Abartıyor muyum ?

cocuga bu kadar hassas olmayin bence. oncesi sizin icin zor olmus ama bu kadar stresli, anksiyeteli olursaniz bebege de yansir. KV konusunda diyecek bir sey yok, lohusa kadinin evine gelip gelinlik bekliyorlar iste, is beklemese bile naz bekliyor, ilgi bekliyor.

Gule gule buyut bebegini cnm.
Yani hep yasanan seyler lohusalikta.
Kvdenleri gonderin,tesekkur edip biz bundan sonrasini hallederiz diyin.
Emme konusunda ,mama alir.Her cocuk emecek diye bisey yok.2.ayda meme reddi yasadim kizimda,asla donmedi.Zaten oyle cikar balkon yika tadinda bol sutum de yoktu13 ay sagdim verdim.Zaten 6.aya kadar sikinti,sonra ek gida vs duzene giriyor.

Evet bundan sonra daha net olacağım . Oğlu halletsin kalpler kırılmasın dedim ama demek ki benim iletişim kurmam gerekiyor .

Çok teşekkür ederim . Sütüm şimdilik var cokşükür bir ara onu da dert etmişti . Ayy iyi ki ayri sehirdeyiz

Evet çocuğa hassasiyetim elimde değil biliyorum bu şekilde en çok ben yipranirim .

Çok teşekkür ederim . Evet tansiyon problemim devam ediyor .her tarafım sivilce oldu iyice strese girdim . Gerçekten ben vicdan yaptım aman onun ailesi de gelsin vakit geçirsin aldım ağzımın payını

O kadar iyi anlıyorum ki.. şu durumu yaşamayan anlayamaz. Bu kaynanalar hep böyle bacım. Öpme demeseydin öpmezdi. Dedin ya.. artık o kim ki bana torunumu öpme diyor moduna geçiyorlar.
Benim kvmi de uyarmama rağmen dudağına yakın öptü ilk bebeğimi. Resmen sinirden kıpkırmızı oldum. Öpmesene dedim, eşim de o sırada ne öpüyorsunuz küçücük bebeği diye bağırdı. Öpmedim ki demez mi. He ben yalan söylüyorum yani, gözümle gördüm ya 8 aylık bebeğime "alışsın" diye pasta verirken de yengesini yakalamıştım. Ki çok iyi biliyorlardı düşüncelerimi. Onu da boğmamak için o kadar zorladım ki kendimi, kovmaktan beter ettim. Pastanın neresine alışacak acaba. Demem o ki bunlar iflah olmazz. Kendi egoları hep daha önemli. Kadın yeni doğum yapmış az alttan alalım da demezler. Bencil insanlar. Cahilliklerine ver. Geçecek bu süreç, hep böyle olmayacak merak etme. Eşinle kötü olmamaya çalış. Sağlıkla büyüsün yavrun

Tamam bazı şeylere dikkat etmekte fayda var ama bu kadar kasmayın.
Bırakın insanlar seviyeli bir şekilde görüp sevdinler.
Bu şekilde hem kendinizi hem insanları yıpratırsınız.
Sarılıkta olabilir aşağı yukarı bebeklerin % 80 ni sarılık oluyor.
Ama kolaylıkla atlatılıyor.
Evinize geldiklerinde ellerine bol bol limon kolonyası sıkın, bulunduğunuz ortamı sık sık havalandırın ama insanlara da çok baskı yapmayın.

Sorduğunuz için söylüyorum evet abartmışsınız.

Ya aynı şey çocuğa vermedim ki .. ben opmedim ki ya gözümle gördüm işte . Insalalh gecer bu süreç yani bu nasıl bir ego ne gerek var ki böyle bir şeye

Insanların yiprandigi birsey yok açıkçası . Sevmek sadece öpmek ile olmuyor. Benim ailem de çocuğu kucağına aldı çocukları on yaşındaki çocuğun eline vererek ve öperek severken kendilerini kastiklarini hiç düşünmüyorum. Herhalde hiç uyarmasam on kisi sırayla öpecek oyuncak gibi çocukların elinde gezecekti . Keşke seviyeli görseler herkesin torunu ,yeğeni buna karşı değilim beklentim ağzının içine girmemeleri okula giden çocuğun yapışmamasi

Ay güzel konuşmasın. Eğer özür dilerim dersen yanarsın. Tepene çıkar

Ay güzel konuşmasın. Eğer özür dilerim dersen yanarsın. Tepene çıkar
Ay yok özür dilemem çünkü özür dileyecek bir saygisizlik yapmadım . Bak evde misafiri ne kadar sevmem bilirsin yeni doğum yaptığımda yirmi güne yakın kaldı . Gerçekten sesimi çıkarmadım. Hadi dedim oğlunu görmedi uzun zaman hiç bizde uzun kalmadı torun yeni oldu. E bu sefer babası görmesi için geldiler bir ay sonra bizi çağırıyorlar kış günü köye gideceğiz(!) üç aylık bebekle orda da kar öyle böyle yağmıyor . Gerçekten yakınlaştıkça emir kipine geçiyorlar . Sonu gelmiyor isteklerin. Isteklere karşı tepki verirsen hemen kötü oluyorlar . Bende çok yoruldum artık bu sefer çok duygusal yaklaştım gerçekten kayınvalide olarak değil de o da bir anne bende anne oldum diye düşündüm ama yok bir kere hayır de senden kötüsü yok .

Herseye evet deyince sonu gelmiyor. Size tavsiyem 1 ay sonra gelin dediyse simdiden hayir demeyin. Vakti gelince "bebegin cok gazi var, durmuyor, yol gelemem. geldigim yerde rahat edemem, evde bebekle bir duzenim var, ayni duzeni oradakuramam " minvalinde bir bahaneyle gitmeyin. Hayir demeyi bir sebebe(bahaneye) baglayinca problem olmuyor. Kaldi ki parantez icinde yazdiklarim gercek. Kizim 5 aylikken ayni sehirde yazlik bir ilçeye gittik 9 günlüğüne, arabanin bagaji+tavan ustu bagaj agzina kadar doluydu, ustelik jeep tarzi buyuk bir aracla gittik. Tirnak makasindan, sac taragina kadar tum ivir ziviri toplayinca koca bir valiz oluyor

Gerçekten herşeye evet diyen biri olmadım . Çocuk olmadan önce iyiydik . Mesafe vardı onlarda çekiniyordu . Benim ailem de bilir ben hayır deyince zorlamalar. Çocuk olunca yine başladık . Istekleri normal olsa ya da makul tamam . Buz gibi evleri var duşa bile girilmiyor doğru düzgün . Alinsalar da hayır diyeceğimi biliyorlar. Sorunda tam burda malesef istemediğim kabul etmeyeceğim bir şey sunup hayır deyince küsüyorlar. Ben artık acikcasi bundan bıktım . Ben isteklerimden vazgecmiyorum onlar her şeye kusmekten vazgeçmiyor

Hassasiyetini anlıyorum
Benimde kayınvalidem dün geldi öğlen bişey yoktu öğleden sonra uçuk çıktı kadında
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü
Anne uçuk menenjit yapıyor körlük sağırlık yapıyor çok riskli bebekler için dedim
Gerçekten mi dedi kadın, ciddiye almaz saniyodum ama çocuğu bırakıp hemen annesine gitti kalmaya
Hiç küsme darilmaca yok tamamen korktu da gitti kadincagiz
Kaynanam böyle olunca dışarıdan duyduğum okuduğum Kaynanalar şaka gibi geliyor bana
Ama bliyorum gerçek

Dünden beri mesela bende çocuğun her hareketine bakıyorum bir hastalık durumu var mı anormal bişey var mı diye
İyice terelellendim
İnsan anne olunca başka oluyomus

Emzirirken neye küsüp gittiler bende onu anlamam emzirmek için odaya cekileceksin tabi ki ?
Bende kusecekler laf edecekler korkusuyla gelene gidene emzirmek zorundayim kusura bakmayın olur mu biraz uzun sürüyor diye binbir bel bukmeyle gönül almayla odaya çekiliyorum

Dogumdan sonra gelip yardim ettigi icin minnet duymanizi bekliyordur. Küssünler, hic ustunuze alinmayin, anlamamis gibi yapin. Hic bisey yokmus gibi arayip hal hatir sorun

Dogumdan sonra gelip yardim ettigi icin minnet duymanizi bekliyordur. Küssünler, hic ustunuze alinmayin, anlamamis gibi yapin. Hic bisey yokmus gibi arayip hal hatir sorun
Su an hiç aramayı düşünmüyorum çok kızdım gerçekten . Benimle konuşmak istemiyor demiş öyle birşey söylemedim . Biraz benim de sakinleşmem lazım Doğa dostu . Çok teşekkür ederim bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…