abim ve bedelli askerliği

Çelişkiye düşmesi normal. Kız abisinden esirgemiyor tekrar para biriktirme konusunda endişesi var. Yarın birgün evlenirse destek olacak bi baba figürü yok ortalıkta yazılanlardan anladığım kadarıyla
Ama abim sayesinde işe girdim. Hep destek oldu diye belirtmiş. Tek taraflı olmaz bu işler

Abiniz size yardımcı olmuş zamanında, işe girmenize vesile olmuş. Belki yeni yılda zam da alır dönünce. Ben olsam veririm paramı ve abimle görüşürüm “Bizim de borçlarımız var baba, evlenecek çağa da geldik, bundan sonrası için size çok yardımımız olmaz” diyelim babama derim. Artık kendi hayatınıza bakın.

7 ayda 2800 asgari ücretle 11000 biriktirdiginize göre 4250 asgari ücretle çok rahat yeniden o parayı biriktirirsiniz.Celiskide kalmanız garip geldi bana .Ama işte insan kendi kazanınca ne kadar da kıymetli geliyormus dimi.Abiniz yıllardır eve harcamaktan doğru düzgün para biriktirememis .Şimdi sizin elinizi cebinize atmanızın vakti gelmiş gibi duruyor.

10 bin suanki sistemde 2 aylik asgari ucret
oyuzden bence verin
boyle bir is bulmasi zormus hem
sizede iyiligi dokunmus bence verin

7 ayda 2800 asgari ücretle 11000 biriktirdiginize göre 4250 asgari ücretle çok rahat yeniden o parayı biriktirirsiniz.Celiskide kalmanız garip geldi bana .Ama işte insan kendi kazanınca ne kadar da kıymetli geliyormus dimi.Abiniz yıllardır eve harcamaktan doğru düzgün para biriktirememis .Şimdi sizin elinizi cebinize atmanızın vakti gelmiş gibi duruyor.
Şu oran orantıyı nasıl kurdunuz yahu? Sanki asgari ücret arttı da millet birikim yapabilecek kıvama geldi. Temel gıdadan tutun da kiraya kadar her şey iki katı fiyatına çıktı. Elektrik doğalgaz zammını söylemiyorum bile. 4.250 tl nedir bu devirde?

Aile kabus gibi
Evlatlarının sırtından geçinen zavallı “baba”
Ben olsam kesin verirdim
11 bin çok büyük para değil, burda konu açıp sormak bile gereksiz bu rakam için.
Ama abinizin yerinde olsam sizden almazdım çünkü zihniyetinizi beğenmedim.
Kredi çekecekmiş nasılsa 10 bin fazla çekerdim ne size ne başkasına minnet etmezdim. Kredi borcu bittincede evi terkederdim. Nasılsa o geçindiriyor evi, kendi başının çaresine çok rahat bakar.
Sizde abinizin pozisyonuna düşer eve bakmaya başlarsınız değil 11 bin 1 bin lirayı zor biriktirirsiniz.
Ceyiz parası falanda yalan olur.

Abin gibi adamlar genelde evin enayi büyük evladı oluyor. Sen 10 yıl çalış ailen paranı yesin. Kenera beş kuruş koyama. Semin paralarınla ödenen evde oturan ve babanız ölünce mirastan evi bölüşecek olan ve hatta sayende iş güç sahibi olan kardeşin senin kariyerini yakma pahasına 3 maaşı bile etmecek 11.000 TL para vermeye çekinsin. Cidden bunu düşündüğünüzde yüzünüz falan kızarmadı mı merak ettim.
Umarım şu buraya yazdıklarınızı abiniz görürde kaç yıllık emeğini kimlere döktüğünü görür. Adamı parasını yemek için askere bile göndermemişsiniz ailece. Böyle yazıları okuyunca insanın kendi ailesi varken düşmana gerek yok diyor insan
Siz yurtdışında yaşıyorsunuz ve eşiniz ailesine ufak hediyeler veriyor diye özellikle de eş kardeşlerine karşı çok öfkelisiniz değil mi? :işsiz: bir tahmin sadece

.
Siz yurtdışında da yaşıyorsunuz ve eşiniz ailesine ufak destekler veriyor diye özellikle de eş kardeşlerine karşı çok öfkelisiniz değil mi? :işsiz: bir tahmin sadece
Hayr arkadaşım bal gibi Türkiyede yaşıyorum. 17 yaşındam beri kendi paramı kazanıp, okudum. 12 yıllık avukatım. Anketörlük , market dahil her türlü işi yaptım okurken. Eşimin ailesi ile çok iyi bir ilişkim var eltimle kayınvalidemle çok iyi anlaşırım. Annem ve kız kardeşim gibidir. Çok merak ediyorsan geçmiş cevaplarımıda incelersin. Bunların olmasının temeli ne biliyormusun ben, eşim ve eşimin ailesininn empati yapan insanlar olmasından geçiyor. Hep bana hep bana demeyiz çünkü. Mesela bir sıkıntımızda kaynım bize maddi olarak yardım etti, o dönem çok işimizie yaradı. Sonra o araba almak istedi o zaman biz müsaittik, onun düğün borçları vardı, takılarını bozdurmasınlar. diye aracın biz aldık.Çünkü kardeşlik böyle birşey. O benimde kardeşim. Kardeşin sana kıyamıyorsa sende ona kıyamazsın. Ama size göre kardeş sadece size yardım ederse var sizin yardım etmeniz gereksiz anlaşılan.

Şu oran orantıyı nasıl kurdunuz yahu? Sanki asgari ücret arttı da millet birikim yapabilecek kıvama geldi. Temel gıdadan tutun da kiraya kadar her şey iki katı fiyatına çıktı. Elektrik doğalgaz zammını söylemiyorum bile. 4.250 tl nedir bu devirde?
Konu sahibi ev geçindirmiyor yalnız. Arada mutfağa bir iki şey alıyor o kadar. Eve para vermeyen minicik şehirde extra lüksleri olmayan biri için gayet birikim yapılacak bir miktar. Herkesi evli 2 cocuklu diye düşünmekten vazgeçseydik dünyamız….

Konu sahibi ev geçindirmiyor yalnız. Arada mutfağa bir iki şey alıyor o kadar. Eve para vermeyen minicik şehirde extra lüksleri olmayan biri için gayet birikim yapılacak bir miktar. Herkesi evli 2 cocuklu diye düşünmekten vazgeçseydik dünyamız….
Evli ve iki çocuklu zaten o parayla yaşayamaz o ayrı mesele de, bu parayla konu sahibi de kendine matah bir birikim yapamaz. Ailenin tavrı belli ekonomik durum ortada, önceden üç verirken şimdi beş verecek belki. Ben parayı veririm demiştim ama şu asgari ücretle biriktirdiğin fazlasını biriktirsin demek de fazla romantik. Konu sahibi bunun hesabını yapamamış mı?

Çelişkiye düşmesi normal. Kız abisinden esirgemiyor tekrar para biriktirme konusunda endişesi var. Yarın birgün evlenirse destek olacak bi baba figürü yok ortalıkta yazılanlardan anladığım kadarıyla
Baba tam olarak nerde var ki zaten, evi bile abisi almış. Asıl vermezse abiyi kaybeder, o babanın eline düşer. O baba da onu iki hasır çulla savuşturur işte, boynunu büker gittiği yerde. O baba onu yolmadan gelin etmez.

Evli ve iki çocuklu zaten o parayla yaşayamaz o ayrı mesele de, bu parayla konu sahibi de kendine matah bir birikim yapamaz. Ailenin tavrı belli ekonomik durum ortada, önceden üç verirken şimdi beş verecek belki. Ben parayı veririm demiştim ama şu asgari ücretle biriktirdiğin fazlasını biriktirsin demek de fazla romantik. Konu sahibi bunun hesabını yapamamış mı?
7 ayda 2800 ile 11bin biriktirmiş. Ayda 2 binden az. 700 ailesine verse 500 kendine ayırmışsa anca bu birikimi yapmıştır. Güncel tutarla 4200ün 1200ünü ailesine 1000ini kendine ayırsa 2 bin biriktirir. Önceki biriktirdiğinden yine fazla. 7 ayda 14 yapar. Ki ben ailesine bu kadar kendisine bu kadar ayıracağını asla sanmıyorum. Hatrınız için yüksekten verdim.

Kızından alır oğluna verir anlarım, oğlundan alır kızına verir anlarım, bu ne oluyor onu anlamadım. Geliyon 60 yaşına, şurda yaşayacağın 10 sene var ya yok, gezip tozsan yine anlarım ama yaptığın tek şey akşama evde pinekleyip TV izlemek, boş boş mahalle turu yapmak, parayı ne yemeyi bilirsin ne yedirmeyi, napacaksın mezara mı götüreceksin?

X