Aman parası olan çocuğunu özele göndersin, bizim gibi sadece emeği ile bir yerle gelenlerinde, önünü açmış olurlar.
Önce özel okul tercihi yapanlarda mutlaka devlet tercihide yapacaktır, ve yine çözüm bulunmayacak.parkon
Özel okul ve açık liseye gitmek isteyen öğrenciler, önceden okul tercihi yapacak.
Söz konusu öğrencilerin yerleştirilmesinin ardından devlet okullarına tercihler başlayacak.
tercihler bittikten sonra özele yerleşemzse devlete tercih yapar. ben burdan onu çıkardım
Bende oğlumu özele gönderiyorum ve kendi emeğimle
Hem ben hem eşim çalışıyor çocuklarımıza iyî bir eğitîm için
Zenginde değilim
Özel okula giden özele devam eder mutlaka diye düşünmüyorum
Çocuğu benîm gibi ortalama olan bazı ailelerde devlette okuyan çocuğu özele alacaktır yada tam tersi olacak şimdi belki.
Yada devlette okuyan başarılı çocuklara özeller çok iyi burs veriyorlar
Bu çöZümde karışıklığı tam çözermi emin değili
Bende oğlumu özele gönderiyorum ve kendi emeğimle
Hem ben hem eşim çalışıyor çocuklarımıza iyî bir eğitîm için
Zenginde değilim
TEOG'da Yerleştirme Sistemi Bu Yıl Değişiyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi'ndeki (TEOG) yerleştirme işlemlerinde geçen yıl yaşanan kaosu çözmek için düğmeye bastı.
0
Geçen yıl ilk kez uygulanan TEOG sınavlarında yerleştirme krizi yaşanmış, bazı öğrencilerin evlerine 150 kilometreye kadar varan uzaklıklarda, tercih listelerinde yer almayan okullara kaydedilmesi tepkilere neden olmuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı, bu kapsamdaki öğrenci sayısını 9 bin olarak açıklamış, velilere nakiller için 5 hafta süre tanımıştı. Gelecek yıl uygulanacak "yerleştirme" 1 milyon 200 bin 8. sınıf öğrencisini etkileyecek. Öğrencilerin, bulundukları semte kilometrelerce uzaklıktaki istemedikleri okullara kaydının yapılmasının önüne geçmek için geliştirilen formül şöyle:
Merkezi sınavlara girecek öğrencilere tercih hakkı sunulacak.
Özel okul ve açık liseye gitmek isteyen öğrenciler, önceden okul tercihi yapacak.
Söz konusu öğrencilerin yerleştirilmesinin ardından devlet okullarına tercihler başlayacak.
Böylece, devlet okullarındaki yığılmalar önlenecek.
Devlet okullarını tercih eden öğrencilerin, ilk sıradaki tercihlerine yerleşme şansı daha da artacak.
400 BİN ÖĞRENCİ
TEOG sınavına giren 1.2 milyon öğrencinin yaklaşık 400 bini özel okullarda okuyor. Bu öğrenciler sisteme dahil edilmediğinde öğrencilerin çoğunluğunun tercih ettikleri alanlara yerleştirilmesi bekleniyor.
arkadaşlar meb dışındaki hangi kaynaklarda teog sorularına yakın sorular var, bu konuda bi gözleminiz oldu mu, ya da şu kaynak soruların yanından bile geçmedi diyeceğiniz
ben baktım canım ama benimde fikrim olmadı kaynak konusunda sizin gibi,Özel okulların önce kayıt almasıda sadece üst sıraları biraz rahatlatır.
Robert,alman lisesi kaydı önceden yapılır belki ama diğer özel okullar sonradanda kayıt alır çünkü boş kalır.Herkes önceliği devlete verir gibi geliyor.
Chess sınav soruları genel olarak basitmiş.Ben sorulara bile bakmadım,hangi kaynağa yakın hiçbir fikrim yok.
En önemlisi çocuğun sınavda stres yapmaması,rahat girerse sınava hangi kaynaktan çalıştığı çokta mühim değil.Benim gözlemim o yönde.
sistem başatn sona yanlış zaten.ben baktım canım ama benimde fikrim olmadı kaynak konusunda sizin gibi,
Matematik ve ingilizce çok kolaymış ya, hele ingilizce aşırı kolaymış, bari ayırıcı olsaydı bu dersler biraz, ama diğer sorulara kolay zor diyemicem bi fikrim yok
Okuldaki öğretmenimiz bugün watsaptan 6 teog sorusunun körfez yayınlarıyla yakın olduğunu yazmış.hatta fotoları göndermiş.güvender, zambak, anafen, körfez, sözün özü bence bu konuda uzman.arkadaşlar meb dışındaki hangi kaynaklarda teog sorularına yakın sorular var, bu konuda bi gözleminiz oldu mu, ya da şu kaynak soruların yanından bile geçmedi diyeceğiniz
benimki teoga girmeyecek daha ama kaynak kitabını bu sene kendi seçti, körfez almıştı, isabetli karar vermiş o zamanOkuldaki öğretmenimiz bugün watsaptan 6 teog sorusunun körfez yayınlarıyla yakın olduğunu yazmış.hatta fotoları göndermiş.güvender, zambak, anafen, körfez, sözün özü bence bu konuda uzman.
TeşekkürlerBU BİLGİLERE EK OLARAK BUGÜN AÇIKLANAN......
TEOG’a formül
MİLLİ Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, bu yıl TEOG yerleştirmelerinde yaşanan krizi çözmek için özel okullara yeni bir formül uygulamayı düşündüklerini söyledi, “Özel okullara erken kayıt sistemi getirip, bu tarihi sınırlayacağız. Bir özel okula kayıt yaptıran öğrenci devlete ancak nakille geçebilecek. Kayıt yaptırdığı sistemde görüldüğü için devlet okulunu tercih edemeyecek” dedi.
Geçen yıl hem özel hem de devlet okullarına aynı anda kayıt yaptırıldığı için sürekli kontenjanların dolup boşaldığını belirten Tekin, yeni formülü şöyle açıkladı:
“TEOG sonuçları açıklandıktan sonra, öğrencilerin yerleştirme puanları belli olduğu ilk hafta, özel okulların kayıt takvimi başlatılacak. Bu süre en fazla 1 hafta olacak. Temmuzun ilk haftasında sonuçları ilan edip, aynı haftada özel okullara kayıt için süre verilecek. Bu sürede hem özel okullar hem de açık liseye gitmek isteyenler tercih edecekleri okullara kayıt yaptıracak. Kaydını yapan öğrenciler, devlet okullarının listesinden çıkacak. Bu nedenle veliler iyice düşünüp, gideceği okula kesin karar verip, kaydını buna göre yapacak. Bu formüle göre, özel okula kesin kayıt yaptıran öğrencinin adı e-okul sisteminde görülecek. Böylece öğrenci devlet okuluna otomatik olarak yerleştirilemeyecek. Sisteme göre çocuğunun özel okula gitmesine karar veren veliler kaydını yaptırınca, devlet okulları listesinde ismi olmayacak. Özel okula kayıt yaptıran öğrencinin devlete geçişi ancak nakil yoluyla olacak. Nakilde de puan üstünlüğüne göre öğrenci yerleştirilecek. Bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıl da okullardaki boş kontenjanlara öğrenciler okulun taban puanı dikkate alınmadan puan üstünlüğüne göre yerleştirilmeye devam edecek.
AÇIKTAN NORMAL LİSEYE GEÇİŞ
Bakanlık önümüzdeki dönem açık liselilere de önemli bir şans tanıyor. Buna göre açık lise öğrencilerine örgün eğitime, yani meslek ya da Anadolu lisesine geçiş hakkı tanınacak. Bu değişikliğe göre açık meslek lisesinde okuyan öğrenci isterse örgün bir meslek lisesine, açık imam hatip lisesinde okuyan öğrenci örgün imam hatip lisesine, açık lise programında okuyan da Anadolu lisesine geçebilecek. Bu geçişlerde puan üstünlüğü esas alınacak.
49 BİN ÖĞRETMEN YER DEĞİŞTİRECEK
Aynı okulda 12 yıl görev süresini dolduran öğretmen sayısı 49 bin. Rotasyonla birlikte 49 bin öğretmen de yer değiştirmiş olacak. Eğer 8 yılını dolduran öğretmenlere rotasyon gelseydi bu sayı 90 bin olacaktı. Rotasyon iller arasında değil, aynı ilin ilçeleri arasında yapılacak. Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği taslağında yapılacak değişiklikle rotasyona girecek öğretmenler illere göre farklı uygulamaya tabii olacak. Bu durumda aynı okulda 12 yılını doldurmuş bir öğretmen tercih ettiği ilçelere öncelikle atanacak. Bu atama şehirlere göre değişiklik gösterecek. Öğretmenler metropol ilçeler arasında tercih yapabilecek. Ancak İstanbul için henüz ayrıntıları kesinleşmeyen bir başka formül bulunacak.”
Bende oğlumu özele gönderiyorum ve kendi emeğimle
Hem ben hem eşim çalışıyor çocuklarımıza iyî bir eğitîm için
Zenginde değilim
Özel okula giden özele devam eder mutlaka diye düşünmüyorum
Çocuğu benîm gibi ortalama olan bazı ailelerde devlette okuyan çocuğu özele alacaktır yada tam tersi olacak şimdi belki.
Yada devlette okuyan başarılı çocuklara özeller çok iyi burs veriyorlar
Bu çöZümde karışıklığı tam çözermi emin değilim
Bizim öğretmenlerde henüz derse başlamadılar.Arkadaşlar ders temposuna başladınız mı ? Bugünlerde öğretmenler gevşek davranıyor. Sanki onlar Teog sınavına girmiş gibiler :) Biz oğlumla 2 gündür başladık test çözmeye günde 200 soru çözüyor. Mesela bugün Fen ve İngilizce dersi vardı. Fenden 100 soru İngilizceden 100 soru çözecek ders tekrarından sonra sizce yeterlimi siz nasıl bir yol izliyorsunuz .
Bu arada oğlumun yanlışı 10 dan 14 çıktı kitapçıkları inceledikten sonra umarım daha fazla olmaz. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ne mutlu size, ama sözüm sizin gibi çabalayanlara değil sevgili kito Şunu hep duyuyorum özel okullar puanları şişiriyorlar diye ama Teog ta belli oluyor kimin ne derece hak ettiği puanları. Genel konuşarak yanlış yapmış olabilirim afedersiniz.
sizinle çok ortak yönümüz var.benim kızımda zaman denemelerinde 14-20 arası yanlışlar yapıyordu. şimdi mat 5 ing 3 yanlış diğerleri full.matematikte çok iyiydi.elim ayağıma dolaştı saçmaladım diyor.8-9 yanlışla kaç puan alırlar acaba.hiç baktınız mı?Epeydir yazmadım. Şimdi biraz rahatlamış şekilde yazıyorum. Benim kız anafende dersanede. Ordaki denemelerde hiç 20 yanlıştan aşşağı neti olmadı. Oysa teogta çok acaip bişekilde sadece 9 yanlışı var. mat :2 fen:3 türkçe:1 tarih : 3 yanlış. din ve ingilizce full. Sanırım dersanede zaman yetmiyodu sanırım. valla sene başında sağlık lisesi düşünürmüsünüz diyen danışman öğretmeni fen lisesi yaptık hedefi dedi.bulunduğum şehirde bu netlerle ucundan fen lisesini yakalama şansı var. sevinçden deliye döndük. Size şunu da söyleyeyim zaman denemesinden birebir aynı din sorusu gördüm. ve kızım denemede o soruyu yapamamıştı. oysa şimdi fulledi. çok mutluyum ne diyim :)