim eşimde var,bir sürü trip yaptı falan sonra evlenme teklifi alınca sustu ama gıcık oldum orada.
neyse abimler nişanlandı falan ben kıza faceden arkadaşlık teklif etmiştim beni eklemedi,ben öyle içime atamam aradan 2 ay falan geçti sordum niye eklemiyorsun diye,yok canım görmedim,bilmem ne falan birsürü hikaye yazdı ve nitekim yine eklemedi va hala facede arkadaş değiliz,bende zaten arkadaşlık teklifimi geri çektim.nişan fotoğraflarını kendi facesine koymuş olacakki abimin facesine etiketlemiş,resimlerde 1 tane bile ne ben,ne eşim,nede ailem yok çok şaşırdım,çok bozuldum,abimede bir gördüğümde söyledim,abi niye bizim ailemizin resimleri yok dedim,abimde sen şimdi bunuda kafaya takarsın dedi,evet takarım dedim ve hala bizim resimlerimiz yok kızlar.
annem köyden abimlerle birşeyler göndermiş,abim telefonla aradı nişanlısıda yanında,evdeysen biz geliyoruz sana annmin gönderdiklerini getiriyoruz oradan eve geçicez dedi,bende iyi isterseniz kahve içelim öyle gidin dedim telde,abimde tamam olur dedi,2 saniye geçti geçmedi yok biz verelim gidelim çıkmayalım dedi,anlayacağınız kız orada kaş göz birşey yaptı ve gelmek istemedi.ve bu şekilde birakaçkere daha oldu.
ne zaman bir araya gelsek kız benim yanımda kıpkırmızı oluyor,bariz belli yani,sinirli sinirli tripler falan,eşiminde dikkatini çekti bu ve hala anlam veremiyoruz.ve inanın kıza hiçbirşey demiyorum,yani öyle laf sokan trip yapan biri değilim.doğumgünümde sağolsun telefon açmış görmedim,sonradan (1 saat sonra)gördüm aradım bu sefer o tekrar aramadı,başka zaman aradım yine bakmadı,insan hadi 1 saat görmez,5 saat görmez,sonra telefona bakınca aradığımı görmüyormu,birtürlü yaptığı şeylere aklım ermiyor.he pardon abimle bir kere tartıştıklarında ve abim ondan ayrılınca beni arayıp tam 2 saat konuşmuştu onu atlamışım.
temmuzda evlendiler,evleri bize çok yakın,rahatsız etmemek için kesinlikle gitmiyorum,1 kere yemeğe çağırdılar,1 kerede abimin doğumgününde çağırdılar Allah razı olsun ozaman gittim,bende onları yemeğe davet ettim ama hala gelmediler,şimdi hamile,kendiside çalışıyor vakitleri olmuyor diyicem ama başka yerlere gidiyorlar,benim evim 5 dk uzaklıkta kızın ailesi 2 saat uzaklıkta ama oraya gidecek vakitleri var fakat benim evime gelecek kadar vakitleri yok.burada sadece gelinimizi eleştirmiyorum,abimide eleştiriyorum,bu nedir anlamadım,kendime dönüp bakıyorum nerede yanlış yaptım diye ama cevap yok,eşime anne soruyorum onlarda bana hak veriyor.
dün artık dayanamadım abimi aradım,yalnızmış,eşini suçlarcasına konuşmadım ama üzüldüğüm konuları dile getirdim,eşini konuya dahil etmedim,sadece telefonla hatırımı sorsa bile mutlu olcağımı söyledim abime,abim doktor kızlar,çok yoğun olduğunu sürekli hastane ev arası gidipgeldiğini falan söyledi,vaktimiz olmuyor hiçbiryere gitmiyoruz zaten dedi,halbuki her hafta biryere gidiyorlar,tabiiki gidecekler ama benim evime 1 kere bile gelmediler.
şimdi size soruyorum kızlar ben ne yapmalıyım,bu durum beni çok üzülüyor,zaten hassas kafaya çok takan biriyim,haksızmıyım ya,birde siz dışardan biri olarak yorum yapın,lütfen!
bende aynen sizin düşündüğünüz gibi düşünüyorum,cidden gelinimiz problemli bir insan,birazda sonradan görme dediklerinden,o nedenle tavırları böyle,eee içindede varmış...oysa kimse ona gık bile demedi yemin ederim.ama onu artık o kadar umursamıyorum ama üzüldüğüm abim,anlatmadığım o kadar çok şey varki geçmiş 2 sene boyunca...şimdi abim tüm aileye sırtını çevirmiş durumda,ne yapmaya çalıştığını kimse anlamıyor,en çok anneme babama üzülüyorum.o kadar yıl besle büyüt okut sonrada evladın hiç yoktan küssün sana,içimdekileri anlatamam sana.
iyide ortada elle tutulan gözle görülen emin olduğunuz bi durum yok hepsi hissiyat ve tahmin yani halada yengen hakkında kız diye bahsediyosun yenge bile demiyosun bence seninde masum olmadığın yerler vardır
ha bide varsınlar onlar mutlu olsun yuvası daim olsunda sanada gelmeyiversinler ağbi
yi arayıpta hemen doldurur gibi şikayet etmek nedir yani
belki yengen abine bir cok sey anlatti yalan dolan ailen hakkinda. Ne olursa olsun abin de de kabahat var, abin vefasizmis. Ne olursa olsun o aile onu okuttu, buyuttu, besledi.
Kendi cocugu da gun gelir ona sirtini cevirir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?