• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

amanıııııııııınnn coştu bizim hatunlarrrrrrrrrr..ne için enerji isityonuz bacılar ben anlamadııııııııı:jeyyar:CADIARZU
yok çitosum enerji demiyok benim muhtelif mide ağrıma özlemin de kansızlıgına iyi gelecek yiyecekleri konusuyoz :;))) yok sana napakkkkkk biz öle cevizli sucuk yok ballı çerezi yanee:jeyyar:

selam kızlar geçmişe göz attım, asicik yine kuramamış kaynatmış etrafı
asi küstüm sana kızım ne biçim koçsun be sen
bu arada boğaz ağrısından ölüyorum dün eve gittim direk yattım uyudum saat 8 gibi uyandım 1 elma yedim ve tekrar uyudum bugünde boğazımdan doğru dürüst lokma geçmedi ve dün kızım baskülümü kırmış, canım çok sıkıldı acilen yenisini almam lazım

amanıııııııııınnn coştu bizim hatunlarrrrrrrrrr..ne için enerji isityonuz bacılar ben anlamadııııııııı:jeyyar:CADIARZU
yok çitosum enerji demiyok benim muhtelif mide ağrıma özlemin de kansızlıgına iyi gelecek yiyecekleri konusuyoz :;))) yok sana napakkkkkk biz öle cevizli sucuk yok ballı çerezi yanee:jeyyar:

:jeyyar: kız yeni evliydik yahu benimde midemde bi ağrı ayyyy ne bilim ben komşu kadın fıstıklı bal ye dedi bende şu satılan cerezli baldan aldım yedim:))))))))) iyi aklımda ossun çiğ patates suyukaydirigubbakcemile3 şey enerji veriyomu lülülülülülü

Çiğ papapes ve enerji biraz zor canım:roflol:

Anladın sen onu sırnaşık şey

hahhaaaaa muhabbete bak mide ağrısıymış bende yedim bide yeni evliyken diyo hatun insan yeni evliyken niye yerki böyle şeyler
Bende merak ettim doğrusuyerimseniben Asinin işleri iştekaydirigubbakcemile5

selam kızlar geçmişe göz attım, asicik yine kuramamış kaynatmış etrafı
asi küstüm sana kızım ne biçim koçsun be sen
bu arada boğaz ağrısından ölüyorum dün eve gittim direk yattım uyudum saat 8 gibi uyandım 1 elma yedim ve tekrar uyudum bugünde boğazımdan doğru dürüst lokma geçmedi ve dün kızım baskülümü kırmış, canım çok sıkıldı acilen yenisini almam lazım

sağol canım her yerim dökülüyor
asi papucu yarım nereye kaçtın tırstınmı

Edi canım çok geçmiş olsuna.s.

Lahananın Faydaları: Vücut direncini arttırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mikrop öldürücüdür. Başta meme, rahim ve bağırsak kanseri olmak üzere, kansere karşı çok iyi bir koruyucudur. Kansızlık çekenlere ve astımlılara faydalıdır. Öksürüğü keser, balgamı azaltır.

Cinsel gücü ve isteği arttırır. İştah açıcıdır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir.

Romatizma ve siyatik şikâyetlerini azaltır

Çiğ lahana ve lahana suyu başta mide ve bağırsak ülseri olmak üzere ülsere karşı koruyucu ve iyileştirmeye yardımcıdır.

Kandaki şeker oranını azaltır. Ses kısıklığını ve göğüs ucundaki çatlakları giderir. Sarılık ve safra kesesi hastalıklarında faydalıdır

Lahana nasıl zayıflatıyor?
Lahana nasıl zayıflatıyor?

Beyaz lahana aynı zamanda 'aquaretik'tir.

Yani; bitkiler genelde diüretik olduklarından hem su hem tuz atarken, beyaz lahana tuz dengesini bozmadan sadece su atar.

Bu da verilen kiloların kalıcı olmasına yardımcı olur. Menopoz ve regl dönemlerinde değişen hormon dengesizliğine karşı beyaz lahana kürü mükemmel bir takviyedir.

Beyaz lahana kürünün özellikleri nelerdir?

Zayıflama ve selülitleri yok etme özelliği bulunan beyaz lahana, aynı zamanda antioksidan olduğundan bağırsak kanserini önleyici gücü var. Kan şekerini düşürme ve dengeleme özelliği var. Kan dolaşımını düzenler, hormonları dengeler.

Enfeksiyonlara karşı vücuda direnç kazandırır.
Toksin arttırır.

Kanser hastalarında kemoterapi ve radyoterapi sonrası takviye oluşturur. Bağırsak mukozasını temizler. Cilde tazelik ve güzellik verir. Toksin atıcı ve kolon kanserini önleyicidir. Beyaz lahana içeriğindeki U vitaminiyle güçlü bir antioksidandır.

KOYU RENKLİ SEBZE VE MEYVELERİN FAYDALARI

Prof. Dr. Süleyman Türk, sebze ve meyvelerin özellikle renkleri koyu olanlarının insan sağlığına faydalarıyla ilgili çok sayıda araştırma sonucunun yayınlandığını hatırlatarak, "Tabiatta önce sağlıklı kalmayı sağlayacak ve daha sonra da hastalananların şifasına vesile olacak şifa kaynakları olan sebze ve meyveler bol miktarda bulunmaktadır" şeklinde konuştu. Prof. Dr. Türk, Ronald L. Prior ve arkadaşları tarafından yapılan çalışmada özellikle siyah üzüm, siyah erik, karadut, ahududu, çilek ve siyah mısırın insan sağlığı için çok faydalı olan Anthocyaninler yönünden çok zengin olduğunun tespit edildiğini ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Özellikle çilek ve ahududu zayıflamaya yol açan maddeler de içeriyor. Siyah üzüm, karadut, ahududu, çilek ve siyah mısırın insan sağlığına faydalı etkileriyle ilgili çalışma 'Journal of Agricultural and Food Chemistry' adlı dergide yayınlandı. Dünya Kanser Araştırmaları Vakfı ve Amerikan Kanser Cemiyeti araştırmacısı Dr. Byers de, meyve ve sebze tüketim alışkanlığı olmayanlarda kanser görülme ihtimalinin yüzde 20 arttığını söyledi."

Lahana çiğ olarak tüketildiği gibi çeşitli yemeklerle ve mezelerle de soframızı süsleyen bir bitki. Yemek olarak tüketilmesinin yanıda ayını zamanda son derece yaralı bir besin. Lahana çiğ olarak yenildiğinde sindirim sistemi rahatsızlıklarına, bağırsak tıkanıklığına, bağırsak tembelliğine, bağırsak kurtlarına iyi gelir.

Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir, erkeğin cinsel gücünü artırır.

Sakinleştirici: Havuç ve lahana suyunu karıştırın. İktidarsızlık: Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu.

Ağrıyan kemikler: Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu.

Mide asidi: Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder.

Mide ülseri: Lahana ya da patates suyu karıştırılarak içilebilir.Çeşitli hastalıklara karşı direnci arttıran lahana peptik ülseri olanlar için özellikle tavsiye edilen bir sebze. Çiğ lahana suyunun peptik ülserli hastalara iyi geldiği gönüllüler üzerinde yapılan testlerle ortaya çıkarıldı. Çiğ lahananın suyu kadar etkili olmadığını da belirtelim. Lahananın ülsere iyi gelmek dışında pek çok marifeti var. Mide kanseri riskini azaltan lahana içerdiği antioksidanlar nedeniyle akciğer, bağırsak ve cilt kanseri risklerini de azaltıyor. Gebelik sırasında iyi bir folate kaynağı olarak tüketilebilecek lahana, sindirim fizyolojisini düzenleyici özelliği sahip. Haftada 1 kez lahana yemenin bağırsak kanserini azaltıcı etkisi olduğu uzmanlar tarafından söyleniyor. Gaz yapmaması için kimyon ya da rezene gibi gaz giderici baharatlarla birlikte alınması önerilir.

***** İdeal sağlık göstergesi olarak, kadınlar için ideal bel ölçüsü 82 santimdir. Eğer 93 santimi geçerseniz, sağlık riskiniz artar. Erkekler için ideal ölçü ise 88.5 santimdir. 101 santimden yukarısı sağlık riski demektir.

Diyet yapmak isteyip iştahına engel olamayanlara önerilerde bulunan uzmanlar gün içinde sık ve az öğünler yemenin iştahın kontrolden çıkmasını önlemenin en kolay yolu olduğunu belirtiyor.
Uzmanlara göre yeme isteğinin kontrol altında tutulması atıştırma krizinden kurtulmak için sağlıklı karbonhidratlara yönelinmesi bol bol su içilmesi yiyeceklerin iyice çiğnenmesi ve güç gerektiren egzersizlerin yapılması gerekiyor.
Beynin vücutta enerjinin azaldığını fark eder etmez açlık hissetmeye yol açan kimyasal maddeler salgıladığını belirten uzmanlar "Ancak beynimizin bu kimyasal maddeleri salgılayan kısmı aynı zamanda duyguları da kontrol ediyor. İşte sıkıldığımız veya kendimizi kötü hissettiğimizde hemen buzdolabına koşmamızın başlıca sebebi bu. Ayrıca yemeklerin tadı kokusu veya görüntüsü de açlık duygusuna sebep olabiliyor. Örneğin yemek sonrasında canınız tatlı vitrininde duran o dondurma kasesinden çekiyorsa bunun sebebi kesinlikle aç olmanız değil kontrolden çıkan yeme isteğinizdir. Eğer bunu aklınızdan çıkarmazsanız tokken yediğiniz yemek miktarını en aza indirmiş olursunuz" ifadelerini kullanıyor.

--------------------------------------------------------------------------------

Zayıf kalmanın sırları

Zayıflamak için yapmadığınız şey kalmadı fakat hala istediğiniz hızda kilo veremiyorsanız bazı şeyleri yanlış yapıyorsunuz demektir.

1- Protein alın: Kahvaltı dahil her öğünde protein almak :-):-):-):-)bolizmayı hızlandırır ve daha çok kalori yakmanızı sağlar.
2- Unlu besinlerden uzak durun: Beyaz ekmek pasta ve börek gibi karbonhidrat ağırlıklı besinleri bir süre mönünüzden tamamen çıkarın.
3- İşlenmemiş besinler yiyin: Yediğiniz her şeyin yüzde 90'ı katkısız ve doğal olmalı.
4- Nişastayı azaltın: Nişastayı günde bir porsiyona indirin ve bu porsiyonu akşam yemekten kaçının. Nişasta kaynağı olarak patates fasulye veya yulafı tercih edin.
5- Meyveyi abartmayın: Günde 2 porsiyondan fazla meyve yemeyin. Bunlarda da yalnızca az şekerli ve bol lifli olanları tercih edin. Muzdan ve meyve suyundan uzak durun. Elma armut ideal.
6- Süt ürünlerine dikkat: Süt ürünlerinden özellikle de inek sütünden uzak durun. Zaman zaman birkaç dilim peynir veya yoğurt yiyebilirsiniz.
7- Alkole yaklaşmayın: Bazı araştırmalar aksini söylese de alkolün meyve-sebzeden alamayacağınız hiçbir bir faydası yok.
8- Bitkisel yağlar kullanmayın: Ayçicek ve mısır yağından uzak durun. Bunlar fazla rafine edildiği için ısıtıldıklarında vücutta birikir ve damar tıkanıklığı yapar.
9- Yağ tipine dikkat edin: Ne kadar yediğiniz ne tip yağ yediğinizden daha az önemli. Margarin ya da kızartma yağından uzak durun. En iyisi Omega-3 ve balık yağı.

10- Su için: Hem sağlıklı bir yaşam hem de zayıflamak için her gün mutlaka 8 bardak su için

--------------------------------------------------------------------------------

Türk Usulü Diyet

Türk Kalp Vakfı'nın beslenme uzmanı Dr. Sumru Özbay geleneksel yemeklere düşkün biz Türklere özel bir sağlıklı beslenme listesi hazırladı. Bu diyetin incelikleri şöyle:
Hamur işlerinden uzak duracağız. Şiş kebap döner köfte ekmek mantı kadayıf ya da baklavayı haftada bir yiyebileceğiz. O da yanında ayran ya da salatayla.
45 yaşın üzerindeyseniz bu yiyeceklere yan gözle bile bakmayacaksınız.
Bu gıdalar damar tıkanmalarına beyin kanamalarına hipertansiyona ve enfarktüse neden olur. En önemlisi ise kandaki kolesterol düzeyini yükseltir.
1.5 tabak mantı 2 adet lahmacun 2 dilim pizza 3 dilim böreğe eşittir.
Yemeklerde hayvansal ve katı yağ yerine zeytinyağı ve bitkisel yağ kullanılmalı.
Maden suyu soda meşrubat kola gibi içecekler az tüketilmeli.
Pasta kek kurabiye gibi aşırı yağlı gıdalardan uzak durulmalı.
Meyveler yemekten 2 saat sonra tüketilmeli.
Domates salatalık marul şekersiz çay kahve ve ıhlamur istenildiği kadar içilebilir.
'Kibrit kutusu' kuralı geçerli
Sabah: Çay 2 kibrit kutusu peynir (60 gram) 5 adet zeytin 1 tatlı kaşığı bal - reçel salata bir ince dilim ekmek.

Öğle: 5 köfte kadar et tavuk balık 6 - 7 yemek kaşığı sebze yemeği veya 6 - 7 yemek kaşığı kurufasulye nohut salata 1.5 su bardağı yoğurt 2 ince dilim ekmek.

Ara: 2 porsiyon meyve veya 1 kibrit kutusu peynir 1 adet galeta.

Akşam: Öğlenin benzeri + 2 porsiyon meyve 1 kibrit kutusu peynir 1 adet galeta.

Bir ince dilim ekmek yerine 1 kase çorba 2 yemek kaşığı pilav - makarna ya da 1 orta boy haşlanmış patates yiyebilirsiniz.

Back