İlköğretim Yorum ve Soruları 8. sınıf anneleri TEOG için birbirimize destek olalım

sizinle çok ortak yönümüz var.benim kızımda zaman denemelerinde 14-20 arası yanlışlar yapıyordu. şimdi mat 5 ing 3 yanlış diğerleri full.matematikte çok iyiydi.elim ayağıma dolaştı saçmaladım diyor.8-9 yanlışla kaç puan alırlar acaba.hiç baktınız mı?

Benim kızın okul ortalaması 90. bu sene de 90 olursa diye bi hesaplama yaptım. 9 yanlışı var. Hesaplamalarımıza göre 455 civarında bir puan alacak. Sizin dağılımınızla benziyo benim kızın netleri. Sizin ders ortalamanız kaç ? Teog puan hesaplayan siteler var. Ordan da bakabilirsiniz. Yanlışı hangi dersten yaptığı da önemli. mat türkçe ve fen katsayısı 4, ing din. ve tarih 2 çünkü.

sizinle çok ortak yönümüz var.benim kızımda zaman denemelerinde 14-20 arası yanlışlar yapıyordu. şimdi mat 5 ing 3 yanlış diğerleri full.matematikte çok iyiydi.elim ayağıma dolaştı saçmaladım diyor.8-9 yanlışla kaç puan alırlar acaba.hiç baktınız mı?
Okul not ortalamasını 100 hesaplarsak 474 puan alır bu netlerle nurbe.
Not ortalaması 90 ise 460 alır.
Hedefiniz kaç puanlı bir lise.

bu sene özel okul alımlarında 6 derse göre puan hesaplanacakmış
normalde türkçe mat. fen değerlendirmeye alınıyor dediler.
bilgisi olan var mı ?

bu sene özel okul alımlarında 6 derse göre puan hesaplanacakmış
normalde türkçe mat. fen değerlendirmeye alınıyor dediler.
bilgisi olan var mı ?
6 ders mi?
Geçen yıl 3 derse göre almışlardı..
Ya hiç anlamadım bu işi.Nerde okudun kito.
Kızımın ortalaması 90 hiç sıkmıyodum nasıl olsa iyi diye. Hep takdir alıyo yüklenmiyim diyodum. Oysa nasıl da fark ediyo okul ortalaması.
Evet çok farkediyor.Bizim ortalama 96 ben ona bile kızıyordum,sizin dahada fazla farkedecek.
Benimkinin yanlışlarına göre 496 puan alması gerekiyor,ama ortalama girince işin içine 492 ye düşüyor.Kendide anladı bu yıl önemini anladı ama geç oldu.

6 ders mi?
Geçen yıl 3 derse göre almışlardı..
Ya hiç anlamadım bu işi.Nerde okudun kito.

okumadım içeriden bilgi geldi :-)
ö.o. müdürü bir arkadaşım öyle bir ihtimalin konuşulduğunu söyledi.
uyarı amaçlı arayıp söyledi.kesin bir şey yok tabii ki daha.

Doğru olabilir kito.
Geçenyılki sistemi mahkemeye veren veliler olmuş,ondandır.

Oğlumda körfez dershanesine gidiyor. Zaman denemelerinden oğlum 35 yanlış çıkarıyordu. Artık sınava girmesini istemiyordum çünkü canı sıkılıyordu dersleri iyiydi ama sınavlarda çok kötü neyse ki teog ta en fazla 14 yanlış bekliyor.
Ben pişman oldum dershaneye yazdığıma çünkü değişen bir şey olmadı.

Benim kızın okul ortalaması 90. bu sene de 90 olursa diye bi hesaplama yaptım. 9 yanlışı var. Hesaplamalarımıza göre 455 civarında bir puan alacak. Sizin dağılımınızla benziyo benim kızın netleri. Sizin ders ortalamanız kaç ? Teog puan hesaplayan siteler var. Ordan da bakabilirsiniz. Yanlışı hangi dersten yaptığı da önemli. mat türkçe ve fen katsayısı 4, ing din. ve tarih 2 çünkü.

6 ortalaması ne acaba ! Benim oğlumun 6.sınıfta 84 7. sınıfta 90 8.sınıfta 92 hedefliyoruz. Teog ta 14 yanlış yaptı. Hesapladığımda 444 puan alıyor. Oğlumun gitmek istediği okul İzmir Anadolu cihat kore ortaokulu,İzmirin en iyi okullarından biri okulun puanı 455 aradaki farkı 2. teog ta kapatmayı düşünüyor.

oğlum dün başladı çalışmaya.kendisi çağırdı beni anne anlat diye.Çok mutlu oldum :KK36:
umarım bu hevesi geçmez.Sınav sonrası arkadaşları ile görüşmüş birileri ona gaz veriyor ama kim bilmiyorum.Bulsam sarılıp öpeceğim
:KK39:yeni ergen oğlumun kanına birileri giriyor hadi hayırlısı

Çocuklarda kendi aralarında konuşuyorlar, bizim konuştuğumuz gibi, Birbirlerini gaza getiriyorlar :)

Okul not ortalamasını 100 hesaplarsak 474 puan alır bu netlerle nurbe.
Not ortalaması 90 ise 460 alır.
Hedefiniz kaç puanlı bir lise.
6. sınıf 92 7. sınıf 96 8. sınıf 98 hedefliyor.istediğimiz lisenin geçen yıl taban puanı 469 fakat nakil ile 466 dan almış.normalde kızımın matematiği çok iyidir. maalesef en çok matematikten çıktı yanlışı. inş 2. de düzeltir.

yanlışı 5 mat 3 ing. 6. sınıf 92 7. sınıf 96 8. sınıf 98 hedefliyor.bugün yine zaman denemeleri var.artık daha sıkı takip edeceğim. eksik konularını sınav sonrası kontrol edip çalıştıracağım.böylelikle konular yığılmaz diye düşünüyorum.

sistem başatn sona yanlış zaten.
mesela bizimkinin okulunda çok çok vasat bir öğrenci ful yapmış,ama derece bekledikleri bir öğrencinin 2 matematik yanlışı var.çocuk sadece stresten 2 dikkatsizlik yapıyor ve çok ortalama bir öğrenci bile onu geçebiliyor.Biraz zor sorsalar bilenle bilmeyen ayrılır,çok iyi bilen çocukların dikkatsizlikten kaçırdığı sorular bu kadar önem kazanmaz.

parkon aynen katılıyorum..bizim okulda beklenmeyen bir öğrenci full yapmış..Bizim 2 Türkçe yanlışı var çünkü Türkçe yi çözerken stresten ellerim titriyordu diyor..Zaman denemelerinde f1 sınavlarında Türkçe full çıkıyordu..Çok üzgün 1 soru çok basitmiş nasıl hata yaptım diyor..Diğeri virgüllü soru Bilfen Edebiyat bölüm başkanı fen ve sevinç dershaneleri soru kusurlu demiş ve nette okuduğum kadarıyla türkçe öğretmenleri arasında da bayağı tartışılan bir soru olmuş.Yarın itiraz için son gün ben de itiraz etmeyi düşünüyorum bizim adımıza ve bu soruyu yanlış yapan çocuklar adına insallah olumlu sonuçlanır..(gerçi iptal olacağını da ben pek düşünmüyorum)

Selam hanımlar. İlk sınav bitti. Yeni konular yavaş yavaş başladı. Kızım daha eline test almadı. Gevşeme sezinliyorum. Önümüzde okulun yazılıları var. Onlara da iyi hazırlanmak gerekiyor. Not ortalamasını yüksek tutmakta fayda var. Bu hafta sesimi çıkarmıyorum ama önümüzdeki hafta gene tv ve i pad başında görürsem üzüleceğim.

Oğlumda körfez dershanesine gidiyor. Zaman denemelerinden oğlum 35 yanlış çıkarıyordu. Artık sınava girmesini istemiyordum çünkü canı sıkılıyordu dersleri iyiydi ama sınavlarda çok kötü neyse ki teog ta en fazla 14 yanlış bekliyor.
Ben pişman oldum dershaneye yazdığıma çünkü değişen bir şey olmadı.

Evet bu denemeler bizim kızında moralini çok bozdu. Sadece onun mu benim de bozdu. Zamanın bir denemesinde 34 yanlışı vardı. Fakat yanlışlarını hep kontrol ediyo ve bu yapamadığı sorular üzerinde çok duruyor. Dersanedeki arkadaşları dalga geçmiş hatta ne çok yanlış yapıyosun diye. Çok ağladı. Fakat gene girsin istiyorum. Teogta 9 yanlış yaptı. Ve o denemelerdeki bir din sorusu birebir aynı geldi teogta. eğer onu öğrenmeseydi yapamazdı çünkü denemede yanlış yapmıştı. Malesef bu yaştaki çocuklar çok acımasız ve birbirlerini çok çirkin eleştirebiliyolar. Kızıma biri o zaman denemesinden çıktığında aptalsın bile demiş. Çok üzülmüştü.

6. sınıf 92 7. sınıf 96 8. sınıf 98 hedefliyor.istediğimiz lisenin geçen yıl taban puanı 469 fakat nakil ile 466 dan almış.normalde kızımın matematiği çok iyidir. maalesef en çok matematikten çıktı yanlışı. inş 2. de düzeltir.
Yukarda yanlış hesaplamışım nurbe.Bu ortalamalar ve netlerle şuanki puanı 460 oluyor.İkincide biraz daha iyi yaparsa olur inşallah istediği okul.
parkon aynen katılıyorum..bizim okulda beklenmeyen bir öğrenci full yapmış..Bizim 2 Türkçe yanlışı var çünkü Türkçe yi çözerken stresten ellerim titriyordu diyor..Zaman denemelerinde f1 sınavlarında Türkçe full çıkıyordu..Çok üzgün 1 soru çok basitmiş nasıl hata yaptım diyor..Diğeri virgüllü soru Bilfen Edebiyat bölüm başkanı fen ve sevinç dershaneleri soru kusurlu demiş ve nette okuduğum kadarıyla türkçe öğretmenleri arasında da bayağı tartışılan bir soru olmuş.Yarın itiraz için son gün ben de itiraz etmeyi düşünüyorum bizim adımıza ve bu soruyu yanlış yapan çocuklar adına insallah olumlu sonuçlanır..(gerçi iptal olacağını da ben pek düşünmüyorum)
Benimkide aynı şekilde stresten yapamamış .Dinden tek yanlış yapan benimki,düşün artık sen.
İkinci sınav umarım biraz zor olur ve düzgün bir eleme yapılır.

arkadaşlar bu yıl lise puanları değişir mi sizce. herhangi bir bilgisi olan var mı?sorular geçen yıla göre zor ise puanlar düşer diye düşünüyorum.

arkadaşlar bu yıl lise puanları değişir mi sizce. herhangi bir bilgisi olan var mı?sorular geçen yıla göre zor ise puanlar düşer diye düşünüyorum.
Nurbe bütün hocalar sınav geçen yıldan zor diyor ama bu yılda daha iyi yapmış çocuklar.Çok fazla ful yapan varmış,puanların düşeceğini sanmıyorum ama yükselmezde.

bende yüzdelik dilimi olarak okullarda fazla değişiklik olmaz.geçen sene ani kararlarla bir kısmını imam hatip bir kısmını da fen lisesi yaptıkları için sıkıntı daha fazla oldu.şimdi okullar daha belirli.
öğretmenlerin bir dediğide ilk gün en önemli dersler mat. ve türkçe vardı.çocuklarda bu sebeple heyecan yapma fazla oldu dedi.benim oğlum gibi zaten mat. konularında iyi olmayan için biraz sıkıntı yarattı.

X