İlköğretim Yorum ve Soruları 8. sınıf anneleri TEOG için birbirimize destek olalım

Oğlumun söylediğine göre 11-12 yanlış çıkıyor toplamda.
bazılarını hatırlamıyormuş.bugün okula gitmedi , kitapçığa pazartesi bakacaklar.
yani iyi değil ama ne beklediğime bağlı olarak ben iyi kabul ediyorum.
bir sonrakinde de bu kadar yapsa yine mutlu olurum.çocuğumun kapasitesini biliyorum sonuçta.

Merhaba arkadaşlar, üye olmadan önce sizleri takip ediyordum. Benimde 8. sınıfa giden bir oğlum var. Sorunlarımız aynı :)

Sınavı geride bıraktık. Bizimki de Türkçeden 2, Fenden 2, Matematikten 3, İngilizcede 3, yanlış bekliyor. Yaptığı yanlışları inceledik. Tamamen bildiği ama dikkat etmediği yanlışlardı. Kendisi de çok üzüldü ama daha çok 2. sınava hırslandı bakalım. İzmir de gitmek istediği okul 456 puan 2. Teogta daha az yanlış yapması gerekiyor. Size sormak istediğim 2. Teog konuları Eğitim yılının başında, gördükleri konulardan olacakmış. Bu konuda bilginiz var mı ?

Sınavı geride bıraktık. Bizimki de Türkçeden 2, Fenden 2, Matematikten 3, İngilizcede 3, yanlış bekliyor. Yaptığı yanlışları inceledik. Tamamen bildiği ama dikkat etmediği yanlışlardı. Kendisi de çok üzüldü ama daha çok 2. sınava hırslandı bakalım. İzmir de gitmek istediği okul 456 puan 2. Teogta daha az yanlış yapması gerekiyor. Size sormak istediğim 2. Teog konuları Eğitim yılının başında, gördükleri konulardan olacakmış. Bu konuda bilginiz var mı ?
2. Teogta eylülden sınava kadar olan kısımdaki müfredat konularından sorumlular.

Arkadaşlar biz sınama 2 hafta kala siteden (Tonguç Akademi) videolarını keşfettik tavsiye ederim. Her dersten konuları var öyle eğlenceli anlatıyorlar ki, ben bile sıkılmadan dinledim. Özel öğretmen gelmişte ders anlatıyor gibi, bir bakın derim.

Desenize işimiz daha zor :)
şöyle bir şey var konu çok olduğu için belki de ayrıntıya girilmeyecek. ya da çocuk bir konuyu anlamazsa o konudan belki biir soru gelecek vöylece daha az yanlışı çıkacak. işimiz zor fln dersek çok olumsuz etkileniyorlar dün çoğu hayttan bıkmıştı çocukların :KK43:

Oğlumun yaptığı testler Körfez, Anafen, Karekök, Güvender, Dün bir veliden duydum Bilfen' de iyiymiş, Bana önereceğiniz başka yayınlar var mı acaba

Merhaba arkadaşlar, üye olmadan önce sizleri takip ediyordum. Benimde 8. sınıfa giden bir oğlum var. Sorunlarımız aynı :)

Aramıza hoşgeldînîz :)
Tonguç akademi artı bir kaç site daha var konuyu eğlenceli ve güzel anlatan
Dinlediğinde anlıyor ama soru tarzını öğrenmesi için çok soru çözmelî
Zorla test çözdürdüğümde verimli olmuyor
İçinden gelmeli ama o kadar bekleyemem

Teşekkür ederim. Evet haklısınız, testtin önemli hele ki benim oğlum gibi konuyu bildiği halde, yanlış şıkları işaretleyen çocuklar için çok gerekli

Ben okulun dershanenin güvenderin testlerine yoğunluk veriyorum
İnternette de çok yer var
Kağıt görmekten sıkıldığında oradan çözüyor
Ayrıca vitamine de bakıyoruz

Şimdi gidip Anafenin konu anlatımını aldım. Günlük, o gün derste ne gördüyse, Konu anlatımdan, o konuyu çalıştıracağım.
1.Dönemde bunu yapmadım. Sadece ders tekrarı yaptırıp, Test çözdürdüm oğluma, Bu sefer bu yöntemi deneceğiz. Konu anlatımında konular özetlendiğinden çocuk daha iyi kavrar diye düşündüm.

Şimdi gidip Anafenin konu anlatımını aldım. Günlük, o gün derste ne gördüyse, Konu anlatımdan, o konuyu çalıştıracağım.
1.Dönemde bunu yapmadım. Sadece ders tekrarı yaptırıp, Test çözdürdüm oğluma, Bu sefer bu yöntemi deneceğiz. Konu anlatımında konular özetlendiğinden çocuk daha iyi kavrar diye düşündüm.
Martı ve işleyen zekayıda tavsiye ederim.

TEOG'da Yerleştirme Sistemi Bu Yıl Değişiyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi'ndeki (TEOG) yerleştirme işlemlerinde geçen yıl yaşanan kaosu çözmek için düğmeye bastı.
38648.jpg

0
Geçen yıl ilk kez uygulanan TEOG sınavlarında yerleştirme krizi yaşanmış, bazı öğrencilerin evlerine 150 kilometreye kadar varan uzaklıklarda, tercih listelerinde yer almayan okullara kaydedilmesi tepkilere neden olmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu kapsamdaki öğrenci sayısını 9 bin olarak açıklamış, velilere nakiller için 5 hafta süre tanımıştı. Gelecek yıl uygulanacak "yerleştirme" 1 milyon 200 bin 8. sınıf öğrencisini etkileyecek. Öğrencilerin, bulundukları semte kilometrelerce uzaklıktaki istemedikleri okullara kaydının yapılmasının önüne geçmek için geliştirilen formül şöyle:

Merkezi sınavlara girecek öğrencilere tercih hakkı sunulacak.

Özel okul ve açık liseye gitmek isteyen öğrenciler, önceden okul tercihi yapacak.

Söz konusu öğrencilerin yerleştirilmesinin ardından devlet okullarına tercihler başlayacak.

Böylece, devlet okullarındaki yığılmalar önlenecek.

Devlet okullarını tercih eden öğrencilerin, ilk sıradaki tercihlerine yerleşme şansı daha da artacak.

400 BİN ÖĞRENCİ

TEOG sınavına giren 1.2 milyon öğrencinin yaklaşık 400 bini özel okullarda okuyor. Bu öğrenciler sisteme dahil edilmediğinde öğrencilerin çoğunluğunun tercih ettikleri alanlara yerleştirilmesi bekleniyor.

E şimdi özel okul mu devlet mi karar veremezsek ne olacak.
Ikisine birden tercih yaoamıyormuyuz acaba.

E şimdi özel okul mu devlet mi karar veremezsek ne olacak.
Ikisine birden tercih yaoamıyormuyuz acaba.
parkon

Özel okul ve açık liseye gitmek isteyen öğrenciler, önceden okul tercihi yapacak.

Söz konusu öğrencilerin yerleştirilmesinin ardından devlet okullarına tercihler başlayacak.

tercihler bittikten sonra özele yerleşemzse devlete tercih yapar. ben burdan onu çıkardım

X