iradesiz mehtaaaaappp ya normalde su içmeyi unuturum kızarım kendime hatta bi ara mutfakta içtigim bardak sayısını işaretliyordum bi not çizelgesine unutmayayım diye. ama ramazanda deli gibi su içiyorum sürekli aklım kalıyor ondan sanırım hep aklıma geliyoor teravih namazından sonra şöyle bi mahalleyi turlucan spor içinde yada evde yatmadan önce hareketler yapcan.
bu aradaaaaa sevgülünlede mutlulular dilerim kuzumm hayırlısı olsun inşallah
yengeç burcuyum canım sulugöz olanlarından hemdeenot aldım kitapların isimlerini. kitapçıya çok gidiyorum ama kitap fiyatlarıda biraz abartı artık çalışmayıncada alamıyorum arkadaşlara sorarım bakıyım onlarda muhakkak vardır bişeyler bu aralar dizilere taktım kafayı. bu alacakaranlık serisini okumuştum sonra filmlerini felan izledim okudugum bişeyin filmini dizisini görmek güzel geldi niyeyse basını sonunu biliyorsun bide sonrada hep dizilere başladım. yabancı diziler. çok kaliteli yapımları var. bide bizimkiler gibi 2 saat sürmüyor 20 dk 30 dk en fazla 45 dk. rahat rahat sıkılmadan izliyorsun. edebi yönümü tvna kaptırdım sanırım
canım geçmiş olsun. sen git doktoruna al antibiyotigini kurtuluş yok ondan. ramazanda daha kötü olma sonra aman diyimdikkat edip cici bak kendine emiiiiiiii
ahh ahhh çalışmak zor oralarda. ben 6 ayımı verdim ama full çalışıyordum sabah 8 aksam 12.. bana 6 ay değilde 6 sene geldi. o zamandan sonra hep baş agrısı çekiyorum moral psikoloji felan kalmıyor orda ya Allah sabır versin
selam millet....
ben bu gece geç yattım, oyüzden geçte kalktım
bugün kalktığımdan beri; kahvaltı, şu-bu derken saat 4olmuş yaaaa.......
daha evde yapcak çok işlerimde vaaar......
neyse hallederim inşaallah akşama kadar......
dün böreği yaptım güzel oldu kızlar, amaaa benimki biraz kalın oldu. kalın olmasının sebebide; benim tepsim az daha küçüktü komşunun tepsisine göre, gerçi komşum demişti bu tepsiye iyi oldu diye, ama ben çok bildiğim içinDDD yaparken hamurumu küçük görünce o tepsi küçük olur dedim kendi kendime,
ama meğer mayalı hamur olduğu için sonradan küçük gelirmiş onu anladım
pişerken ekmek gibi kabardı yafff:))))
bi dahaki sefere komşumun dediği ölçüdeki tepsiye göre yapcam.....
ama güzel oldu, hamur etmedende pişirdim şükür....
foto çektim ama, pek belirginmi börek bilmiyorum kızlar....
ortasına koyduğum harcında; çiğ kuru soğan halkaları, tatlı biber salçası, domates salçası, tuz ve karabiber var; bunların hepsini iyice ovuşturdum.....
böreği eşimde beğendide kıymalı daha güze olur galiba dedi, doğru bende hak veriyorum ona amaaa ben soğanlı salçalı şeyleride çok severim böyle şeylerde, ama böyle soğanlı salçalı şeyleri seven kişide ben gibi çok değil galiba.....
Eki Görüntüle 747967
ayyy ramazan yaklaşıyo yahuu:)))
11 ayın sultanı geliyor.......
neyse ben kaçayım kızlar şimdi......
cevaplarıma alıntı yazamicam şuan hiç vaktim yok şuan kızlar, sonra yazarım ama.
akşam olmadan şu işlerimi halledeyim bi, herkesi öptüm, görüşürüz
Hangi cagri merkezindeydin sen ? Vallahi vazen cildiriyoruz ama napalim is yok sabrediyorum mecburen
esraaaaaa seni böyle görmek hiç hoşuma gitmedi kuzumm o ne öyle asık suratlar kalk kalk kalk toparlan bakayımm sen ne güzel kilolar verdin hem ben araştırdım çok iyi kilo verince bi dönem duruyomuş yani vermiyomuşşsun o dönemde diyeti ve sporu bırakmamak lazımmış sonra vucüt bunu kabulleniyomuş ve tekrar kilo vermye başlıyomuş büyük ihtimal sen de o dönemdesin hem senin çok az bi yolun kaldı hem de çok azzz sakın ha sakınnn at şu morali bozuk halleri üstünden görürsün bak nasıl kilo veriyosunnnn
diş mevzusu ramazanda sıkıntı olabilir bize üfff bu ne yirmilik dişmiş ben de bir tane çektirmiştim bu ikinci olacak ama üst taraf tamamen kırılmışşş canım çok yanacak belli napalım mecburrrrrr
geçmiş olsun cnm 20 lik diş için ramazanın bitişini bekleme bence git hallet eşim epey çekti bu sene onlardan
çektirdi kurtuldu dedğin gibi kulağına boğazına hatta midesine bile vuruyodu git hallet derim bence
canım geçmiş olsun. sen git doktoruna al antibiyotigini kurtuluş yok ondan. ramazanda daha kötü olma sonra aman diyimdikkat edip cici bak kendine emiiiiiiii
Hedef: İki haftada 5 kilo.
Günlük kalori: 1300 Kcal
Ramazan ayı boyunca uygulayabileceğini bu diyetle iki hafta içinde 5 kilo vermeniz mümkün. İftar menüsü için ilave edebilecekleriniz: 1 adet yağsız pastırma, 5 zeytin, yağsız peynir, çökelek ya da lor, 2 dilim pide.
1.GÜN
Sahur : Bir porsiyon pilav (az yağlı) Kayısı komposto
İftar : Pastırmalı veya kıymalı yumurta (3 yumurta ile) 1 kase salata, ½ kilo meyve
2. GÜN
Sahur : Az yağlı pilav, kayısı komposto
İftar : Etli kuru fasulye (1 tabak) 1 tabak bulgur pilavı (az yağlı olacak) diyet güllaç
3. GÜN
Sahur : Peynir veya kıymalı az yağlı makarna, 1 bardak ayran
İftar : 4 adet biber, kabak, domates veya patlıcan dolma, 1 kase yoğurt, ½ kilo meyve
4. GÜN
Sahur : 3 dilim börek, çay
İftar : 8 adet ızgara köfte yarım porsiyon, yağsız pilav, 1 kase cacık, 1 porsiyon diyet muhallebi
5. GÜN
Sahur : 3 dilim börek, çay
İftar : Kıymalı ıspanak, 1 kase yoğurt, ½ kilo meyve
6. GÜN
Sahur : Az yağlı pilav, kayısı komposto.
İftar : ½ tavuk (haşlama ya da ızgara olacak) 1 tabak haşlanmış patates, 1 porsiyon diyet sütlaç
7. GÜN
Sahur : Yumurtalı domatesli, biberli, az yağlı, patates salatası
İftar : 1 tabak lahana sarma, 1 kase yoğurt, ½ kilo meyve
kızlar nette buldum sizce nasıl ? iftarlar güzelde sahurda hep pilav makarna onda kararsız kaldım:44:
linkte bu kızlar baya bir diyet çeşidi var.
Diyet Uzman, Zayflama Diyetleri (Kilo Verme), Diyetle ilgili en ok sorulan sorular
sağol Mehtabcım ama ben çok ödleğim. az daha dayanmaya çalışayım bari...
bu arada doğum günün ne zaman? ben de yengecim, her duyguyu sonuna kadar yaşayanlardan :)
canım kalori miktarı iyi ama karbonhidrat konusunda pek başarılı değil bence. o börekler falan gereğinden fazla.. ben kendim için bi liste hazırlıyorum, sizle de paylaşayım.
Sahur; 2 dilim kepekli ekmekle tost, 1 bardak süt (ben biraz kahve katacağım sade içemiyorum diye..), domates salatalık..
eğer evde paçanga böreği ya da normal börek varsa tostun yerine 1 tane paçanga ya da 1,5 dilim börek yemeyi planlıyorum.
bulgur pilavı ve cacık da alternatif öğün sahur için, bulgur pilavı da 6-7 kaşık olur bu durumda.
İftar; 1 tane hurma, 1 kase cacık ya da yoğurtlu çorba, 6-7 kaşık ana yemek (etli sebze ya da ızgara bir şeyler planlıyorum hep. eşimin porsiyonlarını kaşarla fırınlarım hafif yapacağımdan..), avuç içi kadar pide ya da 4 kaşık pilav/makarna vs., salata...
Ara; (iftardan 2 saat sonra) 1 porsiyon meyve, yeşil çay.
haftada 1-2 gün sütlü tatlı yiyebilirim meyve yerine.
bol suyu da unutmamak lazım tabi.
esracıkımmm korkutmak istemem ama çok erteleme. iş ameliyat durumuna gelmesin. bi git ucundan bi baktır sen
11 temmuz benim senin ne zaman
onlar banada fazla geldi ne biliyim bulunca danısıyorum size bana kalırsa ben alayını yerimcacık tok tutar ayran çorbası gibi bişeyle mi başlasam ben iftara acaba hem yazın serin serin olur ohh
selammm kızlarrrr
nasılsınız güzelllerrr
Esram(clucth) geçmiş olsunnn kuzum bu yaşta bende korkarım benimde 20 yaş dişi gömülü ve ameliyatlık:26::26: amaaaaa ihmal etme kuzum korkunun ecele faydası yokkiii..
diğer güzeller hepiniz iyisinizdir umarımmm
selam ablacım :) biz iyi gibiyiz, sen nasılsın?
az daha korkayım ben ya durun
iyiyim Esram koşturmaca az önce geldim bakınıp mutfağa spor salonuna gidip baktım hoca ile konuştum aklıma yattı başlıycak gibiyim tabi eş ikna edilebilirse
korkma kuzum korkma eninde sonunda gidiliyor
Esra sen bloğunu kapattınmı hımmm???
sen ikna edersin ne yapıp edip, inşallah çok iyi gelecektir spor salonu
enem korkutma beni ya :18: zaten 20lik dişi yarmadan alamıyorlar canım ya, mecbur ameliyat gibi yaniben o yokmuş gibi davranırsam beki kendi kendine gider :)
ben de yerim hepsini, haklısın :) fikir alşverişi iyi oluyor seçenekler için.
yoğurt çorbası iyi alternatif yazın. ben 1 türk kahvesi fincanı yeşil mercimeği haşlıyorum, pişmeye yakın da 1 avuç şehriye ya da erişte atıyorum. soğuyunca da yoğurdu özeleyip katıyorum, çok yaparsam dolaba koyuyorum ertesi gün yoğurtluyorum.
yoğurtlu semiz otu salatası da güzel bi alternatif olabilir.
iyiyim Esram koşturmaca az önce geldim bakınıp mutfağa spor salonuna gidip baktım hoca ile konuştum aklıma yattı başlıycak gibiyim tabi eş ikna edilebilirse
korkma kuzum korkma eninde sonunda gidiliyor
evet sildim, çok anlamsız gelmeye başlamıştı. belki ramazandan sonra geri yüklerim, şu 80lerden kurtulabilirsem.