Merhaba, bu konuyla ilgili ben de tecrübe edindim. İlk çocuğumda bazı problemler nedeniyle 6 yaşında otomatik kaydı yapıldığı sene okula göndermedim. Devamsızlıktan sınıfta kaldı olarak kayıtlara geçti. Okuldan aradılar ulasamamislar, sonra adresimize öğretmenler geldiler neden göndermiyorsunuz diye biz de açıklamamizi yaptık. Okula gelip dilekçe yazmanız gerekiyor dediler, dilekcemizi verdik ve bir daha arayan soran olmadı. Herhangi bi para cezası da kesmediler, polisle de muhatap olmadık. Sanırım bu prosedür veliye ulaşılamadığında, dilekçe yazılmadığında filan polisin devreye girdiği veya para cezası kesildiği bı süreç oluyor, yalnız bu benim yaşadıklarından yola çıktığım bı varsayim kesin bir şey söyleyemem tabi.
Seneye çocuğum 7 yaşında birinci sınıfa başladığında ne kadar doğru bir karar verdiğimi bir kez daha anladım. Sınıflar kalabalık, çocuk demeye bin şahit isteyen her türlü küfür, şiddet içinde hareketler sergileyen sınıf arkadaşları var ve neyseki bircogundan büyük ve olgun olduğu icin çocuğum böyle olumsuzluklarla mücadele edebildi. 6 yaşında başlamış olsaydı durum malesef böyle olmayacaktı çünkü çok nahif ve duygusal bir çocuk.
Bu yaş durumunun Veli'nin belirlemesi gereken bir durum olduğunu düşünüyorum ilkokulda. Her çocuğu en iyi kendi annesi babası tanir. Akademik başarı açısından düşünülecek bir şey değil, o yaştaki çocuk hala sevgiye, şefkate muhtaç her şeyi yeni yeni öğrenmeye çalışan ilgi bekleyen, ilmek ilmek işlenmesi gereken bir zamanda olmuş oluyor. Sınıflar onbeş yirmi kişi olacak olsa öğretmen her çocuğa yetebilecek olsa neyse diyelim. Ama kırk kişilik sınıflarda, binbir tür belalı çocuklarla uğraşıp bir de sabrı sevgisi şefkati tukenmeyip bizim nahif çocuğumuzla ilgilenebilecek bı öğretmen ben düşünemiyorum. Olmuyor yani hayal kurmayalım. Bize de tek çare bir sene ertelemek kalıyor, hiç değilse çocuk duygusal açıdan biraz daha gelişmiş oluyor.
Şimdi aynı problem diğer çocuğumla karşımıza çıktı. İki üç ay yüzünden erteleyemeyiz diyor müdür yardımcısı. Yani sonradan da yapılabilen bir şeyi baştan yapamiyormuslar gibi davranıp velileri zor durumda bırakıyorlar ne diyebilirim ki.