Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

SLM KIZLARRR:)))biraz geç oldu ama işten güçten ancak gelebildim.bu akşamda 50 dk lık hızlı yokuşlıu yürüyüşümü yapabildim.zor oluyor 3 çocuğu kocişe bırakıyorum.kimi aç oluyo,kimi altına yapıyo.ben tüm gün bakıyorum oda 1 saat bakıversin dimi?:)))
bugün kaçamak yok sanırım.arada yemem gereken meyveyi sadece 1 hurma olarak öğle yemeğinde yedim.bişi olmaz heralde dimi?:)))

Ohhh ne güzel kalabalık aile :KK70: zor oluyodur ama dimi :26:

canım zor olmazmı zor valla arada gelenlerim geliyor tabi hepsine birden yetmek istiyorum yetemiyorum.evim pis temizleyemiyorum.ancak hepsinin bakımı yemek yedir,wc ye götür,uyut ,oynat geçiyor zaman.dışarı bile çıkmaıyoruz.2,5 yaşındaki çok hareketli.7,5 aylık kızımla aynı anda dışarı çıkaramıyorum.ama seneye daha rahat olacaz inşallah.

Aslında eşim daha yeni yeni beni kollamaya başladı annesine karşı. Senelerce hep altan al aman idare et diyip duruyordu fakat artık oda huzurumuzun kaçmaması için elinden geleni yapıyor sonuçta herşey moralle oluyor. Son 10 gündür eşimle babasıyla ilgilenmekten konuşamıyorduk bile hatta hastanede kaldığında bile annesi onuda yanında refakatci istemişti ve eşim ne zaman bizi dolaşmaya geldiyse hemen telefon açtı ille gel ben babanla başa cıkamıyorum delirdi yine diye. Eşimde hastaneye acele döndüğünde adamcağaz uyuyormuş her defasında. Kadın sırf eve uğramasın diye yalan söylüyormuş meğer oda çok şükür ondan sonra anladı annesinin entrikalarını :KK34:

Bir ara eşim babasının, annesinin, ablasının ve kızkardeşin olduğu kocaman cerceveli bir resmi salonun duvarına asmaya niyetlenmişti o zaman bende resmen dedim beni cıldırtmaya mı calışıyorsun ananın resmini tam karşıma asarsan bende sokaktan daş toplar her gün o resmi daşlarım demiştim :KK60::KK60::KK60::KK60:
Şaka sandı ama en son valla balkondan aşağı atarım dedikten sonra vazgeçti :KK60: bana oğlumu boşa diyen bir kadının resminemi bakıcam bütün gün :KK53:
Biliyorum yine bir kaç gün sonra kPye kıyamayıp gidicem yine onlara ama ne yapayım öyle bir kadınla yanlız kalmasınada içim el vermiyor. Daha adamcağız yeni yatalak oldu kadın başladı iki gündür bağırmaya dün bende dayanamadım ya sen ne yapıyorsun adamcağızın aklı yerinde olsa aynı şeyleri tekrar edip dururmu diye fena bozuldu neymiş unutuyormuş mecburmuymuş herşeyi 50 kere tekrar etmeye bende gerekirse 100 kerede olsa tekrar ediceksin sonuçta seni senelerce bakmış eşin dedim fena bozuldu. Alzheimer teşhisi daha yeni kondu ve kadın hala kendini düşünüyor neymiş gezemiyormuş da eve hapis olmuş falan diye.
Böyleleride anayım fedakar eşim diye dolanıyor valla eşimin annesi olmasa yüzüne bile bakmam.

ayy allah hepinize sabır versin. amcanın hastalığına üzüldüm ama yazık senelerce karım demiş o adam sana. en azından el gördülük iyi davran. allahım sen yardım et. sen ele ayağa düşürme rabbim

geçmiş olsun.bende öğretmenim ve geçen seneki bakıcım benimde sorunluydu.bizde garip garp şeyler yaşadık.en son eve gelen temizlikçinin sen yokken oğlun koltuktan hiç inmiyor kıpırdamadan oturuyordemesi çocuğu sindirdiği konusunda şüphelendirdi.üst komşum şikayet etti sonrada "sen yokken misafirleri geliyor,gelmeden yarım saat önce dağılıyorlar dedi.çocuğuna bağırıyor,küfrediyor,oğlun çok ağlıyor dedi.biz evimize geçen yıl taşınmıştık o yüzden sizi tanımadığım için söyleyip söylememe konusunda çok terettüt ettim dedi.en son mayısta pzt evden çıktım birşey demeden ,biraz sonra geldim geri kadın çocuğu bırakmış banyoya girmiş.çok kaprisini çektim,sırf çocuğa iyi davransın diye öylede olunca o gün gönderdim.inkar etti.beni yüzleştir dedi ama hiç görmek bile istemedim bir daha.şimdi okul açıldı hala bakıcısızız.bende gurbetteyim.seni iyi anlıyorum.bende hiç ücret kesmedim.

ayyy çok gıcık oldum senin bakıcına pis kadın.Allahtan korkmamış.benim kız çok seviyordu bakıcımızı tek tesellim bu.paragöz fln ama korkutmadı sanırım tabi emin olamayız ihç bir zaman.Allaha emanet kuzular.insanlarda bi ilginç komşun ses duymuş ama söylememiş varmı böyle bişi yaaa.nasıl vicdan bu yaaa???

Kalkamadım yaa oyun oynuyorum bi taraftan çok feci bağımlılık yapıyo. Su içmeyi bile unuttum. Otlar iptal oldu zaten , regl olmayı beklicem. KRC shop a gidicem sadece oda yakıncık. Alim gelim tencerelerimi. Tam benlik bir set. 2 tencerede düdüklü olabilme özelliğinde. Yani düdüklü kapağı uyuyo birde buharda pişirme tenceresi var mesela yemek yaparken üstüne oturtuyosun sebzeleri içine koyuyorsun brokoli gibi mesela. Oda buharında pişiyo. Süper dimi :21: ha bide indüksiyonlu ocaklara uyumlu.

sorması ayıp ne kadar ücret verdin?bende yeni fissler düdüklü aldım.daha önceden düdüklüm varmış zannediyordum ama bu şahanee.hemde çok lezzetli oluyor valla hemde kısa sürede

ayyy çok gıcık oldum senin bakıcına pis kadın.Allahtan korkmamış.benim kız çok seviyordu bakıcımızı tek tesellim bu.paragöz fln ama korkutmadı sanırım tabi emin olamayız ihç bir zaman.Allaha emanet kuzular.insanlarda bi ilginç komşun ses duymuş ama söylememiş varmı böyle bişi yaaa.nasıl vicdan bu yaaa???

ay kızlar böyle anlatmayın ne olur. zaten duyduklarımdan dolayı üreğim ağzımda. birde siz böyle deyince. yavrum benim kimlere emanet etcem seni ben :KK43:(

bende gurbette yasiyorum canim bilirim ALLAH yardimcin olsun isin zor bende okula giderken zorlandim baya oglumu birakmak zorunda kaliyordum annem (kv) bakiyordu bazanda babamiz ama yinede çok zor geldi bana sabah 9 aksam 6 gibi aklim surekli onda kaliyordu 2.hamileydim ustelik ALLAH im bazan aglardim yavrum sen karnimda yanimdasin ama abin neyapiyor acaba diye sonra dogum yaptim 3ay once ayrildim okuldan ogretmenlerim dogumdan sonra gel dediler (parali okuldu hem okuyup hemde turkiye parasi 800tl aliyordum)ama meleklerimi bidaha birakip gidemedim (pisman degilim)
bende acayip takintiliyim aslinda annem bakar babannesi yani iyi bakacagi kesin ama ben rahat edemiyorum Turkiyeye gidincede oyleyim annem kardeslerim kizar bana abla sen esinle gez biz bakariz diye ama yapamiyorum ben meleklerimle olmaya bayiliyorum uçuyle ilgilenmek vakit geçirmek harika bisey pazarteside okula basladi pasalarim kizla evde kaliyorum sIkIliyorum valla evde onlarsiz neyseki bugun hep beraberiz suanda resim yapiyorlar onlara her baktigimda ALLAH ima sukrediyorum bide bagisla ama canim kizini neden krese gondericeksin?
ALLAH im olmayanlara da nasip etsin

küçükmeleğim

daha önce konuşmuştuk biraz seninkiler daha uysal sanırım.benmkiler baya hareketli ve çok zorlanıyorum.ortanca kızım sürekli benle olmak istiyor.oynarken,uyurken, her ne yaparsa yapsın sürekli aklı bende.gece 1 e kadar uyutamıyorum düşün.aguluyor,meme emmek istiyor,sürekli onla ilgileneyim istiyor.abisiyle de çok güzel oynayamıyorlar.abi hep kızı kızdırıyor çoğu zman bağırışıyorlar ve bu beni geriyor.ortanca kızımbebeği de acıtıyor.gidiyor üstüne oturuyor fln.oyuncak veriyor güya bi yerine vurarak.ayağıyla eline basmaya çalışyor.hep aktif olmak istiyor.mesela boyama mı yaptı,hemen arkasından hamur oynamak veya parka gitmek veya birlikte oynamamızı istiyor.bebğimde şu sıralar yarım saatte uyanır oldu o da ağlıyor ilgi bekliyor.valla çıldıracak gibi oluyorum.bu hafta evi süpüremedim düşün.sadece mutfağı süpürdüm:KK43:((kızmı yarım gün kreşe verecektim.ordaki eğitmenler ikna etti tam güne.arada gelir ziyeret edersiniz dediler.hemde istediğmiz zaman alabiliriz yani uyum sağlayamazsa geri alabileceğiz.bide 2009 lularla birlikte olacak sadece...alında onada kıyamıyorum bu annelik çok zor öğremtne olmaktan da zor:KK43:((

slm kizlar nasilsiniz ben bi gecmisi okuyum dedim ama bitiremedim badim agriyo yatayim bari 45dk sabah ve 45dk aksam spor herkeze iyi geceler

bana kalırsa sen hiç spor yapma evdeki spor sana fazla bile. ben gebzede oturuyorum teklifim geçerli. benim mesleğim ebelik. bende gurbette eşimden başka kimsem yok. karşı komşum birkaç kez duyurdu bakarım diye ama. güvenemiyorum. daha buraya taşınalı 1yıl oldu. kimseyi tanımıyorum. kv eltimin oğluna bakıyor. ben 2 kardeşim sağolsun annem babam evi barkı bırakıp gelecekler. ama bizim yaz tatili kavramımız yokki. yaz geldi hadi evinize gidin diyelim. ömrü billahta onları burda tutamam. martta göreve başladıktan sonra 2 bir bebek düşünüyorum. hem yaşım geçmez. hemde 2 yıl ücretsiz izin hakkımı kullanıp ikisinide büyütürüm diyorum ama bu işler oturduğun yerden plan yapmaya benzemiyor.

zor işler gerçekten zor kararlar...biz 3.yü asla istemeyenlerdendik sadece 1 gece tam korunmadık(geri çekilme kullanndık) ondada 3.müz geldi.sonra kıyamadık.yoksa gurbette çocuk çok zor.çalışsan da çalışmasan da küçük çocuk çok zor.çalışınca başkasına muhtaç kalıyorsun.kendi ailen bile olsa sorunlar yaşanabiliyor malesef ama bizim bu ihtimalimiz hiç olmadı.hep bakıcı.neyse bu yıl kendim bakacam inşşalh kızım 1,5 yaşında gelene kadar çalışmayı çok düşünmüyorum

Bir itirafta bulunmam lazım kızlar bugün doğum günüm iki ince dilim pasta yedim şimdi.şu cart doorun dondurmalı pastalarından :))) pişman değilim çünkü bir daha yemiycem tatlı krizim yok çünkü şükür :)

doğum gününüz kutlu olsun heeep mutlu ve incecik olun:))):KK71:

bende şu yürüyüşe başlasam iyi olacakta ne zaman? bebişten fırsat kalmıyor ya

bendede aynı sorun var malesef ve bendede pko var :KK43:
10 kilo yarışını bende okudum ama unuttum nasıldı ? ne zamana kadar verilecek bende yapayım ya

canım 10 kilo yarışı ptesi başlamı yanlış hatırlamıyorsam 9 kasıma kadar.bi de bazı kriterleri var yürüyüş yapmak gibi.ama tabi ne kadardı unuttum:KK35:

canım kızlarına sıkı sıkı sarıl. özgüven küçük yaşlarda ediniliyor. madem bir karar aldın. uzaktada olsam çalışan bir anne olarak seni destekliyorum. sporumu yapıp yatayım. herkeslere ii geceler. yarın kociş pc bana bırakmaz. bir ara hepinize günaydınlar gönderirim

$imagesCAA2T0M0.jpg efsunlu geç saatte girdim.doğum günün kutlu olsun..yeni başlangıçlar,gerçekleşen düşler ve tüm ailenle paylaşacağın sağlık ve mutlululuk dolu yıllar..

canım ya bende bugün ayrıldım ücretsiz izine bende sınıf öğretmeniyim ,bir başkasına emanet etmek ve onun canımı para olarak görmesi beni çok kızdırır ve üzer ama çalışan her anneinin ortak sorunu bu birde memleketlerdenuzaktaysan :KK43:
zaten o yüksek meblağlar hepsinin ağzında var zaten bilmem kim şu kadara baıyor muhabbeti
içlerinde çok iyileride var duyduğum inşallah bizede o helal süt emmişler denk gelir

bende bunu demek istedim işte :KK43:((((

evet malesef canım çalışan anne olmak hemde gurbetteysen daha bi zor:KK43: ama Allah beterinden saklasın diyorum.yakın bi arkadaşımın benim ortancamla bir oğlu var.lösemi olmuş.onun da benim gibi 3 tane yakın çocukları.bana şöyle dedi hiç unutamıyorm'sağlıklı olduktan sonra herşey geçiyor,büyürler merak etme ' bu laf beni bitirdi zaten.Allah kuzucuklarımıza hastalık vermsin bir anne içn en zoru bu.şimdi o arkadaşım ankaradan memleketine tayin istedi kurulu düzenleri vardı.bi ara il içi tayin çıkmadı diye üzülüyordu ama şimdi hepten döndüler memleketlerine.çok güzel bir ev aldılar fln...ama işte çok zor şimdi yaşadıkları:KK43:((

Efsunlu,
Mutlu seneler..:KK71:
yeni yaşında sağlıkla istediğin kiloya ulaşırsın inşallah...

Son düzenleme:
bende şu yürüyüşe başlasam iyi olacakta ne zaman? bebişten fırsat kalmıyor ya

bendede aynı sorun var malesef ve bendede pko var :KK43:
10 kilo yarışını bende okudum ama unuttum nasıldı ? ne zamana kadar verilecek bende yapayım ya

canım 10 kilo yarışı ptesi başlamı yanlış hatırlamıyorsam 9 kasıma kadar.bi de bazı kriterleri var yürüyüş yapmak gibi.ama tabi ne kadardı unuttum:KK35:

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...n-basari-oykusu-pkoya-inat-28-kilo-verdi.html
bir başarı öyküsü pko ya rağmen. biliyormusnuz onların başarılarını okumak bende ümitsizlik yaratmıyor. eskiden hemen ümitsizliğe düşerdim. şimdi dahada hevesleniyorum.

Kızlar karatay diyetine şöyle bir göz attım forumdan. Gerçekten işe yarar gibi görünüyor. Kitabı alan varmı acaba? Baya ilgimi çekti çünkü ben guguklu saat gibi 2 saatte bir acıkıyorum
bende baktim ama detayina girmedim benim ilgimi daha çok dukan çekiyo(burada arastirdim sonuçlar mukemmel) ama baslayamadim biturlu kararsizim çok uzun suruyo :44:verilecek kilo çok olunca

Aslında eşim daha yeni yeni beni kollamaya başladı annesine karşı. Senelerce hep altan al aman idare et diyip duruyordu fakat artık oda huzurumuzun kaçmaması için elinden geleni yapıyor sonuçta herşey moralle oluyor. Son 10 gündür eşimle babasıyla ilgilenmekten konuşamıyorduk bile hatta hastanede kaldığında bile annesi onuda yanında refakatci istemişti ve eşim ne zaman bizi dolaşmaya geldiyse hemen telefon açtı ille gel ben babanla başa cıkamıyorum delirdi yine diye. Eşimde hastaneye acele döndüğünde adamcağaz uyuyormuş her defasında. Kadın sırf eve uğramasın diye yalan söylüyormuş meğer oda çok şükür ondan sonra anladı annesinin entrikalarını :KK34:

Bir ara eşim babasının, annesinin, ablasının ve kızkardeşin olduğu kocaman cerceveli bir resmi salonun duvarına asmaya niyetlenmişti o zaman bende resmen dedim beni cıldırtmaya mı calışıyorsun ananın resmini tam karşıma asarsan bende sokaktan daş toplar her gün o resmi daşlarım demiştim :KK60::KK60::KK60::KK60:
Şaka sandı ama en son valla balkondan aşağı atarım dedikten sonra vazgeçti :KK60: bana oğlumu boşa diyen bir kadının resminemi bakıcam bütün gün :KK53:
Biliyorum yine bir kaç gün sonra kPye kıyamayıp gidicem yine onlara ama ne yapayım öyle bir kadınla yanlız kalmasınada içim el vermiyor. Daha adamcağız yeni yatalak oldu kadın başladı iki gündür bağırmaya dün bende dayanamadım ya sen ne yapıyorsun adamcağızın aklı yerinde olsa aynı şeyleri tekrar edip dururmu diye fena bozuldu neymiş unutuyormuş mecburmuymuş herşeyi 50 kere tekrar etmeye bende gerekirse 100 kerede olsa tekrar ediceksin sonuçta seni senelerce bakmış eşin dedim fena bozuldu. Alzheimer teşhisi daha yeni kondu ve kadın hala kendini düşünüyor neymiş gezemiyormuş da eve hapis olmuş falan diye.
Böyleleride anayım fedakar eşim diye dolanıyor valla eşimin annesi olmasa yüzüne bile bakmam.
ALLAH yardimcin olsun kolaylik versin diyorum ne buyuk sevap isliyorsun Rabbim mukafatini vericektir kv gelince (kaynanayi neyapmali kaynar kazana atmali yandim gelin dedikçe altina odun atmali)bu soz seninki için geçerli olabiluur:KK60::KK60::KK60: insan esine bakmazmi yaaa esi ona bakarken iyiydi çok kiziyorum boyle insanlara ne oldum dememeli ne olucam demeli yarin bigun onun basina gelmiceni ne malum gece gece sinirlendim:KK47:

ay kızlar böyle anlatmayın ne olur. zaten duyduklarımdan dolayı üreğim ağzımda. birde siz böyle deyince. yavrum benim kimlere emanet etcem seni ben :KK43:(

canım çok iyilerde var ama denk gelmesi mesele,eski okulumda bir arkadaşın ikizlerine bakan kadın çok iyiydi.çarşıya beraber çıkıyor,hastaneye beraber gidiyorlardı.güne bile beraber gidiyordu kadın.ben çocuklarla ilgilenirim sen rahat et diyordu.ne örgüler yapmıştı.şimdi bir arkadaşımın bakıcısı var.sırf sevgiden bakıyor ücret bile almadı hiç.bugünkü bakıcı adayımızın annesi felçlik geçirmiş ona bakacakmış.oğlum bakıcıdan yana çok şanssız.geçen sene bir ay kreşe verdim.zatürre oldu.gene hasta olur diye vermeye kıyamıyorum,ne yapacağım şaşırdım.

Herkese hayırlı gecelerrrrrrrrrrrrrr

Maşallah ben yokken çok güzel sohbetler etmişsiniz :KK34:
Yağmurgözlüm paylaştıkların çok güzel ve faydalı bilgiler ellerine sağlık canım :KK54:
Bir sürü arkadaşın yazılarını beğen tuşu olmadığı için beğenemedim ama emin olun ki her yazıda beğen tuşunu gözüm aradı :KK1: İnşallah en kısa zamanda yine kavuşuruz da dıklarık :KK60::KK60::KK60:

Doğum günün kutlu olsun. Umarım ailenle çok güzel bir gün geçirmişsindir ve senelercede geçirirsin :KK34:

Gerçektende haklısın artık herşey yapay ne domatesin tadı var nede biberin. Çok az yerde gerçekten organik ürünler satılıyor. Ben en son iki hafta evvel çatalcanın köyünde oturan ananneme gittiğimde bana koca koca poşetlerle domates, biber ve mısır vermişti akrabalardan birkaçı. Marketten aldığımız domates 4 gün sonra iyice hoşafa dönerken ben oradan getirdiğimiz son domatesleri 2 - 3 gün evvel tükkettim ve inan hala ilk günki gibiydi.
Genelde herkes ay site içinde bir evim olsa der ben tam tersine eşime yalvarırım ne olur ilerde bir gecekondu alalım ( villa beni aşar :KK60:) tek katlı bir evim olsun iki oda bir salonda olsa arka bahçesine az da olsa bişeyler ekebileyim. Ön bahçemde şöyle ifil ifil rüzgara karşı bir çay içeyim ( şekersiz dabi :KK60:)
Valla anamın beni öldürmeyeceğini bilsem şu an oturduğum evi satar bulurumda oturmama fırsat vermeden öldürür beni :KK60::KK60::KK60::KK60::KK60: sen nasıl benim onayım olmadan sana aldığımız evi satarsın heleki gecekondu için diye :KK60::KK60::KK60:

Teşekkür ederim canım,her günkü gibi bir gündü tek farkı sevenlerin hatırlaması ve bir yıl daha gençleşmemdi :KK1:

Güzel bir yaş. Bu bahsettiğin diyetlerin içeriğini az çok tahmin ediyorum. Sana bir tavsiyede bulunayım. Dirgit deriz biz, bazıları diş buğdayı der. Akşamdan buğday, nohut, fasulye ıslatıyorsun. Ertesi gün düdüklüde haşlıyorsun. Oldukça besleyici, protein değeri yüksek ve zayıflamamda bana çok yardımcı olan bir yiyecek. Tuzsuz haşladıktan sonra ya az tuz atıp üzerine 2 ceviz kırıp yersin veya yoğurdu çırpıp dirgit suyuyla üzerine kuru nane yapabilirsin . İkiside çok güzel oluyor

Onu annemde çok yapar yazın soğuk çorba olarak yeriz bol kuru naneli filan.Aynen senin dediğin gibi nohut ve yarmayı(biz öyle deriz:)) haşlar ve yoğurta katar.Ben evde hiç yapmadım.Bu tarifi Ebru Şallı da yeşil fasulye ile yapıyormuş içine de taze nane dere otu filan katıyormuş ben onu deniyim diyorum daha mantıklı geldi sanki öteki kilo yapar gibi geliyor sonuçta tahıl ya yarma.Benim beslenme sistemimde tahıl yok sadece arada bulgur çok sevdiğimden o kadar.

X