Anlaşılması adına tekrarlayayım.
9. sınıf anneleri için açılan yeni başlık lise bölümünde .Buda linki.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...neleri-haydi-fikirlerimizi-paylasalim.846224/
Aynen dedigin gibi parkon listeye baktim. Biri 23 digeri 30 puan kadar yukselmis. Ben nakilde acabaa ilk tercihe 23 puan artanimi yazsamBerave çok enteresan bir durum. Genelde yüzdeliklerde düşüş var, puanlarda 3-6 puan artmış. Sizin şansınıza birtek o okullar 30 puan artmış demekki.
Nakîl şartlarını hiç bilmiyorum brave, yarın netleşir sanırım herşey.Aynen dedigin gibi parkon listeye baktim. Biri 23 digeri 30 puan kadar yukselmis. Ben nakilde acabaa ilk tercihe 23 puan artanimi yazsam
Brave, nakil tam bir şans işi. ne olacağı belli olmaz, 3 tercih hakkı var ve akıllıca yapmak lazım.Aynen dedigin gibi parkon listeye baktim. Biri 23 digeri 30 puan kadar yukselmis. Ben nakilde acabaa ilk tercihe 23 puan artanimi yazsam
Bitirdiğiniz okuldan ya da herhangi bir ortaokuldan en fazla 3 olmak üzere kullandığınız tercih hakkınızı onaylatmanız gerekiyor. Okul seçimlerinizi evde internetten de yapabilirsiniz ancak yine okula onaylatmalısınız.Arkadaslar nakil yapmak istiyorum. Bu islem icin kazandigi okulami gitmek gerekiyor. Yoksa Internetten nakil yapabiliyormuyuz. Bilen yazsin lutfen
kito, çocuğunuz hangi okula yerleşti?istediği okula yerleşmiş çok şükür
teşekkürler
Evet şans birazda. Ama acaba ilk tercihe farki 12 puan olan okulumu yazsam yoksa 30 puan olan okulumu bilemedim. Cunku ilk 1. Siradaki tercih onemli ve ben evdeki bulgurdan olmak istemiyorum. Yuksegi secersem digerinde sansim azalacak. ilkte kontejani dolacak belki. Burda kalicam belkibu yıl başarı yükseldiği için geçen yılki puan ve yüzdeliklerle bu yılkiler arasında uçurum var. Başarı değil sıralama sınavı olduğu için durum bu.
tercih sıralamasın da önemli olan şey, istek sırasıdır. Hangi okulu en çok istiyorsanız başa onu yazmalısınız, kafanızın karışacağı bi durum yok çünkü yerleştirmede esas puan üstünlüğüdür. yani siz mesela 400 puanla 1.terciihe yazın bi okulu, ben 420 puanla 6.ya yazarsam, o okula girme hakkı benimdir. Virgülüne kadar eşit olması durumunda yep ler (ki bu çok çok zor bi ihtimal) 2.olarak 700 üzerinden hesaplanan teog puanına bakılıyor , sonra 8.sınıf ybp si, sonra 7, sonra da 6.sınıf ybp. biraz fazla detay oldu belki ama umarım karışık durumunuz bi nebze açılmıştır. :)Evet şans birazda. Ama acaba ilk tercihe farki 12 puan olan okulumu yazsam yoksa 30 puan olan okulumu bilemedim. Cunku ilk 1. Siradaki tercih onemli ve ben evdeki bulgurdan olmak istemiyorum. Yuksegi secersem digerinde sansim azalacak. ilkte kontejani dolacak belki. Burda kalicam belkibilmem anlatabildim mi telden yaziyorum. Tam bir bulmaca oldu bu iş. Asil istedigim 30 puan fark olan evimin cok yakininda olan okul
merhaba hanımlar ben birşey sormak istiyorum tercih yaparken ikamet ne derece önemli
merhaba hanımlar ben birşey sormak istiyorum tercih yaparken ikamet ne derece önemli
ne manada sorduğunuzu anlayamadım. Herkes istediği okulu tercih edebilir. Ulaşım sizi ilgilendiren bir konu.merhaba hanımlar ben birşey sormak istiyorum tercih yaparken ikamet ne derece önemli
çocuğunuz iyi bir puandaysa ev değişikliği uygundur tabi. Neden tek bir okula mahkum kalsın ki.ben istanbul bahçeşehirde yaşıyorum burada 350 ile alan bir tek sadece bir tane anadolu lisesi var ama çok fazla özel okul var bu sene teog derdimiz var bazen tasınsammı diyorum sehre çok uzagız en iyi liseler sehir merkezlerinde araftayım