Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hatır gönülle alakası yok, Bu ailenin, kızın 4.250 tl aldığını bilerek hadi bize 1200 tl ver gerisi senindir diyeceğini düşünmüyorum ben.7 ayda 2800 ile 11bin biriktirmiş. Ayda 2 binden az. 700 ailesine verse 500 kendine ayırmışsa anca bu birikimi yapmıştır. Güncel tutarla 4200ün 1200ünü ailesine 1000ini kendine ayırsa 2 bin biriktirir. Önceki biriktirdiğinden yine fazla. 7 ayda 14 yapar. Ki ben ailesine bu kadar kendisine bu kadar ayıracağını asla sanmıyorum. Hatrınız için yüksekten verdim.
Hatır gönülle alakası yok, Bu ailenin, kızın 4.250 tl aldığını bilerek hadi bize 1200 tl ver gerisi senindir diyeceğini düşünmüyorum ben.
Şu oran orantıyı nasıl kurdunuz yahu? Sanki asgari ücret arttı da millet birikim yapabilecek kıvama geldi. Temel gıdadan tutun da kiraya kadar her şey iki katı fiyatına çıktı. Elektrik doğalgaz zammını söylemiyorum bile. 4.250 tl nedir bu devirde?
Şu anki ekonomiden bahsetmemistim açıkçası orada .2800 lira ile geçinmek çok zor 4250 ile de geçinmek çok zor bunun farkındayım.Ama burada kizkardes 7 ayda 2800 liradan 11000 artırmış ya yine ayni şartlarda biriktirebilir.Hoş o da değil olay abinin yıllardır yaptığı büyük bir fedakarlık var ailesi ve kardeşi için.Bunu gözardı etmemesi lazim .Şu oran orantıyı nasıl kurdunuz yahu? Sanki asgari ücret arttı da millet birikim yapabilecek kıvama geldi. Temel gıdadan tutun da kiraya kadar her şey iki katı fiyatına çıktı. Elektrik doğalgaz zammını söylemiyorum bile. 4.250 tl nedir bu devirde?
Abisinin çekeceği kredinin bilmem ne kadar faizi olacak ama. 20 bin çekince 20 bin ödemiyorsun kiAma abim sayesinde işe girdim. Hep destek oldu diye belirtmiş. Tek taraflı olmaz bu işler
Konu sahibi ile abisi arasındaki durumu konuşuyoruz, anne babanın mi vermesi gerekir kardeşin mi tartışması yapılmıyor vereyim mi vermeyeyim mi demiş kız. Az ötede başkasına yapın saçma sapan tribiniziAsıl destek olması gereken ve aslında ikisinden de sorumlu , üstelik onlara epey borçlu olan anne baba hala hayatta ve üstüne ikisini de hala sömürmekte oldukları için olabilir mi?
Birbirimiz hakkında çıkarım yapacaksak bence sizde şu Almanya'daki akrabalarını orada parayı sokaktan topladığını düşünüp, ne var canım bizede göndersin her ay 100 euro diyen , akrabalığı sadece vermeden almak üzerine kuran, Almanyadan gelen akrabası eli kolu dolu gelmeyince suratına bakmayan kişilerdensiniz sanırım. Dediğiniz durumda mağdur olan bir sürü müvekkilim oldu çünkü. Senelerce kendi emeğini karısının emeğini Türkiye'deki akraba görünümlü akreplere gönderipte, üstüne birde dolandırılan. Duygu sömürüsü ile Türkiyede güya yatırım için ev arsa falan aldırılıp o mallara çökülen o kadar insan tanıdım ki. Emin olun sınanmadığım şeylerle sizin gibi bu kadar kolay atıp tutmuyorum o yüzden. Bizim milletimizin en büyük sorunu bu zaten; herkes vermeden almaya meraklı. Bu kayınvalide gelin, kardeş , hatta karı koca ilişkilerinde bile böyle. Ben tüm insani ilişkilerimde kendimi karşı tarafın yerine koymayı severim.Benim için fedakarlık yapan, emek verip düşünen insana banane diyip geçmem. O yüzden bu güne kadar gördüğüm hiçbir iyiliğin nankörü olmadım. Hiçbir insani ilişkimde beni önemseyen karşı tarafı bilerek incitmedim. Kendime yapılmasını istemediğim şeyi karşımdakine yapmam çünkü. Beni ve ailemi kullanmaya çalışan kimseyede kendimi kullandırmam. Senelerce emeğini ev için harcayan, kendine kalan cüzi parayıda konu sahibi kız kardeşi ile paylaşıp, ay sonu parasız kalan, hatta kız kardeşi çalışmaya başlayınca onun parasını biriktirmesini öğütleyen o abide, , bunları kız kardeşim ilererde işe girer ondan 11.000 TL alırım diyerek yapmamıştır. Ama kardeş olmak senin böyle dar zamanında bile elini bırakmayan kısıtlı parasını senle paylaşan abiye destek olmayı gerektirir. Bu karşılık vermek değildir., karşındakine değer vermek onun sana yaptığı gibi seninde onun için fedakarlık yapmandır. Yani akrabalık ilişkilerinin temelinde karşılıkli iyi niyet ve fedakarlık varsa o zaman bir anlamı olur. Yoksa biyolojik bir kan yakınlığından başka birşey değildir. O dalga geçtiğiniz gurbetçilerin öz aileleri tarafından kullanılma ve dolandırılma hikayelerinden emin olun elli ciltlik kitap olur bu ülkede. Bence bir konuda ahkam kesmedem önce biraz olsun o konu ile ilgili birebir şahit olduğunuz bir tecrübeniz olsun.Siz yurtdışında yaşıyorsunuz ve eşiniz ailesine ufak hediyeler veriyor diye özellikle de eş kardeşlerine karşı çok öfkelisiniz değil mi? bir tahmin sadece
İşte cilekcim, keşke abi zamanında ailenin kurtarıcısı rolünü üstlenmeseydi. Kız işe başlayınca hiç yoktan faturaları üstüne almasını isteseydi.. her ailede vardır ya, herkesin her şeyine koşan, ama kendine gelince adım adım gelen bile bulamayan. İşte konu sahibinin ailesinde de bu kişi abi maalesef konuyu okudukça daha çok üzüldüm çocuğa. Eğer olmayan parasıyla cep harçlığı verdiği,iş bulduğu, eve yardım yaptirmadigi kız kardeşi para vermezse çocuk gözünü açar, herkesin ne olduğunu sonunda anlar belki Bari bu saatten sonra kendini kurtarır, biraz bencil olmayi öğrenir. Yoksa garibim, bu ruh haliyle bir ömür,evlense bile sırtında kambur gibi bu aileyi taşıyıp duracak...
*Asgari ücretli birinin borc harç ile bedelli yapması gerçekten mantıkli değil... Bence çocuk da pişman olacak bedelli yaparsa. Ama yine de eğer çok istiyorsa ver kız konu sahibi, yine biriktirirsin. Akbankta şey vardı Aralık ayinda,hala var mı bilmiyorum. Hiç Akbank hesabınız yoksa 5000 TL sıfır faizli kredi veriyor, 12 ay, 400-400 ödüyorsun. Dosya ücreti de 120 TL faaln. Olmadi aielcek sen,baban,abin ondan çekin, 15 bini öyle verin,birikmisinizi bozmazsiniz hem TL borclanirsiniz
Birbirimiz hakkında çıkarım yapacaksak bence sizde şu Almanya'daki akrabalarını orada parayı sokaktan topladığını düşünüp, ne var canım bizede göndersin her ay 100 euro diyen , akrabalığı sadece vermeden almak üzerine kuran, Almanyadan gelen akrabası eli kolu dolu gelmeyince suratına bakmayan kişilerdensiniz sanırım. Dediğiniz durumda mağdur olan bir sürü müvekkilim oldu çünkü. Senelerce kendi emeğini karısının emeğini Türkiye'deki akraba görünümlü akreplere gönderipte, üstüne birde dolandırılan. Duygu sömürüsü ile Türkiyede güya yatırım için ev arsa falan aldırılıp o mallara çökülen o kadar insan tanıdım ki. Emin olun sınanmadığım şeylerle sizin gibi bu kadar kolay atıp tutmuyorum o yüzden. Bizim milletimizin en büyük sorunu bu zaten; herkes vermeden almaya meraklı. Bu kayınvalide gelin, kardeş , hatta karı koca ilişkilerinde bile böyle. Ben tüm insani ilişkilerimde kendimi karşı tarafın yerine koymayı severim.Benim için fedakarlık yapan, emek verip düşünen insana banane diyip geçmem. O yüzden bu güne kadar gördüğüm hiçbir iyiliğin nankörü olmadım. Hiçbir insani ilişkimde beni önemseyen karşı tarafı bilerek incitmedim. Kendime yapılmasını istemediğim şeyi karşımdakine yapmam çünkü. Beni ve ailemi kullanmaya çalışan kimseyede kendimi kullandırmam. Senelerce emeğini ev için harcayan, kendine kalan cüzi parayıda konu sahibi kız kardeşi ile paylaşıp, ay sonu parasız kalan, hatta kız kardeşi çalışmaya başlayınca onun parasını biriktirmesini öğütleyen o abide, , bunları kız kardeşim ilererde işe girer ondan 11.000 TL alırım diyerek yapmamıştır. Ama kardeş olmak senin böyle dar zamanında bile elini bırakmayan kısıtlı parasını senle paylaşan abiye destek olmayı gerektirir. Bu karşılık vermek değildir., karşındakine değer vermek onun sana yaptığı gibi seninde onun için fedakarlık yapmandır. Yani akrabalık ilişkilerinin temelinde karşılıkli iyi niyet ve fedakarlık varsa o zaman bir anlamı olur. Yoksa biyolojik bir kan yakınlığından başka birşey değildir. O dalga geçtiğiniz gurbetçilerin öz aileleri tarafından kullanılma ve dolandırılma hikayelerinden emin olun elli ciltlik kitap olur bu ülkede. Bence bir konuda ahkam kesmedem önce biraz olsun o konu ile ilgili birebir şahit olduğunuz bir tecrübeniz olsun.
Kiyamam ya abinizin elinden tutan ona yardim eden yükünü hafifleten biri olmuşsunuz bence bu desteğe cok ihtiyaci varmis.Abimle konuştum toplam birikimimi söylemedim 10 bin verebileceğimi söyledim. Çocuk gibi sevindi senin babamlara benzemediğini biliyordum. Merak etme 10 bin liranı geri ödiyecem sana. Krediyi de çekip ödedikten sonra ileriye dönük farklı planlarım var,dedi.
İlk defa abimin gözlerinin dolduğunu gördüm, ilk defa ilerisi için düşüncem var dedi. İnş ayrı eve çıkmak gibi bir fikri vardır
Acaba abim hep bu zamana kadar benide mi babam gibi sanıyordu o yüzden mi bu kadar sönüktü evde. Karşı çıksa destek bulamayacağını düşündüğünden mi suskundu acaba.
Ama bugün abimin gözündeki o mutluluk yaşlarını gördükten sonra 10 bin 11 binin gözümde değeri kalmadı
İş konusunda iş imkanı kısıtlı aradığında iş bulabilir tabiikii ama şuan ofis işinde çalışıyor. Çalıştığımız yer bir markete. Atölyeye veya pazara göre çok çok iyi ve şuan geldiği noktaya 2 senede çok çaba vererek geldi çalışma alanı kendisine çok yabancı olmasına rağmen çok çabaladı aldığı terfii çoğu insan için büyük olmasa bile onun için büyük bir başarıydı. Askere gitmek isteyip istememesi ile ilgili birşey sormadım çekinir diye. Yazdıklarınızı gün içinde fırsat buldukça okudum uygun zamanda da tektek okuyacam mesajlarınızı iyi kötü her görüş her yorum benim için değerli şu kısa zamanda verdiğiniz fikir ve destek için hepinize çok teşekkür ederim
Abimle konuştum toplam birikimimi söylemedim 10 bin verebileceğimi söyledim. Çocuk gibi sevindi senin babamlara benzemediğini biliyordum. Merak etme 10 bin liranı geri ödiyecem sana. Krediyi de çekip ödedikten sonra ileriye dönük farklı planlarım var,dedi.
İlk defa abimin gözlerinin dolduğunu gördüm, ilk defa ilerisi için düşüncem var dedi. İnş ayrı eve çıkmak gibi bir fikri vardır
Acaba abim hep bu zamana kadar benide mi babam gibi sanıyordu o yüzden mi bu kadar sönüktü evde. Karşı çıksa destek bulamayacağını düşündüğünden mi suskundu acaba.
Ama bugün abimin gözündeki o mutluluk yaşlarını gördükten sonra 10 bin 11 binin gözümde değeri kalmadı
İş konusunda iş imkanı kısıtlı aradığında iş bulabilir tabiikii ama şuan ofis işinde çalışıyor. Çalıştığımız yer bir markete. Atölyeye veya pazara göre çok çok iyi ve şuan geldiği noktaya 2 senede çok çaba vererek geldi çalışma alanı kendisine çok yabancı olmasına rağmen çok çabaladı aldığı terfii çoğu insan için büyük olmasa bile onun için büyük bir başarıydı. Askere gitmek isteyip istememesi ile ilgili birşey sormadım çekinir diye. Yazdıklarınızı gün içinde fırsat buldukça okudum uygun zamanda da tektek okuyacam mesajlarınızı iyi kötü her görüş her yorum benim için değerli şu kısa zamanda verdiğiniz fikir ve destek için hepinize çok teşekkür ederim
Aileler doğururken çocuklara sormuyor, süt parası gibi yetiştirdim parasını verin demeleri çok itici. Onun dışında size hak veriyorum.
Sakin ol champ basit bir soru soruldu sadeceKonu sahibi ile abisi arasındaki durumu konuşuyoruz, Az ötede başkasına yapın saçma sapan tribinizi
Abiniz lise mezunu olmasına rağmen beyaz yaka çalışan, -rağmen- diyorum çünkü bu devirde üniversite mezunu olanlar dahi iş bulmakta zorlanıyor. Alanı dışında bedensel işlerde çalışmaya mecbur kalıyorlar.Abimle konuştum toplam birikimimi söylemedim 10 bin verebileceğimi söyledim. Çocuk gibi sevindi senin babamlara benzemediğini biliyordum. Merak etme 10 bin liranı geri ödiyecem sana. Krediyi de çekip ödedikten sonra ileriye dönük farklı planlarım var,dedi.