- 23 Şubat 2019
- 1.616
- 851
-
- Konu Sahibi pembekuvars30
Kız evi naz evi hesabı yapıyordur BelkideAbime evleneceğimi sevgilimin mobilya ustası olduğunu ve işinde gücünde bir adam olduğunu söyledim ve abim istemiyor,garanti işi yok,arabası yok diyor onu nasıl ikna edebilirim
Babam yok vefat etti,abim babam gibi görüyor kendisini
Ben abinin kötülüğünü istediğini düşünmüyorum, şuan ki şartlar altında evlilik çok zor ve eğer sabit bir işi yoksa çok zorlanırsınız. Araba bişey olmaz ilerde beraber de alırsınız iki kişi el ele verip neler yapmaz ki bende eşimle evlenirken hiç bişeyimiz yoktu 2 yıl önce araba aldık 6 senelik evliyiz :) herşey zamanla olur önemli olan seni üzmemesi sana sadık kalması , ama iş başka bak bi erkeğin hiç bir şeyi olmasa bile iyi bir işi en azından sabit bir işi olmalı eli ekmek tutacak yani zengin maaşından felan bahsetmiyorum bu arada standart yaşam geçirebilmeniz önemli. Sende kadın olarak ayakların üstünde durman çok önemli tek maaşla da ev geçinilmiyo işi bırakmak zorunda kaldım sağlık sorunlarından dolayı ama gel gör ki finansal olarak berbat yani o yüzden hep ayağınız sağlam basmak zorunda bide kira da oturacaksanız daha çok çaba sarf etmeniz gerekir.Abime evleneceğimi sevgilimin mobilya ustası olduğunu ve işinde gücünde bir adam olduğunu söyledim ve abim istemiyor,garanti işi yok,arabası yok diyor onu nasıl ikna edebilirim
İsi yoksa nasil evleniceksiniz. Abinmi bakacak size, yada kim?
Abime evleneceğimi sevgilimin mobilya ustası olduğunu ve işinde gücünde bir adam olduğunu söyledim ve abim istemiyor,garanti işi yok,arabası yok diyor onu nasıl ikna edebilirim
Evi var derken kendine mi ait yoksa ailesiyle mi kalıyor
Akıllı bir adamsa mobilya ustalığı çok iyi bir meslek bence. Herkes amir memur olsun diye bir şey yok. Çalışkan mı? İlerisi için planları var mı? Ev araba almayı istiyor mu birikim yapabilir mi? Bağımlılığı var mı bunlar önemli.
Malesef abiniz hakkı. Bu dönemde bir kaç kişiyle ortak, sabit gelir yok. Kamuda memurmuşsun bak burda çok konu var benzeri olan, hep sabit maaş malesef eşi açıklarını kapatıyor. Fedakar olan hep sen oluyorsun. Hemen karar vermemeni tavsiye edetim.
Çalışkan olup olmamasına bağlı. Kuzenleri ile çalışıyor derken nasıl mesela? Ortak mı işçi gibi mi?
Bu devirde genç/yetişkin bir insanın kendine ait evinin olması çok iyi bence. Memurum, çevremde herkes maaşı aldığı gibi kiraya yatırıyor. Haliyle birikim falan hak getire.Kendine ait evi var tapusu filan üstünde
Buna inanma tatlım hayat müşterek mecbursun hatta bir yerde mecburen o senden isteyecek.Maaşımı kendime harcayacağım söyledim baştan bunu biliyor kabul ediyor