- 8 Ekim 2016
- 1.465
- 1.373
- 33
Şuan dondurulmuş embriyonuz varmı? Belki doğmak için o embriyo bekliyordur:) inşallah başka merkeze gecmenize gerek kalmazBenim Hisar intercontinal diğerleri kadar duyulan yer değil ama doktorum iyi . Fakat artık sene oldu ve burda kaliteli embriyom olmuyor . Eğer transferim tutmazsa memoriala gidicem aklıma yattı şimdide konuşunca
Ay hadi İnşallah bu sefer her şey yolunda gider de siz de mutlu haberi alırsınızMerhabalar, evet 3. Güne kadar geliyorlar. 2 tedavide de 6 tane embriyo 3. Güne gelmişti ve genel çoğunluğu iyi kaliteydi. 2.gün embriyosuyla bile hamile kalanlar var sizlerde okumuşsunuzdur, duymuşsunuzdur. Bunu ben de anlamıyorum, büyük merkezler sizinde bildiğiniz üzere 5.gün embriyosunu daha garanti olarak görüyorlar. Bazı dr lar da en iyi lab anne rahmidir diyerek 3. gün de donduruyor. Bu tedavi de bir şekilde olumsuz sonuçlanırsa, ilk konuşacağım konu bu olacak zaten. 3.gün 2 tane dondurulmasınız talep edeceğim.
Sizin adınıza çok sevindim, hikayeniz ilk seferinde mutlulukla sonuçlanmışçok çok da teşekkür ederim desteğiniz için. Sevgiler
Var dondurulmuş bu hafta transfer olacağım ama sadece 5. Günler başka kalitesi yok . O yüzden üzülmemek için hastane arıyorum yine deŞuan dondurulmuş embriyonuz varmı? Belki doğmak için o embriyo bekliyordur:) inşallah başka merkeze gecmenize gerek kalmaz
Transfer edilecek embriyonun kalitesi ne söylediler mi? Gerçi burda o kadar çok okudum ki en iyi kalite embriyo tutmazken orta kalite embriyonun tutup sağlıkla doğuma gittiğini. Transferinize odaklanin kötü düşünmeyin iyi hissedin iyi olsun. Ama eğer görüşme yapmak isterseniz ön görüşme ücretsiz gidip hastane ile gorusebilirsinizVar dondurulmuş bu hafta transfer olacağım ama sadece 5. Günler başka kalitesi yok . O yüzden üzülmemek için hastane arıyorum yine de
Kalitesi yok sadece 5. Güne geldiler o kadarTransfer edilecek embriyonun kalitesi ne söylediler mi? Gerçi burda o kadar çok okudum ki en iyi kalite embriyo tutmazken orta kalite embriyonun tutup sağlıkla doğuma gittiğini. Transferinize odaklanin kötü düşünmeyin iyi hissedin iyi olsun. Ama eğer görüşme yapmak isterseniz ön görüşme ücretsiz gidip hastane ile gorusebilirsiniz
MerhabaMerhaba,anladığım kadarıyla sizin embriyolarınız 3. Günden sonra gelişim göstermiyor ama 3.güne kaliteli bir şekilde ulaşıyor dimi? Peki neden doktorlar 3. Günde dondurmuyor? Aslında şuan 5.gün embriyo çılgınlığı yaşanıyor,ama 5.gün ladar 3. Gün embriyo nun da şansı oldukça yüksek ve ayrıca embriyo rahim içinde gelişimini devam ettiriyor. En doğrusunu tabi ki doktorlar bilir ama bence bu konu üzerinde de araştırma yapmalısınız. Sonuçta bu durumu iki kez deneyimlediniz. Benim gittiğim merkez 5. Güne kadar hiç beklemiyor,3. Günde donduruyor. Nedenini sorduğumda dünya genelinde yapılan araştırmalar ve istatisklere bakıldığında 3. Günün de en az 5 kadar tutunabileceğini ve gelişimini rahim içinde daha iyi devam ettirebileceği açıklamasını yaptı. Benim de 3. Gün dond.emb transferi oldu,ilk seferde tek transferde çok şükür ki tuttuüstelik bende katil hücre problemi vardı.. Allah'ım inşallah sizin de gönlünüzdekini, hakkınızda hayırlı olanı versin, yüzünüzü güldürsün tez zamanda İnşallah umudunuzu hiçbir zaman kaybetmeyin
Benimde embriyolar Maslak acıbadem de 5. Güne gitmedi Şişli memorial de sadece gonalf 300 verdiler acıbadem Maslak 300 gonal 300 meriofert günlük doz Semra hoca bana dediki yanlışınız var o kadar doz olmaz size kilonuz 50 reçetemi gösterdim doktor bile şok oldu. Ve memorials 5 yumurta toplandı 4 blast bence bu tesadüf değil. Şişli memoriale mah düşük yumurta kalitesi var diyen hastanelerde zaman kaybedenler direk gelsin burayaKesinlikle farkediyor. Bende yaşadıklarımdan biraz bahsedeyim. 2018 Aralık ayında ilk tedavimizi Kayseri memorialde olduk 15 yumurta toplandi 9 olgun 7 döllenen 3.gün 2tane kaldi o transfer edildi sonuç boş gebelik ikinci tedavi 2020 Mayıs 18 toplanan 10 olgun 6 döllenme 3.gün yine 2 tane kaldı sonuç kimyasal 3.tedaviye başladım geriden gelen yumurtalarim çok fazlaydı iptal edildi 4.tedavi Kayseri Erciyes üniversitesinde 5 toplama 3 olgun döllenme olmadı. 5. Tedavimde Kayseri'de yine Gökalp öner de denemeye karar vermiştim sonra bazı sorunlar oldu ordan vazgeçip ani bi kararla şişli Memoriale geçtim tabi İstanbul'a karar verdikten sonra İstanbul'a gidincede 4 hastane gezdik şişli Memoriale karar verdik başladık 12 toplandı 10 olgun 10 döllenme 5.güne 6 embriyo kaldı birinin kalitesi çok düşüktü embriyolog onu dondurmaya gerek görmedi bizede mantıklı geldi imha edildi 5 embriyoda genetiğe gitti ordan sonuç bekliyoruz. Bu tedavide değişik yapılan tek şey tek doz iğne kullandım 375 doz gonalf kullandım. Diğer 3 tedavidede 300 gonalf 75 meriofert-merional kullanırdım. Ve bu defa kendimin dikkat ettiği tek şey tedaviye hiç odaklanmadim tedavi boyunca hep neseliydim şehir dışından gittiğim için bol bol gezdim yürüdüm yedim içtim eğlendim moral olarak o kadar iyi geldiki... Bundan sonraki süreç ne olur bilinmez olur olmaz tutar tutmaz o kısım nasip kısmet işi Allah ol diyecek ki olsun ama memnun kaldım doktorumdan merkezden hemsirelerden hepsinden Allah razı olsun.
Gidince menekşe hanımdan mutlaka indirim isteyinBenim Hisar intercontinal diğerleri kadar duyulan yer değil ama doktorum iyi . Fakat artık sene oldu ve burda kaliteli embriyom olmuyor . Eğer transferim tutmazsa memoriala gidicem aklıma yattı şimdide konuşunca
Bana hepsini denedi Bülent tıraş o pirzzoyu da denedi hatta o opu daha fiyasko olmuştu siz bilirsiniz ama her bünye farklıdır bende bi işe yaramadı zaten dölleniyor benim embriyolar dedim ne alaka ama doktor herşeyi denedi bende hiç bir işe yaramadı. Ta ki artık saldım ne olursa olsun dedim hergün çikolata tatlı yedim opuya öyle girdimMerhaba sizinkinden daha kötü bir süreç yaşadım ben ve aadece benim başıma geldi sanmıştım ama burda okudukça ne kadar sık yaşanan birşey olduğunu farkettim. Benim 19 yumurtam toplanmıştı 13 ü olgundu 13 ü de döllendi. 3.gün iki tane orta kalite embriyo donduruldu diğer 11 i sağlıklı devam ediyor dediler,5.güna aradıklarında ise hiç biri 5.güne yaşamadı sadece iki tane 3.gün embriyonuz var dondurulmuş dediler tabi nasıl bir hayal kırıklığı yaşadığımızı anlatamam. Sonra embriyologla görüştüm hastaneme gidip bana dediği şey ilk 3 gün yumurta kalitesiyle ilgili 3.günden sonra spermle alakalı olduğunu, spermde ciddi kalite sıkıntısı olduğunu düşündüklerini söyledi bizde tabi hemen sperm DNA hasar testi verdik sonuç 3 yani normal gelince yine ne yapacağımız şaşırdık. İyi bir doktor arama sürecine girdik Ankarada Kaan Aydosa karar kıldık ve gittik günübirlik Sperm ROS testi istedi ve sonunda sebebini öğrenmiş olduk ki Ros değeri çok yüksek çıktı şuan eşim anitoksidan,C vit, E vit, Quenzim q10 kullanıyor. Bu arada bir sürü testler de verdik uzun uzun onları anlatmak istemedim hepsi normal çıkmıştı merak ederseniz yazarım.
Ek olarak belirteyim 3.gün embriyolarımın transferi de yapıldı doktorum da bende çok umutlu değildik zaten denemek istedik sadece ve tabi negatif sonuç aldık.
Şuan doktorumun planı eşimin sperm kalitesi yükselince havuzlama yöntemiyle tüp bebek yapmak yani birkaç kez yumurta toplanacak tek deneme değilde iki üç deneme yapılmış gibi varsayacağız yani en kaliteli embriyo seçilip transfer yapılacak.
Bu arada Kaan aydos bize piezo yönetmi kullanarak tüp bebek denenmesinden de bahsetmişti onu da bir araştırabilirsiniz.
Maslak Acıbadem o kadar duyulan bi merkez ki aslında biz İstanbul'a hastane gezmeye gittiğimizde Bülent tirastanda randevu almıştık eşim istiyordu buraya gitmeyi sonra burda bi yoruma denk geldim birisi Bülent trasa randevu aldım muayeneye başka doktor girmiş ama muayene ücretini Bülent tıraş diye ödemiş o çok dikkatimi çekmişti zaten istekli değildim bahanesi oldu gitmekten vazgeçtim eşim yinede gitmek istedi aklımızda kalmasin diye içime sinmedi istemiyorum dedim ve ucuz bi muayene ücreti de değil. Merkeze ben kötü diyemem illaki memnun kalanlarda vardır ne gittim ne muayene oldum ama bu yorum vazgecirmisti beni... 50 kg ya 600 dozu nasıl verirler hayret bişey aşırı yüksek doz kalitesizlik ve döllenme sorunu yapıyormuş zaten belki sizinde öyle olmuştur.Benimde embriyolar Maslak acıbadem de 5. Güne gitmedi Şişli memorial de sadece gonalf 300 verdiler acıbadem Maslak 300 gonal 300 meriofert günlük doz Semra hoca bana dediki yanlışınız var o kadar doz olmaz size kilonuz 50 reçetemi gösterdim doktor bile şok oldu. Ve memorials 5 yumurta toplandı 4 blast bence bu tesadüf değil. Şişli memoriale mah düşük yumurta kalitesi var diyen hastanelerde zaman kaybedenler direk gelsin buraya
Reçetem ekte bakın bu dozlar bilinçsiz bana vuruldu ve benim 4 senemi çaldı bu hastane en son beni doktor adını bile bilmediğim bir kadın doktor aradı yumurtan kalitesiz naparsan yap olmaz deneye deneye bulursun belki dedi ağlamaktan günlerde kendime gelemedim senelerce içime kapandım. Bu doktorlar bir doktor ismiyle ünlenmiş hastaneler asla kişiye özele tedavi yok. Suratı asık doktorlar hemşireler hasta azarlar daha neler neler tedavim ortasında 2 kat fiyat çekmeler sebebi yurtdışında yaşıyormuşum Euro alıyormuşum çok saçma sapan şeyler en son hemşire aradı beni tüplerini alacaz şu gün gelin ameliyat edecek Bülent hoca bi dk dedim benden onay aldınız mı ve o son noktaydı kaçtım ordan resmen ağlaya ağlaya kaçtım kendimi Semra hanımın odasında buldum o bambaşka bir doktor instagramı bile yok hocaların hocası diyorlar ona. Bence daha fazlasını hak ediyor kendisini resmen bilime adamış. Embriyoları gelişmeyen kalitesi iyi olmayan anne olmak için uğraşan kadınlara tavsiye edebileceğim yer.Maslak Acıbadem o kadar duyulan bi merkez ki aslında biz İstanbul'a hastane gezmeye gittiğimizde Bülent tirastanda randevu almıştık eşim istiyordu buraya gitmeyi sonra burda bi yoruma denk geldim birisi Bülent trasa randevu aldım muayeneye başka doktor girmiş ama muayene ücretini Bülent tıraş diye ödemiş o çok dikkatimi çekmişti zaten istekli değildim bahanesi oldu gitmekten vazgeçtim eşim yinede gitmek istedi aklımızda kalmasin diye içime sinmedi istemiyorum dedim ve ucuz bi muayene ücreti de değil. Merkeze ben kötü diyemem illaki memnun kalanlarda vardır ne gittim ne muayene oldum ama bu yorum vazgecirmisti beni... 50 kg ya 600 dozu nasıl verirler hayret bişey aşırı yüksek doz kalitesizlik ve döllenme sorunu yapıyormuş zaten belki sizinde öyle olmuştur.
Tamamdır inşallah gerek kalmaz ama kalırsa gideceğim yer ora ve indirimde çok iyi olur benim içinGidince menekşe hanımdan mutlaka indirim isteyin
Keşke herkes doktorluk ünvanını almasa ne kadar kaba ve sert sözler naparsan yap olmazmış yumurta kalitesi artırılacak bişey yaşam değişikliği ile ticarethane çoğu yerReçetem ekte bakın bu dozlar bilinçsiz bana vuruldu ve benim 4 senemi çaldı bu hastane en son beni doktor adını bile bilmediğim bir kadın doktor aradı yumurtan kalitesiz naparsan yap olmaz deneye deneye bulursun belki dedi ağlamaktan günlerde kendime gelemedim senelerce içime kapandım. Bu doktorlar bir doktor ismiyle ünlenmiş hastaneler asla kişiye özele tedavi yok. Suratı asık doktorlar hemşireler hasta azarlar daha neler neler tedavim ortasında 2 kat fiyat çekmeler sebebi yurtdışında yaşıyormuşum Euro alıyormuşum çok saçma sapan şeyler en son hemşire aradı beni tüplerini alacaz şu gün gelin ameliyat edecek Bülent hoca bi dk dedim benden onay aldınız mı ve o son noktaydı kaçtım ordan resmen ağlaya ağlaya kaçtım kendimi Semra hanımın odasında buldum o bambaşka bir doktor instagramı bile yok hocaların hocası diyorlar ona. Bence daha fazlasını hak ediyor kendisini resmen bilime adamış. Embriyoları gelişmeyen kalitesi iyi olmayan anne olmak için uğraşan kadınlara tavsiye edebileceğim yer.
Neden piezo için netleşmemiş şeyler dediniz onu anlamadım. Ben baya araştırdım bu konuda çalışmalar var sizde işe yaramadıysa ya yumurta kalitesi düşüktür ya da Sperm kalitesi ki zaten bunları düzeltmeden hiç bir yöntem işe yaramaz. Amh değeriniz kaçtı, kaç yumurtanız toplanabiliyor bunlar yumurta kalitesi için önemli aynı zamanda eşinizin DNA hasar oranı, ROS değeri de sperm kalitesi için önemli. Benim şuan eşimde sperm kalitesi sıkıntısı var onu düzeltmeye çalışıyoruz öncelikle. Piezo yöntemi yumurta yada spermin kalitesini yükseltmiyor yumurtada ya da spermde mitokondriyal yetersizlik varsa yani Embriyonun bölünmesi için gereken enerjiyi karşılayamıyorsa dışardan verilen elektrikle destekliyor. Benim de tüm olgun yumurtalarım ilk günü dölleniyor zaten döllenmesi için değil, 3.gün yumurtayla sperm arasındaki gen aktivasyonu için gerekli olan enerji bazı kişilerde sağlanamıyor bu yüzden 3.güne kadar gelen embriyo 3.günden sonra yavaşlayıp duruyor.Eşimde olduğu gibi MFN2,CEP135.. gibi bazı genlerine bakıldı sentiol ve mitokondriyal yetersizlik çıktı ve bu sonuca göre doktorumuz Pizeo yönteminden bahsetti. Bu testler çok pahalı olduğu için bahsetmedim sadece araştırın isterseniz dedim.Sanıyorum ki koskoca Androloji Profu Kaan Aydos sizden benden iyi biliyordur bu yöntemlerde yapılan bilimsel çalışmaları ki hiçbir tedavi yöntemi bilimsel olarak net değildir zaten tüp bebek tedavisinide başarı oranı %30,50 ama denemeyi bırakmıyoruz değil mi.Tekrar söylüyorum yumurta kaliteniz veya sperm kaliteniz kötüyse zaten işe yaramaz.Bana hepsini denedi Bülent tıraş o pirzzoyu da denedi hatta o opu daha fiyasko olmuştu siz bilirsiniz ama her bünye farklıdır bende bi işe yaramadı zaten dölleniyor benim embriyolar dedim ne alaka ama doktor herşeyi denedi bende hiç bir işe yaramadı. Ta ki artık saldım ne olursa olsun dedim hergün çikolata tatlı yedim opuya öyle girdimbence en iyisi size ait dozların size özel olmalı doktorum Yücel hoca adetin 2. Günü gel ki yumurtaların ilk günkü dozu çok önemli dedi opuya kadar nerdeyse hergün çağırdı yumurtaşar eşit büyümüyor diye bu seferki tedavim de daha emin daha dikkatli oldu ve gerçekten piezoo gibi netleşmemiş şeyler denenmeden a kalite embriyolarım oldu. Laborantlarıda bence çok çok iyi Hakan bey var muhteşem bir insan . Ben herşeyden memnun kaldım tavsiye ederim
Merhaba, aslında genetik testleri en başta yaptırmak gerekiyor.Merhaba, kısace süreçten bahsetmek istiyorum. İkimizde 34 yaşındayız. 1 aşılama, 6 kere femara tedavisi. Şu an için sebepsiz, hgs dahiş tüm testler normal, şöyle ki 2 denemeden sonra yapılan genetik testleri henüz yaptırmadık ama bu sefer de olumsuz olursa yaptıracağız.
İlk denemem medicana da oldu, 14 yumurta toplandı 7 tane döllendi, 3. Güne 6 embriyo kaldı. 4 iyi kalite, 2 si düşük kalite. 4. Gün sabahı arandım ve sadece 1 tane kaldığı, 3ünün gelişimini durdurduğu, 2 sinin de yavaşladı ama 5.güne takip edeceklerini söylediler. 1 tane kalanında 4.gün olarak iyi olduğu için dondurulduğu söylendi. 300 mg gonal f kullanmıştım. Dondurulmuş transfer oldum, negatif oldu. Böyle olunca merkez değiştirdim.
Memorial da 2. Denemem başladı, boy kilo ya göre ilaç dozu fazla gelmiş olabileceğinden bu sefer 225mg la başladık ve opuya kadar öyle gitti. Opu da 12 yumurta toplandı. 8 yumurta döllendi, 7 si gelişimini devam ettirdi 3. Güne kadar. 4 gün yine aynı şey kiminin kalitesi güzel kiminin görece düşük. Embriyolog dr la görüşeceğim, duruma göre belki iyi olanlardan 1 tanesini dondururuz, dondurursak haber veririz dedi. 5.gün arandım, 1 tane 5BB donduracağız, bir tane en düşük kalite vardı sanırım 2BC ydi onu kendim dondurmaya gerek görmedim. Her ihtimale karşı 5BB yi genetiğe gönderdim. Şimdi haber bekliyorum. Umarım sağlıklı olduğu haberi gelir. Merkezden memnunum, lab ına da güveniyorum. Eğer ki sağlıksız gelir ya da sağlıklı gelir ve sonuç negatif olursa genetik test yaptıracağız eşimle kendimize.
Sperm sayısı, hareketi ve morfoloji de sorun yok. Dna fish yaptırmadık. Hocamız yaptırsakta sonuç olumsuz da olsa ımsı tekniğinden dolayı hasarlıların zaten eleneceğini söyledi. Araştırdığım kadarıyla zaten ımsının morfoloji ve hasarda kullanılan bir teknik olduğunu okumuştum. Yani bu tedavide de ımsı kullanıldı. Vitamin, takviye, arı sütü polen bunları da kullanıyoruz. Kilo olarak olmamız gereken kilolardayız. Embriyonun genetik sonucunu bekliyorum, olumsuz olursa diye yazıyorum bunları. Sorum şu genetik testtede sorun çıkmadı diyelim, daha ne yapılabilinir? 5. Güne gitmeme nedenleri sperm, yumurta, embriyonun kendi kalitesi, genetik tamam ama döngüye girmekten korkuyorum. 5. Güne gitmeyen embriyosu olanlar nasıl bir yol izlediniz, beslenme hariç neler yaptınız ya da dr larınız size nasıl bir yol izledi? Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba. Bu katil hücrelerğn sayısının fazla olması demek bğışıklığınızın çok güçlü olduğu anlamına gelmiyor. Şanslısınız ki bağışıklığınız güçlüMerhaba
Katil hücre problemi nasıl anlaşılıyor testi var mı benim bağışıklığım çok güçlü grip falan hiç olmam en son çocuktum olduğumda yani hasta olmam hiç. Acaba bunla alakası var mı
Bana doktor döllenmeden yumurta için işe yarar demişti ben zaten başkasında belki işe yarar dedim ben kendi deneyimimi yazdım benim döllenmede zaten sıkıntı yoktu 5. Güne gitmiyordu aynı merkezde 3 opu oldum. Sonra öğrendim ki bana dozu fazla vermişler demek istediğim kalite iyi değilse zaten piezzo hiç birşey işe yaramaz. Ama kaliteyi bozanda yine doktorum oldu fazla doz iğne ilaç verdiğinden ötürüNeden piezo için netleşmemiş şeyler dediniz onu anlamadım. Ben baya araştırdım bu konuda çalışmalar var sizde işe yaramadıysa ya yumurta kalitesi düşüktür ya da Sperm kalitesi ki zaten bunları düzeltmeden hiç bir yöntem işe yaramaz. Amh değeriniz kaçtı, kaç yumurtanız toplanabiliyor bunlar yumurta kalitesi için önemli aynı zamanda eşinizin DNA hasar oranı, ROS değeri de sperm kalitesi için önemli. Benim şuan eşimde sperm kalitesi sıkıntısı var onu düzeltmeye çalışıyoruz öncelikle. Piezo yöntemi yumurta yada spermin kalitesini yükseltmiyor yumurtada ya da spermde mitokondriyal yetersizlik varsa yani Embriyonun bölünmesi için gereken enerjiyi karşılayamıyorsa dışardan verilen elektrikle destekliyor. Benim de tüm olgun yumurtalarım ilk günü dölleniyor zaten döllenmesi için değil, 3.gün yumurtayla sperm arasındaki gen aktivasyonu için gerekli olan enerji bazı kişilerde sağlanamıyor bu yüzden 3.güne kadar gelen embriyo 3.günden sonra yavaşlayıp duruyor.Eşimde olduğu gibi MFN2,CEP135.. gibi bazı genlerine bakıldı sentiol ve mitokondriyal yetersizlik çıktı ve bu sonuca göre doktorumuz Pizeo yönteminden bahsetti. Bu testler çok pahalı olduğu için bahsetmedim sadece araştırın isterseniz dedim.Sanıyorum ki koskoca Androloji Profu Kaan Aydos sizden benden iyi biliyordur bu yöntemlerde yapılan bilimsel çalışmaları ki hiçbir tedavi yöntemi bilimsel olarak net değildir zaten tüp bebek tedavisinide başarı oranı %30,50 ama denemeyi bırakmıyoruz değil mi.Tekrar söylüyorum yumurta kaliteniz veya sperm kaliteniz kötüyse zaten işe yaramaz.
Bu dediğiniz şeyler mitokondri de zaten yumurta kalitesi sperm kalitesi ile alakalı yanlış bir tedavinin içine düşerseniz piezzo gibi yüzde yüz kanıtlanmamış bir işlem asla sizin yüzünüzü güldürmez. Ben şuan daha az iğne dozu ile 5 yumurtadan 4 blast elde edildi. Ne sperme birşey yapıldı ne de piezzo önemli olan size özel tedavi olmalı. Umarım yardımcı olmuştur bu mesajımNeden piezo için netleşmemiş şeyler dediniz onu anlamadım. Ben baya araştırdım bu konuda çalışmalar var sizde işe yaramadıysa ya yumurta kalitesi düşüktür ya da Sperm kalitesi ki zaten bunları düzeltmeden hiç bir yöntem işe yaramaz. Amh değeriniz kaçtı, kaç yumurtanız toplanabiliyor bunlar yumurta kalitesi için önemli aynı zamanda eşinizin DNA hasar oranı, ROS değeri de sperm kalitesi için önemli. Benim şuan eşimde sperm kalitesi sıkıntısı var onu düzeltmeye çalışıyoruz öncelikle. Piezo yöntemi yumurta yada spermin kalitesini yükseltmiyor yumurtada ya da spermde mitokondriyal yetersizlik varsa yani Embriyonun bölünmesi için gereken enerjiyi karşılayamıyorsa dışardan verilen elektrikle destekliyor. Benim de tüm olgun yumurtalarım ilk günü dölleniyor zaten döllenmesi için değil, 3.gün yumurtayla sperm arasındaki gen aktivasyonu için gerekli olan enerji bazı kişilerde sağlanamıyor bu yüzden 3.güne kadar gelen embriyo 3.günden sonra yavaşlayıp duruyor.Eşimde olduğu gibi MFN2,CEP135.. gibi bazı genlerine bakıldı sentiol ve mitokondriyal yetersizlik çıktı ve bu sonuca göre doktorumuz Pizeo yönteminden bahsetti. Bu testler çok pahalı olduğu için bahsetmedim sadece araştırın isterseniz dedim.Sanıyorum ki koskoca Androloji Profu Kaan Aydos sizden benden iyi biliyordur bu yöntemlerde yapılan bilimsel çalışmaları ki hiçbir tedavi yöntemi bilimsel olarak net değildir zaten tüp bebek tedavisinide başarı oranı %30,50 ama denemeyi bırakmıyoruz değil mi.Tekrar söylüyorum yumurta kaliteniz veya sperm kaliteniz kötüyse zaten işe yaramaz.
Teşekkür ederim ben İsviçre de yaşıyorum ev doktoruma sorup yaptırmayı düşünüyorum inş bi sorun çıkmazMerhaba. Bu katil hücrelerğn sayısının fazla olması demek bğışıklığınızın çok güçlü olduğu anlamına gelmiyor. Şanslısınız ki bağışıklığınız güçlükan testli ile anlaşılıyor bu durum,gerekli görülen durumlarda rahimden ufak bir parça da aldıklarını duydum. Ama bildiğim kadarıyla devlet hastaneleri bu testi yapmıyor. NK hücre paneli testi diye geçiyor