Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Isırgan Otunun Zararları

Çıplak ele konunca yapraklarındaki asit eli yakar. Kalp ve böbrek yetersizliği olanlara, ödem olanlara, küçük ve büyük kan basıncı olanlara sakıncalıdır. Fazlası hamilelere sakıncalıdır.

Profesör doktor İbrahim Adnan Saraçoğlu uyarıyor ! Kemik erimesi hızı artıyor…

Isırgan kemik erimesini hızlandırmaktadır. Herhangi bir nedenle ısırgan çayı veya ısırgan tohumu kullanıyorsanız ve normalde osteoporoz (kemik erimesi) şikayetiniz varsa, ısırgan tüketmeyiniz.

Isırgan Otunun Faydaları

* Kanser den bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden koruyucu etkisi vardır.
* Siyatik, lumbago ağrılarını giderir.1- 200gr’lık 6 tam ısırgan otu banyosu 6 ay boyunca yapılır.
* (Ayak eklemlerinden başlamak üzere dıştan kalçaya kadar ve oradanda bacağın iç tarafından topuğa kadar yavaşça sürülür. Bu iki kez daha yinelenir ve son olarak kalçadan başlayarak kaba etten aşağıya doğru inilir. Gerektiğinde daha başka bölgelerde aynı biçimde uygulanabilir. Kaşıntıyı önlemek için o bölgeye pudra sürülür.)
* Romatizma ve mafsal ağrılarında buralara uygulanırsa kan dolaşımını uyaracağından ağrıların giderilmesine yarcımcı olur. Yalnız bu işleme deri kızarınca hemen son vermek gerekir.
* Kanı temizler, alyuvarları yeniler, kan yapıcıdır.Kan şekerini düşürür, ödemi giderir.
* Bağırsak temizleyici, gaz gidericidir. İdrar söktürücü, idrar yolları hastalıkları ve iltihaplarında , (çayı veya kökleri kaynatılarak içilir.)
* Bedeni güçlendirici ve uyarıcıdır. Vücudun savunma gücünü artırmak için ısırganın tohumları kullanılır.
* Fazla aybaşılarda, adet düzensizliklerinde, kanlı basurda ,burun kanamalarında durdurucu özelliğe sahiptir. Şurubu kanı pıhtılaştırır.
* Mide krapların da ve ülserinde, bağırsak ülserinde kullanılır. Karaciğer,safra kesesi, dalak akciğer hastalıklarında(yaprakları haşlanarak hazırlanır. Önleyici olarak da yıl boyunca günde 1 fincan içilir.)
* Gut ve fistüllere iyi gelir.(Çayı)
* Boğaz ağrılarında, göğsü yumuşatmada ve balgam söktürücü olarak kullanılır.(boğaz ağrılarında şurubu kullanılır.)
* Şeker hastalığı ve bulantısında; 50gr. ısırgan yaprağı, 1litre suda haşlanır, süzülür ve bu çay her yemekten önce bir çay bardağı içilir.
* Herhangi bir allerji rahatsızlığı olanlar (bahar nezlesi dahil) uzun bir süre ısırganotu çayı içmelidir. Soğuk algınlığına karşı korur.
* Tansiyon düşürücüdür.Zehirlenmelerde kullanılır.
* Damar kireçlenmesi ve damarları açmada kökleri kullanılır. Baldırlardaki damar tıkanıklıklarında, ısırgan kökü ayak banyosu, kramplarda ısırganotu banyosu yapılır. Kroner damarların daralmasında banyonun yanısıra, kaynatılmış bitkinin ılık suyu ile kalp bölgesine hafifçe masaj yapılır.
* Baş ağrılarında; 2.5 litre çay 1 güne yayılarak içilir. Prostat büyümesinde kökler kaynatılıp suyu içilir.
* Ağız çevresi ve koltukaltı iltihaplarını giderir.Kullanımı (genel) 3-4 ölçek sekrencebin, maydanoz, veya kereviz suyu, ısırganotu karıştırılıp günde 1-2 fincan içilir.
* Nasır ve tırnak mantarlarında çayı içilir. Ellerde bu çayla yıkanırsa güzelleştirir.
* Egzama ve sivilcelerde şurubuna batırılan pamukla yıkanır, temizlenir, aynı zamanda çayı içilir.
* Saçları canlandırır, dökülmesini önler, sıklaştırır, kepeği giderir. -Taze ısırgan ve kökü kaynatılarak suyuyla saçlar yıkanır. – Tenyür ile kafa derisine hergün masaj yapılır.

Umuttt'çum
Her bir şeyi beğendiğimiz için sistemi çok yavaşlatıyormuş..Başka bir çözüm bulacakrmış adminler..Öyle okudum bende..

Son düzenleme:

sen ciddimisin seçil evleniyor ve benim bundan haberim yok ehh seçil alacağın olsun...kısmet yenacım neden olmasın gün doğmadan neler doğar demişler

Kekiğin Faydaları (Yararları)

* Kekik ve kekik yağı Akciğerlerimiz ve bronşlar için çok faydalıdır. Göğsümüzü yumuşatıp kolay nefes solunum yapmamızı sağlar. Bronşit rahatsızlığına iyi gelir. Öksürük problemi var ise bunu keser.
* Mide ağrısını dindirir, mideyi üşüttüğümüzde yaşanan problemler ile bağırsaklarımızın çalışmasını düzenleyicidir Kekik ve kekik yağı.
* Kekik ve kekik yağı sinirlerimizi yatıştırarak, vücudumuza sakinlik verme yönünden de oldukça faydalıdır.
* Bayanların adet kanamasını düzenler, bu dönemde yaşanan ağrıların şiddetini düşürür Kekik ve kekik yağı.
* Kekik ve kekik yağı Ağız içerisinde oluşan yaraların iyileşmesinde de önemli bir faktördür. Kekiğin suyu ile yapılan gargaralar bu yaraları tedavi eder.
* Alkol bağımlılığı olan kişileri de Kekik ve kekik yağı tedavi amaçlı kullanılır.
* Zayıf olan, çelimsiz ve güçsüz çocuklarda Kekik banyosuyla tedavi edilebilir.

Kekiğin Zararları

Gebe olan bayanların düşük tehlikesi yaratabileceğinden dolayı Kekik ve kekik yağı kullanması sakıncalı olabilir. Troid bezlerinin çalışmasını arttırması sebebiyle Kekik yağı Guatr hastası olan kişiler tarafından kullanmamalıdır. (Kekik çayı ise Guatr hastalarına bu şekilde etki göstermez kullanılabilir.)

Bitkileride çok dikkatli kullanmak gerek işte.. yararını görürüz ama bilmediğimiz bir yerden zararınıda görebiliriz..

Geçen yıl işinde ehil bir prof..alternatif hukuk-adalet varmı.?.Evet var ama oda adalet değil mafya dır demişti..Çok doğru aslında ama artık dünyada alternatif tıp ve otlara ilgi çok fazlalaşmış..

Sarı-civcivim,evet her soruyu soruyorlar zaten seçilen onu göze alıyor. istemezse cevaplamıyor..Sonuçta zorunlu değil..Yada yalan söylüyordur..:)

Son düzenleme:
Mate Yaprağı Çayının Faydaları:
* Zayıflama ve kilo kaybı için,
* Kas ve kemik ağrıları için,
* Baş ağrısı – migren için,
* Yorgunluk için,
* Nefes darlığı için faydalıdır.

Mate yaprağının yan etkileri ve Mate yaprağının zararları nelerdir:

Mate yaprağı çayı içmenin sağlıklı insanlara hiç bir zararı yoktur. Ancak kalp hastalığı veya tansiyon sorunu bulunanların aşırı kafein ihtiva etmesi nedeniyle Mate yaprağı çayını doktor kontrolünde içmesi tavsiye edilir. Ayrıca Mate yaprağındaki kafein türevi maddeler aynen çayda olduğu gibi bazı kişilerde uykusuzluk, huzursuzluk aneksiyete gibi nadir görülen belirtilere sebep olabilir. O nedenle siyah çay içemeyen kişilerin mate çayını dikkatli kullanmaları önerilir. Hamile ve emziren bayanların da mate çayı kullanmamaları ve uzak durmaları gerekmektedir.

KİRAZ SAPININ FAYDALARI

Kiraz yaz mevsiminin en güzel meyvelerinden biridir . Meyvesini yer çekirdeği ile sapının yüzüne bile bakmaz çöpe atarız. Aslında Kiraz sapının binbir derde deva olduğunu bilseniz eminim atmazsınız. Bunları okuduktan sonra kiraz saplarını asla atmayacağınıza eminim. Yok ben uğraşamam bu kadar iş arasında diyorsanız, internet üzerinden satın alabilirsiniz.

25 -30 adet kiraz sapı 1 bardak suda 5 dakika kaynatılarak elde edilen suyu içmek adet dönemi sancılarını giderir.
Kullanılacak kiraz sapları gölgede kurutulmuş olmalı. Kiraz saplarının rengi koyu kahverengi olmuşsa ve incelmişse bunların etkisi kalmamış demektir kesinlikle kullanmayın, hiçbir faydası olmaz.

Kirazın diğer faydaları :
* Kanı sulandırır
* Kanı temizler, böbrek yetmezliği için çok faydalıdır
* Günde 1 avuç yenildiğinde zayıflamaya yardımcıdır
* Baş ağrısına karşı etkilidir. 20 tanesi bir aspirine eşdeğer.

BÖBREKLEREDE FAYDALI
1 tutam kiraz sapını (40-50 adet) 3 su bardağı suda 10 dk. kaynatın. Soğutun ve sabahları aç karnına 1/2 çay bardağı için. İdrar söktürecek, böbrekleri temizleyecektir. Özellikle idrar yolları enfeksiyonuna dermandır. Aynı zamanda kadınların menapoz ağrılarını yokeder.

ÖDEM ATICI
1 tutam kiraz sapını 1 çay bardağı dolusu taze vişne ya da böğürtlen ya da kızılcık ile beraber 3 su bardağı suda 5 dk. kaynatın ve soğutun. Sabahları aç karnına 1 çay bardağı için. 2 hafta sonra vücunuzdaki şişkinliğin azaldığını ve sağlıklı kilo verdğinizi göreceksiniz. Aynı zamanda vücuttaki ödemleri atacaktır.

CİLT BAKIMI İÇİN

4 tutam kiraz sapını (200-300 adet) 3 litre suda 10 dk. kaynatın. Sonra içine 20 gr. kadar çubuk tarçın tanesi ve 5 gr. kadar ıhlamur (10-20 yaprak) atın. 1 saat demlendirin. Bu su ile banyo yapın. Cildinizin nasıl nefes aldığını hissedeceksiniz. Ayrıca bir leğene bu karışımdan koyup ayaklarınızı içinde 20 dk. bekletirseniz, ayaklarınızda ne gibi değişimler yaşandığını kendi gözlerinizle görecek ve topuk ağrılarından kurtulduğunuz gibi ayaklarınızın gül bahçesi olduğunun farkına varacaksınız.

YEŞİLÇAY
- Multipl skleroz tedavisinde faydalıdır
2- Alzheimer ve Parkinson hastalığını durdurmada faydalıdır
3- Hücre bozulmalarını engellemede faydalıdır
4- Yeşil çay içmek, total kolesterol düzeylerini düşürür, iyi (HDL) kolesterolü düzenler, kötü kolesterolün (LDL) düşürülmesini sağlar. (Bu maddeden emin değiliz bir çok ciddi site kolesterolü düşürdüğü yazmakta)
5- Ekstradan kalori yaktırdığı söylenmektedir. (Aslında mevcut vücut yağlarını metabolizmayı hızlandırarak yaktığını söyleyebiliriz ama bu bize fazladan bir dilim ekmek yeme hakkı vermez)
6- HIV virüsüne karşı etkisi tam bilinmemektedir

Yeşil Çay’ın zararları:

Sık idrara çıkma, Bulantı, kusma, uykusuzluk gibi zararlar söz konusu olabilir. Kafeine hassasiyeti olanlar içmemelidir.
He ne kadar kalp hastalıklarına iyi geliyor olsa da kalp, böbrek hastalıkları olanlar, psikolojik rahatsızlığı olanlar, pıhtılaşma sorunu yaşayanlar ve kanser hastaları doktorlarına mutlaka danışmalıdırlar. Hamile kadınlar, bebek emzirenler doktorlarına muhakkak danışmalıdırlar. Yeşil çayın erkeklere zararlı olduğu konusunda bazı sitelerde bilgiler var fakat araştırmamızda bu tür bilimsel bir bilgiye rastlamadık sadece kadınların yeşil çaydan organizma olarak daha çok faydalandıklarını söyleyebiliriz.

Biberiye Çayının Zararları

Hamilelik süresince kullanılmaz. Fazla miktarda (günde 10 fincan) fazla biberiye çayı içmek zehirlenmeye yol açabilir. Herşeyin fazlasının zararlı olduğunu unutmamak gerekiyor. Ender olarak bazı vakalarda bitkiyle temas eden kişilerin alerji oldukları rapor edilmiştir. Bunun özellikle bitkinin ticari anlamda üretimiyle uğraşan kişilerde daha fazla görüldüğü bildirilmiştir.

FAYDALARI
igren Tedavisi için Biberiye Çayı: Günde 5-6 fincan biberiye çayı 25 gün boyunca içilirse, baş ağrılarınıza ve migrenlerinize bir daha gelmemek üzere elveda diyebilirsiniz.

Biberiye çayı ve Sindirim sistemi: Sindirim sistemi mide barsak kanalı bezlerini daha fazla çalışması için uyararak bu bölgede oluşan krampları çözer. Dolayısıyla sindirim bozukluğu, gazlanma ve mide-barsak tembelliğinde biberiye çayı çok faydalıdır.

Uykusuzluk için Biberiye Çayı: Geceleri uyumazdan önce 1-2 fincan biberiye çayı içerseniz çok rahat bir şekilde uyuyabilirsiniz.

Gut Hastalığı tedavisi: Gut hastalığından dolayı kandaki ürit asit miktarı yükselir. Günde 2 bardak biberiye çayı içmek kandaki ürit asit seviyesini normale yaklaştırır.

Biberiye Çayı İçerken Dikkat Edin; Hoş bir tat vermesi açısından biberiye çayına bir parça da kabuk tarçın atabilirsiniz.

FUNDA YAPRAĞI
Funda yaprağı, idrar söktürücü ve idrar yollarını dezenfekte edici özelliğe sahiptir.

Uzmanlar, fazla kilolardan şikâyetçi olan kişilere funda yaprağı ve rezene çayı içmeyi öneriyor. Biberiye yağı, limon kabuğu yağı ve susam yağı ile yağ birikmiş bölgelere masaj yapmak da fazla kiloların atılmasında önemli görevler üstleniyor.

ben çıkıyorum canlarım saat 4 olmuş
yrna kadar iyi bakın kendinize allaha emanet olun

Teşekkür ederim yağmurgözlüm ellerine sağlık. Ben en iyisi regl olana kadar içmiyim. Gebe olmadığımdan emin olunca içmeye başliyim. Ozamana kadar beyaz çaya devam edim.

yotsuz canım geçmiş olsun denir buna heralde yani bayramda tam bayram olmuş sana

sorma hayatım. Ben hep Antalya'da yasadıgım için boş boş oturmak yada uyumak evde vakit geçirmekte iyi geliyor aslında. Ama bu tatil için kendimi öyle bir hazırlamıştımki kenarından bile geçemeyince ciddi bir hayal kırıklıgı oldu. İyi yapıyorsun söktür valla :) benimki haketmiyor. haketse aynen alır cevabını.

Yesimcim hos geldin cnm bu arada

canım benim hoşbulduk :)

eve gelmediler iş yerinde oldu bunlar ..... çocuk gidip demiş doğa abla vermedi arkadaşda kimseyi zorlama isteyen versin demiş ama valla elim ayağım buz kesti haaaa

amannn hakkaten illaki bizi bir şekilde utandıracaklar. Bıktım bu tarz işlerden. Ama neyseki seneye böyle bir derdimiz kalmamış olacak hiç birimizin

canım bende 6 yıl önce evlenirken büyük bir hata yaparak gidip hepsi bir yerden olsun diye vestel aldım. Hayatımın en büyük hatasıydı sanırım. Hiç bir ürününden memnun kalmadım. Şuan aklın yolu bir diyerek ev eşyalarında dünyada kendini ispatlamış olduğunu bildiğim Siemens ile değiştiriyorum hepsini yavaş yavaş. Bulaşık makinesinin 3 cekmeceli olanını siddetle tavsiye ederim. 3 ay önce 1200 e aldım. en üst cekmecesine catal bıcak kasık vs. diziyorsun. diger iki cekmecelerini alcaltıp yükseltebiliyorsun boylarını. ve kesinlikle tabak koyma yerlerinin fonksiyonel olarak yatanları cok iyi. tv de lg yi siddetle tavsiye ederim. internetten alısveriş yapabiliyorsanız istanbul bilişimde normal dısardaki fiyatlara göre en az 1000 tl kar ile satın alabilirsin. lg nin diger markalardan farkı ekranının mat olması. yani tv parlama yapmıyor gunes ısıgı vs. ile bunu nereye sorarsan sor gösterirler sana. biz samsung mu lg mi arada kalmıstık sonra saolsun bir arkadasımız gösterdi. önemli bir özellik bence. su kesinlikle bir gercekki her marka mutlaka baska bir seyde uzman olmus. yani kesinlikle evin toplama gibi olsun ama her ürünün en iyilerinden olsun tabii bütçenin el verdiğince. benden de bu kadar :) herseyin istediğin gibi olur umarım güle güle oturursun güzel evinde. kirada olsa kendinin de olsa o ev senin. kendi evinede gecerken arkadaslarında dediği gibi saglam bir sirket tutarsınız hiç bir sey olmaz esyalarına

cnm benim buzdolabı (dondurucu altta olandan), bulaşık makinesi, fırın sıemens (ınox)
ocak beko elektirikli seramik ocak
çamaşır makinesi de beko
tv de lg lcd hepsinden çok memnunum

canım bizim nerdeyse aynı zevklerimiz ne güzel :)

helal olsun sana canım valla :) işte yaaa işteee gidecek bu kiloların hepsi ohhhhhh çatlasında patlasınlar

canım benim hoşgeldin :) bende arada cok sıkısınca zero içiyorum haftada bir kere falan. bazen resmen krizim tutuyor. onun dısında gazlı içeceklerin light olanlarında bir sıkıntı yok diye biliyorum kilo acısından. benim diyetisyenimde eger selülit problemini dert etmezsen sorun degil kilo acısından dedi. bende bu yüzden haftada bir içiyorum...

ya valla katılıyorum... benimde eve temizliğe gelen hatunlarla basım belada. 6 yıllık evliyim 6 senede 6 kadın eskittim desem yeri. ki bende aynen dediğin gibi aman abla canım abla. ama yok canım yok bize iş yerinde kimsenin böyle davrandıgı yok. onlarda iş yerinde sonucta evlerimizde. ne olursa olsun haketmek için terlerini dökecekler bizler gibi. ben akıllandım artık. hiç umrumda degil valla. eşimle az kavga etmedim temizlik yüzünden. kıyamam güsel bebegine. ücretsiz izin cok iyi fikir canım benim. en güzeli bebeginin yanında olmak :)

ablaların gülü senin sorunun bizim sorunumuz. aynen katılıyorum diger arkadaslara. canı cehenneme afedersin. iyi olmus bosver baksana sen o kadar yaptıgı seye ragmen ona katlanmıssın. iyiki damarına basmıski yolları ayırmıssınız. herkes hakettiğini yasar eninde sonunda da olsa her zaman hak yerini bulur. sen gercekten cok güçlü bir kadınsın :)

Antalyada yaşıyorum canım. Kavruluyorum desem daha doğru aslında :97:

bende bende Antalya'dayım ama :) sen nerde oturuyorsun. Güzeloba de Allah askına. bir görüşelim yürüyüş falan yapalım birlikte. çatlayacağım bir yürüyüş arkadaşı bulamadım kendime :)

kesinlikle katılıyorum siteyle ilgili birde akıllı telefonlarda kullanmak üzere application yapmaları şart oldu. minicik ekranlardan normal yollarla siteye girmek cok fena. bu siteyi cok seviyorum. belki 5 senedir takip ediyorum ama cok kullanıslı gelmiyor malesef topiğimiz olmasaydı arada girip cıkanlardan olacaktım eskiden oldugu gibi. beni buraya sizler bagladınız güzel kaderdaşlarım
:):):)

Hepinizi sevgiyle selamlıyor güzel serinnnnn huzurlu bir akşam geçirmenizi diliyorum :)

Son düzenleme:
tatlı krizi yaşayanlar ,nane yağını gün içinde burun delikleri kenarına sürünce tatlı isteğini ortadan kaldırıyormuş.aldım bugün deneyeceğim.

benim saçımda beyazlarım çokkk boyatmaktan bıktım artık gerçekten çörekotu iyi geliyormuymuş ben bunu nasıl duymamışım...nasıl kullanılıyor ne kadar günde kaç defa tekrar edermisiniz

ben size linki göndereyim.oradan vaktiniz oldukça bakın.her derde deva.ben zayıflamak için tükettiğimden her öğün aç karna yemekten yarım saat önce yarım çay kaşığı kadar çiğneyip 2-3 dk sonra yarım bardak suyla yutuyorum

Çörek Otu

YOTSUZ saol tavsiyelerin için canım. Süper ya Antalyadan birini bende ilk kez görüyorum. Şu an Real civarındayım ama B. Onat tarafından tutucaz evi çünkü eşimin işyeri orda. Keşke ayarlayabilsekte beraber yürüsek. Benimde bütün arkadaşlarım çalışıyo, çok görüşemiyoruz o yüzden. Bende siemens ve samsung üzerinde duruyorum tv de samsung veya sony die düşünüyoruz ama LC yede bakalım. Oda iyi bir marka

teşekkür ederim yağmurgözlüm ellerine sağlık. Ben en iyisi regl olana kadar içmiyim. Gebe olmadığımdan emin olunca içmeye başliyim. Ozamana kadar beyaz çaya devam edim.
bencede öyle yap canım

teşekkür ederim canım

Umuttt'çum
Her bir şeyi beğendiğimiz için sistemi çok yavaşlatıyormuş..Başka bir çözüm bulacakrmış adminler..Öyle okudum bende..

Anladım canım. Umarım lafta kalmaz da bir çözüm bulurlar, diyeyim o halde. Aslında keşke çözümü bulup butonu öyle kaldırsalarmış. Böylesi mesaj sayısında artışa sebep olacaktır, normalde senin mesajını beğenecek, "okudum, anladım" demiş olacaktım. Bak şimdi mesaj olarak iletiyorum :)))

Bir de Yeşim'in mesajını beğenecektim. Madem mesaj atıyorum onu da ekleyivereyim :)))

tamam canım pc sık kullanılanlara ekledim yarın incelerim işe yararsa süper olur ben tv de bişey görmüştüm şampuan ve serum kullanıyorsun bir süre sonra saçlar kendi rengine dönüyormuş ben onların yalancısıyım almayı düşünüyordum boyat boyat nereye kadar ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…