19soranlara öyle dedim bu gün hep
36 bitti canım
Bir itirafta bulunmam lazım kızlar bugün doğum günüm iki ince dilim pasta yedim şimdi.şu cart doorun dondurmalı pastalarından :))) pişman değilim çünkü bir daha yemiycem tatlı krizim yok çünkü şükür :)
Okudum canım yaa mantıklı aslında ama ben şöyle düşünüyorum. Atalarımız zaten bizim gibi beslenmiyorduki herşey doğaldı. O zamanlar atıyorum kolamı vardı veya mayonez veya çikolata. Yani onların kilo almalarına gerekçe olacak gıdalar yoktuki. O zamanlar meyveler bile bu kadar şekerli değilmiş.
Okudum canım yaa mantıklı aslında ama ben şöyle düşünüyorum. Atalarımız zaten bizim gibi beslenmiyorduki herşey doğaldı. O zamanlar atıyorum kolamı vardı veya mayonez veya çikolata. Yani onların kilo almalarına gerekçe olacak gıdalar yoktuki. O zamanlar meyveler bile bu kadar şekerli değilmiş.
Sağol canım cümlemiz inşallah hem topiğimiz hem de diğer bütün tombikdaşlarımız için aynı dilete bulunuyorum.Allah hepimize sağlık huzur ve mutluluk versin,bunlar olunca zaten kilo da gider hastalıkta kalmaz...
bencede çok kötü oldu ya ....Şu "beğen" butonunun kaldırılması ne kadar kötü oldu ya, interaktif olmaktan çıkıyor forum bu şekilde. Her yazılana cevap vermek, hepsinden alıntılamak mümkün olmadığından okuyup geçmek zorunda kalıyoruz. Acaba toplu olarak fikrimizi iletmek filan mümkün mü, Yena belki senin fikrin vardır??
Yeşil sebzeler kadar insanı tok tutan bir şey yok arkadaşlar. Antioksidan olmaları, lifli ve çok düşük kalorili olmaları bir yana; ne kadar tok tutuyorlar ya. Sabah kahvaltıda 1 kase maydonoz, 1 adet yeşil biber, 1 adet kapya biber, bir avuç dereotu,1 adet salatalık 2 yaprak marul yedim. (Otlamışım resmen) Küçük dilim beyaz peynir 1 dilim tb ekmeği ile birlikte. O kadar tokum ki şu anda. Aradan 4 saatten fazla zaman geçti, şimdi zorla birşeyler yiyeceğim. Tatilde en çok Nazilli'den gelen sebze-meyvelerimi özlemiştim. Oradan aldıklarımız aynı değildi vallahi :))
oooo gelinler çoğalıyor düğün bol desenize :)Bak ne diicem önümüzdeki yaz seçill evleniyor..NAsip olur herhangi bir mani çıkmazsa İstanbul'a geleceğim kına ve düğüne Şimdiden kocamla konuştum çocuklar sana emanet diye ok dedi..Beyzuşta kalıcam,Beyzuşta enişteyi yollayacak evden düşün sen curcunayı..:)
Eğer sende o zamana kadar gelin olmazsan iki düğünü bir arada yapsak hıı nasıl fikir.:)))
hımmm ama başka bir çözüm bulsalarmış önce keşke ...
Umuttt'çum
Her bir şeyi beğendiğimiz için sistemi çok yavaşlatıyormuş..Başka bir çözüm bulacakrmış adminler..Öyle okudum bende..
inanmıyorum ya neler yapıyorlar demekgeçmiş olsun.bende öğretmenim ve geçen seneki bakıcım benimde sorunluydu.bizde garip garp şeyler yaşadık.en son eve gelen temizlikçinin sen yokken oğlun koltuktan hiç inmiyor kıpırdamadan oturuyordemesi çocuğu sindirdiği konusunda şüphelendirdi.üst komşum şikayet etti sonrada "sen yokken misafirleri geliyor,gelmeden yarım saat önce dağılıyorlar dedi.çocuğuna bağırıyor,küfrediyor,oğlun çok ağlıyor dedi.biz evimize geçen yıl taşınmıştık o yüzden sizi tanımadığım için söyleyip söylememe konusunda çok terettüt ettim dedi.en son mayısta pzt evden çıktım birşey demeden ,biraz sonra geldim geri kadın çocuğu bırakmış banyoya girmiş.çok kaprisini çektim,sırf çocuğa iyi davransın diye öylede olunca o gün gönderdim.inkar etti.beni yüzleştir dedi ama hiç görmek bile istemedim bir daha.şimdi okul açıldı hala bakıcısızız.bende gurbetteyim.seni iyi anlıyorum.bende hiç ücret kesmedim.
olsunnnnnnnnn bugün olur ,iyi ki doğdun nice yıllara........Bir itirafta bulunmam lazım kızlar bugün doğum günüm iki ince dilim pasta yedim şimdi.şu cart doorun dondurmalı pastalarından :))) pişman değilim çünkü bir daha yemiycem tatlı krizim yok çünkü şükür :)
güle güle kullan ,bence mantıklı yaptığın her yıl çok daha güzelleri çıkıyor ve benim gözüm kalıyor :)İyiakşamlar kısçeler yettim garihasta olanara acil şifalar diliyorum. Bende tencere setimi aldım geldim değmeyin keyfime ama benim sipariş ettiğim renk çizik çıktı bende turkuaz aldım.Napalım kısmette bu varmış. Tencere ve düdüklü ihtiyacı olana şiddetle tavsiye ederim. Tam bizlik bi set. Ahhh kızlar orda kalasım geldi ne güzel şeyler varyaaaaa. Bende 2.5 senelik evliyim ama yeni çeyiz düzüyom. Buda iyi demi
bendeeeeeeeee şubata hazır olmam gerek :)Sağol canım,bir dahaki doğum günüme kadar yepyeni ben istiyorum hem aynada hem ruhsal olarak :))) umarım yeni yaşımda kendime hediyem de bu olur,umarım hepimiz için sağlık ve huzur dolu bir yıl olur...
tesekkur ederim bilgi için dikkat edicem bundan sonraKIZLAR ÖZELLİKLEDE BENİM GİBİ ÖDEM SORUNU YAŞAYANLAR MADEN SUYUNU DİKKATLİ TÜKETİN..İÇİNDEKİ YÜKSEK SODYUMDAN ( tuz ) DOLAYI ÖDEM YAPIYOR..BANA YASAK HAFTADA BİR TANE ANCAK İÇEBİLİYORUM...
Uzmanlar, daha önce taş düşürenlerin periyodik olarak doktor muayenesinden geçmesi gerektiğini, böbreklerinde taş olan hastaların ise özellikle maden suyundan uzak durmalarını tavsiye ediyor.
Bol su için, maden suyundan uzak durun
Uzmanlar, böbrek taşının genetik bir hastalık olduğunu, çevresel faktörlerin, fazla karbonhidrat ve protein alımının, geçirilen enfeksiyonların taş oluşumunu arttırdığını belirtiyor
Ayrıca uzmanlar, “Ailesinde böbrek taşı olanlar veya daha önce taş düşüren kişiler mutlaka altı ayda bir hekime muayene olmalı ve koruyucu önlemler almalı, böbrekte taş oluşmuşsa mutlaka tedavi edilmeli ihmal edilirse böbreğin kaybı söz konusu olabilir” açıklamasını da yapıyor.
Böbrek taşlarına karşı koruyucu önlemler alınması gerektiğini anlatan uzmanlar, günde mutlaka 2,5 litre sıvı tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Maden suyunun böbrek taşı yaptığını söyleyen bilim adamları, taş sorunu olanların maden suyunu fazla tüketmemesi uyarısında da bulundu.
dogum gunun kutlu olsun nice nice yasgunlerine (ben seni kendi yasitim tahmin ediyordum)ablamsinBir itirafta bulunmam lazım kızlar bugün doğum günüm iki ince dilim pasta yedim şimdi.şu cart doorun dondurmalı pastalarından :))) pişman değilim çünkü bir daha yemiycem tatlı krizim yok çünkü şükür :)
haklısın canım da benim ordaki şu mantık hoşuma gitti. vücudu ısıttıktan sonra ani yapılan 30-40sn hareketlilik sporda monotonluğu kaldırıp vücudu tetikte tutacak. kurmalı bebek gibi değil yani. birde birşey dikkatimi çekti yaptığımız sporlar 20dk altında olmaması gerekiyormuş. hiç bilmiyordum.
hiç deneyen varmı bilmiyorum ama yaptığınız spora oyna bir parça eklediğiniz zaman daha fazla kasınız çalışıyor sanki. ben öyle hissediyorum. oynamaya elverişli bir millet olarak :))
neredesin benimkinede bakıver nolurrrrrrrrr :) gerçi ben kuş uçmaz kervan geçmez bir şehirdeyim ya neyse
gönder canım bakayım ne olacak yabancımı memleketimizin geleceği onlar. ben çocukları çok severim. annem 10 tane doğurursun derdi hep ama şimdilik 1 tane. gelecek ne gösterir belli olmaz
ceco canım kilolar gitmiş seni çooooooooook tebrik ederim.......
ayy sen deyince benide bastı bende talan edeceğim ulennnnnnnnnbekleyin beni mağazalar martta işe başlamadan önce sizi talan edeceğim :))
ay bi heyecan bastı birden
kızlar bu 10 kilo yarışı nedir? katılmak için geçmi kaldık. birde burda kilo bildirimi perşembe mi cuma mı?
Sağol canım biliyorum daha yolun cok başındayım ama inan şu birkaç kilonun gittiğini duymaya okadar çok ihtiyacım vardı ki. Malum bu ara Kpnin rahatsızlıklarıyla uğraşıyoru KV desen ayrı bir sorun ve şu son 10 gündür inanılmaz moralim bozuktu. Ben KP için üzülüp elimden geleni yapmaya çalışırken helede şu iki gündür KV yine eski KV gelen misafire herşeyi tek yapıyomda kimse yok yardımcı olan diye ağlayıp duruyor millette kız sen ne yardımcı olmuyorsun diye beni kınıyor ki bilmiyorlarki sabahtan akşama kadar ben onlarlayım diye. Kadının işi gücü beni sinirlendirmek ama bugün alt tarafı 2.5 kilo diye küçümsediği kilolar sayesinde moralim tavan yaptıgittim bir de yarım günümü kuaförde geçirdim saçımı kumrala boyatıp kaş bıyıkta aradan cıkardım çok iyi geldi ki KV görünce ay hiç bir fark yok oğlumun paralarını boşa harcıyorsun dedi yine germeye çalıştı ama işe yaramadı
Yarın hatunu protesto ediyorum dedim eşime oda zaten her gün gitme boşver birkaç gün yanlız kalsın kıymetini anlasında görürüm ben onu dedi saydıklarını anlatınca
Sağol canım biliyorum daha yolun cok başındayım ama inan şu birkaç kilonun gittiğini duymaya okadar çok ihtiyacım vardı ki. Malum bu ara Kpnin rahatsızlıklarıyla uğraşıyoru KV desen ayrı bir sorun ve şu son 10 gündür inanılmaz moralim bozuktu. Ben KP için üzülüp elimden geleni yapmaya çalışırken helede şu iki gündür KV yine eski KV gelen misafire herşeyi tek yapıyomda kimse yok yardımcı olan diye ağlayıp duruyor millette kız sen ne yardımcı olmuyorsun diye beni kınıyor ki bilmiyorlarki sabahtan akşama kadar ben onlarlayım diye. Kadının işi gücü beni sinirlendirmek ama bugün alt tarafı 2.5 kilo diye küçümsediği kilolar sayesinde moralim tavan yaptıgittim bir de yarım günümü kuaförde geçirdim saçımı kumrala boyatıp kaş bıyıkta aradan cıkardım çok iyi geldi ki KV görünce ay hiç bir fark yok oğlumun paralarını boşa harcıyorsun dedi yine germeye çalıştı ama işe yaramadı
Yarın hatunu protesto ediyorum dedim eşime oda zaten her gün gitme boşver birkaç gün yanlız kalsın kıymetini anlasında görürüm ben onu dedi saydıklarını anlatınca
valla canım öyle kocayıda tebrik etmek lazım. allah sabır versin sanada. bu kv ya gelini beğenmez yada kendine rakip görür. bu yönden bakınca uzak olmak en iyisi. o sağ ben selamet. etlimiz sütlümüz karışmadan ohh.
mutlu olmaz insan ya tabi olur 2,5 kilo onlara az gelebilir ama bir denesinler bakalım vermeyi kolaymıymış öyle ,sen boşver hiç takma kafana senin KV tam sopalıkmış, bana dese öyle değil yanına gitmek resmine bile bakıpta görmemne demek ya sen gidip her türlü yanında olup yardım edeceksin o da görmezden gelecek valla nankör başkada bir şey değil ...
ohhhh sefan olsun iyi yapmışsın bence o seni kıskamış kesin güzeldin çok daha güzel oldun çekemedi
oğlunun paralarını yine oğluna güzel görünmek için harcıyorsun düşünsün azcık :)))))
evet eşin haklı yalnız kalsında aklı başına gelsin, gelirse tabi
anlattığın kadarıyla pek kadir kıymet bilen bir cins değil sanırım yazık sana ya