İlköğretim Yorum ve Soruları 8. sınıf anneleri TEOG için birbirimize destek olalım

Yeni öğretmenlerimiz gelmiş,hoşgeldiniz.
Asapunka emeğine sağlık,çok teşekkürler.
Bize birazda nasıl motive edebiliriz bu çocukları o konuda yardımcı olursanız seviniriz.Durumumuz çok kötü.Sınavdan önce oldukları sınavda dershanede 1. olmuştu,bu haftaki sınavda 35. olmuş.Sözde günde 2 saat ders çalışıyor,alıyor eline bilgisayarı tonguç dinliyorum diyor.(ama artık inanmıyorum).Artık bıktım,ben başında oturmazsam gram ders çalışmıyor demekki.Bende vakit bulamıyorum bu ara.Offff....

yalnız değilsin
ben en son musluk bozulmuştu hadi oğlum tamir et dedim.Niye ben ne anlarım dedi.
Ehhh bu çalışma temposuyla iyi bir lise olmaz ben seni muslukçunun yanına vereceğim dedim kızdı.Yanlış anlaşılmasın mesleği olsun , dürüst olsun hiç farketmez tesisatçı,elektrikçi olsun ama çok serdi kendini biraz uyarayım dedim.

Bazen diyorum ben çalış dedikçe çalışmıyor mu bu çocuk,ama ilk sınav bittiğinden beri çok az uyarıyorum ve sonuç bu.Hergünde ben başında oturamam ki.

Bazen diyorum ben çalış dedikçe çalışmıyor mu bu çocuk,ama ilk sınav bittiğinden beri çok az uyarıyorum ve sonuç bu.Hergünde ben başında oturamam ki.

ben sınavın ocakta açıklanacağını biliyordum ama 2 si olması süper.Artık sınav sonucuna göre konuşacağım.Her ne kadar biliyor olsada açıklanan sonuç onu belki kendine getirir.Şimdiki yeni planım 15 tatilde 3 gün+ h.sonu ve sınav öncesi 1 hafta işten izin alıp çalıştırma.Başında durmadan sonuç alamıyorum.Öğretmenleri bile söylüyor yoğunsunuz galiba derslerde ilgisi azaldı diye.

kızlar çok zor bi dönem allah hepinize kolaylık versin bizde geçen yıl yaşadık aynı stresi ve 330 puan aldık ve iyi bir anadolu li,sesi hayal oldu meslek seçtik orayıda eşim beğenmedi ve tercihleri beklemeden koleje yazdırdık orta okulda okadar isteksiz okuyan oğlum şuan matematikte 1 inci ve çok başarılı çok doğru karar vermişiz şunu söylemek istiyorum gerçekten yatırımı çocuklara yapmak gerekiyo onların iyi bir eğitim hayatı için... az kalsın çocuğumu meslek lisesinde harcicakmışım sakin yapıda bir çocuk 40 kişilik sınıfla 18 kişilik sınıf çok farkediyo çocuklar kendilerini daha güzel ifade ediyor ve öğretmenlerde çok iyi tanıyor çocuklarımıza herzaman güvenelim başarılar diliyorum...

parkon hoşbulduk :)
ben çocukları çok tanımadan nasıl motive edebilirsiniz net bişey söyleyememem
her çocuğu itekleyen güçler ayrıdır siz çocuğunuzu daha iyi tanırsınız
ama haftalık hedefler koyup o hedefe ulaşınca ödül verebilirsiniz
ödül sinema olur dışarda yemek olur evde sevdiği pasta olur arkadaşlarıyla oynama bilgisayarda oynama çocuğunuz neyi seviyor ve imkanınız neye yetiyorsa..

Benim izin almamın faydası yok,daha öncede konuşmuştuk,okulda dersleri kaçırmaması gerekiyor.Bende pazar günleri 2 saat otursam başında farkeder diye düşünüyorum.Şubat tatilindede 5 gün izin alıcam.Yine iş bize düştü.

Sağol canım.Aslında bizimkinin sınırsız özgürlüğü var,ondan sanırım bu şımarıklığı.Sınavda hedeflediğimiz fen lisesini kazan sana özel okul parasının tamamını verelim diyorum tamam diyor,çalışan yok.Kendine aşırı güveniyor.Zaten ilk sınavdada o aşırı güvenmeden çok basit soruları yanlış yapmış.Epey birşey denedim,ama yok .Hala oyun çocuğu,bilinç veremedim heralde ben bu çocuğa.

ben gerekeni yapayım ilerde anne neden beni uyarmadın demesin.O sorumluluk daha ağır.Çocuk sonuçta ne kadar bilinçli olur.Bütün şartlarımı zorluyorum , aynı zamanda oğlumu da zorluyorum ama ahhh şu ergenlik sırasımıydı şimdi

o ayrı bi sorun ya çocuklarda fazla özgüven kendi başlarına bela oluyor.ben olsam çok daha başarılı öğrencilerle aynı sınavı yapıp o kadar da başarılı olmadığı hissini az da olsa yaşamasını sağlardım.ama bu dediğim doğru mu çocuk psikolojisi açısından onu bilmiyorum :)

Arkadaşlar Teog sonuçları 2015 Ocağın ikinci günü açıklanacak çok heyecanlıyım
arkadaşlar teog sonuçları açıklanınca sıralama belli olacak mı? benim derdim 8 yanlışla çok mu kötü durumumuz. genelde daha iyi olanları duyuyorum.sanki daha kötü olan hiç yok.

Ben ne deniyeceğimi şaşırdım
Bir kullağından giriyor diğerinden çıkıyor. Artık sinirden ağladım saçımı yoldum onu yolmamak için
Yok çalışmıyor. sallamıyor..

Hangi koleje verdiniz. Maliyeti ne oluyor yıllık?

Artık öyle düşünmeye çalışıyorum. Ya meslek lisesi diyorum yada kolej..
Ama kolejde çok masraflı mecbur kredi çekip her ay ona çalışacağım...şuan kafam çok karışık.
Ama birde şunu diyorlar. Kolejler eskisi gibi değil. Hani şu bilindik çok pahalı kolejler dışındakiler hep para için devlet okullarının aynısı. Deniyor... kolejler çoğaldı. Seçim yapmak zorlaştı

Buradaki arkadaşlar kolejler konusunda ne düşünüyorsunuz?
Öğretmen arkadaşlarımız bu konuda görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

canım o çok pahalı olan kolejlerde sadece çok başarılı çocuklara özen gösteriyolar vallahi biz çok memnun kaldık oğlumdaki değişimi gördük çok mutluyuz iyice bir araştırın daha sağlıklı karar verirsiniz inşallah

Buradaki arkadaşlar kolejler konusunda ne düşünüyorsunuz?
Öğretmen arkadaşlarımız bu konuda görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
İyi bir devlet okulu tabiki tercihimiz.fakat kötü puan alırsa düşük seviyedeki bir okula gönderip çocuğu harcama derim.çocuklarımız için çalışmıyor muyuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…