henüz bir hedefiimiz oluşmadı ancak etiket olması ve abitur gibi bir özel imkanı olması ve bilim olimpiyatları çalışmaları yapılması etken oldu seçimimizde. Hepimiz için hayırlı olsun inşallah.Hayırlısı sizin için böyleymiş demekki.İstanbul erkek harika bir okul. Biraz bu okulların içinde okuması daha zor olanı diye düşünüyorum ama mühendis olmak istiyorsa özellikle Almanya da okuyabilme imkanı muhteşem.
Küçük bir şehirde yaşıyoruz, iyi bir eğitim alması için yatılı gitmesine razı olduk. Zaten okulun tüm öğrencileri yatılı okumak zorunda.Okulu'da 7 Eylül'de başlıyor, o yüzden.
Sağol canım.hayırlı olsun parkon, nasıl dayanıcaksınız ya, gerçi biraz duygusal düşünüyor olabilirim, oğlunun kabul etmeside ilginç benimki asla yatılı okul kabul etmez sanırım ama bence çocukların diğer türlü gelişimleri içinde çok iyi bir tecrube olur
Sağol canım.
Oğlum çok büyük bir hevesle gidiyor,okulun 3. aşama sınavı 1 haftalık gözlem kampı şeklindeydi.Ortamı gördü ,yaşadı.Olası sınıf arkadaşlarının hepsini,öğretmenlerini tanıdı ve çok sevdi.Benim için kabullenmek zor olsada kamptan geldiğinde ''anne bozulma ama çok alışmıştım,hiç eve gelmek istemedim'' dedi.
bireysel değil okul başvurusu gerekiyor. Ancak bu uzun bir süreç. İlgiliyseniz özel mesajla yazışalım.arkadaşlar bu tubitak yarışmalarında dereceye girenlere teog da ne kadar puan ekleniyor, ve okul katılmıyorsa bireysel olarak başvurmak mümkün mü, bilginiz var mı
bireysel değil okul başvurusu gerekiyor. Ancak bu uzun bir süreç. İlgiliyseniz özel mesajla yazışalım.
Nisan mayıs gibi 1.aşama sınavı yapılıyor. Buna göre iki kategori yapılıyor artık devlet ve özel okul olarak. Ortalama 50 kişi seçiliyor ve ağustos sonu yaz kampı var. Kasım sonu aralık gibi 2.aşama sınavı var Ankara'da. 25 kişi madalya alıyor ve bu kişiler bu sefer de uluslararası sınavlara hazırlanmak üzere eğitilecekleri kış kampına davet ediliyor sömestr tatilinde. Mayıs gibi takım seçme sınavı yapılıyor ve takıma giren 6 kişi genç balkan mat.olimp.için seçiliyor.
takıma seçilenlere o yıla ait ybp ye 7 puan, altın alanlara 10, gümüşe 9, bronza 8 puan ekleniyor.
yep e etkisi bu puanların yarısı kadar oluyor neticede.
bireysel değil okul başvurusu gerekiyor. Ancak bu uzun bir süreç. İlgiliyseniz özel mesajla yazışalım.
Nisan mayıs gibi 1.aşama sınavı yapılıyor. Buna göre iki kategori yapılıyor artık devlet ve özel okul olarak. Ortalama 50 kişi seçiliyor ve ağustos sonu yaz kampı var. Kasım sonu aralık gibi 2.aşama sınavı var Ankara'da. 25 kişi madalya alıyor ve bu kişiler bu sefer de uluslararası sınavlara hazırlanmak üzere eğitilecekleri kış kampına davet ediliyor sömestr tatilinde. Mayıs gibi takım seçme sınavı yapılıyor ve takıma giren 6 kişi genç balkan mat.olimp.için seçiliyor.
takıma seçilenlere o yıla ait ybp ye 7 puan, altın alanlara 10, gümüşe 9, bronza 8 puan ekleniyor.
yep e etkisi bu puanların yarısı kadar oluyor neticede.
zorlu bir eğitim gerekiyor tabi, benim oğlum bu süreçte. Bu sayede ek puan aldı ve tavan puanı aşarak liseye rahatlıkla yerleşti. Herkese başarılar.cevabına ve ilgine teşekkür ederim, bu arada oğlunu tebrik ederim hayırlı olsun. Gerçekten uzun bi süreçmiş, ama bizim okulun bu konuda bi girişimi yok eğer olursa danışmak isterim tabii ki teşekkür ederim
Anladım.Ben biraz kararsızım,bizim 2. dil seçimi için Fransızca ve Almanca seçeneğimiz varmış.Almanca daha genel bir dil ama okulun Fransızca kürsüsü daha güçlüymüş,kafam karıştı.İstanbul erkekte ana dil Almanca, 2.yabancı dil İngilizce. Başka seçenek yok.
Oğlum o okulda olup da yerinizde olsaydım yine almanca seçerdim.Anladım.Ben biraz kararsızım,bizim 2. dil seçimi için Fransızca ve Almanca seçeneğimiz varmış.Almanca daha genel bir dil ama okulun Fransızca kürsüsü daha güçlüymüş,kafam karıştı.
Oğlumda aynı fikirde sizinle.Oğlum o okulda olup da yerinizde olsaydım yine almanca seçerdim.
Almanyada üniversite kabulü abitur diplomasıyla mümkün sadece. Sizin okuldaki fransızca eğitimi ve dolayısıyla bir sınav yapılıyordur, bununla Kanada ve Fransada eğitim mümkünse eğer, Fransızca tercih etmek daha mantıklı görünüyor.Oğlumda aynı fikirde sizinle.
Aslında benim kafamı karıştıran durum şu,
İlerde yurtdışında lisans veya yüksek lisans eğitimi almak isterse okulda öğrenecekleri B1 seviyesindeki Fransızca ile Kanada ve Fransa da okumak da bir alternatif olabilir.Ama B1 seviyesindeki Almancayla Almanya da iyi bir okulda yüksek lisans bile olmaz.Çok mu gereksiz kafa yoruyorum acaba.
Evet bu açıdan düşünüyorum işte.Almanyada üniversite kabulü abitur diplomasıyla mümkün sadece. Sizin okuldaki fransızca eğitimi ve dolayısıyla bir sınav yapılıyordur, bununla Kanada ve Fransada eğitim mümkünse eğer, Fransızca tercih etmek daha mantıklı görünüyor.
Ama okuldan iyice öğrenmenizi öneririm bu fransızca dili ve yurt dışı eğitim olanağını.Evet bu açıdan düşünüyorum işte.
Tabii oğlumu ikna edebilirsem.
Gebze'de Türk eğitim vakfının üstün zekalı ve özel yetenekli çocuklar için bir lisesi var. Biz akdenizdeyiz, yani oldukça uzak, ama 2 yıldır tek hayali bu okuldu, kazanıncada geri çeviremedik.
Maşallah
Başarılar dilerim :)