Abartıyor muyum ?

KIR PAPATYASII

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2021
15.161
51.567
Kızlar merhaba ;
Tedavi olarak hamile kaldım . İlk başta boş gebelik dendi , sonra kanama yaşadım ,çocukta göbek fıtığı olabilir dendi ,sonra yine kanama yaşadım , plesanta aşağıda dendi sonra tansiyonumdan dolayı bebek hep küçüktü en son preeklemsi sebebiyle sezeryana alındım . Bunları şundan dolayı anlatıyorum gerçekten buldumcuk denilebilir bana tüm bunlardan sonra çocuğa karşı çok hassasım sarılığı da geçmedi hasta olacak yoğun bakıma alacaklar diye korkuyorum .

Doğumdan sonra eşimin annesi ve benim annem geldi . Şehir dışından iki hafta annem yirmi güne yakın kayınvalidem kaldı . Benim kardeslerim maske takarak baktılar uzun süreli zaten durmadılar. Babam kucağına almadı geldi gördü annesine kalmaya gitti . Akrabalarim zaten biliyorlar hassas olduğumu . Neyse eşimin ailesi ziyarete geldi . Daha önceden annesi zaten biliyor yengesini de uyardım . Çocuğun opulmesini istemiyorum uçuk olabilir ,enfeksiyon kapabilir ,salgın hastalıklar devam ediyor . Bana cevap olarak korona mi kaldı bitti dedi . Neyse geldiler . Kayınvalidem çocuğu öptü başından hadi dedim dayanamıyor kaç defa odaya girdiğimde gördüm . Kayınvalidem on yaşındaki cocugun kucağına bebegi verdi . O çocuk sevilirken eğildi yüzüne .

Sen neden tepki vermedin diyenler olabilir . Sanırım bakışımsan anladı kayınvalidem çocuğu kucağından aldı . Zaten herkesi uyarmıştım. Eşim çocuğun kucağa alındığını görmedi ama üzerine eğilirken çocuk resmen yüzüne yapisirken ordaydi hiçbir tepki vermedi .açıkçası bende vermedim niye bilmiyorum zaten söyledim diye düşündüm,eşim konuşmalı diye düşündüm ama o kadar bunaldım ki odaya gidince ağladım . Eşimle ayrılmak istediğimi soyledim . Saçma onlar için ayrilinur mi diyenler olacaktır . Ben artık gerçekten laf anlatamıyorum . Herkes yemek yerken içerde çocuğu emzirdim diye kalkmışlar gidiyorlar . Kayınvalidem diyor ki opmedik çocuğu da vermedim . Gözümle gördüm dedim . Yok diyor . Esime telefinda demiski benimle konuşmak istemeyenle ne konuşayım . Ben konuşmak istemiyorum da demedim . En fazla demisimdir ki tamam bunu konuşmayalım o yapmadık deyince .
Kucak kucak gezdi , kayınvalidem defalarca öptü tamam dedim ama diğerleri artık dayanamadım . Eşim haklısın bundan sonra istemiyorum debundan dolayı ayrinilmaz diyor . Zaten her türlü küsuyor diyor. Ben sanirim lohusalık sendromunu atlatamadım . Bir taraftan böyle olmasaydı diye üzülüyorum . Diğer taraftan sürekli beni oğluna kotulemesine sinirleniyorum . Bu iki oldu ilk geldiğinde bir kere çok bunaldım göğüslerim yaraydi çocuk tutmuyordu bende ağlıyordum yanlız kalmak istiyorum dedim iki anneye de ben eve gideceğim bana bilet al demiş oğluna sonra biesey olmamış gibi kaldı . Sağlıklı düşünemiyorum kızlar bu kadar duygus hiçbir zaman olmadım nasıl davranmalıyım ? (Görüşmeme gibi bir durum yok eşim istersen görüşme diyor ama bizim aramızda bir saygısızlık olmadı ve çocuğumun gidip gelmesini o sevgiden mahrum olmasını istemiyorum )

Lohusalık psikoloji var bide zor hamilelik olmuş çocuğun üstüne tiremekte haklisin
Bazen büyükler nedendir bilmem bi acayip düşünmeden davranıyorlar
Ve hiç anlamam bebek elden ele niye dolaşır ki zaten enfeksiyon olma durumu varken
Öpmek nedir bide

Bende çok deli severim döverek severim inanılmaz coşkulu severim ama bebek olunca hassas olmak gerekiyor sen böyleyken kv ayrı ayrı alinganliklari gereksiz
Bence bir süre yalnız kalman sana iyi gelicek çünkü doğumdan bu yana hep birileri var yanında

Manas Destanı yazsaymışım .. bu kadar tuttuğu için kusura bakmayın
Öpme dedikçe öpüyorlar isimli konum var. Bu gerizekalılara laf anlatamazsın. Sevmek için yalamak, memelerini mıncırmak, pipirini öpmek (yapan kv var), sıkmak, dudağından öpmek vs gerekiyor.
Susma kır papatyası. Ben artık susmuyorum. Düşük IQ lü yengeye de susma. Fesat kv ne de susma. Bebeğin daha küçük.

Bebeği olup hasta olmayan tanımıyorum. Çevremdeki tüm bebekler hasta. Çocuklar okuldan taşıyor. Dikkatli ol

Lohusalık döneminde hassas olmanız normal. Bence kimse öpmesin demekle de haklısınız. Covid olsun olmasın bebekler öpülmez.

Ben de sizin gibiyim. Bebeğim ek gıdaya geçti, bir kaç kez kayınvalidemi kendi kaşığını bebeğimin ağzına verirken gördüm. Uyardım olmadı. Ben de korku senaryoları ile gardımı aldım.

İşte falancanın bebeği annesinin çatalından mikrop kapmış, hastaneye yatmış filan... Sinan Çetin gibi yazdım da yazdım. Şimdi yapmıyor.

Evet gelen giden oldu yanlız kalınca çok iyiyim kayınvalidemin kalması benim tercihim de değildi ya küstü alındı diye eşim sorunca kalsın dedim saçma bir duygusallık içindeyim . Normalde mesafeyi koruyordum . Bir süre bir araya gelince koptu ipler.

Evet susmadim ama geç söyledim keşke anında yapma deseydim. Ama olay öyle bir büyüyor ki her şeye küsme ipleri koparma noktasına getiriyorlar. Korktuğumdan da değil ama bu huzursuzluk beni rahatsızlık ediyor

Ah ah ucuktan endeksiyindan çocuklar hasta oluyor dedim her içeri girdiğimde kafasından öpüyordu daha bilmese istemediğimi görmese ailemede aynı oldugumu soyleyip durayım

Evladınızı korumanızı anlıyorum, tepki de gösterebilirsiniz öpene vs.
Niye dikkat etmiyorsun diye eşinizle de tartışabilirsiniz ama ortada boşanma mevzusunu açacak ufacık bir mevzu yok, o konuda ileri gitmişsiniz.
Sebep sadece bebeğini koruma içgüdüsüyse , geliş gidişleri erteleyin , kısıtlayın.

Esine dersin herşey üst üste geldi artık çocuğumla senle bir aile olmak istiyorum bir sure yanliz kalmak istiyorum de papatya

Artik herkes kendi evine gitsin de

bebeğin kaç aylık papatya artık yardıma ihtiyacın yoktur kendin ilgilen dediğim gibi yalnız kalmalısın artık

Evet ayrılma fikrim şundan oldu baş edemiyorum . Bir araya gelince bir şeyi istemiyorsan küsüyorlar . Ben düşünce fark ettim ki saçmalamışım eşimin de elinden birşey gelmiyor

Evet susmadim ama geç söyledim keşke anında yapma deseydim. Ama olay öyle bir büyüyor ki her şeye küsme ipleri koparma noktasına getiriyorlar. Korktuğumdan da değil ama bu huzursuzluk beni rahatsızlık ediyor
Bebek hasta olsa daha çok rahatsız olursun emin ol. Sert dille söyleme. Babaannesi öpmüyoruz lütfen de al hemen

Aslında işte yirmi gün kaldı ilk başta gitti bir ay sonra aile ile toplu görmeye geldiler acelesi var mjydi bence yoktu babası görmemişti eşimin benim babam kardeşlerim görünce onlarda gelsin görsün dedim . Salaklık bende

Evet çok saçmaladım o noktada . Eskiden birikmisleele artık istemiyorum dedim ama bunları eşimle konustuk onlar duymadı .

Bebek hasta olsa daha çok rahatsız olursun emin ol. Sert dille söyleme. Babaannesi öpmüyoruz lütfen de al hemen
Evet artık bayginlik geçirir herhalde ama öyle yapacağım . Aman kirilmasinlar onlar da anne dedikçe on yaşındaki çocuğun eline vermeye kadar gitti mevzu

Artık olan olmuş bu saatten sonra herkes evine sende kendi ailenle esin bebeginle devam et ki olmasi gereken bu

Evet bir süre zaten bende görüşmek istemiyorum çocuktan önce o mesafemiz iyiydi. Çocukla birlikte yine saçma sapan bir hal aldi
Bebek gelmesi aileyi heyecanlandırdı bide ilk torunsa gelen giden mutlaka olmuştur tatili kalanlar dışın da sen lohusaligini yaşıyamadın bundan sonra yine mesafeni koy tabiki torunları sevecekler en azından sen kendini toplamış olursun bebek daha ele ayağa gelmiş olur

bizim ailede bebeği öpen kimse yok ya. bana böyle öpmek için deliren insanlar çok garip geliyor. sarılık çok sıkıntı değil, fototerapi ve güzel beslenmeyle seviyesi düşüyor. rengin düzelmesi uzun sürebiliyor. oğlumda da olmuştu. kv daha anlayışlı olmalı. sonuçta şu an psikolojin hassas, sıkıntılı bir sürecin olmuş. büyükler de büyüklük yapsınlar biraz. hep alınganlık, hep surat asma. yaşlılarımız çok toksik ya. hiç ton ton halden anlayan insanlar değiller genel olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…