öyle bir konusuyorsunuz ki sanki 72 ay sınırını okulun hademesi koymuş. bu sınırlar zaten bir sürü uzman tarafından denenerek, çocukların gelişim ve ihtiyacları gözlemlenerek koyulmuş bir sınır. sınıfta genelde kücük olan değil, büyük olan çocuk zorbalanır. ben ocak doğumluydum ve tüm sınıfım benden kücüktü, özellikle erkek çocuklar tarafından ilkokulda zorbalandım. öğretmenimin farkedip beni kollamasıyla bu durum 3-4 ay gübi bir sürede tamamen bitti.
çocuğunuzda herhangi bir zeka veya gelişim sorunu olmadığını sadece iletişim konusunda sorun yasadığını söylüyorsunuz. bence bu iyi bir rehberlik servisi ve öğretmenle 1.sınıfta da aşılabilecek bir durum. yıllarca birinci sınıflara öğretmenlik yaptım tüm öğrenciler bülbül değildi. travmalar yasamış çocuklara dahi öğretmenlik yaptım. cocugun durumu zaten dönem basında biliniyor ve ona göree ilerleniyor. ki sınıfımda hiç anaokuluna gitmemis cocuklarla 2 yıl anaokulu gecmisi olan cocuklar bile bir aradaydı. fark evet her alanda vardı ama sene sonunda hepsi ortalama bir seviyenin üzerindeydi.
ben gelişim veya zeka sorunu yoksa cocugu akranlarından ayırmayı çok doğru bulmuyorum. tabii ki karar sizindir ve cocugunuzun iyiliğini sizden daha cok kimse düsünemez, asla bunu söylemiyorum. sadece ben tecrübelerime dayanarak size fikrimi söylüyorum. sadece iletişim sorunu ile bir cocugu bir yıl okula göndermenizi önermeyen doktoru ve öğretmeni de anlayamadım
yasal bir durumken bu hangi doktor veya öğretmen bunu önerir?
umarım her sey cocugunuzun ihtiyac duyduğu ve maksimum verim alacağı bir sekilde sonuca ulaşır. dediğim gibi asla eleştirmiyorum sadece fikrimi söyledim.
bir de yukarda cocuk zaten anaokuluna devam ediyor ceza nasıl verecekler vs demissiniz. cocuğunuz özel bir kuruma gidiyor. devlet kurumuna yazdırsanız zaten cocuk kabul edilmeyecek yaşı dolayısıyla. siz de zaten ilk konunuzda söylemissiniz. cocuğun kaydı okula otomatik olarak yapılıyor zaten ve siz de devamsızlıktan sınıf tekrarı yaptırmayı düsünüyorsunuz.
bence ilçe milli eğitimle falan görüsün bu konuyu. sizi detaylıca bilgilendirirler. açık konusayım benim sınıfa gelmeyen çocuğu bir yıl boyunca müdür, müdür yardımcıları defalarca söylememe rağmen umursamadı. kimse ilgilenmedi. annesi zaten cocugun okulda kaydı olduğunu bile benden öğrendi. “ben yapmadım kaydı. nasıl kaydı olur?” diyip bir de okul müdürüyle kavga etti. bence süreci sizin için de cocuk için de sağlıklı bir sekilde yürütmek için müdürlüğe gidip görüsün. eğer arada tanıdık vs varsa yardımcı olurlar (maalesef her sey tanıdıkla halloluyor) dediğim gibi benim velim bir yıl sonra ceza vs ödemeden cocugu okula başlattı.