Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Belki de sadece askerlik yapmak istemiyordur, olamaz mı? Kıza zorla ver dememiş, istemiş. Verir vermez o ayrı. Ama herkes askerlik yapmayı istemeyebilir.Yani 4250 zaten asgari ucret,günlük yirmi lira yemek verseler yol yemek zaten 5000 ediyor. Çok da bir zararı olmayacak asgariden ise girse. Ayrıca deneyimi var, daha çabuk yükselebilir.
Bence 55 bin bedelliye verilir ama o altı ay sana 55 binden fazla kazandıracaksa. ya da evliysen,çoluğun çocuğun varsa.
Genç,bekar erkek. Neden kaçıyor askerlikten?
Harika işi mi kaçacak? Zaten 5 binden hiç bir kuruş harcamasa bir yılda anca biriktirecegi parayı bedelliye vermek mantıklı mı?
Nice insan yapıyor vatanı görevini.beyefendi neden yapamıyor?
Ben olsam sağlık maglik neyse ama kimsenin bedelli paraisna bir kuruş atmam. Bana ne? Gitsin yapsın. İşlerine gelince vatan millet Sakarya edebiyatı yapmayı biliyorlar, askere de gitsinler. Ha bir ay,ha altı ay.
Zaten korona zamanı, ilk 14 gun karantina gibi geçiyor, bir şey yok, kısa bir eğitim, onda da selam nasıl verilir, nasıl kosulur vs basit şeyler,yemin töreni.
acemi birliğinden sonra gerçek yer,onda da bir 14 gün karantina gibi etliye sütlüye dokunma, son zamanlarda zaten eline iş almıyorsun, kidemlisin diye...
Ne ki yani? Çok mu dert gitmesi?
Ben olsam derim ki; abi sen deli misin? Çık işte mis gibi tazminatını alırsın, onca yıldır çalışıyorsun..giderken altın al tazminatınla, dönüşte birikimin+tazminatın elinde mis gibi paran olur, araba alırsın. Ya da yatırımlık ev alırsın, peşinatın olur, ya da iş kurarsın.
Enn en kötü yeni işe başlayana kadar seni rahat idare eder.
Askere gitmeyeceksin de ne olacak, uzalacak misin,kısalacak misin? Değer mi yani 55 bin lira şu kicikirik ise?? Hem vatan miller Sakarya, sen erkek değil misin ? Git vatan borcunu öde...
Asla da paramdan zırnık vermezdim. İnan yarın öteki gün kimse hatırlamayacak bile bu iyiliğini, paranı kaybettiğinle kalacaskin.
Abin de biraz mantıklı düşünsün, kocaman adam..hesap kitap bilmeden bodoslama gaza gelip de bedelli yapmasın
Yaşadığımız şehir küçük Anadolu şehri iş imkanı kısıtlı, çoğu yer asgari 2800 iken bile asgari ücreti vermiyordu. 5 bin lira maaş şuan çok değil ama marketlerde 2000-2500 e haftanın 6 günü 12 saat çalışan biri için 6 gün 9-10 saat mesai sıcak ofis ortamı üstüne düzenli bir hayat çok şey demek . A101 bim harici çoğu yerel market 2000 lira veriyor sigorta zar zor oluyor.
Abimin okul hayatı pek parlak değildi. Lisesinin sonlarına doğru çalışmaya başladı halada çalışıyor.2800 lira alırken 2000 ni babama 200 ünü bana verir kalan 600 ünü harçlık yapardı. Babamla iletişimleri çok iyi değil o yüzden babamdan isteyemez. Aç gezerim ondan para istemem der parası bitince. Aralarında baba oğul ilişkisi pek yok. Babamında pek umrumda değil onun için ev araba eşya önemli.babama söylesem herkes nasıl gidiyorsa gitsin gelsin. Gelince nasılolsa iş bulur çalışır der. Bazen hiç anlamıyorum bir insan çalışıp çalışıp nasıl parasız gezer diye abimde şahit olunca anladım onuda. İşe başladığım zaman sen para verme eve biriktir dedi. Eve vermesemde katkım olsun diye mutfağa filan alışveriş yapıyorum arada.
Son 4 5 ayda abimi daha çok tanımaya başladım evde pek konuşmaz pc başında olur veya yatardı, işe birlikte gidip gelmeye başlayıp birlikte zaman geçirince evdeki haliyle dışarıdaki halini çok daha net görmeye ve abi kardeş sohbetinin önemini anladım evde haberler hakkında bile yorum yapmazken dışarıda çok girişken.iş ortamına öyle alışmışki, işini severek yapıyor. İçimden sırf bu abi kardeş ilişkimiz kesilmesin diye vereyim diyorum
Yani aslında askere diye çıksa işten tazminat alma hakkı var.Ben olsam derim ki; abi sen deli misin? Çık işte mis gibi tazminatını alırsın, onca yıldır çalışıyorsun..giderken altın al tazminatınla, dönüşte birikimin+tazminatın elinde mis gibi paran olur, araba alırsın. Ya da yatırımlık ev alırsın, peşinatın olur, ya da iş kurarsın.
Enn en kötü yeni işe başlayana kadar seni rahat idare eder.
Askere gitmeyeceksin de ne olacak, uzalacak misin,kısalacak misin? Değer mi yani 55 bin lira şu kicikirik ise?? Hem vatan miller Sakarya, sen erkek değil misin ? Git vatan borcunu öde...
Asla da paramdan zırnık vermezdim. İnan yarın öteki gün kimse hatırlamayacak bile bu iyiliğini, paranı kaybettiğinle kalacaskin.
Abin de biraz mantıklı düşünsün, kocaman adam..hesap kitap bilmeden bodoslama gaza gelip de bedelli yapmasın
Sonradan ekleme yaptım, buraya da yazayım;Yani aslında askere diye çıksa işten tazminat alma hakkı var.
Abi eve çok destek olmuş zamanında konu sahibide doğal olarak vicdan yapıyor o yüzden.
Ama parayı verseniz geri alabileceğinize emin misiniz mesela?
Hiç mi başka iş bulma durumu yok abinizin?
En doğal hakkı. Ama keyfi bir şey için kız neden birikimini versin ki? Bu devirde yani böyle keyfi bir şey için evin tüm birikmisini verip kredi çekmek, sıfıra sıfır ilerlemek bence normal değilBelki de sadece askerlik yapmak istemiyordur, olamaz mı? Kıza zorla ver dememiş, istemiş. Verir vermez o ayrı. Ama herkes askerlik yapmayı istemeyebilir.
Evet ama şöyle bir durumda var.Abisi,babasına karşı ağırlığını koyamayıp babasına para yedirdi diye neden konu sahibinin abisine karşı yükümlülüğü olsun ki?Erkek kardeşim yok ama kendimi sizin yerinize
Ay adam size "eve para verme biriktir" demiş. Yiyici babanıza tek başına para verip durmuş. Hala nasıl "11 binim var ama versem mi" diye düşünebiliyorsunuz?
Adam sanki 100 bin istemiş. 11 bin lira ya.
Evet bazı şartlarda büyük bir para olabilir ama abiniz için bile mi verilemeyecek bir meblağ bu?
Asgari ücret arttı zaten. Madem herkes abinizin sırtından geçiniyor, kimse sizden para istemiyor, 11 bin lirayı tekrar kolayca biriktirirsiniz zaten.
Vallaha ben çok arada kaldım.Bulundukları şehirde iş imkanı kısıtlıymış.Öyle olmasa 5000 tl para mı asgari ücret zaten olmuş 4200 tl gitsin abin yapsın askerliğini derdim.Ama bulundukları şehir sıkıntı işte.Sonradan ekleme yaptım, buraya da yazayım;
Şimdi tüm yorumları okudum; abin gerçekten düzgün bir insan. Allah kendi gibi insanlarla tanıştırsin, bahtını açık etsin. Ama abini feyz al..bak, ikibinsekizyuz lira alırken iki binini babasına, iki yüzünü kız kardesine vermiş. Şimdi üç kuruş için minnet bekliyor. Ama ne baba oralı ne kardeş.
İşte abinden örnek al, paranı tut, kimseye de verme:) keşke o da babasına kendini somurtecegine parasiyla kendine yatırım yapsaydı. Bugün kimseye minnet etmezdi
Üzgünüm,ama bu işler böyle
En doğal hakkı. Ama keyfi bir şey için kız neden birikimini versin ki? Bu devirde yani böyle keyfi bir şey için evin tüm birikmisini verip kredi çekmek, sıfıra sıfır ilerlemek bence normal değil
Dediğim gibi kız verir vermez orası ona kalmış. Ama gitsin yapsın, niye kaçıyor vb. söylemlerinize istinaden yapmak istemiyor olabilir herkes dedim.Sonradan ekleme yaptım, buraya da yazayım;
Şimdi tüm yorumları okudum; abin gerçekten düzgün bir insan. Allah kendi gibi insanlarla tanıştırsin, bahtını açık etsin. Ama abini feyz al..bak, ikibinsekizyuz lira alırken iki binini babasına, iki yüzünü kız kardesine vermiş. Şimdi üç kuruş için minnet bekliyor. Ama ne baba oralı ne kardeş.
İşte abinden örnek al, paranı tut, kimseye de verme:) keşke o da babasına kendini somurtecegine parasiyla kendine yatırım yapsaydı. Bugün kimseye minnet etmezdi
Üzgünüm,ama bu işler böyle
En doğal hakkı. Ama keyfi bir şey için kız neden birikimini versin ki? Bu devirde yani böyle keyfi bir şey için evin tüm birikmisini verip kredi çekmek, sıfıra sıfır ilerlemek bence normal değil
Yani, gitmek istemiyorsa da kredi çekip bir yolunu bulmalı. Kimse başkasının parasıyla plan yapmamalıDediğim gibi kız verir vermez orası ona kalmış. Ama gitsin yapsın, niye kaçıyor vb. söylemlerinize istinaden yapmak istemiyor olabilir herkes dedim.
Kıyamam ya nasıl üzüldüm. Babanız abinizden para almayı biliyor da iş vermeye gelince dut yemiş bülbüle dönmüş. Azıcık maaşıyla ev kredisi ödemiş, size harçlık vermiş, işe sokmuş, birikim yapmanıza bir nevi abiniz vesile olmuş aslında. Ben olsam ben de verirdim.
Konu sahibi, şunu da konunuza yazın bence. İnsanların yorumları okudukça fikirleri değişebiliyor. En başından okumuş olur herkes tüm detayları ona göre yorum yaparYaşadığımız şehir küçük Anadolu şehri iş imkanı kısıtlı, çoğu yer asgari 2800 iken bile asgari ücreti vermiyordu. 5 bin lira maaş şuan çok değil ama marketlerde 2000-2500 e haftanın 6 günü 12 saat çalışan biri için 6 gün 9-10 saat mesai sıcak ofis ortamı üstüne düzenli bir hayat çok şey demek . A101 bim harici çoğu yerel market 2000 lira veriyor sigorta zar zor oluyor.
Abimin okul hayatı pek parlak değildi. Lisesinin sonlarına doğru çalışmaya başladı halada çalışıyor.2800 lira alırken 2000 ni babama 200 ünü bana verir kalan 600 ünü harçlık yapardı. Babamla iletişimleri çok iyi değil o yüzden babamdan isteyemez. Aç gezerim ondan para istemem der parası bitince. Aralarında baba oğul ilişkisi pek yok. Babamında pek umrumda değil onun için ev araba eşya önemli.babama söylesem herkes nasıl gidiyorsa gitsin gelsin. Gelince nasılolsa iş bulur çalışır der. Bazen hiç anlamıyorum bir insan çalışıp çalışıp nasıl parasız gezer diye abimde şahit olunca anladım onuda. İşe başladığım zaman sen para verme eve biriktir dedi. Eve vermesemde katkım olsun diye mutfağa filan alışveriş yapıyorum arada.
Son 4 5 ayda abimi daha çok tanımaya başladım evde pek konuşmaz pc başında olur veya yatardı, işe birlikte gidip gelmeye başlayıp birlikte zaman geçirince evdeki haliyle dışarıdaki halini çok daha net görmeye ve abi kardeş sohbetinin önemini anladım evde haberler hakkında bile yorum yapmazken dışarıda çok girişken.iş ortamına öyle alışmışki, işini severek yapıyor. İçimden sırf bu abi kardeş ilişkimiz kesilmesin diye vereyim diyorum
Bir de o parayı abin eve destek olduğu için rahat biriktirdin denmiş ama kizcagizin aldığı asgari ücret ve kısa suredeir çalışıyor. Demek ki güzel yerlerde yememiş, trendyollar kargocusuyla kanka olmamis, kaliteli makyaj malzemesi, ayakkabı telaşına düşmemiş, aldığı parayı 'kotu gün parası' diye biriktirmiş.
Bence epey iyi bir rakam. Çoğu insan eve bir kuruş vermediği halde (tamamen hakkı olduğu için,eleştirmiyorum,yanlış anlamayın) güzel giyinme, gezme tozma , güzel yerlerde yeme içme, tatile gitme, iPhone alma muhabbetine ay sonunu zor getiriyor, kredi kartlarına abaniyor (hoş, asgari ücret ile ne kadar güzel giyinip ne kadar gezilip tozulabilirse)
Burada bence konu sahibin başarısı bunca birikim. Kendini hiç kismayadabilirdi.