• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

allah kimseyi korkutmasun dimi selmaaaaaaaaaaakaydirigubbakcemile3

anam tırsıyom falla nolur nolmaz:)
ne kız bu yazıp yazıp silmişiniz..ne kaynattınız acep
arkadaşlar birinciliğinizi canı gönülden kutluyorum
tebriklerxa1.gif

w224.png
teşekkürler canım
selma kız aysimanın kakasından ne buldum bilinmi:S dün alinin teli bisim cadı almıs ve tus takımından 1 4 ve arama tusu kayıp 4 le arama tusunu bulduk 1 kayıp evi alt üst ettim yok :: :S ve az önce aysimanın kakasını alırken 1 numara kakasının üstünde öle duruyor :1shok:
:roflol::roflol::roflol:
kızlar tebrik ederim sizi
neler yaptınız böyle ya
aebencim canım 1.1 kilo sırrını söle
akrepcim 2 kilo mu gördüm nee harika ya
naptınız kızlar böleeee
söleyin çabuk sırrınızı yaaa
sağol canım yaa..
iradeli ve disiplini olunca gerisi geliyor zaten şeker

ilahi 1 kilonun ne sırrrı olsun kadis . 1 hafta boyunca az ya canın çıkana kadar tepin anca 1 kilo benden ....kaydirigubbakcemile3
sen akrebi yakala . ben sıkıştırdıkça kaçıyo ....lülülülülülü bıraktım artık zorla söyletecek degilim demi ..:1ninca:
banane banane söylemicem işteeeedelikafadulden
anacım girip yazdım günaydın bile dememişim size .....:mymeka:
gardaş takımımın güzelleri ......Şeniza.s.
iyi bir hafta sonu ve sevdiklerinizle sevgililer günü diliyorum ..:Saruboceq:

sağol canım benim..senin içinde aynısı olsun şekerŞeniz

gittim doktora ilaç verdi aman aman o beni daha beter etti -tatlicadiarzu-bende ilacı kullanmadım yasakkelime heyet raporluda bir ilaç :bbo:

[Kızlar bende sevgililer gününüzü kutluyorum

Veee beni gülümseten bir mesaj umarım sizide gülümsetir :
19 yıl önce Zeynep Kamil'de yan yana kuvözlerde 3 gün geçirdiğimiz kız bebekhihoyyyt Seni hiç unutmadım :asigim:O sarışın hemşire kızla aramda bir şey yoktu kaydirigubbakcemile İnan gazımı çıkarıyordu. Rumuz: Pişikli :1ninca:
kızlar kendime yeşil çay demledim ödem için kim benimle tokuşturur:içelim:
afiyet olsun şeker
slm arkadaşlar ablam bende kalıyor şimdi beraber kahvaltı yapacağız uykusuzluğunun acısını çıkarttık birde kalktık bu gün ara ara kaçmaya calışırım gelemezsemde biliyorsunuz iyiki varsınız sizleri çokkk seviyorum
afiyet olsun şeker.
öp ablanı yerimize..ve bizden selam söyle..

günaydın kızlarrr nasılsınız bakim?
iyiyiz canım sen nasılsın..ne kız ce deyip kaçmışsın
selam kızlar nasılsınız
özlemim geçmiş olsun canım ben mi koçluk yapçam kız sana
a canım benim şaftım kaymış ne koçluğu kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
luboşım afiyet olsun canım
gülay nereye gidiyosun bana destek verirken sen nereye kaçtın :1no2:
lilicim haklısın canım benim
akrepim sağol canım benim
hüselim asicim morum çitosum azad edicim hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim
desdeğiniz için kızlar iyiki varsınız
edicim mezun olmuşsun tebrikler canım a.s.
bu arada bizde 1. olmuşuz tebrikler kızlar a.s.a.s.
ne çok teşekkür bu böyle..
sende bizim çizelgede derece aldın tebrikler şeker

canım benim özel yaptığım hiç bir şey yok
ben çoğu zaman yemeği unutuyorum hepsi bu
bak bu saat oldu ve ben sabah yediğim 1 dilim ekmekle duruyorum
açıkmıyorum hepsi sinirden moralim sıfır o yüzden tatlım
allahım kimsenin yuvasında huzursuzluk vermesin :1no2:
kilo verişim ondan canım sen sırrını akrepe sor
inanki özel hiç bir şey yapmıyorum :1no2:

ülem bende ne yapmış diye merakla bakıyorum
buda adres değiştiriyor..

afiyet olsun şeker

afiyet olsun şeker.
öp ablanı yerimize..ve bizden selam söyle..

iyiyiz canım sen nasılsın..ne kız ce deyip kaçmışsın

ne çok teşekkür bu böyle..
sende bizim çizelgede derece aldın tebrikler şeker

ülem bende ne yapmış diye merakla bakıyorum
buda adres değiştiriyor..

canım valllaha spor falan yaptığım yok yemek yemeğide unutuyorum sinirden
evde varya burnundan soluyan boğalar gibi gezinip duruyorum :kızgın::kızgın:
koridorumda uzun gidip heliyorum sinirden :kızgın::kızgın:

06-13 ŞUBAT
bu hafta neler oldu​
editoryal 1
akrep33 2,5
asi_deniz 0,9 aldı
husel 1
lubabe 0,8
LİLLYUM 0,5
hozlemk -0,7 **
tinkimi 2
azad 0,5
çitos 1,2

morkelebek 1,2

bu hafta kilo almada dereceye girenler
1.hozlemk:oklava::mymeka:
2.:lepi:
3. :lepi:

buhafta kilo vermede dereceye girenler
1.akrep33:hooray::nazar:a.s.Şeniz
2.tinkimi:nazar:a.s.Şeniz
3.çitos,morkelebek:nazar:a.s.Şeniz​

not:4. yıldız diskalifiye olma nedeni olur
kolay gelsin şekerler

Son düzenleme:
Uzun ve sağlıklı yaşamayı herkes ister. Hayatımız boyunca başarmayı amaçladığımız pek çok hedefimiz bulunur ve bunun için sağlıklı bir bedene ihtiyacımız vardır. Ancak çoğu kez doğru zannettiğimiz beslenme alışkanlıkları vucudumuzu yıpratır ve yaşlanmamıza neden olur.

Bu sitede uzun yıllar boyunca sağlıklı kalmanızı sağlayacak olan beslenme önerilerine ulaşacaksınız. Yanlış beslenme yöntemlerinin yol açtığı zararları okuyacak, sakınmanız gereken yiyecekleri öğreneceksiniz.

Hayatınız çok değerlidir, onu en verimli ve güzel şekilde yaşamak ise üzerinizdeki en büyük sorumluluktur.

Sınırsız Sebze ve Meyve

Bol meyve ve sebze tüketmek sağlıklı kalmanın en önde gelen kuralıdır. Günde 4-5 porsiyon sebzenin ve meyve yemek pek çok antioksidanı almanızı sağlayacaktır.

Gün boyunca, hatta yemekten önce bile meyve yiyebilirsiniz. Bu arada hazır meyve suları yerine taze sıkılmış meyve sularını tercih edin.

Kolesterol Yaşlı Gösteriyor

Yapılan araştırmalar kolesterol düzeyi yüksek erkeklerin, gerçek yaşlarından daha büyük göründüklerini gösterdi. İngiliz bilim adamları yaptığı araştırmalar sonucunda, sigara, içki, uykusuzluk ve kötü yaşam kalitesi gibi faktörlerin, insanların olduğundan daha yaşlı görünmesinde önemli rol oynadığını, ancak asıl sorunun, kolesterolden kaynaklandığını belirtti. Yüksek kolesterolün kan damarlarını tıkayarak organlara daha az kan gitmesine yol açıyor ve erken yıpranmalarına neden oluyor.

Kahvaltınızı Yapmadan Güne Başlamayın

Kahvaltıyı mutlaka yapınız, çünkü günün ağır çalışması için gereken enerji gündüz yenen gıdalardan sağlanır.

Tuza Dikkat !

Yemekleri tuz koymadan pişirin. Sofrada ihtiyacı olan istediği kadarını daha sonra ekleyebilir. Tabi ekleyebilmeniz için tansiyonunuzun yüksek olmaması gerekiyor.

Geç Vakitte Yemek Yemeyin

Gece 21'den sonra öğün yemeyiniz. Reflüyü engellemek için yatmadan 2 saat öncesinde yemeyi bırakınız.

Sık ve Az Yiyin

Düzenli beslenmede ana-öğünler arasında 3 saat ara ile ara-öğünler bulunmalıdır. Bu durumda ana öğünler daha hafif yenmelidir. Meyve ve tatlı yemeğin hemen sonrasında değil ara-öğünler olarak tüketilmelidir.

Kolesterol Her Ette Bulunur

*Her türlü hayvansal gıdada bulunduğu gibi Devekuşu , Hindi ve Tavukta da kolesterol vardır. Ancak bu etler daha düşük kolesterol düzeyine sahip oldukları için tercih edilmektedirler. Etin sindirilmesi dahil, ortaya çıkan "üre" gibi yan ürünleri de bedeninize yorgunluk ve bitkinlik vereceğinden hergün et yememenizde fayda var.

Fazla Yemenin Faydası Yok

Et özellikle karaciğer ve böbreğin aşırı yorar. Beyaz et de dahil olmak üzere eti günde 1 kez 100gram'dan fazla yememek gerekir.

Zeytinyağını Fazla Kaçırmayın

Salata ile yenilecek zeytinyağı miktarı kişi başına 2 çorba kaşığını aşmamalıdır. Aksi takdirde yararlı doymamış yağlarla beslenmeye çalışırken aşırı kilo alabilirsiniz.

Karbonhidrata Dikkat

Bir öğünde yenilecek karbonhidrat çeşidi ekmek, pilav ya da makarnadan yalnızca biri olmalıdır.

Sağlıklı Pişirme Yöntemleri

Düşük ısıda buğulama en sağlıklı pişirme yöntemidir. Mikrodalga, yüksek ısı (haşlama ) ya da basınç altında (düdüklü tencere) proteinler, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar tahrip olmaktadırlar. Mikrodalga kullanımı ise yalnızca ısıtma amaçlı olmalıdır.

Rafine Şeker ve Beyaz Ekmeği Tercih Etmeyin

Beyaz şeker yerine esmer şeker, beyaz ekmek yerine kepekli ekmeği tercih ediniz. Rafine şeker ve rafine karbonhidratlar kana hızlı karışır ve aşırı insülin salgılanmasına neden olarak pankreası zorlarlar. Bu da Diyabet( şeker ) hastalığının başlamasını hızlandırır. Kepekli ürünler B vitamini içerir, hem insanı uzun süre tok tutar hem de lif içeriği ile bağırsakların çalışmasını rahatlatırlar.

Kolesterolünüzü Omega Yağları ile Dengeleyin

Omega yağ asitleri karaciğerin ürettiği kolesterolü dengelemektedirler. Omega-3 en fazla balıkta, Omega-6 ise ceviz ve fındıkta bulunur. Kanola yağı daiçerdiği omega-3 yağı ile popüler olmuştur.

Omega-6'nın fazlası Zararlı

Omega-6 kaynağı olan fındık tercihen tanınmış ihraç edilen bir marka olmalı ve günde ortalama 5 adet kadar yenmemelidir. Eğer yemeklerde (pilav,makarna) fındık yağı kullanılıyorsa ayrıca fındık yemeğe gerek kalmayacaktır. Çünkü fazla alındığında omega-6 yağı vücuttaki yağ dengesini bozacaktır.

Omega-6 Kaynağı Tahin

Tahin iyi bir omega-6 kaynağı olup yine ölçülü yenmelidir. Tahin helvası günlük 1 kibrit kutusu kadar yenebilir. Tahin-pekmez karşımı da 1-2 çorba kaşığı kadar yenmelidir.

Vücudunuzun Ayrıca Tatlıya İhtiyacı Yok

İnsanın tatlı veya şeker ihtiyacı bulunmamaktadır. Halihazırda yediğiniz her ekmek ya da pilav karaciğer tarafından vücudun ihtiyacı olan şekere çevrilmektedir. Böylece düzenli olarak karbonhidrat alan bir kişide kan şekeri düzeyi sabit tutulmaktadır. Hassas bir şekilde ayarlanmış olan bu düzenin varlığına rağmen, herhangi bir tatlı isteği Hurma, Kuru İncir ve Kuru Kayısı gibi daha sağlıklı seçeneklerle giderilebilir.

Kaşar Peynirine Dikkat !

Kaşar peynirini her ne kadar diyet ürünler arasından seçmiş olsanız da, yüksek oranda kolesterol içermeye devam edecektir. Bu yüzden diyet-kaşar peyniri de günde 2 ince dilimden fazla yenilmemelidir.

Kolesterolü Yüksek Deniz Ürünleri

Kabuklu deniz canlıları( midye, istakoz, kalamar ) yüksek oranda kolesterol içerirler, bu yüzden balık haricinde başka deniz ürünü tercih edilmemelidir.

Tavuk Göğsünün Kolesterolü Düşük

Kilosu ve kolesterolü yüksek olanlar tavuğun göğüs etini tercih etmeliler. Daha yağlı olan kanat ve but etleri ise kolesterolden zengindirler. Tavuğun derisini sıyırıp pişirmek yağ oranını azaltacaktır.

Kafeinsiz Kahve İçebilirsiniz

Kafeinsiz kahve içilebilir. Ancak kimyasal olmayan kafein giderme yöntemi uygulanmış olan Nescafe , Maxwell , Jacobs , Gloria Jeans markaları tercih edilmelidir. Starbuck's ürünlerinden Cafe Mocha Decaf dışındakiler risk içermektedirler.

Günlük Yağ İhtiyacınızı Hesaplayın

Vücudunuzun belli bir miktarda yağa da ihtiyacı vardır. Günlük kişisel yağ ihtiyacı kilogram başına 1 gramdır. 90kg'luk biri 90gram yağ ihtiyacının üçte birini(30 gram) gün boyunca yediği hayvansal gıdalardan alacaktır. Üçte ikisini ise (60 gram) salata, sebze yemeği, pilav ya da makarnaya koyulan zeytinyağı ile karşılayabilir. (60 gram 1/3 su bardağı kadardır)

Spor HDL'yi Yükselterek Kolesterolü Düşürür

Spor yapıldıkça yararlı kolesterol(HDL) artar, zararlı kolesterol(LDL) azalır. Kolesterolü dengelemek için diyetin yanı sıra hafif mutlaka spor da yapılmalıdır. Bu amaçla yürümek kalp sağlığınız için en ideal egzersizdir. Hergün en azından yarım saat yürümelisiniz. 30 dakikada 3 km katetmeniz kalbiniz için yararlı ritmi yakalamanız için yeterli olacaktır.

DAHA ÇOK MEYVE YEMELİYİZ

Bu fikirler meyve tüketiminizi canlandırmalı!
Neden günde 5 ile 9 meyve yemeliyiz?
• Çünkü meyvenin içeriğinin büyük kısmı, tıpkı insan bedeninde ki gibi su içermektedir.
• Meyve hiç kolesterol içermez.
• Meyve hafızayı canlandırır.
• Meyvenin mucizevi tedavi etkileri bulunmaktadır.
• Meyve tüketimi kanser, obezite, kalp hastalıkları, kireçlenme, cilt bozulması, divertikülozis gibi çeşitli hastalık risklerini azaltmaktadır.
• Meyveler mükemmel bir lif kaynağıdır.
• Meyveler vitamin ve mineral zenginidir.
• Az kalorilidir ve kilo aldırmamaktadır.
• Bol miktarda fotokimyasal ve antioksidan içermektedir.
• Meyve, kendinizi daha iyi hissettirir.
• Meyve, en doğal besindir.
• Meyve doğal bir diyettir.

Elmanın Sağlığımıza Yararları: (Her gün bir elma, doktoru uzak tutar!)

• Pektin
Atardamarları tıkayan LDL kolesterolünü düşürmekte ve atardamarları temizleyen HDL kolesterolünü yükselterek kalbi korumaktadır. Kan damarlarının zarar görmesini engellemekte, radyasyonun etkilerini azaltmakta, kalp hastalıkları ve safra taşına karşı vücudumuzu korumaktadır.

• Karışık karbonhidrat
Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olmaktadır. Tatmin edici özelliği, sizi tok tutmakta ve diyabete iyi gelmektedir çünkü işlenmiş gıdaların yaptığı gibi kan şekerinde hızlı bir artışa neden olmamaktadır.

• Catechin
Koroner kalp hastalığına karşı koruma sağlamaktadır.

• Flavanoid
Astım dâhil olmak üzere solunum yolu rahatsızlıklarına karşı korumaktadır.

• Fenol
Kansere ve kardiyovasküler hastalıklara karşı korumaktadır.

• Lif
Kabızlığa karşı korumaktadır, vücuttaki toksinleri temizlemektedir.

Kayısı, Şeftali ve Nektarin’in Sağlığımıza Yararları:

• Beta karoten
Koyu sarı veya turuncu meyvelerde yaygın olarak bulunan A vitaminine sahiptir ve kanserle savaşan bitkilerdendir. Derinizi pürüzsüz yumuşak ve lekesiz tutmakta, gözlerinizi, sindirim sisteminizi ve ciğerlerinizi korumaktadır.

• Karışık karbonhidrat
Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olmaktadır. Tatmin edici özelliği, sizi tok tutmakta ve diyabete iyi gelmektedir çünkü işlenmiş gıdaların yaptığı gibi kan şekerinde hızlı bir artışa neden olmamaktadır.

• C vitamini
Yorgunluğa ve sıkça görülen bulaşıcı hastalıklara karşı korumakta ve tedaviyi desteklemektedir. Kanayan diş etlerini tedavi etmektedir. Sırttaki doku bozukluklarını ve eklem ağrılarını azaltmaktadır. Kemikleri ve kasları bir arada tutan “yapıştırıcı” özelliği olan kolajen gelişiminde önemli yere sahiptir.

• Magnezyum
Kalbin sağlıklı işlevine yardım etmektedir. Bu mineralin eksikliği kalp krizlerine ve ani ölümlere neden olan koroner vazospazm ile bağlantılıdır.

• Fenol
Kalp hastalıklarına ve kansere karşı korumaktadır.

• Lif

Muzun Sağlığımıza Yararları:

• Potasyum
Kalp sağlığını korumakta, kasların kasılmasına yardım etmekte, sinirlerin sinyalleri düzgün taşımasını sağlamakta, gıdayı enerjiye çevirmektedir.

• Pektin
Atardamarları tıkayan LDL kolesterolünü düşürmekte ve atardamarları temizleyen HDL kolesterolünü yükselterek kalbi korumaktadır. Kan damarlarının zarar görmesini engellemekte, radyasyonun etkilerini azaltmakta, kalp hastalıkları ve safra taşına karşı vücudumuzu korumaktadır.

• Lif

• İyot
Tiroit bezesinin normal işlevi için gereklidir, göğüs kanserine karşı koruyucu etkisi ve tiroidi dengeleyerek menopoz belirtilerini engelleyebildiği gözlemlenmiştir.

• Fenol
Kansere, kalp ve damar hastalıklarına karşı korumaktadır.

• Karışık karbonhidrat

Narenciyenin Sağlığımıza Yararları:

• Liminoid
Kanserden korumaktadır.

• C vitamini
Yorgunluğa ve sıkça görülen bulaşıcı hastalıklara karşı korumakta ve tedaviyi desteklemektedir. Kanayan diş etlerini tedavi etmektedir. Sırttaki doku bozukluklarını ve eklem ağrılarını azaltmaktadır. Kemikleri ve kasları bir arada tutan “yapıştırıcı” özelliği olan kolajen gelişiminde önemli yere sahiptir.

• İnositol
Kolesterol seviyesini ve yağ metabolizmasını kontrol etmektedir. Saç sağlığını korumaktadır.

• Flavanoid ve pektin
Acıyı azaltmakta, kolesterolü düşürmekte, yaraları tedavi etmektedir. Atardamarları tıkayan LDL kolesterolünü düşürmekte ve atardamarları temizleyen HDL kolesterolünü yükselterek kalbi korumaktadır. Kan damarlarının zarar görmesini engellemekte, radyasyonun etkilerini azaltmakta, kalp hastalıkları ve safra taşına karşı vücudumuzu korumaktadır.

• Magnezyum
Kalsiyum ile birlikte güçlü bir kalp atışı ve sağlıklı kas hareketi sağlamaktadır. Kan ve damar hastalıklarını önlemektedir.

• Manganez
Kemik oluşumuna ve beyin işlevlerine yardım etmekte ve kansere karşı koruyucu etkisi gözlemlenmektedir.

• Anti bakteriyel casusu
Yaygın bulaşıcı organizmaların bir çeşidiyle mücadele etmektedir.

• Fenol

• Karışık karbonhidrat

• Lif

Üzümün Sağlığımıza Yararları: (kırmızı)

• Fenol

• Seratonin
Fiziksel ve psikolojik rahatlatma etkisi bulunmaktadır.

• Antibiyotik casus
Bağırsak, herpes simplex ve çocuk felci virüslerini öldürebildiği gözlemlenmiştir ve diş eti sağlığını geliştirmektedir.

• Lif

Kirazın Sağlığımıza Yararları:

Kirazlarda bulunan flavanoidler vücuttaki zehri temizleyici rolündedir, artıklardan beslenip, serbest kökler adlı değişken oksijen bileşiklerini tahrip etmektedir.

Kirazlarda bulunan flavanoidler koroner atardamar hastası kişilerde kalp krizi riskini gerçekten azaltabilmektedir.

Flavanoidler, kirazlarda bulundukları gibi, histamin benzeri iltihap ilerletici maddelerin hem sentezini hem de ortaya çıkışını önleyen doğal iltihap önleyici bileşiklerdir.

Bu, flavanoidleri; alerjilerin, kireçlenmenin veya kronik iltihapların var olduğu herhangi bir durumun tedavisi için doğal ilacın pratisyenleri arasında bir favori yapmıştır.

Flavanoidler kolajeni, lifleri kendilerine çapraz bağlantı yaparak bağlayıcı dokuların yapı liflerini güçlendirmektedir.

Narın Sağlığımıza Yararları:

“Kışın mücevheri” diye hoş bir şekilde de bilinen nar, yakın zamanda kendine has hastalıkla savaşan antioksidan potansiyeli yüzünden sağlığa çok faydalı görmüştür.

Ayrıca önemli miktarda potasyum sağlamaktadır. Lif yönünden zengindir. C vitamini ve niyasin içermektedir.

Nar Ortadoğu’da, Hindistan’da ve İran’da yüzyıllardır doğal ilaç olarak (İltihabı ve romatizmayı tedavide) kullanılmıştır.

Karpuzun Sağlığımıza Yararları:

Karpuz sadece sıcak bir yaz gününde müthiş bir meyve değildir.
Bu leziz susuzluk giderici; astım, damar tıkanıklığı, diyabet, kolon kanseri ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi gelmektedir.

Ayrıca iltihabı azaltmaya da yardım etmektedir. Tatlı, sulu karpuz gerçekten de doğada bulunan en önemli antioksidanlarla doludur.

Karpuz C ve A vitaminlerinin iyi bir kaynağıdır. Karpuz enerji üretimi için önemli olan B vitamini yönünden de zengindir. Ayrıca, karpuz B6, B12 vitamininin, magnezyumun ve potasyumun iyi bir kaynağıdır.

Karpuz ayrıca karotenoid ve likopenin yoğunlaştırılmış bir kaynağıdır. Likopenin antioksidan ve kanser önleyici özellikleri gözlemlenmiştir.

Kivinin Sağlığımıza Yararları:

Kivi meyvesi, size meyve salatanızdaki çekici tropik yeteneklerinden daha fazlasını verebilir. Bu zümrüt tat, size sağlık veren vitaminler ve minerallerin yanı sıra çok sayıda bitkisel besin içermektedir.

Kivinin bitkisel besinleri DNA’yı korur
Bitkisel besin araştırma dünyasında, kivi meyvesi insan hücrelerinin çekirdeğindeki DNA’yı zarardan koruma yeteneğinden dolayı araştırmacıları büyülemiştir.

İlk antioksidan koruma C vitamininin mükemmel bir kaynağı olarak çıkmıştır. Bu besin, kanser ve iltihap gibi sorunlara yol açan ve hücrelere zarar verebilen serbest kökleri etkisiz hale getiren, vücuttaki ilk su çözünürlüklü antioksidandır.

Kardiyovasküler ve kolon sağlığı ilavesiyle kan şekeri kontrolü için lif
Kivi meyvesi diyet lifinin çok iyi bir kaynağı olarak da sınıflandırılmaktadır. Araştırmacılar, kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini düşürebilen bol miktarda lif içeren perhizlerin yüksek kolesterol seviyelerini düşürebildiğini bulmuşlardır.

Lif ayrıca kalın bağırsağın alt kesiminden toksinleri ortadan kaldırmada etkilidir. Kolon kanserini engellenmesine yardımcı olmaktadır.

Astıma karşı koruma kivi gibi C vitamini yönünden zengin meyveyi yemek ıslık çalar gibi konuşma türündeki astımla ilgili solunumsal belirtilere karşı önemli bir koruyucu etki sunmaktadır. Aspirine kan inceltici bir alternatif Kivi aspirinin kardiyovasküler sağlık korumasında leziz bir kan inceltici alternatifi yaparak kan pıhtılaşması riskini önemli bir şekilde düşürmekte ve kanınızdaki yağ miktarını azaltmaktadır.

İncirin Sağlığımıza Yararları:

Yüksek kan basıncını düşürmeye yardım eder; İncir, kan basıncını kontrol altında tutmaya yardım eden bir mineral olan potasyumun iyi bir kaynağıdır.

Kilo vermek için tatlı bir yol; İncir, iyi bir perhiz lifi kaynağıdır. Lif ve lif zengini besinler kilo kontrolünde olumlu bir etkiye sahiptir.

Şeker hastalığında bir ensülin düşürücü yapraktır
Siz muhtemelen incir ağacının yaprağının, incirin yenilir kısımlarından biri olduğunu sanmıyorsunuzdur. Fakat bazı kültürlerde incir yaprağı mönünün yaygın bir parçasıdır. İncir yapraklarının anti diyabetik özellikleri olduğu ve ensülin iğnesine gereksinim duyan şeker hastası kişilerin ihtiyaç duyduğu ensülin miktarını gerçekten de azaltabildiği defalarca gözlemlenmiştir.

Kemik yoğunluğunu artırır
İncir, kemik yoğunluğunu artırması dâhil birçok özelliği sahip olan kalsiyumun bulunduran bir meyvedir.

tinkimi öldürdün gülmekten beni varya
burnundan soluyan boğa haa:)))))))
makine için üzülme şeker olacağı varmış
yapılır inşallah
senin sağlığından önemli değil canım benim

ay çamaşır makinam oldu kızlar :teytey:
kiracımızın eşi yaptı sağolsun
gelcek haftaya taşınıyorlar canım çok sıkıldı ne yapalım
umarım en kısa zamanda kiraya verebiliriz
herşeyden önce benim dert ortağımdı bana kardeş olmuştu ama
gidiyorlar mecburen çocukların okuluna yakın ev buldu malum
servis parasıda çok ağırsenağlama

günaydın kızlar dün evde yoktum o yüzden giremedim yazdıklarınızı okudum

selma kız aysimanın kakasından ne buldum bilinmi:S dün alinin teli bisim cadı almıs ve tus takımından 1 4 ve arama tusu kayıp 4 le arama tusunu bulduk 1 kayıp evi alt üst ettim yok :: :S ve az önce aysimanın kakasını alırken 1 numara kakasının üstünde öle duruyor :1shok:

ay çok güldüm aysimayı benim için öp canım

luboşum yazını editlemişsin sorun ne anlamadım :sm_confused:
ama arkadaşlar dayak tan falan bahsetmiş
geçmiş olsun birtanem :teselli:
edişimmm sen mezunmu oldun şimdi :asigim:
kutlarım fıstıkım a.s.

tüm takımın sevgililer gününü ayrıyeten kutlarımmm a.s.
bugünün bende farklı bir yeri var
eşimle lise yıllarında tanışmıştık
14 şubatta çıkma teklif etmişti bana bende tamam demiştim :utangac:
o yılllarda sevgililer günü yoktu ama belki vardıda bizim haberimiz yoktu
bu derece yaygın değildi :utangac:
eşim hiç bir özel günü 21 yıldır unutmadı
bugünde unutacağını sanmıyorum
malum ekonomik krizden dolayı birşey almıyacak
bende istemiyorum zaten böyle bir şey yapmasını beklentimde yok :1no2:

ama kesin kocaman bir buket papatya ve lilyumum karışık gelir akşama :utangac:

ooooooooooo Allah bozmasın ablam

ablacım ya tüh kıl payı kaçırdım seni
bu ara rastlaşamıyoz hiç:((

yine yoksun ben geldim :çok üzgünüm:
herneyse
farkındaysanız yediklerimi yazmıyorum hafta sonu dozuttum kafamçokkarıştı
oğlan aşure istedi onu yaptım bende onla birlikte yiyorum :1no2:
aysimaya çok güldümmm ağlanacak haline tabi töbye töybe kaydirigubbakcemile3
tinkim moralinin biraz iyi olması sevindirdi kuzucuğum yazdıklarından umursamadığını hissettim bu çok iyi böyle devam et
sana değer vermiyene sende hakettiği gibi davran a.s
dün eşim yine yapacağını yaptı
kocaman bir buket lilyumla geldi :utangac:
ve lilyumların içinde bir kutu vardı çok şaşırdım ve hemen açtım
tek taş almış bana canımın içi :utangac:
bu krizde ne gerek vardı diyemedim ilk anda bozulur diye ama içime sinmedi doğrusu hediyesi çok güzel bayıldım ama a.s
bütçemizi düşünmemiz lazımdı hergün kötüye gidiyoruz bu açıdanda üzüldüm doğrusu :1no2:

bugün yine yoğunum
bu oğluş gidinceyede böyle olacak gibi
çarşambadan sonra hepiniz bıkacaksınız benden ve çenemden emin olun :jeyyar:
kayınvalideme kahvaltıya gideceğiz birazdan
oğlan kız arkadaşıyla buluşacak
eşimin öğleden sonra dışardan gelen bir arkadaşıyla iş görüşmesi var
kız recep ivedik e bilet almış lar sinamaya gidecek
bende belki mağazaları dolaşırım biraz yada anneme giderim kafamçokkarıştı
sonrada eşimin iş görüşmesi bittiğinde beraber takılırız herhalde :sm_confused:
yani akşama kadar yokum :delphin:

inanın kızlar son günlerde biraz dağınığım

hepiizin ne yazdğınızı ne yediğinizi takip ediyorum bundan emin olun ama oğlan geleli
cevaplıyamıyorum ayrı ayrı sizleri
tam şuna şunu diyeyim diyorum hoppp pc elimden alınıyor kafamçokkarıştı
buna lütfen alınmayın ilgisiz olduğumdan değil günde pc yi yarım saat gördüğümden kaynaklanıyor herşey :çok üzgünüm:
aceleyle durumumu izah edip çıkıyorum hemen
yazılanların bazılarıda gözümden kaçıyor tek tek dönemiyorum sizlere :1no2:

GÜLAYCIĞIMAAA :a015:

gülaycım inan yazdıklarından senide takip ediyordum yediğini iştiğini
babanın iş sorunu olduğunu dükkanı devretmekte sıkıntı çektiğinizide biliyordum
ilgilenilmediğini sanmam çok üzdü beni çok :çok üzgünüm:
üstü kapalı birşeyler anlattın hep detayına inmedin
özelidir anlatmak istemiyordur diye düşündük :sm_confused:
hazır olduğunda anlatır diye umduk
tıpkı tinki ve luboşta olduğu gibi
hoş luboşu editlediği için kaçırdım ama :1no2:
az çok tahmin ettim aile sorunu olduğunu yazdıklarınızdan

bu şekilde 8 takımdan ayrılman beni açıkçası kendi dediğin gibi 2 yıl tanışıklıktan sonra kırdı
helede bir başka takıma geçmiş olman dahada kırdı :1no2:
böyle olmamalıydı
motivasyon eksikliğinden bahsetmişsin haklısın tek gerekçen bu olsa kırılmazdım biliyorsun bunu biara huselde denemişti
başarılı olamamıştı ama nihayetinde orasıda ayrı bir olay ama denemişti
keşke sende takıma sitem etmeden bizleri yargılamadan gitmiş olsaydın :1no2:
bu takıma bu helede benimle ilgilenmediniz sözü hiç yakışmadı hiç :1no2:

Back