- 9 Ağustos 2021
- 15.161
- 51.568
-
- Konu Sahibi KIR PAPATYASII
Evet yanımda tepki veremiyordu sadece . Bu sefer ona kalmadı sırf ben odaya geçtim diye ve de kimse öpmesin niye çocuğa verdin dedim diye olaylar bu hale geldiTabi ki abartmıyorsun Papatya, sadece eşine tepkin fazla olmuş bu da anlaşılabilir içimizden can çıkıyor fiziksel etkisini kenara koy bunun psikolojisi bile ne kadar ağır, lohusa psikolojisiyle ilgili sayısız araştırma boşa yapılmıyor.
Ama eşinle aranı toparlamaya bak, senin yanında yer alıyor anladığım kadarıyla.
İnsanlar nedense anlamıyorlar bu çocuklar oyuncak bebek değil, insan. Kimse kimseyi durup dururken öpüp mıncıklamıyorsa bebeklere de yapamayız.
Evet ben her odaya girdiğimde kafasından öpüyor ben içeri çay götürdüğümde çocuğun eline verdi bebeği . Sanki sen istediğini söyle istedigini yap ama ben yine bildiğimi yaparım çünkü torun benim sen taşıyıcı annesiydin gibi bir kafa yapısı var . Yani babanne o ya o yüzden istediğini yapabilir . Hayır deyince en kotu oluyorsun . Aynen sıkıntımız eski kafada olmaları gelinin hala cekinmesini ağzını acmamasini bekliyorlarAnlattıklarınızfa haklısınız ama bunun için ayrılmak çözüm olmaz,sonuçta babaanne gelir gene görür gene öper.
En büyük sorun,avam ailelerini görerek aldığımız kocalardan çıkıyor ama kocaların suçu yok işteo yüzden size çözüm öneremiyorum. Benim eşimin ailesi de öyle çünkü bohçacı gibi bir tuhaf davranışlar. Eşim onlar gibi değil,kendini geliştirmiş normal bir adam. Sizdeki sıkıntı da aynen bu.
o kadar haklısın ki papatyamKızlar merhaba ;
Tedavi olarak hamile kaldım . İlk başta boş gebelik dendi , sonra kanama yaşadım ,çocukta göbek fıtığı olabilir dendi ,sonra yine kanama yaşadım , plesanta aşağıda dendi sonra tansiyonumdan dolayı bebek hep küçüktü en son preeklemsi sebebiyle sezeryana alındım . Bunları şundan dolayı anlatıyorum gerçekten buldumcuk denilebilir bana tüm bunlardan sonra çocuğa karşı çok hassasım sarılığı da geçmedi hasta olacak yoğun bakıma alacaklar diye korkuyorum .
Doğumdan sonra eşimin annesi ve benim annem geldi . Şehir dışından iki hafta annem yirmi güne yakın kayınvalidem kaldı . Benim kardeslerim maske takarak baktılar uzun süreli zaten durmadılar. Babam kucağına almadı geldi gördü annesine kalmaya gitti . Akrabalarim zaten biliyorlar hassas olduğumu . Neyse eşimin ailesi ziyarete geldi . Daha önceden annesi zaten biliyor yengesini de uyardım . Çocuğun opulmesini istemiyorum uçuk olabilir ,enfeksiyon kapabilir ,salgın hastalıklar devam ediyor . Bana cevap olarak korona mi kaldı bitti dedi . Neyse geldiler . Kayınvalidem çocuğu öptü başından hadi dedim dayanamıyor kaç defa odaya girdiğimde gördüm . Kayınvalidem on yaşındaki cocugun kucağına bebegi verdi . O çocuk sevilirken eğildi yüzüne .
Sen neden tepki vermedin diyenler olabilir . Sanırım bakışımsan anladı kayınvalidem çocuğu kucağından aldı . Zaten herkesi uyarmıştım. Eşim çocuğun kucağa alındığını görmedi ama üzerine eğilirken çocuk resmen yüzüne yapisirken ordaydi hiçbir tepki vermedi .açıkçası bende vermedim niye bilmiyorum zaten söyledim diye düşündüm,eşim konuşmalı diye düşündüm ama o kadar bunaldım ki odaya gidince ağladım . Eşimle ayrılmak istediğimi soyledim . Saçma onlar için ayrilinur mi diyenler olacaktır . Ben artık gerçekten laf anlatamıyorum . Herkes yemek yerken içerde çocuğu emzirdim diye kalkmışlar gidiyorlar . Kayınvalidem diyor ki opmedik çocuğu da vermedim . Gözümle gördüm dedim . Yok diyor . Esime telefinda demiski benimle konuşmak istemeyenle ne konuşayım . Ben konuşmak istemiyorum da demedim . En fazla demisimdir ki tamam bunu konuşmayalım o yapmadık deyince .
Kucak kucak gezdi , kayınvalidem defalarca öptü tamam dedim ama diğerleri artık dayanamadım . Eşim haklısın bundan sonra istemiyorum debundan dolayı ayrinilmaz diyor . Zaten her türlü küsuyor diyor. Ben sanirim lohusalık sendromunu atlatamadım . Bir taraftan böyle olmasaydı diye üzülüyorum . Diğer taraftan sürekli beni oğluna kotulemesine sinirleniyorum . Bu iki oldu ilk geldiğinde bir kere çok bunaldım göğüslerim yaraydi çocuk tutmuyordu bende ağlıyordum yanlız kalmak istiyorum dedim iki anneye de ben eve gideceğim bana bilet al demiş oğluna sonra biesey olmamış gibi kaldı . Sağlıklı düşünemiyorum kızlar bu kadar duygus hiçbir zaman olmadım nasıl davranmalıyım ? (Görüşmeme gibi bir durum yok eşim istersen görüşme diyor ama bizim aramızda bir saygısızlık olmadı ve çocuğumun gidip gelmesini o sevgiden mahrum olmasını istemiyorum )
Ilk değil demekAy yok kaçıncı torunları pare .
Torunlarını sevsinler seviyorlar zaten ama seven insan zarar vermekten çekinmeli. Ufacık torununa elli günlük bebeği vermek nasıl sevgi ben anlamiyorum . Şimdi ben konuşmam diyormuş e benle konuşmazsan benden olan çocuğu nasil goreceksin bu kadar abartılacak ne var ? Cidden anlayamıyorum
Ahh ahh gözleriyle gördü aileme babannem ve annaneme söylediğimi lütfen dikkat edelim diye kucaklarına vermedim . Eltimi aradım o tabi durur mu kayınvalideme söylemiş zaten ben opulmesine izin vermeyeceğimi her şeyi ona rağmen oldu bunlar. Benim en büyük hatam olay sırasında susmak oldu. Bundan sonra artık susmamo kadar haklısın ki papatyaminş sarılığı geçer bir an evvel sütün yeterli mi bilemiyorum ilk zamanlar süt gelmiyor fazla bebek yeterli besin alamayınca da sarılık olabiliyor tabi bunlar varsayım ben de korktuğum için normal doğumdan sezeryan oldum ilk zamanlar zaten ben acayip kıskandım bebeği 10 gün zor dayandım insanlara gönderdim 10 gün sonra herkesi bu olaylar inş sütünü etkilemez ne düşüncesiz kaynanan var 10 yaşındaki çocuk yeni doğan minicik bebeği nasıl tutar kucağına vermiş birde acayip ayar oldum .
ama kocanla bu yüzden boşanma kız hiç laf söylemekten çekinme ben çok açık sözlü ve patavatsızım o an ne hissediyorsam dobra dobra söylerim HATTA 10. GÜnde kaynanama sende git artık evine çocuk senin kucağında sürekli azıcık bana alışsın demiştim .duygularını saklama güzelim.
Çok teşekkür ederimIlk değil demek
Ya büyükler icin ilk yada kaçıncı olursa olsun ilk gibi galiba ama oğullarının ilki ya ondandır
Benim annem de babam da öyle torun sevgisi çok farklı
Ama haklisin baştan beri yaziyorum
Kendi aileme diyorum biraz sakin olun severken daha minik ele ayağa kucağa gelsin sonra beraber döver severiz diye
Bide tut başka çocuğa ver
Işte düşüncesizlik
Oda alınmış gereksiz yere kv ya illa bir tavrı olucak illa kaynanaligi olucak
Sen yanlız kal araya bir uzaklık mesafe girsin yine herşey yoluna girer
Ve eşine de boşanma laflari etme buda senin hatan olmuş maalesef ve
Kv nin dargınlığı sıkıntı etme sen kendine bak
Zamanla herşey geçer gider papatyacim❣
Valla benim oğlan kreşe gidiyor şimdi sürekli hasta (ben de aynı şekilde), üst katımızda eltim oturuyor yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi normalde 10 aylık bebeği var, çocuklar da ayrılmazdı kardeş gibiler ama şimdi bu hastalık muhabbetine yukarı çıkarmıyorum çocuğu da kendim de kapıdan uğruyorum en fazla maskeli falan, özledik diye onlar inince de neredeyse kovmadığım kalıyo gelmeyin bak bulaşır vs., yiğenime 2 aydır ne temas ettim ne eşime çocuğuma temas ettirdim kısacası. Böyle de olması gerekir bence ama çoğu kişi gerçekten bu bilinçli kafadan çok uzak ne yazık ki.. Bu durumda da kendini ve bebeğini korumak için görüşmeyi keseceksin yapılacak başka bişey kalmıyor..Çok teşekkür ederim canımya ben böyle birşey görmedim benim ailem bizi opmemis bebekken ben kimsenin çocuğunu kucağıma almam kolay kolay alsam nefesimi yüzüne vermem . Daha çok savunmasız bu cocuklqr bunlar nasıl kafa ben anlamıyorum ki ? İnşallah bundan sonra bende bir süre görüşmeyi istemiyorum
ben kendim çok öpüyordum ya kendi bebeğimiAhh ahh gözleriyle gördü aileme babannem ve annaneme söylediğimi lütfen dikkat edelim diye kucaklarına vermedim . Eltimi aradım o tabi durur mu kayınvalideme söylemiş zaten ben opulmesine izin vermeyeceğimi her şeyi ona rağmen oldu bunlar. Benim en büyük hatam olay sırasında susmak oldu. Bundan sonra artık susmam
Evet bir süre zaten gitmem bayramda giderim onda da artık zaten durumu biliyorlar ben anında uyaririm baktım yine küsüyorlar görüşmek istemiyorlar Allahın hakkı üç oldu derim zorlamam valla .Valla benim oğlan kreşe gidiyor şimdi sürekli hasta (ben de aynı şekilde), üst katımızda eltim oturuyor yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi normalde 10 aylık bebeği var, çocuklar da ayrılmazdı kardeş gibiler ama şimdi bu hastalık muhabbetine yukarı çıkarmıyorum çocuğu da kendim de kapıdan uğruyorum en fazla maskeli falan, özledik diye onlar inince de neredeyse kovmadığım kalıyo gelmeyin bak bulaşır vs., yiğenime 2 aydır ne temas ettim ne eşime çocuğuma temas ettirdim kısacası. Böyle de olması gerekir bence ama çoğu kişi gerçekten bu bilinçli kafadan çok uzak ne yazık ki.. Bu durumda da kendini ve bebeğini korumak için görüşmeyi keseceksin yapılacak başka bişey kalmıyor..
Evet çok farklıymış ben normalde her şeye tepki verebilen bir insanım susup ağlıyorum çok saçma tepkiler veriyorumben kendim çok öpüyordum ya kendi bebeğimiyanımda sürekli bebek öpülmez koklanır diyorlardı kaynanam sanki inat eder gibi öperdim lohusalık böyle bir şey kaynana anneanne ne derse zıttını yapmak bnm tecrübe ettiğim en azından ama başkasının bebeğini kucağıma bile alamamıştım en yakın arkadaşım olmasına rağmen çünkü insanın lohusa psikolojisi çok farklı
Kızlar merhaba ;
Tedavi olarak hamile kaldım . İlk başta boş gebelik dendi , sonra kanama yaşadım ,çocukta göbek fıtığı olabilir dendi ,sonra yine kanama yaşadım , plesanta aşağıda dendi sonra tansiyonumdan dolayı bebek hep küçüktü en son preeklemsi sebebiyle sezeryana alındım . Bunları şundan dolayı anlatıyorum gerçekten buldumcuk denilebilir bana tüm bunlardan sonra çocuğa karşı çok hassasım sarılığı da geçmedi hasta olacak yoğun bakıma alacaklar diye korkuyorum .
Doğumdan sonra eşimin annesi ve benim annem geldi . Şehir dışından iki hafta annem yirmi güne yakın kayınvalidem kaldı . Benim kardeslerim maske takarak baktılar uzun süreli zaten durmadılar. Babam kucağına almadı geldi gördü annesine kalmaya gitti . Akrabalarim zaten biliyorlar hassas olduğumu . Neyse eşimin ailesi ziyarete geldi . Daha önceden annesi zaten biliyor yengesini de uyardım . Çocuğun opulmesini istemiyorum uçuk olabilir ,enfeksiyon kapabilir ,salgın hastalıklar devam ediyor . Bana cevap olarak korona mi kaldı bitti dedi . Neyse geldiler . Kayınvalidem çocuğu öptü başından hadi dedim dayanamıyor kaç defa odaya girdiğimde gördüm . Kayınvalidem on yaşındaki cocugun kucağına bebegi verdi . O çocuk sevilirken eğildi yüzüne .
Sen neden tepki vermedin diyenler olabilir . Sanırım bakışımsan anladı kayınvalidem çocuğu kucağından aldı . Zaten herkesi uyarmıştım. Eşim çocuğun kucağa alındığını görmedi ama üzerine eğilirken çocuk resmen yüzüne yapisirken ordaydi hiçbir tepki vermedi .açıkçası bende vermedim niye bilmiyorum zaten söyledim diye düşündüm,eşim konuşmalı diye düşündüm ama o kadar bunaldım ki odaya gidince ağladım . Eşimle ayrılmak istediğimi soyledim . Saçma onlar için ayrilinur mi diyenler olacaktır . Ben artık gerçekten laf anlatamıyorum . Herkes yemek yerken içerde çocuğu emzirdim diye kalkmışlar gidiyorlar . Kayınvalidem diyor ki opmedik çocuğu da vermedim . Gözümle gördüm dedim . Yok diyor . Esime telefinda demiski benimle konuşmak istemeyenle ne konuşayım . Ben konuşmak istemiyorum da demedim . En fazla demisimdir ki tamam bunu konuşmayalım o yapmadık deyince .
Kucak kucak gezdi , kayınvalidem defalarca öptü tamam dedim ama diğerleri artık dayanamadım . Eşim haklısın bundan sonra istemiyorum debundan dolayı ayrinilmaz diyor . Zaten her türlü küsuyor diyor. Ben sanirim lohusalık sendromunu atlatamadım . Bir taraftan böyle olmasaydı diye üzülüyorum . Diğer taraftan sürekli beni oğluna kotulemesine sinirleniyorum . Bu iki oldu ilk geldiğinde bir kere çok bunaldım göğüslerim yaraydi çocuk tutmuyordu bende ağlıyordum yanlız kalmak istiyorum dedim iki anneye de ben eve gideceğim bana bilet al demiş oğluna sonra biesey olmamış gibi kaldı . Sağlıklı düşünemiyorum kızlar bu kadar duygus hiçbir zaman olmadım nasıl davranmalıyım ? (Görüşmeme gibi bir durum yok eşim istersen görüşme diyor ama bizim aramızda bir saygısızlık olmadı ve çocuğumun gidip gelmesini o sevgiden mahrum olmasını istemiyorum )
Yaşadıklarınız çok normal, hele ki zor geçen bir hamilelik için. Hassas olmakta çok ama çok haklısın ve inan bunun lohusalık ile ilgisi yok bu annelik. Benim ne hamileliğim de ne dogumumda hiç sorun olmadı çok şükür ama ben bebeğimi sevmeleri için bile öyle sürekli kucaklarına vermedim.Kızlar merhaba ;