İlköğretim Yorum ve Soruları 8. sınıf anneleri TEOG için birbirimize destek olalım

Zor tabii, rapor alsan sorun çıkarırlar mı?

rapor olmaz mazeret gösteremem.git 2 gün dinlen gel der rapora bile gerek yok derler :KK43: eski çalışan olduğum için açık açık 2 gün isteyeceğim haftasonu ile birleştirip 4 gün çalışırız.geçen akşam 1 saat matematik çalıştık hemen etkili olmuş.okulda teog yapmışlar mat.,din,türkçe 60 sorudan toplam 7 yanlış çıkmış.çok sevindim.4ü din 3 matematik.biraz umutlandım açıkçası.

merhabalar.bu yıl oğlum 9.sınıf yani bende geçen yıl teog annesiydim.okul ortalamalarının bende geç farkına vardım 6.sınıf biraz düşüktü 7 ve 8 e göre.oğlum 449.0150 puan aldı.ilk tercihimiz olan okul 449.o379 ile kapattı.oğlum ilk tercihine giremedi ikinci tercihine ilk sıradan girdi.yani değil sınvda herhangi bir yazılıdan daha yüksek not alsa ilk tercihine girecekti.

eski sisteme göre 1.yedek olacağı liseye tüm nakil dönemlerinde başvurmamıza rağmen giremedi.bugün 1 kişilik kontenjan için tekrar dilekçe verdim.yarın tatil olduğu için talepler haftaya cuma belli olacakmış.sanki herşey çabuk ilerliyor gibi.
çocuk okuluna alışıyor ama bir yandan acaba bir üst tercih olabilirmi diye deniyoruz işte.

neyse bende sizler gibi sıkı takip ettim oğlumu.tabi oğlan çocuğu ters tepmeden elimden geldiğince.ama şu küçük puan varki beni hem sevindirdi hem üzdü.tabi oğlumuda.en çokta 6 ve 7de daha iyi yapabilecekken yapmadığına üzüldü.

tabi bizim öğretmenlerde hem dersanede hem okulda milli eğitim müfredatıyla koordineli gittiler.

ama bu yıl görüyorumki dersaneler kasıma kadar olan konuları bitirip tekrarlara geçmişler.hatta özel okula giden bir arkadaşımın çocuğu var onlarda 8.sınıfları 2 hafta erken başlattılar ve müfredatın önünde gidiyorlar ve geriye dönüp tekrar yapıyorlar.bu yıl puanlar çok fırlayacak tahminimce

arkadaşlar çocuğun ders proğramını alın.hangi gün hangi dersleri var ne yaptılar takip edin.proje performans ödevlerini gününde teslim etmesi için hatırlatın.hatta kendinize notlar alın yaptınmı götürdünmü haftaya teslimdi diye sık sık hatırlatın.özellikle sınavı olmayan müzik ,beden eğitimi,teknoloji tasarım gibi derslerin defterlerini ve materyallarını eksiksiz götürmesini sağlayın.sırf malzemeleri bile götürerek tam not alabiliyorlar.bizim öğretmenlerimiz bu konuda toleranslıydı ama açıkçası 6-7 de ben bunlara dikkat etmemiştim.

eğer 3 gibi çıkıyorsa ve siz eve geç gidiyorsanız dersanedeki etütlere katılsın.başında değilken ders çalışmıyorsa eve gitmesinin bi manası yok.ben öyle yaptım ama ondan bile bıktı bi süre sonra pazarlık yapıyorlar şu gün gitmeyim evde çözerim ben sen gelinceye diye.ama bir gün yapsa sonra yapmıyordu.ben elimden geldiğince bazen kavga ederek bazen onun huyuna giderek zorladım.

evet bende üzülüyorum .güya sistem çocuğu daha çok sosyalleştirecek aktiviteye zaman ayıracaktılar.ama öyle olmadı.ilk sınav zaten 2 ay sonra diyerek sıkıldılar.sonra biraz gevşeselerde yine nisandaki sınava az zaman kalıyor.ama ilk sınavda yüksek olursa hem öz güvenleri artar,hemde işleri kolaylaşır.

tabi bizde birde iptal edilen sorular oldu 17-18 soru üzerinde değerlendirilen testler açıkçası çok moral bozdu.böyle bir sınavda çelişkili soru inanılacak gibi değildi.
katsayısı düşükte olsa her derse önem verin.arada bende yazarım. buraya
hala teog stresimi atamamışım bunu anladım.gene uzun yazmışım.
şu an 11 sınıf kızım var oda 3 yıl sbs girmişti. o sistem daha iyiydi.

Son düzenleme:
arkadaşlar çocuğun ders proğramını alın.hangi gün hangi dersleri var ne yaptılar takip edin.proje performans ödevlerini gününde teslim etmesi için hatırlatın.hatta kendinize notlar alın yaptınmı götürdünmü haftaya teslimdi diye sık sık hatırlatın.özellikle sınavı olmayan müzik ,beden eğitimi,teknoloji tasarım gibi derslerin defterlerini ve materyallarını eksiksiz götürmesini sağlayın.sırf malzemeleri bile götürerek tam not alabiliyorlar.bizim öğretmenlerimiz bu konuda toleranslıydı ama açıkçası 6-7 de ben bunlara dikkat etmemiştim.

eğer 3 gibi çıkıyorsa ve siz eve geç gidiyorsanız dersanedeki etütlere katılsın.başında değilken ders çalışmıyorsa eve gitmesinin bi manası yok.ben öyle yaptım ama ondan bile bıktı bi süre sonra pazarlık yapıyorlar şu gün gitmeyim evde çözerim ben sen gelinceye diye.ama bir gün yapsa sonra yapmıyordu.ben elimden geldiğince bazen kavga ederek bazen onun huyuna giderek zorladım.

evet bende üzülüyorum .güya sistem çocuğu daha çok sosyalleştirecek aktiviteye zaman ayıracaktılar.ama öyle olmadı.ilk sınav zaten 2 ay sonra diyerek sıkıldılar.sonra biraz gevşeselerde yine nisandaki sınava az zaman kalıyor.ama ilk sınavda yüksek olursa hem öz güvenleri artar,hemde işleri kolaylaşır.

tabi bizde birde iptal edilen sorular oldu 17-18 soru üzerinde değerlendirilen testler açıkçası çok moral bozdu.böyle bir sınavda çelişkili soru inanılacak gibi değildi.
katsayısı düşükte olsa her derse önem verin.arada bende yazarım. buraya
hala teog stresimi atamamışım bunu anladım.gene uzun yazmışım.
şu an 11 sınıf kızım var oda 3 yıl sbs girmişti. o sistem daha iyiydi.

Tecrübeleriniz benin için çok önemli.okurken kendimi gördüm bazı yerlerde.teog gerçekten bir stres kaynağı :KK43:
Bende okul çıkışı dershaneye göndermeye başladım
Ben evde olmayınca rahat oluyor çalışmıyor
Düzene girecek umarım

Eksen yayinlarini cozsun cocuklariniz, okul defterlerini mutlaka inceleyin türkçede sadece okuma yapıyor bazi öğretmenler,
Gerektiği noktada yani temeli zayifsa özel ders alsinlar 5 10 saat

Tecrübeleriniz benin için çok önemli.okurken kendimi gördüm bazı yerlerde.teog gerçekten bir stres kaynağı :KK43:
Bende okul çıkışı dershaneye göndermeye başladım
Ben evde olmayınca rahat oluyor çalışmıyor
Düzene girecek umarım

evet düzene giriyor ama her çocuk bir değil.benimkini sürekli takip etmem gerekti.bi kaç gün kendi haline bırakıp takip etmesem hemen kopuyordu.birde zaman geçip 2.dönem olunca konular artıp birikince takip edemez gibi oluyor insan.benim mantar panom vardı mutfakta ders proğramı ve bahseettiğim şeyleri not aldığım.
aman ilk dönem sıkı tutun.dediğim gibi 2 dönem daha konular birikince zor olacak

Kito oğlunun sonucu gayet güzel.hiç ümitsiz bir hali yok. Umarım çok güzel sonuçlar almaya devam eder.
Bugün 3 saat çalıştı benimki, ama ben çok hastayım ve başında duramadığım için verimli çalıştı mı bilemiyorum.

Bayramınız kutlu olsun...

Ben deliricem valla... testlerini biriktirdi bayramda günlük yapmadı. Yığdı resmen.
Bayramın gelmesiyle saldı kendini... hep ders çalış test çöz diye diye dilimde tüy bitti
Yan gelip yatıyor. hep erteliyor. Zaten durumu kritik dersleri iyi değildi.
Bu senenin önemini anlatıyorum ama dinleyen yok. Bugünden sonra tatilde bitti. bahanesi yok.. sıkı tutmalı

Ben deliricem valla... testlerini biriktirdi bayramda günlük yapmadı. Yığdı resmen.
Bayramın gelmesiyle saldı kendini... hep ders çalış test çöz diye diye dilimde tüy bitti
Yan gelip yatıyor. hep erteliyor. Zaten durumu kritik dersleri iyi değildi.
Bu senenin önemini anlatıyorum ama dinleyen yok. Bugünden sonra tatilde bitti. bahanesi yok.. sıkı tutmalı

bayramda benim oğlumda aynıydı.ödevlerini yaptı yalnızca.teog ile ilgili hiç çalışmadı.
ben artık kendi içimde kabullendim durumu ona uygun okul arayışı yada alternatif çözümler arıyorum.tabii kendisinin haberi yok.hala çalış oğlum diye sürekli söylemeye devam...

aslında ben bu konuda geçen yıl şöyle yapmıştım.sınıf öğretmeninin dediğini yapıyordu oğlum.ben onun haberi olmadan öğretmeniyle konuşmuş ve tatil için ödev olarak test verin demiştim.öğretmende çaktımadan herkesin durumuna göre ödev vericem diyip bizimkine her dersten belli soru vermişti.bende yine teog çalıştınmı diye şıkıştırmıştımda.çok ödevim var anne diyip durmuştu.

tabi geç kaldım size bunu önermekte ama daha tatiller var arada 29 ekimde falan bunu deneyebilirsiniz.eğer böyle sözünü saydığı bi öğretmeni varsa size yardımcı olacaktır.

bayramda benim oğlumda aynıydı.ödevlerini yaptı yalnızca.teog ile ilgili hiç çalışmadı.
ben artık kendi içimde kabullendim durumu ona uygun okul arayışı yada alternatif çözümler arıyorum.tabii kendisinin haberi yok.hala çalış oğlum diye sürekli söylemeye devam...

Hiçdeğilse seninkinin durumu iyiydi (dersleri yani) öyle hatırlıyorum.
Bugün halim olursa testlerinin yanlışını doğrusunu kontrol edicem
Ama benimki kaçıyor. beklemiyor ki.. hemen başka yere odaklanıyor. Kafa dağlıyor.:KK12:

Merhabalar bnde 8.sınıf erkek çocuğu annesiyim..,Düzenli olarak çalışmaya çalışıyoruz hakkımızda hayırlısı. Din kaynak kitap olarak Anafen ve Biltest kitapları zambak ve güvender yaprak testi başka kaynak yok..Sizlerde farklı kaynak var mı ?

Merhabalar bnde 8.sınıf erkek çocuğu annesiyim..,Düzenli olarak çalışmaya çalışıyoruz hakkımızda hayırlısı. Din kaynak kitap olarak Anafen ve Biltest kitapları zambak ve güvender yaprak testi başka kaynak yok..Sizlerde farklı kaynak var mı ?

din dersini unuttum gitti :110:
matematik ve fen dersine o kadar odaklanmışım ki ek yayın falan almadım din dersi için.
bizde anafen kitaplar var.içinde din vardır herhalde.

Anafen dershanesinin kazanımlı soru bankası kitabında var ama ek kaynaklar gerekli..Gecen seneki sınavda dinden hata yapanların sayısı çok fazla bence hafife almayalım ..

Keyfim pek yok :KK43: oğluma çalış demekten yoruldum, annem ameliyat oldu, küçük 1 yaşına bastı :) aşıları yapıldı şimdi o da hasta
Bu hafta oğlumun sınavı var bakalım ne olacak? Genel olarak bekleme havasındayım

X