• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

BU GÜNKI MENÜM

KAHVALTI ıkı üç catal peynır bır dılım tam buday ekmegı ıkı domates ve maydanoz yeşil cay
ARA bır bardak ayran
ÖGLEN bır kepce nohut bır dılım ekmek yeşil salata yagsız
ARA bırdılım kepek ekmegı bıraz peynır bır domates ve maydanoz
AKŞAM ıkı tane kanat bır orta boy patates bır kase cacık
ARA YARIM ELMA YARIM PORTAKAL

IKI FINCAN YEŞL CAY

Genel beslenmelerde yapılan en büyük hatalar;

- Akşam sadece meyve yiyip yatmak
- Saat 6’ dan sonra yemek yememek
- Kahvaltı, öğle gibi ana öğünleri atlamak
- Diyette hiç ekmek yememek
- Ara öğünler yapmamak
- Yüksek karbonhidratlı besinleri diyette çok sık tüketmek
- Pilav, makarna, tatlı, mantı, çorba ve börek gibi yemekleri aynı öğünde bir arada tüketmek
- Kuruyemiş, kuru meyve gibi gıdaları gereğinden fazla tüketmek
- Light gıdaları kilo aldırmaz düşüncesi ile fazla miktarda tüketmek
.

Herkesin alması gereken kalori farklıdır. Herkesin yiyebileceği bir porsiyon ölçüsü vardır. Bir besini gereğinden fazla tüketmek de diyetten tamamen çıkarmak da doğru bir hareket değildir. Uzun açlıklar başta bel çevresi olmak üzere yağlanmayı artırır. Önemli olan sık aralıklarla yeterli miktarda tüketmeyi öğrenmektir.

Önemli olan aynı öğünde çok çeşit yemekleri bir arada tüketmek değil farklı günlerde az miktarlarda çeşitli beslenmektir!

Amaç yediklerinizi hep daha aza indirmek değil enerji harcamanızı arttırmak olmalıdır!

Aslında bir adımsayar alarak öncelikle günlük nasıl bir harcamanız olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Çalışmalar bir kişinin günde 8000- 10000 adım atması gerektiğini vurgulamaktadır. Çok hareketli olduğunuzu veya hareketsiz olup olmadığınızı anlamanın en pratik yolu adımsayar alıp kendinizi takip etmek ve adım sayılarınızı gün geçtikçe artırarak daha da enerji harcamak atacağınız en büyük adımdır!

Egzersiz yapmak vücutta genel yağlanmayı azaltan en önemli parametrelerden bir tanesidir. Özellikle yürüyüş ya da yüzme vücutta hem bölgesel hem genel yağlanmayı düşüren 2 spor şeklidir. Haftada 4 kez 35-45 dakika tempolu aralıksız yapılan aktivite yağlanmayı azaltır. Hızlı yapılan aktivite sizi daha çok terleten aktivite kas oranınızı azaltmaktan öteye gidemez.

Romatizması, kalp sorunu, hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalığı bulunan kişilerin hekimlerinin kontrolünde önerilerine uyarak spor yapmaları gerekmektedir. Egzersizi tek başına uygulamak yağlanmanızı azaltmaz tam tersi size kilo bile aldırabilir. Diyetinizi de alarak öneriler eşliğinde abdominal yağlanmayı düşürebilirsiniz.

alıntıdır...

bu hafta çok güzel sıkı spor yaptım ama pek umutlu değilim regl dönemim yakın sabit çıkacakmışım gibi geliyor

günaydın kızlar. Umarım güzel bir gün geçiirsiniz.
Ben bugün çok keyifsizim. Regl olmadım. Dün 500 gr eksi gösteriyo bugün yine + 500 olmuş.
Bir günde bu kadar kilo farkını aklım almıyor.
Mutsuzum.

gayecim bende tartıldım sabitim benimde canım sıkıldı o kadar da spor yapıyorum regl dönemi geçmeden veremeyeceim

günaydın cancağazlarımmm....

Ortim ve ayşecimmm regl döneminde + gelmeniz çok normal bu kişiden kişiye değişir ama 1 ile 3 kilo artı gelmek çok normalmişşş...lütfen üzülmeyin regl bittiğinde artılar da giderrr üstelik çok şişlik oluyoooo......

günaydın kızlar...daha geçmişi okuyamadım ama dünden beri bakamadım zaten..dün sabah işyerinde sinir krizi geçirdim ..çenem kilitlendi tüm vücudum kaskatı kesildi..saatlerce ağlamamı durduramadılar..sakinleştiriciler falan neyse revirde dinlenip sonra eve geldim...çok moralim bozuk..neden böyle oluyor çok şükür bir derdim de yok..dr a göre söylemediğim bir derdim var bu olaylara neden olan..off bilmiyorum..sabahtan beri de başım ağrıyor vücudumu çok kastığım için halsizim falan işte..sizde nedir durumlar??özledim sizleri..

günaydın kızlar...daha geçmişi okuyamadım ama dünden beri bakamadım zaten..dün sabah işyerinde sinir krizi geçirdim ..çenem kilitlendi tüm vücudum kaskatı kesildi..saatlerce ağlamamı durduramadılar..sakinleştiriciler falan neyse revirde dinlenip sonra eve geldim...çok moralim bozuk..neden böyle oluyor çok şükür bir derdim de yok..dr a göre söylemediğim bir derdim var bu olaylara neden olan..off bilmiyorum..sabahtan beri de başım ağrıyor vücudumu çok kastığım için halsizim falan işte..sizde nedir durumlar??özledim sizleri..

gunaydın geşmış olsun nıhalcım opuyorumnanaktan

neslişim teşekkür ederim canım.
nihalim neden böyle oluyosun. adam akıllı bi doktora gitsen iyice bi araştırsan. iyik düşerken başını filan bi yere çarpmıyorsun. allah esirgesin.

rukiş abla sanada günaydın.

kıslar meyveli soda normal soda yerine tüketilebilir mi .yani çok fazla kalori farkı varmıdır sizce.
üzerinde yazmıyorda ondan. soda maden suyu yanii

nihalim hayırdır ne oluyorrr
çook geçmiş olsuuun bitanem
ama bi dr a git yani uzmanına
vardır illa bi sebep ma ney
neslişim teşekkür ederim canım.
nihalim neden böyle oluyosun. adam akıllı bi doktora gitsen iyice bi araştırsan. iyik düşerken başını filan bi yere çarpmıyorsun. allah esirgesin.

rukiş abla sanada günaydın.

kıslar meyveli soda normal soda yerine tüketilebilir mi .yani çok fazla kalori farkı varmıdır sizce.
üzerinde yazmıyorda ondan. soda maden suyu yanii
cnm hayır meyveli soda yasak
normal soda faydalı
ama bn normalini içemem
meyvelisini içerim onu da içemiyorum işte yasak die
BU GÜNKI MENÜM

KAHVALTI ıkı üç catal peynır bır dılım tam buday ekmegı ıkı domates ve maydanoz yeşil cay
ARA bır bardak ayran
ÖGLEN bır kepce nohut bır dılım ekmek yeşil salata yagsız
ARA bırdılım kepek ekmegı bıraz peynır bır domates ve maydanoz
AKŞAM ıkı tane kanat bır orta boy patates bır kase cacık
ARA YARIM ELMA YARIM PORTAKAL

IKI FINCAN YEŞL CAY
:lepi::lepi: hadi selmam bee
süper gidiyorsuuun
cumaya çook umutluyum sneden

kızlar ilk kalkana şimdiden günaydın cumayı iple cekiyorum bakalım nolcek eksiler bizimle olsun öptüm fıstıklarrr
opuyorumnanaktan

günaydın ilk kalkan ben oldum dükkan ben açtım hadi hayırlı sabahlar.....
kaydirigubbakcemile5

tatlım ben çıkmışım sen gelmişsin inş. bugün iyi olursunopuyorumnanaktan
biraz daha iyiyim ama inceden inceye bi ağrı var
bnm kolay kolay başımağrımazdıı
neden bilmiyorum

günaydın kızlar. umarım güzel bir gün geçiirsiniz.
ben bugün çok keyifsizim. regl olmadım. dün 500 gr eksi gösteriyo bugün yine + 500 olmuş.
bir günde bu kadar kilo farkını aklım almıyor.
mutsuzum.

sıkma canını:teselli:
gayecim bende tartıldım sabitim benimde canım sıkıldı o kadar da spor yapıyorum regl dönemi geçmeden veremeyeceim
sende:teselli:

Genel beslenmelerde yapılan en büyük hatalar;

- Akşam sadece meyve yiyip yatmak
- Saat 6’ dan sonra yemek yememek
- Kahvaltı, öğle gibi ana öğünleri atlamak
- Diyette hiç ekmek yememek
- Ara öğünler yapmamak
- Yüksek karbonhidratlı besinleri diyette çok sık tüketmek
- Pilav, makarna, tatlı, mantı, çorba ve börek gibi yemekleri aynı öğünde bir arada tüketmek
- Kuruyemiş, kuru meyve gibi gıdaları gereğinden fazla tüketmek
- Light gıdaları kilo aldırmaz düşüncesi ile fazla miktarda tüketmek.

Herkesin alması gereken kalori farklıdır. Herkesin yiyebileceği bir porsiyon ölçüsü vardır. Bir besini gereğinden fazla tüketmek de diyetten tamamen çıkarmak da doğru bir hareket değildir. Uzun açlıklar başta bel çevresi olmak üzere yağlanmayı artırır. Önemli olan sık aralıklarla yeterli miktarda tüketmeyi öğrenmektir.

Önemli olan aynı öğünde çok çeşit yemekleri bir arada tüketmek değil farklı günlerde az miktarlarda çeşitli beslenmektir!

Amaç yediklerinizi hep daha aza indirmek değil enerji harcamanızı arttırmak olmalıdır!

Aslında bir adımsayar alarak öncelikle günlük nasıl bir harcamanız olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Çalışmalar bir kişinin günde 8000- 10000 adım atması gerektiğini vurgulamaktadır. Çok hareketli olduğunuzu veya hareketsiz olup olmadığınızı anlamanın en pratik yolu adımsayar alıp kendinizi takip etmek ve adım sayılarınızı gün geçtikçe artırarak daha da enerji harcamak atacağınız en büyük adımdır!

Egzersiz yapmak vücutta genel yağlanmayı azaltan en önemli parametrelerden bir tanesidir. Özellikle yürüyüş ya da yüzme vücutta hem bölgesel hem genel yağlanmayı düşüren 2 spor şeklidir. Haftada 4 kez 35-45 dakika tempolu aralıksız yapılan aktivite yağlanmayı azaltır. Hızlı yapılan aktivite sizi daha çok terleten aktivite kas oranınızı azaltmaktan öteye gidemez.

Romatizması, kalp sorunu, hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalığı bulunan kişilerin hekimlerinin kontrolünde önerilerine uyarak spor yapmaları gerekmektedir. Egzersizi tek başına uygulamak yağlanmanızı azaltmaz tam tersi size kilo bile aldırabilir. Diyetinizi de alarak öneriler eşliğinde abdominal yağlanmayı düşürebilirsiniz.

alıntıdır...

walla bunlar bnm doğru bildikelrim di yanlışmış meğersem

günaydın cancağazlarımmm....

Ortim ve ayşecimmm regl döneminde + gelmeniz çok normal bu kişiden kişiye değişir ama 1 ile 3 kilo artı gelmek çok normalmişşş...lütfen üzülmeyin regl bittiğinde artılar da giderrr üstelik çok şişlik oluyoooo......
bnde o +3 oluyor :1shok:

gunaydın kızlarropuyorumnanaktan
günaydın ablamopuyorumnanaktan

Back