İlköğretim Yorum ve Soruları 8. sınıf anneleri TEOG için birbirimize destek olalım

Dün bizde başladık dershaneye.
İlk gün olduğu için çok ders işlememişler.
Kendi oturup çalışmadığı için başına oturdum ,azda olsa konuları tekrar ettirdim.,
Bakalım nereye kadar dayanıcam.

Bizim dersler başladı ama çocuklar hala yaz modunda.
okullar açılınca daha çok hissederler zorluğu.günde 100-150 soru çözeceksin diye zorunlu tutuyorum.elinden telefonunu aldım .çözünce veriyorum.ödül cezayı deniyorum şimdilik.okul açılınca bende başında oturmaya başlıcam.

Bizim dersler başladı ama çocuklar hala yaz modunda.
okullar açılınca daha çok hissederler zorluğu.günde 100-150 soru çözeceksin diye zorunlu tutuyorum.elinden telefonunu aldım .çözünce veriyorum.ödül cezayı deniyorum şimdilik.okul açılınca bende başında oturmaya başlıcam.
Başında otururken bile düzgün çalışmadı benim sıpa.
Aldım defteri elime beraber çalıştık,anca böyle olacak heralde.
Bu yılımı yok sayıcam bakalım beyefendi için.,birebir çalışcaz.

Sizin 8 kişilik dershaede özel derste var mı?
Burdakiler öyle haftada 2-3 saat te özel ders hakları var çocukların.
Fiyatı çok uçuk geldi bana yazdırmadım.
Onun yerine gerekirse fenden özel ders aldırırım diye düşündüm.

okul açılınca 8 kişilik dersler başlayacak.özel ders dediğin birebir ders olarak geçiyor.anlamadığı konuyu soruyorlar.ayrıca bir günde test çözme günü var.aslında çocuk ne zaman gitse yardımcı olacaklardır.yeterki gidip sorsun.
ben matematik ve fen için tanıdığım iki üni. öğrencisi var onlardan ders aldıracağım .hem daha uygun hemde güzel anlatıyorlar.
sözelde kısmen iyi oğlum ama sayısal kısımda destek istiyor.

Benim beynim çok dolu oluyor o yuzden kızımla ders çalışamıyorum.
Ancak onunla sohbete diyorum film izliyorum sosyal şeyler yani.
bizimki başladı derslere şimdilik iyi gidiyor.
derslerini asmaz hiç pc tablet düşkünlüğü yok
benımki daha çok el işi boncuk resim makyaj meraklısı :)

Benim beynim çok dolu oluyor o yuzden kızımla ders çalışamıyorum.
Ancak onunla sohbete diyorum film izliyorum sosyal şeyler yani.
bizimki başladı derslere şimdilik iyi gidiyor.
derslerini asmaz hiç pc tablet düşkünlüğü yok
benımki daha çok el işi boncuk resim makyaj meraklısı :)
Benimde kafam kaldırmıyor fallenım aslında,ama benim oğlan başka türlü ders çalışmıyor.
İyi bir lise olması için bu yıl kendimi çok zorlayıp oturmak planım.
Kız çocukları daha bilinçli,benim bücürde seninki gibi.
okul açılınca 8 kişilik dersler başlayacak.özel ders dediğin birebir ders olarak geçiyor.anlamadığı konuyu soruyorlar.ayrıca bir günde test çözme günü var.aslında çocuk ne zaman gitse yardımcı olacaklardır.yeterki gidip sorsun.
ben matematik ve fen için tanıdığım iki üni. öğrencisi var onlardan ders aldıracağım .hem daha uygun hemde güzel anlatıyorlar.
sözelde kısmen iyi oğlum ama sayısal kısımda destek istiyor.
Aslında madem böyle imkanlar var dershanede kullanması için zorla biraz.
Ben fen dışında ders aldırmayı düşünmüyorum şimdilik,biyolojiyi yapamıyor.
Matematiği iyi zaten,ingilizceyide geçen yıl toparladık,epey ders aldı.
Kendine kalsa din ve tarihten ders almak istiyor,kafası sözele basmıyormuş:KK48:
Bu sınav için tarih ve din dersi alan ilk öğrenci sen olursun heralde dedim.:KK48:

kız çocuklarına bakıyorum evde ders çalışıp sonra bahçeye inip oynuyorlar ,geziyorlar.
erkek çocuk olunca biraz zor toparlanıyor.küçüklükleri de aynı büyüyünce de aynı bu erkekler :mad:
hep peşlerinde koşmak gerekiyor .
daha 1 hafta olduğu için fazla bir yoğunluğu yok.elimde olsa dershanede yatırıcam :confused:

kız çocuklarına bakıyorum evde ders çalışıp sonra bahçeye inip oynuyorlar ,geziyorlar.
erkek çocuk olunca biraz zor toparlanıyor.küçüklükleri de aynı büyüyünce de aynı bu erkekler :mad:
hep peşlerinde koşmak gerekiyor .
daha 1 hafta olduğu için fazla bir yoğunluğu yok.elimde olsa dershanede yatırıcam :confused:
Yanlız koca forumda sadece 3 kişiyiz bu sınavı bu kadar önemseyen.
Bazen çok mu hırslıyım diyorum:KK53:
Öğretmenler bile kızdı bana:KK48:
Sene sonunda toplantı yaptılar,tatilde çocuklara ders çalıştırmayın demek için.Ben ısrarla ama biraz çalışsalar deyince yeni sistem çok kolay,fazla bilgi bile kafalarını karıştırır dediler.
Anlamadım ki,gerçekten bu kadar kolay mı bu sınav.

ben çok takıntılı anneler gördüm.biz hafif kalırız.
2 senedir dershane kapısında oturan ,her konuyu takip edip çocuklarının eksiğini öğretmeninden ve çocuğun kendisinden bile daha iyi bilen anneler gördüm.ben çok rahat kalıyorum diye düşünüyorum.
foruma gelinceee :) bende aynı şaşkınlığı yaşadım.
başlığı değişip" kocam TEOG a çalışmıyor boşanmayı düşünüyorum" yada "TEOGa çalışmak bekareti bozarmı" yapsam
daha çok ilgi çeker mi acaba :KK70:

ben çok takıntılı anneler gördüm.biz hafif kalırız.
2 senedir dershane kapısında oturan ,her konuyu takip edip çocuklarının eksiğini öğretmeninden ve çocuğun kendisinden bile daha iyi bilen anneler gördüm.ben çok rahat kalıyorum diye düşünüyorum.
foruma gelinceee :) bende aynı şaşkınlığı yaşadım.
başlığı değişip" kocam TEOG a çalışmıyor boşanmayı düşünüyorum" yada "TEOGa çalışmak bekareti bozarmı" yapsam
daha çok ilgi çeker mi acaba :KK70:
Kaynanam teog sınavını bilmiyor,bende görüşmeyi kestim dersen baya taraftar toplarsın diye düşünüyorum:KK48:
Okuldaki genel durumu nasıl seninkinin?
Benimkinden beklenti çok büyük,öğretmenleri bu yıl çalışıp çok iyi şeyler yapacağını iddia ediyor ama ben hiç inanmıyorum:KK51:

işte esas sorun bu :KK43:
beklentim yok.çevremdeki her çocuk 3 yanlış 5 yanlış gidiyor.benim oğlum muhtemelen marangoz olacak.
fazla dersle ilgisi yok.olsun marangoz,tesisatçı vs onlardan yana sorun yok mis gibi meslek ama arkadaş çevresi iyi olsun diye iyi bir okul gerekli.tek derdim bu şuanda.
maşallah senin oğluna :nazar: öğretmenler destekliyorsa birşey biliyorlardır.
Allah bahtlarını açık etsin (dua eden el ikonu olduğunu varsayalım.olsa iyi olacak)

işte esas sorun bu :KK43:
beklentim yok.çevremdeki her çocuk 3 yanlış 5 yanlış gidiyor.benim oğlum muhtemelen marangoz olacak.
fazla dersle ilgisi yok.olsun marangoz,tesisatçı vs onlardan yana sorun yok mis gibi meslek ama arkadaş çevresi iyi olsun diye iyi bir okul gerekli.tek derdim bu şuanda.
maşallah senin oğluna :nazar: öğretmenler destekliyorsa birşey biliyorlardır.
Allah bahtlarını açık etsin (dua eden el ikonu olduğunu varsayalım.olsa iyi olacak)
Yaptıkları işte iyi olsunlarda, ister marangoz, ister doktor olsunlar.
En önemlisi düzgün arkadaş çevrelerinin olacağı bir okul.
Devir çok fena,uyuşturucu kullanma yaşı 12 lere düşmüş:eek: bizimkinin sitedeki en yakın 2 arkadaşının sigara ve nargile içtiğini öğrendim, sırf bu yüzden eğer şehir dışını kazanmazsa taşınmayı düşünüyorum.
Ergenlik döneminde fazla sıkıyor gözükmemek için şimdilik ses etmiyorum.
Zaten öğrendiğim yerde face mesajları
:eek:
Mesajlarını okuduğumuda bilmemesi gerekiyor, uzaktan takipteyim:KK11:

Kendimi gördüm bir an yazdıklarında.
Aynı şekilde takipteyim ama şifre falan koymuş telefonuna . Farkettirmeden bakıp buldum.devir çok zor arkadaş çok önemli.okul için bu sebeple uğraşıyorum. İyi bir semtte olsyn diye
İstanbulda mı oturuyorsun?

Kendimi gördüm bir an yazdıklarında.
Aynı şekilde takipteyim ama şifre falan koymuş telefonuna . Farkettirmeden bakıp buldum.devir çok zor arkadaş çok önemli.okul için bu sebeple uğraşıyorum. İyi bir semtte olsyn diye
İstanbulda mı oturuyorsun?
Bende şifreyi kırıp baktım tele:KK48:
Sırf disiplini iyi olsun,az şube olsun diye eğitimini çokta beğenmediğim bir özel okula verdim çocuğu:KK48:
Ergenlik döneminde derslerden çok daha önemli bu konu.
Allah iyilerle karşılaştırsın çocuklarımızı.
İstanbulda değilim,küçük bir şehirdeyim.
Ama kazanabilirse Adana fen lisesine göndermek istiyorum,annemin yanına.
Bizede yakın zaten.

Adana mııııııı ? :rolleyes:
benim şehrim :)
bende beğenmesemde özele gönderdim.aslında keşke o parayı liseye saklasaymışım.

Adana mııııııı ? :rolleyes:
benim şehrim :)
bende beğenmesemde özele gönderdim.aslında keşke o parayı liseye saklasaymışım.
Adanada mısın?
Öyle düşünme,çcouklar güvenli bir ortamda okudular,inşallah bu yılda bizim azmimizle iyi bir lise kazanacaklar.:KK17:

merhaba.benim kızımda bu yıl 8 de. aynen sizler gibi bende ondan çok heyecanlıyım.geçen yıl dersaneye gitmişti. bu yılda devam.pazartesi gününden itibaren başladı ders çalışmaya. her gün farklı bir ders çalışıyor.

X