İlköğretim Yorum ve Soruları 8. sınıf anneleri TEOG için birbirimize destek olalım

sizler 24 haziranımı bekliyorsunuz yoksa şimdiden araştırmaya başladınız mı?
nasıl bir yol izleyeceksiniz.

Selam hanımlar.Öncelikle geçmiş olsun hepinize atlatmışsınız.İlk sayfadan bu yana yaşadıklarınıza baktım da gerçekten stresli bir süreçmiş :) Benim oğlum da bu sene girecek sınava.Böyle bir topikte paylaşım yapmak , stres atmak , bilgi almak güzel.İnşallah ben de bu yıl aynı heyecanı yaşayan anneler bulurum yanıma , zira manevi destek şart :)

Selam hanımlar.Öncelikle geçmiş olsun hepinize atlatmışsınız.İlk sayfadan bu yana yaşadıklarınıza baktım da gerçekten stresli bir süreçmiş :) Benim oğlum da bu sene girecek sınava.Böyle bir topikte paylaşım yapmak , stres atmak , bilgi almak güzel.İnşallah ben de bu yıl aynı heyecanı yaşayan anneler bulurum yanıma , zira manevi destek şart :)

sizde şimdiden kolay gelsin :)
manevi desteğin yanı sıra çok güzel ve yardımcı paylaşımlar oldu burada.
Arkadaşlar hep ilgili oldular.yeni bilgiler öğrendim sayelerinde.
Şimdi okul seçim sırasında da birbirimize yardımcı oluruz umarım :)

Merhabalar teog zorlu bir süreç.Benimde teoga hazırladığım öğrenciler var.Sizlere tavsiyem fazla geç kalmayın yol haritanızı çizmekte.Ağustos ayında başlıyor çoğu özel okul öğrencileri hazırlamaya.

Vallahi biz şimdi 9. Sınıfa odaklandık şimdiden başlayacağım dedi anne derslere bende bugün testler aldım pazartesi fizik ve matematikten özel ders alacak birer saat koskocaman yazı televizyon izleyip geçirmekten iyidir. 9 sınıf zor yeni yeni konular bari bunlar aradan çıksın dedim. Hangi okula giderse gitsinler sıkı başlamaları lazım.

Yeni okullarınız hayırlı olsun :KK9: Bizim de okulumuz ağustos 17 de tam gün açılıyor.Önden bir başlangıç yapmak için de bazı yayınların kitaplarını aldık ama bir türlü başlayamadık.Oğlum okul erken açılıyor derdinde biraz tatil yapmak istiyor :KK59: Evde bir de 5 yaşında cadı kız kardeş olunca işimiz daha da zor :mad: En azından her gün yarım saat kitap okumaya başladı üç gündür :KK36:

Yazın bol bol kitap okutalım çocuklara arkadaşlar matematik problemlerini bile çözerken iyi kitap okuyan çocuklar okumayanlara fark atıyormuş. Ben klasik okumasını istiyorum ama o kendi sevdiklerini okuyor fantastik kitapları çok seviyor artık lisede felsefe dersinde zorunlu klasik kitaplar okutulacak onlara güveniyorum artık okusun da ne okursa okusun diyorum. Benimkine program yapmasam akşama kadar televizyon izleyecek. Çalışıyorum gözüm arkada kalmasın diye evde program yapıp çıkıyorum.

Günümüz çocuklarının farkı sorumluluklarını bilmiyorlar. Allahtan ki günümüzün anneleri daha bilinçli onların bu rahatlığının açığını kapatıyorlar.

Siz evde yokken yaptığınız programa uyuyorsa ne güzel.Benimki hayatta uygulamazdı iyi ki çalışmıyorum da tepesindeyim :KK48: Oğlum önceden çok kitap okurdu.4,5 yaşında bir başladı 3. 4. sınıf sonlarına kadar okudu.Öyle ki kitap almaktan bıkmıştım ve yeter , bırak şu kitabı artık uyu diyordum :KK48: Ama büyüdükçe azalttı azalttı ve sonunda internete teslim olup kitabı tamamen bıraktı :KK43: Şimdi ben eski sevgisini geri kazandırmaya çalışıyorum.İnşallah başarırım.

Beraber okumayı deneyin ama bir kaç kez ben kitap okuyacağım demelisiniz onu çağırmadan bir kaç gün sonrada beraber kitap okumaya ne dersin demekle başlayabilirsiniz.

Evet evet 7 yi bitirdi.Bu yıl teoga giricek. Ben direkt al kitabını eline marş marş odana yarım saat kitap okuma saatin diyorum , şimdilik itiraz etmeden uyguluyor.Bu gün 3. ya da 4. gündü sanırım ve yarım saatini aştı kendi kararıyla.Seçiminde yardımcı olup seveceğinden emin olduğum bir kitap (Tanrı'nın Unutulan Çocukları) tavsiye ettim , az daha ilerlesin elinden bırakamaz :KK48: Bu gün yarın dayanamam ben de katılırım ona zaten zor tutuyorum kendimi yeni bir kitap edinmemek için.Okumayı çok severim :KK48: O da bu yaz bu sevgisini hatırlayacak inşallah Hoppa

Beraber okumayı deneyin ama bir kaç kez ben kitap okuyacağım demelisiniz onu çağırmadan bir kaç gün sonrada beraber kitap okumaya ne dersin demekle başlayabilirsiniz.

Beni devamlı kitap okurken görür zaten.Etkilenip katılma eğilimi içine girdiğini hiç görmedim.Beraber okumayı da teklif etmiştim.Uzun zamandır kazandırmaya çalışıyorum kaybettiği alışkanlığını.Tam ümidimi kesmiştim ki teog sınavı koştu imdadıma :) Sonunda faydalı olacağını bildiğinden başladı.Umarım böyle devam eder sınava kadar da sınavdan sonra da ..

X