Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Zayiflamak icin gercek 50 oneri
Melekler Mekanı - Zayiflamak icin gercek 50 oneri

1. Zayiflamak icin elinizde yeterli sebepler olsun ve dusence olarak kendinizi buna hazirlayin.
2. Zayif gunlerinizden bir fotografinizi mutfaginiza asin.
3. Lokmalar arasinda yarim dakika kadar ara vermeye calisin.
4. Kesinlikle ac karnina alisverise gitmeyin.
5. TV izlerken ya da kitap okurken birsey atistirmayin.
6. Her ogunde sadece bir porsiyon yiyin.
7. Yemekten sonra hemen dislerinizi fircalayin.
8. Kendinize "Karnim gercekten ac mi?" sorusunu sorun.
9. Isirdiginiz her lokmanin tadini almaya calisin.
10. Yuruyen merdivenler ve asansorler yerine merdivenleri tercih edin.

11. Yuruyuslerinizi yemekten sonra yapin.
12. Aperatif olarak birseyler icmek istediginizde sadece domates suyu icin.
13. Sebze yemeklerinin uzerine dokeceginiz soslari suyla hazirlayin.
14. Meyve sularini yari yariya maden suyuyla karistirip oyle icin.
15. Ayakta yeme yerine, oturarak yemeyi tercih edin.
16. Yemegin dozunu fazla kacirirsaniz ertesi gun kucuk bir diyet uygulayin.
17. Izgara yapacaginiz eti yaglamak yerine soslayin.
18. Her ogunden once yulafli birseyler atistirin.
19. Diyet ya da light içecekleri tercih edin.
20. Abur cubur yerine kucuk taneli meyvelere yonelin.

21. Her lokmanizi 20 kere cigneyin.
22. Aclik hissettiginizde sekersiz bile olsa sakiz cignemeyin.
23. Aclik hissettiginizde evden disari cikmaya calisin.
24. Aclik hissettiginizde ince bir dilim salatalik yiyin.
25. Kendinize vanilyali, meyve sulu buzlar hazirlayin.
26. Davetlere gitmeden once yagsiz kucuk bir yogurt yiyin.
27. Peynir istah keser, yemek oncesi yiyebilirsiniz.
28. Yatarken kesinlikle agziniza seker atmayin.
29. Bitki ozlu caylar icin.
30. Her ogunden once bir bardak maden suyuna limon sIkip icin.

31. Sevdiginiz seyleri kucuk porsiyonlar halinde hazirlayin.
32. Ogunler arasinda kilo aldirmayacak bir sebze ya da meyve yiyebilirsiniz.
33. Ogun saatlerinize uymaya calisin.
34. O ogunde ne kadar yiyecekseniz o kadar pisirin.
35. Her zaman kucuk tabaklar kullanin.
36. Caniniz pasta yemek isterse 20 dakika beklemeye calisin.
37. Aynanin onunde ciplak olarak kendinizi inceleyin.
38. Aksam yemeklerinizi mutlaka hafif yiyin.
39. Kalorisi az monuler bulunduran restoranlara gidin.
40. Sebzeleri hasladiginiz suyu icebilirsiniz

41. Meyve ve sebze agirlikli diyetleri tercih edin.
42. Et ve baligi aluminyum folyo icinde pisirin.
43. Haftanin bir gununu meyve gunu ilan edin.
44. Haftanin bir gununu pirinc gunu olarak degerlendirin.
45. Besinleri mumkun oldugunca ince dograyin.
46. Bir hafta icinde yediginiz herseyi not edin.
47. Ogleden sonra iki tane kati yumurta yiyin.
48. Yemekten once bir elma yiyin.
49. Cekirdekli meyvelerin cekirdeklerini bir sure agzinizda tutun.
50. Zayiflamayi keyifli hale getirecek oduller belirleyin

diyeti bozduğunuzda......
Diyeti bozanların çoğu, o diyete bitmiş gözüyle bakar. Oysa her şeyin başladığı nokta orası. Asıl beceri devam etmekte.Diyet yaparken, verdiğiniz her kilo size nasıl motivasyon sağlıyorsa, diyet listeniz dışındaki bir şeylerden atıştırıp diyeti bozmanız da o kadar cesaretinizi kırar. Diyet yapan hemen herkesin yaşadığı bir durumdur bu. Sonucu ise vicdan azabı, suçluluk duygusu ve kendiniz ile iradesizliğinize karşı hissettiğiniz öfkedir. Ve ardından şu düşünce beyninize çöreklenmeye başlar: “Ne yararı var ki?”
Melekler Mekanı - diyeti bozduğunuzda......
Tüm bunlar tanıdık geldi mi?
Diyeti bozmaktan kaynaklanan, kendinize yönelttiğiniz eleştirel duyguları daha da genişletip anlatmak mümkün, ama sanırım neden bahsettiğimi hepimiz biliyoruz. Sorunun anahtarı ise gene sizde, düşünme biçiminizi değiştirebilmenizde.

Diyet yapmaya bir oyun gibi bakabiliriz. Bazıları oyunu kazanç ve yenilgileriyle kabul ederken, bazıları için kaybetmek dayanılmazdır. Kaybedince de surat asıp bir kenara çekilip oyunu bırakırlar. Oysa kilo verme oyununda durum biraz daha farklıdır. Bir diyet programı uygularken, diyet listenizin dışına çıkıp, yememeniz gereken şeyleri yemek, mutlak bir son değildir ve kaybetmeyi getirmez. Ama tabii eğer hatanızı fark ettiğiniz yerde durmayı bilirseniz.

ışte size bir örnek: 3 haftadır diyet uyguluyorsunuz ve fevkalade bir başarı göstererek diyet listenizi harfiyen uyguladınız. Kendinizle gurur duyuyorsunuz ve harika hissediyorsunuz. Daha sonra arkadaşınızın doğum günü partisine gidiyorsunuz ve bir bardak şarap içiyorsunuz. Daha ne olduğunun farkına bile varamadan, yanınıza birisi gelip kanape tabağını burnunuzun dibine sokuyor ve o lezzetli şeylerden mutlaka denemeniz gerektiğini 100 kere tekrar ettikten sonra, kanapeleri ağzınıza tıkmaya başlıyor. Böylece daha ‘Mutlu yıllar sana’ diye şarkıyı söylemeye başlayamadan, kendinizi 4000 kaloriyi mideye indirmiş bir halde buluyorsunuz. 3 haftadır göz ucuyla bile bakmadığınız tatlılar, tuzlular ve pastalar sindirim sisteminizde eğlenceli ve mutlu bir yolculuğa çoktan çıkmış bulunuyorlar.

Bu esnada çoğumuz bu durumun nerede sonlanacağını düşünür. Aslında bu, tam da her şeyin başladığı noktadır. Öncelikle elde tutulur gerçekleri bir gözden geçirelim: Diyetiniz gerçekten de çok büyük bir yara mı aldı? Pek sayılmaz. Belki yarım ya da bir kilo aldınız. Ama bu, şimdiye kadarki başarınızın yanında fazla bir şey sayılmaz. Kaldı ki, yarım ya da bir kilo vermek sizin için problem değil. Daha kendiniz fark bile edemeden verirsiniz o yarım kiloyu.

Eee o zaman sorun ne?
Sorun ne yaptığımız değil, ona yüklediğimiz anlam. Onca çaba harcadıktan sonra, böyle bir kaçamak yaptığımız için kendimize o kadar kızıyoruz ki, kafamızın içinde düşünceler yıldırım hızıyla akıp gitmeye başlıyor. “ıradesiz!” diyoruz kendimize. “Asla başaramayacaksın, hep ama hep şişko kalacaksın.” Bunları düşündükçe daha da negatif oluyoruz, daha da aşağılıyoruz kendimizi. Buna çözüm olarak da diyete son vermeyi buluyoruz.

Oysa kaldığımız yerden devam edebilsek. Yapmamanız gereken bir şey yaptınız. Olsun. Tüm hayatınızı çöpe atıyor musunuz? Atmadığınıza göre, diyetinizi niçin bırakasınız ki? Unutmayın, oyunu kazanmanın yolu devam etmekten geçer, bırakırsanız tüm kazanma şansınızı boşa harcamış olursunuz.

keçiboynuzu mucizesi
Öğünlerden bir saat önce çiğ olarak tüketeceğiniz 2-3 tane keçiboynuzunun sizi nasıl uzun müddet tok tuttuğunu hayretle gözleyebilirsiniz. Olgun keçiboynuzunu çiğ olarak tüketmek gerekir ve de uzun uzun ağızda çiğnenmesine özen gösterilmelidir. Nasıl oluyor da keçiboynuzu tokluk duygusu veriyor? Sindirimin ağızda başladığını ve iyi çiğnemenin sindirimi ne kadar kolaylaştırdığnı biliyoruz. ıyi çiğneme, fiziksel olarak midenin vazifesine büyük oranda katkıda bulunur. Kısaca, besinleri dişlerimiz yardımıyla ezerek parçalarız. Ancak, bu işin bir de kimyasal olarak parçalanması vardır. Kimyasal sindirim, ağız salyasında başlar, midede devam eder ve bağırsaklarda son bulur. Besinler, yağ (lipid), şeker (karbonhidrat) ve protein içerirler. Besinlerin içerdiği yağ, şeker ve proteinler vücudumuz tarafından emilemezler. Emilebilmeleri için mutlaka, önceden vücudumuz tarafından üretilen enzimler yardımıyla kimyasal olarak parçalanarak emilebilir hale dönüştürülmeleri gerekir. Sindirim sistemimizde, en az yirmibeş tane birbirinden farklı kimyasal parçalayıcı enzimler bulunmaktadır. Ağız salyasında, midede ve bağırsaklarda, besinlerin içerdiği şekeri, yağı ve proteinleri kimyasal olarak parçalayan ve emilebilir hale getiren yani, vücudumuz tarafından kullanılabilir şekere, yağa ve proteine dönüştüren enzimler bulunur. Bu enzimler üç ana grupta toplanır:
Melekler Mekanı - keçiboynuzu mucizesi
Proteinleri parçalayan enzimlere PROTEAZ
Yağları parçalayan enzimlere LıPAZ
Şekeri parçalayan enzimlere AMYLAZ

Yemekten bir saat önce çiğneyerek tüketilen 2-3 adet keçiboynuzu, lipaz ve amylaz enzimlerini frenleme (inhibe etme) özelliğine sahiptir. Kısaca, bu enzimlerin aktivitesini düşürür. Bu sayede, besinlerin içerdiği yağ ve şeker çok daha az oranda parçalanırlar. Parçalanmayan yağ ve şeker vücudumuz tarafından kullanılamıyacağı (emileme-yeceği) için dışkıyla kullanılamadan dışarı atılır. Unutmayınız, besinlerin içerdiği yağ, şeker ve proteinlerin bir çoğu vücudumuz tarafından kullanılamaz. Kullanılamadıkları için de bunlardan enerji almamız mümkün değildir. Kullanılabilmeleri için, vücudumuzda bulunan lipaz, amylaz ve proteaz enzimleri tarafından, vucudumuzun kullanabileceği (emibileceği) yağ, şeker ve proteine dönüştürülmesi gerekir.

Zayıflamak isteyenler şekere karşı ölçülü olmak zorundadırlar. Eğer, şeker veya tatlı tüketimine karşı iştahınız varsa, hiç çekinmeden altı-yedi tane keçiboynuzu tüketebilirsiniz. Keçiboynuzu tüketimi tatlıya karşı olan iştahınızı giderirken, size kilo da aldırmayacaktır. Bu arada ne kolestrolünüz ne de kan şekeriniz yükselmeyecektir. Şeker hastaları çekinmeden keçiboynuzu tüketebilirler. Olgunlaşmış keçiboynuzu (kahverengi-siyah) çiğ olarak tüketilmelidir. Çiğ olarak tüketilen keçiboynuzu kan şekerini yükseltmez. Şeker hastaları da çekinmeden günde 5-6 adet keçiboynuzunu çiğ olarak tüketebilirler. Bu kural keçiboynuzunun pekmezi için kesinlikle geçerli değildir.

selam kızlar herkese iyi pazarlar..
neler olmuş neler..inanın okurken çok üzüldüm..ben de burda son kez birkaç şey söylemek istiyorum..ızlemi de Güldeni de ben buranın dışında görmedim bilmem yüzyüze tanımam..Ama ikisini de bu sanal alemin bana izin verdiği ölçülerde tanıma fırsatına sahip oldum..Bunun için de kendimi çok mutlu hissediyorum..ıkisini de seviyorum çok hoşsohbet ve tatlı insanlar..Ve kesinlikle inanıyorum ki karşısındakini bilerek kıracak kişiler değiller..Baştan sona büyük bir yanlış anlaşılmanın bu boyutlara gelmesi de ikisini de tanıyan biri olarak beni gerçekten çok üzdü..ıkisinin de kötü niyeti yok dediğim gibi bir yanlış anlaşılma var ..ızlem zaten takımdan ayrıldı ..Böyle olmasını ben de istemezdim ama kalbi kırık gitti bence..Gülden de kırıldı ..Ama Selmacım ızlemin arkasından söylediğin sözlere çok üzüldüm..Gayeye kesinlikle katılıyorum..(olumlu yaklaşımı için de ayrıca tşk ediyorum)Sinek vs..bunlar bize yakışmayan sözler..ızlem de kesinlikle haketmiyor bence..Kaç ay takım arkadaşlığı ettik sonuçta..Bundan sonra Güldenin de dediği gibi bu takımda yeraldığımız sürece hiçbir takım arkadaşımızın kalbini kırmayalım..Burda ortak bir amaç için toplandık. Amacımız dışındaki şeylere enerjimizi harcamayalım lütfen..Hepimiz koskoca kadınlarız..Bize yakışır şekilde davranalım diyorum..Bu konudaki son sözüm budur nokta bitti..

selam kızlar..iyi pazarlar..
dünkü menüm:
sabah bir muz
sonra uykuya devam:)
kalkınca 2 tam buğday ekmek
1 haşlanmış yumurta
1 parça peynir
şekersiz çay
ara:1 paket etiform
akşam:domates soslu yağsız makarna
bir bardak yoğurt
gece:1 bardak süt
3 etiform
bugünkü:
sabah :2 portakalın suyu
saat 12.30 da kahvaltıya oturduk misafirimiz vardı öğle gibi oldu
2 dilim çok tahıllı ekmek
patatesli kaşarlı spesiyalimden 3 çatal
biraz peynir
1 tatlı kaşığı reçel
ara:1 bardak süt
akşam:6 yk susz bezelye yemeği
2 dilim çok tahıllı ekmek
1 kase yoğurt
15 bardak su ve 1 form limonlu çay içtim..

Kızlar sizlere cuma günü de yazmıştım ..Birbirimizi daha kolay kontrol edebilmemiz için aynı diyeti uygulayalım size de uyarsa..Herkes burda olduğunda bunu konuşur kararlaştırırız..Size dönüşüm oranlarıyla birlikte 1600 kalorilik diyetimi yazıyorum..
Sabah:
Saat:8-9:
1-2 bardak açık çay ya da bitki çayı(şekersiz)
2 dilim ekmek (50 gr kepekli,çavdar,tam buğday ya da çok tahıllı)
2 kibrit kutusu kadar peynir (1 haşlanmış yumurta ve bir parça peynir de yenebilir)
Domates-salatalık-yeşillik
4-5 zeytin=3 ceviz=1 tatlı kaşığı z.yağı
Yani zeytin ya da ceviz yemezsek domates-salatalığa 1 tk z.yağı koyabilirz
1 tatlı kaşığı reçel ya da bal
Saat:10-11 kuşlık
yarım paket diyet büskivi ya da 2 adet galeta ya da bir porsiyon meyve
1 kase çorba
3 köfte kadar et tavuk ya da balık ya da 3 dilim peynir ya da 3 yumurta
1 porsiyon sebze yemeğisuyu yenmeecek yağı suya geçiyor)6 yk..
1 su bardağı yoğurt ya da 2 bardak ayran
1 dilim ekmek(25 gr)
salata(yağsız)

Saat:15-17 arası
2 porsiyon meyve(meyvelerin değişim listesini yazıcam)
yarım paket diyet büskivi ya da 2 galeta ya da 2 tane normal büskivi (bu arada formun çikolatalısı yasak onun dışındakiler)
Akşam:
Saat:18-20
1 Porsiyon sebze yemeği (Bunun yerine salata da yenebilir)
3 dilim ekmek (75 gr)bunun yerine 6 yk makarna ya da pilav da yenebilir 1 yk pilav ya da makarna=1 dilim ekmek
Salata bir tatlı kaşığı z.yağı ile
akşamları sebze yemeği yoksa salatayı yağlı yapıp öğlen et yenmediyese 90 gr. ton balığı eklenerek yenebilir..
Saat21-22 arası ara:
2 porsiyon meyve ve 1 bardak süt(200 ml)

Değişimler:
1 kase çorba=1 Dilim ekmek
Sebze yemeği=Salata+1 tatlı kaşığı z.yağı
1 küçükboy patates=1 Dilim ekmek (Yani yaptığımız yemekte eğer içinde tabağımıza bir patates düşüyorsa 1 dilim ekmeği az yiyeceğiz)Ya da sabahları 1 dilim ekmek ve bir haşlanmış patatesi yiyebileceğiz..
4 yk kurubaklagil =1 dilim ekmek (Ynai kurubaklagil yemekleri sebze yemeği yerine sayılmıyor. Sebzeyi yicez artı yemek istiyorsak ekmek yerine yicez)
1 Dilim ekmek=yarım paket diyet büskivi(çikolatalı hariç)

Meyve değişimi:
Ahududu:yarım su bardağı
Ananas:1 ince dilim
Armut:1 orta boy
Avakado:yarım adet
Ayva:1/4 orta boy
Böğürtlen:1/2 su bardağı
Çilek:12 adet
Dut:8 adet
Elma:1 küçük boy
Greyfurt:1/2 adet
Hurma:5 adet
Karpuz: 1 dilim (1/8 karpuz)
Kavun:1 dilim (1/8 kavun)
Kayısı:t
Kırmızı erik:5 adet
Kiraz:12 adet
Kivi:1 adet
Kuru erik:5 adet
Kuru incir:1 adet
Kuru kayısı:4 adet
Kuru üzüm:1 yemek kaşığı
Limon:1 orta boy
Mandalina:1 büyük boy
Muz:1 küçük boy ya da yarım normal boy
Mürdüm eriği:3-4 adet
Nar:1/2 küçük boy
POrtakal:1 orta boy
Şeftali:1 orta boy
Taze incir:1 orta boy
Turunç:1 orta büyük
Üzüm :15 iri tane
Vişne:14 adet
Yeni dünya:6 adet
Yeşil Erik:10 adet

Serbest yiyecek ve içecekler:
Çay kahve ıhlamur neskafe
salça sirke hardal tuz çok acı olmayan baharatlar
günde 8-10 yapay tatlandırıcı
Çiğ yenebilen sebzeler
Not:Haftada 2-3 kez bir kibrit kutusu kadar beyaz peynir veya bir köfte kadar et yerine 1 tam yumurta yenebilir...
Yani hergün yumurtalı kahvaltı yapmıyoruz hanımlar..)

ıyı yapıyorsun canım bu kcl hesaplamaları ıyı olur aslında

canım diyetsyenin ban averdiği sağlıklı bir diyet sonuçta..güldenle de konuştuk..ben yazayım uygulamak isteyenleri de ben başlarda sizle özümseyinceye dek kontrol edebilirim menüleri..daha güzel ve sağlıklı zayıflarız diye düşündük..öğlen şu akşam bu ynecek demiyor sonuçta kimin evinde ne pişiyorsa onu yicek ama herkes akşam sebze yicek gibi canım..sen ne dersin iyi olmaz mı??
bu arad bugün bağlantı çok kötü ya iki sayfaya ulaşmak birsürü zamanımı aldı sinir oldum..

haa bu arada çok aç kalkmak ve çok spor yapmak kas kaybına neden olurmuş..bana haftada 4-5 gün yarım saatten fazla spor yapma dedi haberiniz ola..şimdi kendinize çok yüklenince örneğin 70 kiloya düştüğünüzde ve kilo verimi durunca napacaksınız..bütün mermileri birden harcamamalısınız dedi..Mantıklı aslında..O nedenle kaloriyi yavaş yavaş düşürüp sporu yavaş yavaş arttırcaz dedi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…