• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 aylik bebegim var..cok mutsuzum.bosanmak istiyorum.ama....

Kızımı düşünerek duruyorum inanın .kızım olmasa muhtemelen boşanmıştik..bilemiyorum..şuan kızım küçük..ya yarin yaninda kavga edersek..
Siz uzayda mı yaşıyorsunuz tamam babanızı küçük yaşta kaybettiniz peki o kadar kalabalık ailenizde akrabalarınızda evli çiftler görmediniz mi yada dizide mi izlemediniz tabiki tartışma yaşayacaksınız bu bazen ailenize yada şimdi olduğu gibi çocuğunuzada yansıyacak siz evlisisiniz ve pembe dizi aleminden çıkın oradakilerin hayatı gibi hayat yok günümüzde aşkla meşkle dolmuyor gece gündüz iş geçim aile çocuk ve ebeveynler var sorumluluklar bu dünyada arabama atlıyım ay sıkıldım teli kapayayım sahilde olta atayım gece yarası geleyim wiski içeyim bardağı duvarda parçalayayım çalışan gelsin toplasın kuyruğuna basılmış it gibi çığlık atayım bırak diye bunlar yok tatlım kimsede sorunsuz bir aile değil sen bundan emin ol

Buraya siginmak,sizlerden destek almak icin yaziyorum..biliyorum sukur edecek cok seyimiz var bu hayatta..hergun sehit ve egede bogulan bebek haberlerine ragmen halimize sukretmiyoruz..ama yinede herkesin derdi kendine buyuk.evleneli 2'5 yil oldu. Bebegim var..9 aylik..o beni hayata baglayan tek sey.bebegim herseyim.anne olmayan evlat ne bilemez..bizim en huyuk sorunumuz ayri memleketlerde olmak.ic anadolunun buyuk sehrinden sahilde kucuk gelismemis bi ilceye geldim..iklimi bile beni delirtiyor..kocaman bi ailem vardi ve kimsesiz kaldim burda..bakmayin unv mezunuyum.ama is yok.zaten atamamda olmadi bi turu.derken kayinvalide kiskancligi..soyle bi bakiyorum hayata kocam icin ne cok sey yapmisim..o okuluna gidiyor..isinde gayet rahat..hergun ailesinde..arkadaslari burda.ben ise aldatilmis kandirilmis hissediyorum kendimi..onun icin ne cok seyimi terkmetmisim..surekli kayinvalidem ve memleketim yuzumden kavga ediyoruz..her tatil her bayram zehir bana..icime kapandim.surekli agliyorum..ben babasiz buyudum vefat etmis ben kucukken..ama beni seven cok buyuk bi ailem vardi..simdi ise yalnizim..soruyorum size kizim icin devam mimutsuz bir hayata..yasamayan beni anlayamaz..cok caresizm..psikoljim bozuldu..
canım inan bana seni en iyi anlayan benim.çünkü ben bu duyguları tam 9 senedir yaşıyorum ve 16 aylık ikiz bebeklerim var.bebeklerden sonra bu duygularım eşime karşı düşmanlığım,soğukluğum iyice arttı.elinin yanlışlıkla bana değmesine bile tahammülüm kalmadı artık.aslında sorun yaşadığınız yer değil.eşinizin sizinle beraber gelmeyip ısrarla ailesinin yaşadığı yerde yaşamak istemesi.eminimki eğer eşiniz tamam gidelim dese en berbat şehirde bile yaşamaya razı olursunuz.yeterki sizi ailesine tercih etsin,sırf ailesi orada diye onlarla kalmasın.yani en azından ben böyle düşünüyorum.yeterki eşim tamam desin seninle başka şehirde yeni bir hayat kuralım,taşınalım desin.inan en ücra köşedeki bir yere bile razıyım.varsın hergün bebeklerimle evde olayım,varsın arkadaşım olmasın,varsın katılacak bir etkinlik bulamayayım ama eşim benimle ailesini bırakıp başka yerde yaşamayı kabul etsin.ben de öğretmenim çalışıyorum bir sürü arkadaşım var eşim gezmeme tozmama karışmaz eşimin ailesi( her nekadar annesi ile evliiğimin başlarında bağırmalara hatta boşanma dilekçesi vermeye kadar giden kavgalarımız olsada)kötü insanlar değil.(hep onarın dedikleri olsun gelin onlara uysun vs.. isterler tabi bunn dışında)yaşadığım şehir İstanbul.ama ben bunlara rağmen içimdeki o ailesini bırakıp benimle gelmiyor düşüncesini bir türlü atamıyorum ki zaten asla bırakmaz ailesini.beni boşar ama ailesini bırakmaz.işte ben buna kızıyorum ben onun için bırakıp gelebiliyorum ailemi de o niye bırakıp benle gelemiyor.yani asıl sorun yaşadığın yer çevrenin olmaması atanamamn vs..değil bence.tek sorun ailesini bırakıp senle gelmemesi.inan bana atansan bile,kendine başka uğraşlar bulsan bile ve hatta eşinin ailesi melek dahi olsalar bile bu duyguyu içinden atamıyorsun ve her geçen gün daha da büyüyor maalesef.ben de senin gibi bile bile geldim bu şehre.eşim ben ayrılmam ailemin yanından demişti bana.ben bile bile ettim.aşığım ya,seviyorum ya hani.ama işte ben sevgimden ailemi bırakıp onun istediği şehirde yaşamayı kabul ediyorum da o niye etmiyor.sorun bu.demekki o beni benim onu sevdiğim gibi sevmemiş.ha birde benim eşim nişanlıyken birgün bana eğer alışamazsan istanbula söz başka şehre gideceğiz demişti ben de bunu annesine söylemiştim.aynı senin kayınvaliden gibi benimkide çıldırdı.hemen eşimi çağırdı ve x böyle söylüyor doğrumu dedinmi gerçekten böyle bir şey diye hesap sordu.eşimde bunları sonra konuşuruz demişti ona.ben 9 senedir evlendiğimiz günden beri başka şehre taşınmanın mücadelesini veriyorum arkadaşım.sadece geçen gün tamam bakarız çocuklar orta okula gitmeye başlayınca taşınırız dedi.yani 9 senede katettiğim yol bu.sanırım bi 9 sene daha uğraşmam gerekecek ki zaten o zamana çocuklar orta okula başlar bu seferde benimki yok liseye gitsinler yok anam yaşlandı bırakamam yok bi evlensinler vs...der.sonuç olarak burada bu düşüncelerle senin dediğin gibi eşimin ve onun ailesinin hayatını yaşayarak ömrümü çürüteceğim sanırım.böyle işte

Cnm bi cok yönümüz aynı.. anlamıyor el oğlu aldıktan sonra ceptesin. Bende uzaktaym aynı sırunlar ... antidepresan ve kuzucumla ayaktaym

Sen de uzun uzun yazmisin..seni her zerreni anliyorum..ben evliliğinin ilk yılı abartısız her gün ağladım..her gün..istisnasız..hıçkıra hıçkıra..zamanla azaldi aglamalrim..ama kabuk bağlayan bir yara iste içimdeki..bizde ailesi yuzunden tartisyoruz..belki onlar olmasa bu kadar zor olmazdı.bebekle alışmaya çalışıyorum..aslında o beni daha çok hayata bağladı..onu cok seviyorum ve her anını onla yaşıyorum..umarım sen de alışırsın..
Tabiki oğlum benim yaşama sebebim nefesim o.. Şimdi o yokken nasıl yaşamışım diyorum boşa geçen yıllar oğlumun olmadığı zamanlar.. Ama insan tek başına çok zorlanıyo bazen diyosunki ah annem olsaydı bakardı bende işimi yapardım uyurdum diyor sağolsun canım oğlum beni hiç uyutmuyor.. Zaten çok özlüyorsun e şimdi daha da çok ihtiyaç duyuyorsun onlara daha da koyuyo yalnızlık! Ama geçecek inşallah bugünler zor ama geçecek inşallah biz be bizim gibi olan herkesin Allahım yardımcısı olsun

senin kv. cazgır heralde. kv. hiç karışmaz bana. tabi ufak tefek pürüzler oldu ama severim kaynanamı.
Hayatım benim kayınvalide düşman başına...gerçekten..hem kurnaz..hem kıskanç..hem kibar değil..hem de oğlunu kizlarini damatlarını kocasını emrinde donderir..evlendi vay ben neler çektim..el ölmesine gittik ertesi gün oğlunun boynununa sarldi ağladı..memlekete gittim isim vardı yeni evliyim neler dedi..bi bayramda hadi siz erken gidin demez..oğlunun poacasina yapışır hastayım der..mevlam büyük.. Benim kovada gormez bunları iste

Tabiki oğlum benim yaşama sebebim nefesim o.. Şimdi o yokken nasıl yaşamışım diyorum boşa geçen yıllar oğlumun olmadığı zamanlar.. Ama insan tek başına çok zorlanıyo bazen diyosunki ah annem olsaydı bakardı bende işimi yapardım uyurdum diyor sağolsun canım oğlum beni hiç uyutmuyor.. Zaten çok özlüyorsun e şimdi daha da çok ihtiyaç duyuyorsun onlara daha da koyuyo yalnızlık! Ama geçecek inşallah bugünler zor ama geçecek inşallah biz be bizim gibi olan herkesin Allahım yardımcısı olsun
Amin canım..evet çocuk olunca daha bi özlüyorum annemi..iyiki kizim var benimde..burada benimmhervseyim tek dayannagim kizim

Hayatım benim kayınvalide düşman başına...gerçekten..hem kurnaz..hem kıskanç..hem kibar değil..hem de oğlunu kizlarini damatlarını kocasını emrinde donderir..evlendi vay ben neler çektim..el ölmesine gittik ertesi gün oğlunun boynununa sarldi ağladı..memlekete gittim isim vardı yeni evliyim neler dedi..bi bayramda hadi siz erken gidin demez..oğlunun poacasina yapışır hastayım der..mevlam büyük.. Benim kovada gormez bunları iste
sen bencede ayrıl o şehirden. ailenden ayrıldığın yetmiyormuş gb bi de kaynana derdi çekiyorsun. kendisi düşünmeli ailesini, evini, barkını bırakmış bize sığınmış. iyi davranalım diye. nasıl insanlar böyle.?:KK57:

Amin canım..evet çocuk olunca daha bi özlüyorum annemi..iyiki kizim var benimde..burada benimmhervseyim tek dayannagim kizim[/QUOTE
canım inan bana seni en iyi anlayan benim.çünkü ben bu duyguları tam 9 senedir yaşıyorum ve 16 aylık ikiz bebeklerim var.bebeklerden sonra bu duygularım eşime karşı düşmanlığım,soğukluğum iyice arttı.elinin yanlışlıkla bana değmesine bile tahammülüm kalmadı artık.aslında sorun yaşadığınız yer değil.eşinizin sizinle beraber gelmeyip ısrarla ailesinin yaşadığı yerde yaşamak istemesi.eminimki eğer eşiniz tamam gidelim dese en berbat şehirde bile yaşamaya razı olursunuz.yeterki sizi ailesine tercih etsin,sırf ailesi orada diye onlarla kalmasın.yani en azından ben böyle düşünüyorum.yeterki eşim tamam desin seninle başka şehirde yeni bir hayat kuralım,taşınalım desin.inan en ücra köşedeki bir yere bile razıyım.varsın hergün bebeklerimle evde olayım,varsın arkadaşım olmasın,varsın katılacak bir etkinlik bulamayayım ama eşim benimle ailesini bırakıp başka yerde yaşamayı kabul etsin.ben de öğretmenim çalışıyorum bir sürü arkadaşım var eşim gezmeme tozmama karışmaz eşimin ailesi( her nekadar annesi ile evliiğimin başlarında bağırmalara hatta boşanma dilekçesi vermeye kadar giden kavgalarımız olsada)kötü insanlar değil.(hep onarın dedikleri olsun gelin onlara uysun vs.. isterler tabi bunn dışında)yaşadığım şehir İstanbul.ama ben bunlara rağmen içimdeki o ailesini bırakıp benimle gelmiyor düşüncesini bir türlü atamıyorum ki zaten asla bırakmaz ailesini.beni boşar ama ailesini bırakmaz.işte ben buna kızıyorum ben onun için bırakıp gelebiliyorum ailemi de o niye bırakıp benle gelemiyor.yani asıl sorun yaşadığın yer çevrenin olmaması atanamamn vs..değil bence.tek sorun ailesini bırakıp senle gelmemesi.inan bana atansan bile,kendine başka uğraşlar bulsan bile ve hatta eşinin ailesi melek dahi olsalar bile bu duyguyu içinden atamıyorsun ve her geçen gün daha da büyüyor maalesef.ben de senin gibi bile bile geldim bu şehre.eşim ben ayrılmam ailemin yanından demişti bana.ben bile bile ettim.aşığım ya,seviyorum ya hani.ama işte ben sevgimden ailemi bırakıp onun istediği şehirde yaşamayı kabul ediyorum da o niye etmiyor.sorun bu.demekki o beni benim onu sevdiğim gibi sevmemiş.ha birde benim eşim nişanlıyken birgün bana eğer alışamazsan istanbula söz başka şehre gideceğiz demişti ben de bunu annesine söylemiştim.aynı senin kayınvaliden gibi benimkide çıldırdı.hemen eşimi çağırdı ve x böyle söylüyor doğrumu dedinmi gerçekten böyle bir şey diye hesap sordu.eşimde bunları sonra konuşuruz demişti ona.ben 9 senedir evlendiğimiz günden beri başka şehre taşınmanın mücadelesini veriyorum arkadaşım.sadece geçen gün tamam bakarız çocuklar orta okula gitmeye başlayınca taşınırız dedi.yani 9 senede katettiğim yol bu.sanırım bi 9 sene daha uğraşmam gerekecek ki zaten o zamana çocuklar orta okula başlar bu seferde benimki yok liseye gitsinler yok anam yaşlandı bırakamam yok bi evlensinler vs...der.sonuç olarak burada bu düşüncelerle senin dediğin gibi eşimin ve onun ailesinin hayatını yaşayarak ömrümü çürüteceğim sanırım.böyle işte

Benim eşime ve ailesine duyduğum oifkeyi cok iyi anlatmisin ..hissettiğim şey bu..aptal yerine konulmaz..evet..sende iğne deliği kadarda olsa bi ışık var..ama bende yok..eşim beni bosar kizimida alır..ama asla gelmez benle..ya bırak memleket değiştirmeyi bu köy kılıklı nyerden gitmeye razi olmadi..hadi evlendin..olmadı..bozan..aptalim ben..bak simdi elimde çocukla dertlere gark oldum..eşime karşı çok ofkeliyim..onunla hiçbirşey yasamak istemiyorum..hamilik sonrası iyice uzaklaştı..sadece ailesi ve onun memleketi...ben secmisim..razi olmak zorundaymisim..ve illet bi gaynana..ve aileden kimse bilmiyor..herkese mutluluk rolü yapıyorum..Bern burada yaşlanmak istemiyorum.yazik bana..günah..kul hakki bu..

Herkes ailesinden gün geliyor ayrılıyor. Kimi gerek dibinde kimi gerek en uzaklarda oluyor. Ama kadınların kaderi bu. Erkek adam nerde sen oradasın işte. Düzen böyle. En azında öyle olmasına rağmen eşinle sorunların yok çok şükür. Böyle düşün. Kvdenlede karşılıklı konuşabilirsin sorunlarını. Bak insanlarrla konuşmak,derdini onların yüzüne karşı söylemek bir çok şeyi çözebilir inan. Belki yapmışsındır bu dediğimi belki yapmamıssındır. Ama yapmışsanda yılma ve çok dua et. ALLAH kalpleri çevirendir. Kayınvalıdenin kalbine Ya vedud ismiyle Rabbim Sevgi,Merhamet,Hakkanıyet nasip eylesin İnşaALLAH..

Herkes ailesinden gün geliyor ayrılıyor. Kimi gerek dibinde kimi gerek en uzaklarda oluyor. Ama kadınların kaderi bu. Erkek adam nerde sen oradasın işte. Düzen böyle. En azında öyle olmasına rağmen eşinle sorunların yok çok şükür. Böyle düşün. Kvdenlede karşılıklı konuşabilirsin sorunlarını. Bak insanlarrla konuşmak,derdini onların yüzüne karşı söylemek bir çok şeyi çözebilir inan. Belki yapmışsındır bu dediğimi belki yapmamıssındır. Ama yapmışsanda yılma ve çok dua et. ALLAH kalpleri çevirendir. Kayınvalıdenin kalbine Ya vedud ismiyle Rabbim Sevgi,Merhamet,Hakkanıyet nasip eylesin İnşaALLAH..
:( ben ümidini kestim..herşeyden..duaların kabul olmuyor..sanki daha zor oluyor her şey..ben Üniv mezunu kocamla konuşup kendimi anlayamıyorum kayınvalide nasıl anlasin..cahil bi kadın..okumuslugu yok..o değil mesele..anlayışı yok..sadece kendi istekleri olsun istiyor

Ailenin dizinin dibinde olsaydın. Ve her ALLAHın günü eşinden dayak yeseydin,Eşin her gün eve içkili sarhoş gelseydi,Sana değer vemeseydi,Ağzına geleni söyleseydı sana,Seni köle gibi kullansaydı. Yemek yap,evi temizle,doğur... Emin ol,ailen hiçbir şey yapamazdı. Şöyle ki; Bizim mutluluğumuz ailelerimize yakın olduğumuzda artmıyor veya azalmıyor. Onların hiçbir rolü yok, Aynı şekil memleketimizde öyle. Memleketimizde olduğumuzda evliliğimiz mutlu olacak diye bir garanti yok. Misal kendimden örnek vermek istiyorum. Eşime desem ki,illede benim memlketime gidelim,tayinin oraya al desem,binbir türlü kavgayla huzursuzlukla memlketme taşınsak,ama her şet alt üst olsa,daha beter olsa. EE ailemin yanndayım,memleketimdeyim ne olmuş ? Keşke gelmeseydım dedikten sonra. Böyle düşünün. Ben sizi çok iyi anlıyorum her yönden. Aslında söz konunuz kvdeniz. Ondan yılmışsınız,memleketi uzaklığı bahane ediyorsunuz. Çok zor durumunuz ve konumunuz. Ama deidklerimi düşünün kardeş

:KK43: ben ümidini kestim..herşeyden..duaların kabul olmuyor..sanki daha zor oluyor her şey..ben Üniv mezunu kocamla konuşup kendimi anlayamıyorum kayınvalide nasıl anlasin..cahil bi kadın..okumuslugu yok..o değil mesele..anlayışı yok..sadece kendi istekleri olsun istiyor
Benim kvdemde ne okuma bilir ne yazma o da öyle.. Ama kendimi asla ezdirmem. DUR denmesi gereken yerdede derim. Eşime bırakmam. Ama eşinde cahilse yapıcak bir sey yok :/

Ailenin dizinin dibinde olsaydın. Ve her ALLAHın günü eşinden dayak yeseydin,Eşin her gün eve içkili sarhoş gelseydi,Sana değer vemeseydi,Ağzına geleni söyleseydı sana,Seni köle gibi kullansaydı. Yemek yap,evi temizle,doğur... Emin ol,ailen hiçbir şey yapamazdı. Şöyle ki; Bizim mutluluğumuz ailelerimize yakın olduğumuzda artmıyor veya azalmıyor. Onların hiçbir rolü yok, Aynı şekil memleketimizde öyle. Memleketimizde olduğumuzda evliliğimiz mutlu olacak diye bir garanti yok. Misal kendimden örnek vermek istiyorum. Eşime desem ki,illede benim memlketime gidelim,tayinin oraya al desem,binbir türlü kavgayla huzursuzlukla memlketme taşınsak,ama her şet alt üst olsa,daha beter olsa. EE ailemin yanndayım,memleketimdeyim ne olmuş ? Keşke gelmeseydım dedikten sonra. Böyle düşünün. Ben sizi çok iyi anlıyorum her yönden. Aslında söz konunuz kvdeniz. Ondan yılmışsınız,memleketi uzaklığı bahane ediyorsunuz. Çok zor durumunuz ve konumunuz. Ama deidklerimi düşünün kardeş
Cok guzel anlatmisin canim cok sagol.ama gerçekten yildim artikk..kv laf anlatmaktan onu egitmeye calismaktan yoruldum. .kocam desen beni anlamiyor..simdi kv hata yapiyor ya bzde kavga ediyoruz ama suçlu ben oluyorum. O yapacakmis ben sabredece kmisim..yani susmadigm icin hatali benim :(

Cok guzel anlatmisin canim cok sagol.ama gerçekten yildim artikk..kv laf anlatmaktan onu egitmeye calismaktan yoruldum. .kocam desen beni anlamiyor..simdi kv hata yapiyor ya bzde kavga ediyoruz ama suçlu ben oluyorum. O yapacakmis ben sabredece kmisim..yani susmadigm icin hatali benim :KK43:
Herhalde ben kvdemden ne yarar ne de zarar gördüğüm için böyle konuşuyorum,bilmiyorum. Farkındaysanız sadece gurbette olduğunuz için o konu üzerne yorum yaptım zaten... Kvde konusunda diyeceklerim bunlardı sadece. Ama kvdenizi karşınıza alıp güzel bir dille konuştunuz,o tersmi tepti yanı ? :KK43:

Canim kayinvalidem kocasi uslu oldugu icin evin reisi..herkes ona sorar bisey yapılacağı zaman..kayinpederim ic guveysi gibi..damatlarida öyle..oğlunu da yanina aldi..bayramda kasim Kasım kasildi herkese cocuklarim hep yanimda diye..ben aglamistim o gun biraz erken gitseydik diye memlekete diye.bunu biliyor ama hadi kizm demiyor..sadece ona gidelm hep orda duraym istiyor..ben ev kizi degldim..ona ragmen evini temizlerim..giderim gelirim..ama yok..hep daha fazlasi..esimde bilir ama seslenmez..annesi ne desin..ama cok kavga ediyoruz..kavga ettigimizide biliyor..anlamiyor. .ilac saati varmis kocama beni sen arayip haber edeceksin diyor..esim iki gun aramisin bi telefon acil gel hastayim der.

Back