-
- Konu Sahibi KIR PAPATYASII
cocuga bu kadar hassas olmayin bence. oncesi sizin icin zor olmus ama bu kadar stresli, anksiyeteli olursaniz bebege de yansir. KV konusunda diyecek bir sey yok, lohusa kadinin evine gelip gelinlik bekliyorlar iste, is beklemese bile naz bekliyor, ilgi bekliyor.Kızlar merhaba ;
Tedavi olarak hamile kaldım . İlk başta boş gebelik dendi , sonra kanama yaşadım ,çocukta göbek fıtığı olabilir dendi ,sonra yine kanama yaşadım , plesanta aşağıda dendi sonra tansiyonumdan dolayı bebek hep küçüktü en son preeklemsi sebebiyle sezeryana alındım . Bunları şundan dolayı anlatıyorum gerçekten buldumcuk denilebilir bana tüm bunlardan sonra çocuğa karşı çok hassasım sarılığı da geçmedi hasta olacak yoğun bakıma alacaklar diye korkuyorum .
Doğumdan sonra eşimin annesi ve benim annem geldi . Şehir dışından iki hafta annem yirmi güne yakın kayınvalidem kaldı . Benim kardeslerim maske takarak baktılar uzun süreli zaten durmadılar. Babam kucağına almadı geldi gördü annesine kalmaya gitti . Akrabalarim zaten biliyorlar hassas olduğumu . Neyse eşimin ailesi ziyarete geldi . Daha önceden annesi zaten biliyor yengesini de uyardım . Çocuğun opulmesini istemiyorum uçuk olabilir ,enfeksiyon kapabilir ,salgın hastalıklar devam ediyor . Bana cevap olarak korona mi kaldı bitti dedi . Neyse geldiler . Kayınvalidem çocuğu öptü başından hadi dedim dayanamıyor kaç defa odaya girdiğimde gördüm . Kayınvalidem on yaşındaki cocugun kucağına bebegi verdi . O çocuk sevilirken eğildi yüzüne .
Sen neden tepki vermedin diyenler olabilir . Sanırım bakışımsan anladı kayınvalidem çocuğu kucağından aldı . Zaten herkesi uyarmıştım. Eşim çocuğun kucağa alındığını görmedi ama üzerine eğilirken çocuk resmen yüzüne yapisirken ordaydi hiçbir tepki vermedi .açıkçası bende vermedim niye bilmiyorum zaten söyledim diye düşündüm,eşim konuşmalı diye düşündüm ama o kadar bunaldım ki odaya gidince ağladım . Eşimle ayrılmak istediğimi soyledim . Saçma onlar için ayrilinur mi diyenler olacaktır . Ben artık gerçekten laf anlatamıyorum . Herkes yemek yerken içerde çocuğu emzirdim diye kalkmışlar gidiyorlar . Kayınvalidem diyor ki opmedik çocuğu da vermedim . Gözümle gördüm dedim . Yok diyor . Esime telefinda demiski benimle konuşmak istemeyenle ne konuşayım . Ben konuşmak istemiyorum da demedim . En fazla demisimdir ki tamam bunu konuşmayalım o yapmadık deyince .
Kucak kucak gezdi , kayınvalidem defalarca öptü tamam dedim ama diğerleri artık dayanamadım . Eşim haklısın bundan sonra istemiyorum debundan dolayı ayrinilmaz diyor . Zaten her türlü küsuyor diyor. Ben sanirim lohusalık sendromunu atlatamadım . Bir taraftan böyle olmasaydı diye üzülüyorum . Diğer taraftan sürekli beni oğluna kotulemesine sinirleniyorum . Bu iki oldu ilk geldiğinde bir kere çok bunaldım göğüslerim yaraydi çocuk tutmuyordu bende ağlıyordum yanlız kalmak istiyorum dedim iki anneye de ben eve gideceğim bana bilet al demiş oğluna sonra biesey olmamış gibi kaldı . Sağlıklı düşünemiyorum kızlar bu kadar duygus hiçbir zaman olmadım nasıl davranmalıyım ? (Görüşmeme gibi bir durum yok eşim istersen görüşme diyor ama bizim aramızda bir saygısızlık olmadı ve çocuğumun gidip gelmesini o sevgiden mahrum olmasını istemiyorum )
Gule gule buyut bebegini cnm.Kızlar merhaba ;
Tedavi olarak hamile kaldım . İlk başta boş gebelik dendi , sonra kanama yaşadım ,çocukta göbek fıtığı olabilir dendi ,sonra yine kanama yaşadım , plesanta aşağıda dendi sonra tansiyonumdan dolayı bebek hep küçüktü en son preeklemsi sebebiyle sezeryana alındım . Bunları şundan dolayı anlatıyorum gerçekten buldumcuk denilebilir bana tüm bunlardan sonra çocuğa karşı çok hassasım sarılığı da geçmedi hasta olacak yoğun bakıma alacaklar diye korkuyorum .
Doğumdan sonra eşimin annesi ve benim annem geldi . Şehir dışından iki hafta annem yirmi güne yakın kayınvalidem kaldı . Benim kardeslerim maske takarak baktılar uzun süreli zaten durmadılar. Babam kucağına almadı geldi gördü annesine kalmaya gitti . Akrabalarim zaten biliyorlar hassas olduğumu . Neyse eşimin ailesi ziyarete geldi . Daha önceden annesi zaten biliyor yengesini de uyardım . Çocuğun opulmesini istemiyorum uçuk olabilir ,enfeksiyon kapabilir ,salgın hastalıklar devam ediyor . Bana cevap olarak korona mi kaldı bitti dedi . Neyse geldiler . Kayınvalidem çocuğu öptü başından hadi dedim dayanamıyor kaç defa odaya girdiğimde gördüm . Kayınvalidem on yaşındaki cocugun kucağına bebegi verdi . O çocuk sevilirken eğildi yüzüne .
Sen neden tepki vermedin diyenler olabilir . Sanırım bakışımsan anladı kayınvalidem çocuğu kucağından aldı . Zaten herkesi uyarmıştım. Eşim çocuğun kucağa alındığını görmedi ama üzerine eğilirken çocuk resmen yüzüne yapisirken ordaydi hiçbir tepki vermedi .açıkçası bende vermedim niye bilmiyorum zaten söyledim diye düşündüm,eşim konuşmalı diye düşündüm ama o kadar bunaldım ki odaya gidince ağladım . Eşimle ayrılmak istediğimi soyledim . Saçma onlar için ayrilinur mi diyenler olacaktır . Ben artık gerçekten laf anlatamıyorum . Herkes yemek yerken içerde çocuğu emzirdim diye kalkmışlar gidiyorlar . Kayınvalidem diyor ki opmedik çocuğu da vermedim . Gözümle gördüm dedim . Yok diyor . Esime telefinda demiski benimle konuşmak istemeyenle ne konuşayım . Ben konuşmak istemiyorum da demedim . En fazla demisimdir ki tamam bunu konuşmayalım o yapmadık deyince .
Kucak kucak gezdi , kayınvalidem defalarca öptü tamam dedim ama diğerleri artık dayanamadım . Eşim haklısın bundan sonra istemiyorum debundan dolayı ayrinilmaz diyor . Zaten her türlü küsuyor diyor. Ben sanirim lohusalık sendromunu atlatamadım . Bir taraftan böyle olmasaydı diye üzülüyorum . Diğer taraftan sürekli beni oğluna kotulemesine sinirleniyorum . Bu iki oldu ilk geldiğinde bir kere çok bunaldım göğüslerim yaraydi çocuk tutmuyordu bende ağlıyordum yanlız kalmak istiyorum dedim iki anneye de ben eve gideceğim bana bilet al demiş oğluna sonra biesey olmamış gibi kaldı . Sağlıklı düşünemiyorum kızlar bu kadar duygus hiçbir zaman olmadım nasıl davranmalıyım ? (Görüşmeme gibi bir durum yok eşim istersen görüşme diyor ama bizim aramızda bir saygısızlık olmadı ve çocuğumun gidip gelmesini o sevgiden mahrum olmasını istemiyorum )
Evet bundan sonra daha net olacağım . Oğlu halletsin kalpler kırılmasın dedim ama demek ki benim iletişim kurmam gerekiyor .Yaşadıklarınız çok normal, hele ki zor geçen bir hamilelik için. Hassas olmakta çok ama çok haklısın ve inan bunun lohusalık ile ilgisi yok bu annelik. Benim ne hamileliğim de ne dogumumda hiç sorun olmadı çok şükür ama ben bebeğimi sevmeleri için bile öyle sürekli kucaklarına vermedim.
Bebek doğunca bu kvlere bir haller oluyorlar anne olan biziz ama lohusa olan onlar sanki. Hiç anlayışlı olmadıkları gibi bir de ara bozucu oluyorlar ve zaten hassas olan bizi daha da kendilerine düşman ediyorlar. Bende bu tip şeyler yaşadım ve eşim de aynı sizin eşiniz gibi rahatsız olduğun şeyleri söyle derdi, söylerdim ama anlayan kim? En son yine bir gün şakayla karışık artık birkaç laf ettim ve olay büyüdü tartışmaya döndü o gün bugündür ne süt konusunda ne başka konuda gık diyemedi.
Hani burda hep diyoruz ya "Bazen küçük bir cinnet her şeyi çözer" aynen öyle oldu. Benimki cinnet değildi ama minik bir sert çıkma bile yetti. Lütfen ama lütfen içinize atmayın, siz değil onlar üzülsün siz değerlisiniz neden kendimizden ödün verelim ki.
Çok teşekkür ederim . Sütüm şimdilik var cokşükür bir ara onu da dert etmişti . Ayy iyi ki ayri sehirdeyizGule gule buyut bebegini cnm.
Yani hep yasanan seyler lohusalikta.
Kvdenleri gonderin,tesekkur edip biz bundan sonrasini hallederiz diyin.
Emme konusunda ,mama alir.Her cocuk emecek diye bisey yok.2.ayda meme reddi yasadim kizimda,asla donmedi.Zaten oyle cikar balkon yika tadinda bol sutum de yoktu13 ay sagdim verdim.Zaten 6.aya kadar sikinti,sonra ek gida vs duzene giriyor.
Evet çocuğa hassasiyetim elimde değil biliyorum bu şekilde en çok ben yipranirim .cocuga bu kadar hassas olmayin bence. oncesi sizin icin zor olmus ama bu kadar stresli, anksiyeteli olursaniz bebege de yansir. KV konusunda diyecek bir sey yok, lohusa kadinin evine gelip gelinlik bekliyorlar iste, is beklemese bile naz bekliyor, ilgi bekliyor.
Çok teşekkür ederim . Evet tansiyon problemim devam ediyor .her tarafım sivilce oldu iyice strese girdim . Gerçekten ben vicdan yaptım aman onun ailesi de gelsin vakit geçirsin aldım ağzımın payınıHer annenin hassasiyeti farklıdır ve bir şekilde saygı duyulmalıdır.
Zor gebelik nedir en iyi anlayanlardanım. Ben de preklempsiden erken doğum yaptım el kadardı.
Zaten senin kendi tansiyonun bile yerine gelmemiştir ki lohusalık cabası.
Eşinle ayrılalım demek yerine kendi tarafına çek hayır ölmeyin diyen sen değil o olsun. Eve de misafir almayın olabildiğince müsait değiliz deyip atlatın. Ki zaten bebek sürekli emecek üstşn başın ona göre müsait olmaz ki insan.
Umarım en güzel şekilde büyütürsün. Benim hiç geçmeyecek sandığım günler geçti 14.ayıka bile girdi. İnan geçiyor ama en güzel şekilde geçmesini temenni ediyorum.
Ya aynı şey çocuğa vermedim ki .. ben opmedim ki ya gözümle gördüm işte . Insalalh gecer bu süreç yani bu nasıl bir ego ne gerek var ki böyle bir şeyeO kadar iyi anlıyorum ki.. şu durumu yaşamayan anlayamaz. Bu kaynanalar hep böyle bacım. Öpme demeseydin öpmezdi. Dedin ya.. artık o kim ki bana torunumu öpme diyor moduna geçiyorlar.
Benim kvmi de uyarmama rağmen dudağına yakın öptü ilk bebeğimi. Resmen sinirden kıpkırmızı oldum. Öpmesene dedim, eşim de o sırada ne öpüyorsunuz küçücük bebeği diye bağırdı. Öpmedim ki demez mi. He ben yalan söylüyorum yani, gözümle gördüm ya8 aylık bebeğime "alışsın" diye pasta verirken de yengesini yakalamıştım. Ki çok iyi biliyorlardı düşüncelerimi. Onu da boğmamak için o kadar zorladım ki kendimi, kovmaktan beter ettim. Pastanın neresine alışacak acaba. Demem o ki bunlar iflah olmazz. Kendi egoları hep daha önemli. Kadın yeni doğum yapmış az alttan alalım da demezler. Bencil insanlar. Cahilliklerine ver. Geçecek bu süreç, hep böyle olmayacak merak etme. Eşinle kötü olmamaya çalış. Sağlıkla büyüsün yavrun
Insanların yiprandigi birsey yok açıkçası . Sevmek sadece öpmek ile olmuyor. Benim ailem de çocuğu kucağına aldı çocukları on yaşındaki çocuğun eline vererek ve öperek severken kendilerini kastiklarini hiç düşünmüyorum. Herhalde hiç uyarmasam on kisi sırayla öpecek oyuncak gibi çocukların elinde gezecekti . Keşke seviyeli görseler herkesin torunu ,yeğeni buna karşı değilim beklentim ağzının içine girmemeleri okula giden çocuğun yapışmamasiTamam bazı şeylere dikkat etmekte fayda var ama bu kadar kasmayın.
Bırakın insanlar seviyeli bir şekilde görüp sevdinler.
Bu şekilde hem kendinizi hem insanları yıpratırsınız.
Sarılıkta olabilir aşağı yukarı bebeklerin % 80 ni sarılık oluyor.
Ama kolaylıkla atlatılıyor.
Evinize geldiklerinde ellerine bol bol limon kolonyası sıkın, bulunduğunuz ortamı sık sık havalandırın ama insanlara da çok baskı yapmayın.
Sorduğunuz için söylüyorum evet abartmışsınız.
Ay güzel konuşmasın. Eğer özür dilerim dersen yanarsın. Tepene çıkarBoşanmak evet abartı bir düşünce ama gerçekten bir patlama artık . Kayınvalidem oğluyla ve benimle konuşmak istemiyor şu an sebebi yemeğe oturmamisim çocuğu emzirmeye gitmiştim ne demek anne niye öptün ve çocuğa verdin dedim
Ay yok özür dilemem çünkü özür dileyecek bir saygisizlik yapmadım . Bak evde misafiri ne kadar sevmem bilirsinAy güzel konuşmasın. Eğer özür dilerim dersen yanarsın. Tepene çıkar
Herseye evet deyince sonu gelmiyor. Size tavsiyem 1 ay sonra gelin dediyse simdiden hayir demeyin. Vakti gelince "bebegin cok gazi var, durmuyor, yol gelemem. geldigim yerde rahat edemem, evde bebekle bir duzenim var, ayni duzeni oradakuramam " minvalinde bir bahaneyle gitmeyin. Hayir demeyi bir sebebe(bahaneye) baglayinca problem olmuyor. Kaldi ki parantez icinde yazdiklarim gercek. Kizim 5 aylikken ayni sehirde yazlik bir ilçeye gittik 9 günlüğüne, arabanin bagaji+tavan ustu bagaj agzina kadar doluydu, ustelik jeep tarzi buyuk bir aracla gittik. Tirnak makasindan, sac taragina kadar tum ivir ziviri toplayinca koca bir valiz oluyorAy yok özür dilemem çünkü özür dileyecek bir saygisizlik yapmadım . Bak evde misafiri ne kadar sevmem bilirsinyeni doğum yaptığımda yirmi güne yakın kaldı . Gerçekten sesimi çıkarmadım. Hadi dedim oğlunu görmedi uzun zaman hiç bizde uzun kalmadı torun yeni oldu. E bu sefer babası görmesi için geldiler bir ay sonra bizi çağırıyorlar kış günü köye gideceğiz(!) üç aylık bebekle orda da kar öyle böyle yağmıyor . Gerçekten yakınlaştıkça emir kipine geçiyorlar . Sonu gelmiyor isteklerin. Isteklere karşı tepki verirsen hemen kötü oluyorlar . Bende çok yoruldum artık bu sefer çok duygusal yaklaştım gerçekten kayınvalide olarak değil de o da bir anne bende anne oldum diye düşündüm ama yok bir kere hayır de senden kötüsü yok .
Gerçekten herşeye evet diyen biri olmadım . Çocuk olmadan önce iyiydik . Mesafe vardı onlarda çekiniyordu . Benim ailem de bilir ben hayır deyince zorlamalar. Çocuk olunca yine başladık . Istekleri normal olsa ya da makul tamam . Buz gibi evleri var duşa bile girilmiyor doğru düzgün . Alinsalar da hayır diyeceğimi biliyorlar. Sorunda tam burda malesef istemediğim kabul etmeyeceğim bir şey sunup hayır deyince küsüyorlar. Ben artık acikcasi bundan bıktım . Ben isteklerimden vazgecmiyorum onlar her şeye kusmekten vazgeçmiyorHerseye evet deyince sonu gelmiyor. Size tavsiyem 1 ay sonra gelin dediyse simdiden hayir demeyin. Vakti gelince "bebegin cok gazi var, durmuyor, yol gelemem. geldigim yerde rahat edemem, evde bebekle bir duzenim var, ayni duzeni oradakuramam " minvalinde bir bahaneyle gitmeyin. Hayir demeyi bir sebebe(bahaneye) baglayinca problem olmuyor. Kaldi ki parantez icinde yazdiklarim gercek. Kizim 5 aylikken ayni sehirde yazlik bir ilçeye gittik 9 günlüğüne, arabanin bagaji+tavan ustu bagaj agzina kadar doluydu, ustelik jeep tarzi buyuk bir aracla gittik. Tirnak makasindan, sac taragina kadar tum ivir ziviri toplayinca koca bir valiz oluyor
Dogumdan sonra gelip yardim ettigi icin minnet duymanizi bekliyordur. Küssünler, hic ustunuze alinmayin, anlamamis gibi yapin. Hic bisey yokmus gibi arayip hal hatir sorunGerçekten herşeye evet diyen biri olmadım . Çocuk olmadan önce iyiydik . Mesafe vardı onlarda çekiniyordu . Benim ailem de bilir ben hayır deyince zorlamalar. Çocuk olunca yine başladık . Istekleri normal olsa ya da makul tamam . Buz gibi evleri var duşa bile girilmiyor doğru düzgün . Alinsalar da hayır diyeceğimi biliyorlar. Sorunda tam burda malesef istemediğim kabul etmeyeceğim bir şey sunup hayır deyince küsüyorlar. Ben artık acikcasi bundan bıktım . Ben isteklerimden vazgecmiyorum onlar her şeye kusmekten vazgeçmiyor
AAA tugcecim çok teşekkür ederimPapatyam herşeyden bağımsız gözün aydın bebeğini sağlıkla büyüt canım benim
Su an hiç aramayı düşünmüyorum çok kızdım gerçekten . Benimle konuşmak istemiyor demiş öyle birşey söylemedim . Biraz benim de sakinleşmem lazım Doğa dostu . Çok teşekkür ederim bu aradaDogumdan sonra gelip yardim ettigi icin minnet duymanizi bekliyordur. Küssünler, hic ustunuze alinmayin, anlamamis gibi yapin. Hic bisey yokmus gibi arayip hal hatir sorun
İnşallah bak lütfen üzülme sen daha lohusasın sana kıyamadımAAA tugcecim çok teşekkür ederiminşallah hepimiz sağlıkla buyutelim