Abartıyor muyum ?

Hassasiyetini anlıyorum
Benimde kayınvalidem dün geldi öğlen bişey yoktu öğleden sonra uçuk çıktı kadında
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü
Anne uçuk menenjit yapıyor körlük sağırlık yapıyor çok riskli bebekler için dedim
Gerçekten mi dedi kadın, ciddiye almaz saniyodum ama çocuğu bırakıp hemen annesine gitti kalmaya
Hiç küsme darilmaca yok tamamen korktu da gitti kadincagiz
Kaynanam böyle olunca dışarıdan duyduğum okuduğum Kaynanalar şaka gibi geliyor bana
Ama bliyorum gerçek

Dünden beri mesela bende çocuğun her hareketine bakıyorum bir hastalık durumu var mı anormal bişey var mı diye
İyice terelellendim
İnsan anne olunca başka oluyomus

Emzirirken neye küsüp gittiler bende onu anlamam emzirmek için odaya cekileceksin tabi ki ?
Bende kusecekler laf edecekler korkusuyla gelene gidene emzirmek zorundayim kusura bakmayın olur mu biraz uzun sürüyor diye binbir bel bukmeyle gönül almayla odaya çekiliyorum ☹️
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun . Uçuk çıkmadan önce birşey olmaz inşallah . Eşimde de çıkmıştı kayınvalidenizin ağız salgisinin bebeğin ağzına girmesi lazım da öyle birşey olsun . Tabi takip et ama inşallah olmaz .
Valla emzirirken odaya girmişim eşim de geldi beş dk odada durmusuz bir saat olmus . Bence o biraz bahane oldu zaten cocukls ilgili kural koymama taktılar

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun . Uçuk çıkmadan önce birşey olmaz inşallah . Eşimde de çıkmıştı kayınvalidenizin ağız salgisinin bebeğin ağzına girmesi lazım da öyle birşey olsun . Tabi takip et ama inşallah olmaz .
Valla emzirirken odaya girmişim eşim de geldi beş dk odada durmusuz bir saat olmus . Bence o biraz bahane oldu zaten cocukls ilgili kural koymama taktılar
Bende öyle hissettim.
Ki bahane bile olmasa bu sebepten size kusecek olanin aklı kittir zaten
Zaten küssün enerjinizi yer böyleleri
Teşekkür ederim ayrıca 🌺

Su an hiç aramayı düşünmüyorum çok kızdım gerçekten . Benimle konuşmak istemiyor demiş öyle birşey söylemedim . Biraz benim de sakinleşmem lazım Doğa dostu . Çok teşekkür ederim bu arada

Hic kendinizi strese sokmayin. Bebekler annenin gerginligini hissediyor o yuzden degmez. Ben dengeyi anlamazliktan gelerek, bisey yokmus gibi davranarak kurabilmjstim. Her zaman dogru bildigim ne varsa onu uyguladım. Gel dediklerinde dogru degilse gitmedim. Boyle boyle geri cekilmeyi öğrendiler. Konusmak istemedigimi mi düşünmüş? Ben oyle birsey demedim der gecerim. Dogum yapan sizsiniz, onlarin sizi nazlamasi gerekirken ilgi bekliyorlar.

Bu arada esiniz annesinin söylediklerini size iletmesin. Sizin söylediklerizi de annesine soylemesin. Bu saglikli bir iletisim sekli degil. Zamanla ozellikle sizi cok yipratir. Kayinvalide tarafından suistimale acik bir davranis sekli. Oglum lafini sozunu geciriyor deyip isteklerini oglu araciligiyla yaptirmaya calisir. Bana bilet al derken sizi sikayet etmesi bile yapmaya çalıştığı seyi gösteriyor. Esiniz Sonucta ikinizide taniyor degil mi? Kir papatyasi oyle demek istememistir deyip, konuyu kapatabilir.

Hic kendinizi strese sokmayin. Bebekler annenin gerginligini hissediyor o yuzden degmez. Ben dengeyi anlamazliktan gelerek, bisey yokmus gibi davranarak kurabilmjstim. Her zaman dogru bildigim ne varsa onu uyguladım. Gel dediklerinde dogru degilse gitmedim. Boyle boyle geri cekilmeyi öğrendiler. Konusmak istemedigimi mi düşünmüş? Ben oyle birsey demedim der gecerim. Dogum yapan sizsiniz, onlarin sizi nazlamasi gerekirken ilgi bekliyorlar.

Bu arada esiniz annesinin söylediklerini size iletmesin. Sizin söylediklerizi de annesine soylemesin. Bu saglikli bir iletisim sekli degil. Zamanla ozellikle sizi cok yipratir. Kayinvalide tarafından suistimale acik bir davranis sekli. Oglum lafini sozunu geciriyor deyip isteklerini oglu araciligiyla yaptirmaya calisir. Bana bilet al derken sizi sikayet etmesi bile yapmaya çalıştığı seyi gösteriyor. Esiniz Sonucta ikinizide taniyor degil mi? Kir papatyasi oyle demek istememistir deyip, konuyu kapatabilir.
Evet biraz ben zorladım buna. Ne oldu sebep ne diye iki olayda da sordum. Onun da hatası oldu malesef. Dengeyi zaten zor bulmuştuk zor ailesiyle iliski kurmak çocukla birlikte yine sarsıldı . Aslında bunları iletmemesi lazım ama diyorum iyi ki konusmusuz benim bilmem çok iyi oldu bundan sonra ona göre davranırım . Konuşmam gerekirse eşimin yanında konuşurum

Evet biraz ben zorladım buna. Ne oldu sebep ne diye iki olayda da sordum. Onun da hatası oldu malesef. Dengeyi zaten zor bulmuştuk zor ailesiyle iliski kurmak çocukla birlikte yine sarsıldı . Aslında bunları iletmemesi lazım ama diyorum iyi ki konusmusuz benim bilmem çok iyi oldu bundan sonra ona göre davranırım . Konuşmam gerekirse eşimin yanında konuşurum

Esiniz annesinin sozuyle sizi kirmiyorsa sorun yok. Ogluyla dertlesiyor sayin. Esiniz annesini püskürtür bir sure sonra. Kafaniza takmaya degmez. Bebekler o kadar cabuk büyüyor ki bugunlerin tadini cikarin, keyfinizi bozmayin. Allah bebeginize ailesiyle saglikli omurler versin 🌸

Esiniz annesinin sozuyle sizi kirmiyorsa sorun yok. Ogluyla dertlesiyor sayin. Esiniz annesini püskürtür bir sure sonra. Kafaniza takmaya degmez. Bebekler o kadar cabuk büyüyor ki bugunlerin tadini cikarin, keyfinizi bozmayin. Allah bebeginize ailesiyle saglikli omurler versin 🌸
Çok teşekkür ederim . Yok beni kirmiyor annesine sinirlendi daha çok . Evet iki ay ne çabuk geçti anlamadım . Sizin de çocuklarinizla eşinizle huzurlu mutlu bir hayatiniz olsun

Ben de çok abarttığınızı düşünüyorum. Aranıza mesafe girmiş düzelmez bundan sonra da
Hangi noktayı abarttigimi düşündünüz . Açıkçası hiç aramızın duzelmeyecegini düşünmüyorum ya mecbur düzelecek kimse kimseye hakaret etmedi kötü birşey söylemedi.ogullarini torunlarını görmek isteyeceklerdir

Bu kafaları anlamak zor.
İnsan karşısındakinden de aynı hassasiyeti bekliyor ama bulmak imkansiz.
Ben bu konularda aşırı dertliyim yani kendime o kadar zit eş ailesine sahibim ki.
Hicbir konuda ortak noktamız yok.
Sizin yazdığınız şeyler de korkunç ama çoğu konuda anlasiyorsunuz tek sıkıntıniz bu .
Bir şekilde halledilir büyük sorun değil.
Sadece dusuncesizlik.
Ben bunu eş ailesine desem kaynanam alınmaz hayatına devam eder takılmaz bile o kadar umursamaz.
En azindan sizinki alınmış.

Kızlar merhaba ;
Tedavi olarak hamile kaldım . İlk başta boş gebelik dendi , sonra kanama yaşadım ,çocukta göbek fıtığı olabilir dendi ,sonra yine kanama yaşadım , plesanta aşağıda dendi sonra tansiyonumdan dolayı bebek hep küçüktü en son preeklemsi sebebiyle sezeryana alındım . Bunları şundan dolayı anlatıyorum gerçekten buldumcuk denilebilir bana tüm bunlardan sonra çocuğa karşı çok hassasım sarılığı da geçmedi hasta olacak yoğun bakıma alacaklar diye korkuyorum .

Doğumdan sonra eşimin annesi ve benim annem geldi . Şehir dışından iki hafta annem yirmi güne yakın kayınvalidem kaldı . Benim kardeslerim maske takarak baktılar uzun süreli zaten durmadılar. Babam kucağına almadı geldi gördü annesine kalmaya gitti . Akrabalarim zaten biliyorlar hassas olduğumu . Neyse eşimin ailesi ziyarete geldi . Daha önceden annesi zaten biliyor yengesini de uyardım . Çocuğun opulmesini istemiyorum uçuk olabilir ,enfeksiyon kapabilir ,salgın hastalıklar devam ediyor . Bana cevap olarak korona mi kaldı bitti dedi . Neyse geldiler . Kayınvalidem çocuğu öptü başından hadi dedim dayanamıyor kaç defa odaya girdiğimde gördüm . Kayınvalidem on yaşındaki cocugun kucağına bebegi verdi . O çocuk sevilirken eğildi yüzüne .

Sen neden tepki vermedin diyenler olabilir . Sanırım bakışımsan anladı kayınvalidem çocuğu kucağından aldı . Zaten herkesi uyarmıştım. Eşim çocuğun kucağa alındığını görmedi ama üzerine eğilirken çocuk resmen yüzüne yapisirken ordaydi hiçbir tepki vermedi .açıkçası bende vermedim niye bilmiyorum zaten söyledim diye düşündüm,eşim konuşmalı diye düşündüm ama o kadar bunaldım ki odaya gidince ağladım . Eşimle ayrılmak istediğimi soyledim . Saçma onlar için ayrilinur mi diyenler olacaktır . Ben artık gerçekten laf anlatamıyorum . Herkes yemek yerken içerde çocuğu emzirdim diye kalkmışlar gidiyorlar . Kayınvalidem diyor ki opmedik çocuğu da vermedim . Gözümle gördüm dedim . Yok diyor . Esime telefinda demiski benimle konuşmak istemeyenle ne konuşayım . Ben konuşmak istemiyorum da demedim . En fazla demisimdir ki tamam bunu konuşmayalım o yapmadık deyince .
Kucak kucak gezdi , kayınvalidem defalarca öptü tamam dedim ama diğerleri artık dayanamadım . Eşim haklısın bundan sonra istemiyorum debundan dolayı ayrinilmaz diyor . Zaten her türlü küsuyor diyor. Ben sanirim lohusalık sendromunu atlatamadım . Bir taraftan böyle olmasaydı diye üzülüyorum . Diğer taraftan sürekli beni oğluna kotulemesine sinirleniyorum . Bu iki oldu ilk geldiğinde bir kere çok bunaldım göğüslerim yaraydi çocuk tutmuyordu bende ağlıyordum yanlız kalmak istiyorum dedim iki anneye de ben eve gideceğim bana bilet al demiş oğluna sonra biesey olmamış gibi kaldı . Sağlıklı düşünemiyorum kızlar bu kadar duygus hiçbir zaman olmadım nasıl davranmalıyım ? (Görüşmeme gibi bir durum yok eşim istersen görüşme diyor ama bizim aramızda bir saygısızlık olmadı ve çocuğumun gidip gelmesini o sevgiden mahrum olmasını istemiyorum )
Lohusayken illa kayinvalidenin gelip kalmasi mi gerekiyor ki? Sahsen ben de istemiyorum gelmesini uzun sure kalmalarini. Tamam torunlaridir sever de oper de benim bu konuda sıkıntim yok ama lohusanin evinde o kadar zaman kalinir mi yani? Kendi annem olsun yeter yani.

Lohusayken illa kayinvalidenin gelip kalmasi mi gerekiyor ki? Sahsen ben de istemiyorum gelmesini uzun sure kalmalarini. Tamam torunlaridir sever de oper de benim bu konuda sıkıntim yok ama lohusanin evinde o kadar zaman kalinir mi yani? Kendi annem olsun yeter yani.
Açıkçası lohusayken, eğer tıbbi bir aksilik yoksa, kimsenin kalmasına ihtiyaç yok. Belki ilk hafta anne-bebek uyum sürecinde evi çekip çevirmek için biri lazım olabilir. Onun dışında anne-baba ve bebek gayet yeterli bir kombinasyon :)

Ayrıca, çekirdek aile için yeni düzene adapte olabilmek için başbaşa kalmak önemli.

Şöyle oldu benim ameliyattan sonra dikislerimden dolayı sıkıntınin haricinde birde narkoz etki yaptı . Her kalktığımda kafamın ağrısından duramiyordum ve bu iki haftadan fazla sürdü .Ama zaten annem vardı sonraki haftada gelebilirdi . Öyle gelmeyi tercih etti yine dedim annem de burda o da torununu görmek istiyor ama ben ilk bunaldigim yanlız kalmak istediğim anda alınganlık yaptı

Kv ler bizden önce lohusa oluyor. Bizde öyle dönemlerden geçtik demek yerine. Bana şunu dedi bana bunu dedi.
Bizim zamanımızda lohusa depresyonu mu vardı. Kimse umursamazdı vs.
2. Çocugu düşünürsen kimseyi adım attırma evine

Açıkçası lohusayken, eğer tıbbi bir aksilik yoksa, kimsenin kalmasına ihtiyaç yok. Belki ilk hafta anne-bebek uyum sürecinde evi çekip çevirmek için biri lazım olabilir. Onun dışında anne-baba ve bebek gayet yeterli bir kombinasyon :)

Ayrıca, çekirdek aile için yeni düzene adapte olabilmek için başbaşa kalmak önemli.
Kesinlikle katiliyorum size. Yani en azindan ilk zamanlarda sadece kendi annem olsa bence yeterli. Ben de cok hamarat becerikli bir insan degilim yani yetemem o siralar tek basima. Ama maalesef ki kayinvalidemler asiri duskun olacaklar toruna daha simdiden neler yapiyorlar bana lohusayken gelicem edicem demelere basladi ben hicbir sey demememe ragmen. Bilmiyorum ben nasil yapicam. Kotu olan bir de esimin ailesi sehirdisindalar kendi ailemle ayni sehirdeyiz. Geldiler mi zaten nerede kalacaklar bilmiyorum

Şöyle oldu benim ameliyattan sonra dikislerimden dolayı sıkıntınin haricinde birde narkoz etki yaptı . Her kalktığımda kafamın ağrısından duramiyordum ve bu iki haftadan fazla sürdü .Ama zaten annem vardı sonraki haftada gelebilirdi . Öyle gelmeyi tercih etti yine dedim annem de burda o da torununu görmek istiyor ama ben ilk bunaldigim yanlız kalmak istediğim anda alınganlık yaptı
Cok gecmis olsun canim zor bir surec atlatmissin. Ve bence yalniz kalmayi istemen cok cok normal bir sey. Keske biraz anlayisli olabilseler benimkiler de asiri anlayissizlar normalde ve ben daha lohusa olmadan basima gelecekleri cok iyi biliyorum

X