9 aylık evliyim boşanmaya çok yaklaştım

Ayy ayni ben. Esya dugun olayinda ayni tavri sergiledim. Esim de ayni hoduklukte esinizle. Bayilir para muhabbeti yapmaya. Maasimi gonderiyorum ben de salak gibi kredi borcu var cunku kendi maasi evin gecimine yetmez. Bir suredir birikim yapiyorum kendim icin. Yarin obur gun ne olacagi belli olmaz.

Bosan yeniden basla. Kotu dusunceleri cikar aklimdan... gelecegi kimse bilemez... mutlu huzurlu bir yuvaniz, aksamlari eve ciceklerle gelen bir kocaniz ve mutlu bebeginiz olabilir. Sadece bu hayal icin bile hic ardiniza bakmadan yuruyup kaciniz bu adamdan...

Bosan yeniden basla. Kotu dusunceleri cikar aklimdan... gelecegi kimse bilemez... mutlu huzurlu bir yuvaniz, aksamlari eve ciceklerle gelen bir kocaniz ve mutlu bebeginiz olabilir. Sadece bu hayal icin bile hic ardiniza bakmadan yuruyup kaciniz bu adamdan...

Doğrusu zaten bu. Eşlerin parayı evlerine getirmeleri. Evin annesinin eksikleri alması. Ortak aile hesabında birikmesi. Çoğu zaman benim eşim de kendine birşey almaz. Ben ondan habersiz alırım alma gerek yok der çünkü. Kaldı ki benim kendime aldığım eşyaya karışsın. Böyle erkek olmaz. Konu sahibi bugün çalışıyor maaşını veriyor adam susuyor. Çocuğu olup ücretsiz izne ayrılınca ne olacak? Maaş kesilince adamın rahatı bozulacak, evde huzursuzluk mu çıkaracak. Evlenirken hiçbir şey istemedim diyen konu sahibi o zaman da çocuğumun ihtiyacı için çalıştım diyecek. Desin o da olur kabul de sonunda madalya da takmıyorlar. 12 kardeşli adamın köyünde hergün ayrı bir kardeşi ağırlamaca olur. Allah herkesin yuvasına huzur versin.

Köyünden bir kız alsaymış görürmüş o zaman eşyasız geleneksiz düğünü, paşa paşa harcama yapardı üstüne bir de kızı kaçırmamak için gözünün içine bakardı emin olun. Ben de doğudayım ve çevremdeki erkeklerin çoğunluğu böyle, ne kadar maddi ve manevi zora sokarsan o kadar yüceltiyorlar seni garip ama böyle.Sizin evliliğinizde yapacağınız tek şey kalmış o da maaşınızdan çok az bir miktar eşinize vermeniz geri kalan parayı gönlünüzce harcamanız.Eğer sizden vazgeçmişse zaten 2.ya da 3. Alışverişinizden sonra o söyler boşanmak istediğini, siz de kurtulmuş olursunuz. Yok hala size karşı sevgisi varsa da en azından harcama yapmanıza alışır siz de bundan sonra rahat edersiniz. Tayin konusunda bir şey söyleyemiyorum çünkü ben çocuk durumlarından dolayı ailelerle aynı şehirde olmaktan yanayım, mesafenizi koruduktan sonra çok sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Teşekkür ederim cevap için. Bu ay vermedim maaşı bakalm ne olacak.
Evet benim en büyük hatam gelenekleri terk ederek evlenmek oldu çok pişmanım bu konu için.
- Eşimin beni ayrı bi yerde tutup deger verecegine inansam ayni il olmasa da yakın mesafe bir ile giderdim ama son olaylardan sonra kendisine güvenemiyorum. Ailesini iç işlere karistirabilir .

Kendine yazık edip bu kadar maddiyetçı adama ömrünü harcama ve çocuk işine girme bence. Allah kolaylık versin ama kendi hayatını kur mesleğin var kendi ayakların üzerinde durmuşsun yine durursun. Sırtlanlar var diye gerçekten istemediğin şeyler yaşama hayatta iyi şeyler de oluyor bilemezsin iyi birinin aniden karşına çıkabileceğini.

Şimdi bende eşimde memuruz ben evlendigimiz ilk günden beri maaşımı alır almaz kendime az bir harçlık alır gerisini eşime gönderirim bunu ben istedim eşimin öyle bir talebi olmadı yani 9 senedir evliyiz bir güne bi gün para konusunda sıkıntı yaşamadık çünkü eşime güveniyorum gizli saklimiz yoktur gelir gideri yapar geri kalanını biriktirir yani olay burda eşinize maaşınızı vermemeniz değil eşinizin vermediginizdeki tepkisi belki böyle bir tepki göstermese siz kendiniz vereceksiniz diğer konu ise ailenin yanına gitme olayında siz sonuna kadar haklısınız sonuna kadar

Hiç birşeyin olmasa mesleğin var bir dakika bile durma derim onunki memkelet ailede seninki ne oluyor ah ah bunları evlenmeden önce anlassaydin keşke ama keskelerin birşeye faydası yok ailende yanında ben olsam onun peşine memlekete gidip kazandığım parayı eline asla saymazdim. Fikrini bile sormuyor gelirmisin diye yahu

esınız bır gun bosanmak ısterse baskasını severse

Hemen boşan yasin daha 24,okul okumussun, işin var nasıl böyle konusabiliosun etrafımda sırtlanlar dolanır evlenemem düzgün biriyle falan Allah aşkına hangi devirde yaşıyoruz.Benim maaşım isimden dolayi her ay değişir eşim asla sormaz soramaz ne münasebet.Ben zaten evime yapacagimi fazla fazla ve seve seve yaparım kendime de çok harcarim estetikti alışverişti.Esim bı kere bile bunu neden aldın dememiştir.Maasimi eline vermek mi hayatımda ne ailemde ne etrafımda görmedim böle bişey.O senin paran ne hakla hesap soruo

Yaşadıklarımız benziyormuş sizinle bende evlenirken karşı taraftan hiçbir şey istemedim ama çok yanlış yapmışım . Hakkımızı sonuna kadar istememiz gerekiyormuş en başından. Ne eş bilir bunun kıymetini ne ailesi maalesef .

belki tek sorun para olsa bir şekilde halledilebilirdi zor da olsa ama yaşayacağınız yere de tek başına karar vermesi.. ne bileyim. bence ailenizde arkanızdayken böyle mutsuz olduğunuz ve kararları ortak almadığınız bir evliliği devam ettirmeyin. daha neler yaşar, neler görürsünüz bu hayatta. çokta mutlu olursunuz.

simdi ayrlsam etrafmda sırtlanlar dolanır düzgün biri karşıma çıkmaz benim aile olma hayalim hiç gercekleşmez diye çok korkuyorum .
HİÇ öyle düşünüp kendinizi korkutmayın. Eşinizin de o sırtlan dediklerinizden farkı yok gibi zaten. O yüzden kaybettğiniz bi şey olmaz boşanırsanız. Aksine ileride daha emin adımlarla daha sağlam bir evlilik yapmanız daha muhtemel

Ekonomik siddet bu. Kendi kazandigin paranin bi dee hesabini mi soruyor? Adam harac keser gibi maasini mi istiyor? Bu bosanma nedeni.
Ayrica cimri. Bu da bosanma nedeni. Yuz jeline kadar hesap yapiyorsa bu cimrilikten baska birsey degil. Bu adamla omur gecmez. Bu tavirlari sevgi saygi herseyi bitirir. Maasimi elimden alan bir adama ben sevgi duyamazdim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…