- 14 Ağustos 2024
- 972
- 1.702
-
- Konu Sahibi pembekuvars30
Kesinlikle doğru. Yok yok doğru diyorsun. Biz evimize elektrikçi getirtemedik düşün. Adamlar büyük işlerin peşinde koşuyor. Zanaat hiçbir devirde popülaritesini kaybetmez. Altın gibi hep değerli.Memurların elinden o mesleği al, dımdızlak ortada kalır. Ama bir usta her yerde iş bulur. Memurluğun favori olduğu dönem çoktan bitti artık. El emeği daha gözde şu an. Elektrikçi bulunmuyor mesela her dakika. Adamlar randevu veriyor bize yoğunluktan. Ve iş bitiriyorlar, insanlarını ihtiyacını gideriyorlar. Zanaatkar olmak kesinlikle memurluktan iyidir. Tabii biz anlatıldığı kadarını biliyoruz. Çalışma şartları kişiden kişiye değişebilir.
Abi kac yasinda once onu sorayim ? Tamamen tepkisel davraniyor olabilir evi arabasi olsa kotu biri oldugunu yine bilemeyiz. Abinde olgun biriyse bunu bilir zaten. Tek yolu tanistirmak. Bu arada bizde evlendikten sonra ev araba sahibi olduk mal alinir satilir onemli degil saglik olsun ahlak olsun yeter ki
Kaç yaşındasın? Evin ayrı mı olacak ?
Seninle aynı fikirdeyim. Ülkemizde gizli kast sistemi var. Kimse okumuş kızını,oğlunu okumamış kimseye layık görmüyor. ( Okumamış derken zanaatkar,meslek sahibi kişilerden bahsediyorum) Bu kafadan çıkmadığı müddetçe sorunlar bitmez.
Mobilya ustası denilen kişi zanaatkardir. İşi gücü olan insanlardır. Ama herkes istiyor ki memur ya illa memur olacak.
Ben mühendisim. Eşim ise pasta ustası. Onunla gurur duyuyorum. Çünkü işinde aranan adam. Fırın sahipleri bırakmak bile istemiyorlar. Bana deselerdi ki eşin dr olsa idi vs. Umrumda bile değil. Çünkü o İşini seviyor. Ben onun karakterini, adamlığını seviyorum. İşini düzgün yapan severek yapan herkes benim gözümde değerlidir.
Ekonomik duruma takılmak normal. Ama kişilerin mesleklerine takılmak çok cahilce.
Eğitim durumu maddiyattan çok daha önemli. Ben paramı kendime harcarım falan boş hayaller, bunu aklınızdan çıkarın. Zaten eve katkı sağlamak zorundasınız, iki memur bile evlenip zor geçiniyor. Adam kendini geliştirmiş biriyse ve aranızda eğitim olarak fark yoksa olabilir. Diğer türlü olmaz, mutsuz olursunuz.
Abin haklı Pempecim, kuzenleriyle çalışan adamla evlenip ailenin kredi kapısı olmaya gerek yok.
Seninle aynı fikirdeyim. Ülkemizde gizli kast sistemi var. Kimse okumuş kızını,oğlunu okumamış kimseye layık görmüyor. ( Okumamış derken zanaatkar,meslek sahibi kişilerden bahsediyorum) Bu kafadan çıkmadığı müddetçe sorunlar bitmez.
Mobilya ustası denilen kişi zanaatkardir. İşi gücü olan insanlardır. Ama herkes istiyor ki memur ya illa memur olacak.
Ben mühendisim. Eşim ise pasta ustası. Onunla gurur duyuyorum. Çünkü işinde aranan adam. Fırın sahipleri bırakmak bile istemiyorlar. Bana deselerdi ki eşin dr olsa idi vs. Umrumda bile değil. Çünkü o İşini seviyor. Ben onun karakterini, adamlığını seviyorum. İşini düzgün yapan severek yapan herkes benim gözümde değerlidir.
Ekonomik duruma takılmak normal. Ama kişilerin mesleklerine takılmak çok cahilce.
Aynen zaten ben de kısaca belirttim. Ekonomik olarak önemli diye. Ortak işten hayr gelmez. Ama dediğin gibi kendi işi olaydı. Olurdu. Yaşı da normal değil. Yani olmaz bu iş.Valla kanka el becerisi olana saygım büyük, zanaaat sahiplerine. Dediğin gibi zaten iyi ustayı bulamıyorsun adamlar hep dolu, 3 gün sonraya gün veriyorlar.
Öte yandan bu konudaki ofsayt bence adamın kuzenlerin yanında çalışması. Adam 25 yaşında olsa eyvallah sermayesinin müşterisini toplar kendi yerini açar sonra ama adam 37 yaşındaBu saate kadar kendi işini açmalıydı kesinlikle. Aile işi yaş , bunu burdaki herkes biliyor adam gibi bir hesap olmuyor ne kar belli ne zarar kuzen eline ne sayarsa onu alıyorsun. Ben o yüzden hayır dedim, yoksa evet derdim. Konudaki diğer yorumlara da katılıyorum konu sahibesi altı üstü memur şirket CEOsu değil, yani öyle toplumdan çoook fazla bir işmiş gibi davranmak bana da normal gelmiyor.
Aile derken çekirdek aileden bahsetmiyorum. Sonuçta kuzenlerle iş yapıyor. Arası istediği kadar kötü olsun. Evlenince ballanır onlar merak etme hepsi kıymete biner.Ailesiyle arası iyi değil sadece adamla olacak bağım
Abiniz haklı yada haksız diyemem benim babamda esnaf kendi iş yeri var 30 kusur yıllık işinde de iyi hatta 30 yıl önce ki müşterileri bile arayıp bulur kendisini neyse sunu diyecegim sevgiliniz lise mezunu imiş hadi 17 yaşında işi öğrensin diyelim isinde iyi bir usta 20 yılda neden kendi dükkanını açmaz el becerisi var çevre de oluşmuştur az çok 37 yaşındaymış bu tür işlerde ne kadar erken davranirsan o kadar iyi bilemiyorum ama belkide elinde ustalık kalfalık belgesi filan yoktur o yüzden acamiyor olabilir çünkü bu tür belgeler genellikle küçük yaşta alınmaya başlıyor bana göre bu saate kadar kendi atölyesini kurmadiysa bu saatten sonra da açmaz acamaz gibime geliyor .36 yaşına gireceğim evimiz ayrı olacak adam da 37 yaşında
Abiniz haklı yada haksız diyemem benim babamda esnaf kendi iş yeri var 30 kusur yıllık işinde de iyi hatta 30 yıl önce ki müşterileri bile arayıp bulur kendisini neyse sunu diyecegim sevgiliniz lise mezunu imiş hadi 17 yaşında işi öğrensin diyelim isinde iyi bir usta 20 yılda neden kendi dükkanını açmaz el becerisi var çevre de oluşmuştur az çok 37 yaşındaymış bu tür işlerde ne kadar erken davranirsan o kadar iyi bilemiyorum ama belkide elinde ustalık kalfalık belgesi filan yoktur o yüzden acamiyor olabilir çünkü bu tür belgeler genellikle küçük yaşta alınmaya başlıyor bana göre bu saate kadar kendi atölyesini kurmadiysa bu saatten sonra da açmaz acamaz gibime geliyor .
Bana Yok gibi geldi şöyle ki lise mezunu dediniz çıraklık okulları var şimdi ismi degismis olabilir meslek öğrenmek.isteyenler için ona bile başlama yaşı en erken 14- en fazla 18-19 diye biliyorum 4 yıl eğitim alıyorlar hatta aynı anda lise diplomasıda alıyorlar.Ustalık kalfalık belgesi varmı soracağım yer açacağım diyor
Bu mümkün değil. Burada evlilik halay gibidir. Nice ailemle bağım yok diyenler evlendikten sonra aileci kesiliyor. Kimse ağaç kovuğundan çıkmadı. Herkesin iyi kötü ailesi vardır. 37 yaşına gelmiş gercekçilikten uzak biri. Bu yaştaki adamın arabası olmaması da garip. ( Evi baz almıyorum fiyat olarak uçuk. Gerçi yaşına göre de baz alınabilir.)Ailesiyle arası iyi değil sadece adamla olacak bağım
Bu mümkün değil. Burada evlilik halay gibidir. Nice ailemle bağım yok diyenler evlendikten sonra aileci kesiliyor. Kimse ağaç kovuğundan çıkmadı. Herkesin iyi kötü ailesi vardır. 37 yaşına gelmiş gercekçilikten uzak biri. Bu yaştaki adamın arabası olmaması da garip. ( Evi baz almıyorum fiyat olarak uçuk. Gerçi yaşına göre de baz alınabilir.)
Belli yaştan sonra iş yeri açmak ütopik. Çekirdekten yetişir bu insanlar. 20'li küsür yaşlara gelince iş yeri açarlar. Açmasa da maddi olarak güçlü olurlar. ( Akraba ortaklığı da zor. İleri de sorun oldu mu evliliğine yansır)
Yaşın 36 diye acele mi ediyorsun bilemem. Ama iyi düşün iyi karar ver. Sonra keşke abimi dinleseydim dersin.
Abi meslgini sana yakistiramadi galiba.Kuzenleriyle çalışıyor mobilya ustası bende kamuda memurum,istanbulda evi var arabası yok ama motoru var
Abi meslgini sana yakistiramadi galiba.
Taniyinca sever belki