İlköğretim Yorum ve Soruları 8. sınıf anneleri TEOG için birbirimize destek olalım

amin. evet azimli fakat çok dikkatsiz. ben çalışma yönünden sorun yaşamıyorum. sınavlarda hep saçma hatalar yapıyor. ondan endişeliyim.
Selam. Dersler daha tam başlamamış olsa da çocuklarınızın eksiklerini bilip onun üzerinden çalıştırabiliriz. Paragrafta ve cümlede anlam konularından 12/13 soru çıkmış bol bol bu konuyla ilgili test çözebilir. 6. Sınıftan beri bu konuyu biliyorlar. Bir de din konusınu atlamayalım. Ben geçen senenin sorularına baktım. Çözemedim çoğunu. Anafen in konu anlatımlı kitabını aldık. Her gün 15 dak beraber göz geZdiriyoruz. Mat fen türkçe derken din i ve sosyal i unıtmayalım. 60 küsur gün kalmış sınava.

Selam. Dersler daha tam başlamamış olsa da çocuklarınızın eksiklerini bilip onun üzerinden çalıştırabiliriz. Paragrafta ve cümlede anlam konularından 12/13 soru çıkmış bol bol bu konuyla ilgili test çözebilir. 6. Sınıftan beri bu konuyu biliyorlar. Bir de din konusınu atlamayalım. Ben geçen senenin sorularına baktım. Çözemedim çoğunu. Anafen in konu anlatımlı kitabını aldık. Her gün 15 dak beraber göz geZdiriyoruz. Mat fen türkçe derken din i ve sosyal i unıtmayalım. 60 küsur gün kalmış sınava.
Din gerçekten çok zormuş geçen yıl.
5 yanlışı çıkan bile duydum(mat-fen-türkçe ful yapan çocuk)

Anafenden başka din konu anlatımlı kitap kullanan varmı arkadaşlar?

Anafen kaynak konusunda oldukça iyi bir dershane ,bende aldım multikitaplarını.
Final hayalkırıklığı yarattı dediğim gibi.
Bu ortalama olayı çok saçma oldu,eski sistemde çocukların puanı okulun ortalaması üzerinden veriliyordu.Şimdi saçmasapan oldu.Hiçbirşey bilmeden ortalaması 100 olan çocuklar var bazı okullarda ve onlar 1-0 önden başlıyorlar.

bazı özel okullar da bol keseden dağıtma var.bı bir gerçek.olan hep develt okulu öğrencisine oluyor.
anafen TV ve kaynak kitapları çok iyi bir dershane aslında.
ama çok kalabalık oldu bu sebeple fazla verim alamadım.
arkadaşlar okulun sınavdaki başarı ortalaması önemli değil mi?
yani eli bol öğretmen/okulsa diğer öğrencilerin önüne mi geçecek?
bu durumda ben özel okulların not konusunda sıkacağını düşünmüyorum.
devlet okuluna vermenin pek mantığı kalmadı.

arkadaşlar okulun sınavdaki başarı ortalaması önemli değil mi?
yani eli bol öğretmen/okulsa diğer öğrencilerin önüne mi geçecek?
bu durumda ben özel okulların not konusunda sıkacağını düşünmüyorum.
devlet okuluna vermenin pek mantığı kalmadı.
Evet,eli bol bazı okullarda dağıtılan bol 100 ler zaten sınava onları 1-0 önde başlatıyor.
Komşumun oğlu teog sınavından 390 puan aldı ve bu çocuğun not ortalaması 100 müş.:KK57:
Malesef böyle özel okullar var,ama böyle devlet okullarıda var.Yine teog puanı 390 civarı olan devlet okulunda bir çocuğun not ortalamasıda 98 idi.
İşin kötü yanı YGS sistemi yerinede böyle bir sistem geliyormuş,o zaman çocukları en iyi liselere değilde en bol not dağıtan liselere göndermeye çalışmalıyız diye düşünmeye başladım.

Evet,eli bol bazı okullarda dağıtılan bol 100 ler zaten sınava onları 1-0 önde başlatıyor.
Komşumun oğlu teog sınavından 390 puan aldı ve bu çocuğun not ortalaması 100 müş.:KK57:
Malesef böyle özel okullar var,ama böyle devlet okullarıda var.Yine teog puanı 390 civarı olan devlet okulunda bir çocuğun not ortalamasıda 98 idi.
İşin kötü yanı YGS sistemi yerinede böyle bir sistem geliyormuş,o zaman çocukları en iyi liselere değilde en bol not dağıtan liselere göndermeye çalışmalıyız diye düşünmeye başladım.
Bu durumda bol not veren okula gitmek tabiki daha mantıklı,niye kassın millet kendini.
Bu resmen çalışkan öğrenciye büyük haksızlık.
Daha birkaç sene önce ygs sistemi değişmişti,
şimdi de teogdakine benzer bir sistem gelecek.
Sürekli bişeyler değişiyor.Bir türlü düzen tutmadı.
inşallah bir an önce oturur.

Bu durumda bol not veren okula gitmek tabiki daha mantıklı,niye kassın millet kendini.

öğretmenler için de durum kötü .iyi öğretmen kötü öğretmen kalmıyor.öğretmenlere laf söylemek değil amacım ama hala kendini eğitimci görmeyip bunu kendi çıkarına çevirmeye çalışan kişiler var.notları karşılık olarak veren.
maalesef sonuç aynı yola çıkıyor.ya gerçekten çok zeki olzcak öğrenci yada parası olacak :KK43:
daha önceki milli eğitim bakanının dediği gibi "sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa" yani bilimsel çalışma yapacak,başarılı ,vizyonu açık öğrenci değil.kendi altlarında bazı kesimlerin yanında çalışacak orta hatta altı insan yetiştirme gayreti içerisindeler.

Bizim çocuklarımızın kaderi heralde,denek olarak kullanılacaklar,hem teog da hemde üniversite sınavında.
öğretmenler için de durum kötü .iyi öğretmen kötü öğretmen kalmıyor.öğretmenlere laf söylemek değil amacım ama hala kendini eğitimci görmeyip bunu kendi çıkarına çevirmeye çalışan kişiler var.notları karşılık olarak veren.
maalesef sonuç aynı yola çıkıyor.ya gerçekten çok zeki olzcak öğrenci yada parası olacak :KK43:
daha önceki milli eğitim bakanının dediği gibi "sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa" yani bilimsel çalışma yapacak,başarılı ,vizyonu açık öğrenci değil.kendi altlarında bazı kesimlerin yanında çalışacak orta hatta altı insan yetiştirme gayreti içerisindeler.
Kesinlikle katılıyorum.
Bazen amaç eğitimi bitirmek mi acaba diyorum.
Çünkü çocuklar iyi eğitimli okullara gitmesinler diye önlerine not ortalaması gibi ketler konulup duruyor.
Düz liseye gitmek isteyen pekçok çocuk gidemediği için okulu bıraktı.

Bizim çocuklarımızın kaderi heralde,denek olarak kullanılacaklar,hem teog da hemde üniversite sınavında.

Kesinlikle katılıyorum.
Bazen amaç eğitimi bitirmek mi acaba diyorum.
Çünkü çocuklar iyi eğitimli okullara gitmesinler diye önlerine not ortalaması gibi ketler konulup duruyor.
Düz liseye gitmek isteyen pekçok çocuk gidemediği için okulu bıraktı.
aynen eskiden düz lise vardı yine,şimdi kazanamadıysan direk meslek lisesi ya da imam hatip.
ya da paran varsa özel okula yazdıracaksın.herşeyi paralı yaptılar önce hastaneler şimdi bu.
sayısız üniversite açıldı.bir yerde patlak verecek ya hayırlısı.
en çok canımı sıkanda bu durumda istemesemde mecbur bende özel okula vericem.
Birde o kadar değişiklik oluyor ki,hatırlıyorum ben lise 2 ye geçerken okul ortalamasını çıkardılar.
lise 3 e geçipte okul notlarını önemsemeden çalışan öğrenciler sıkıntıya girdi.bizden önce 2 sınav vardı.
sonra teke düşürdüler.sonra tekrar 2 ye.şimdi kaç tane sınav yapıyorlar.
resmen çocuklarımız denek oldu.

aynen eskiden düz lise vardı yine,şimdi kazanamadıysan direk meslek lisesi ya da imam hatip.
ya da paran varsa özel okula yazdıracaksın.herşeyi paralı yaptılar önce hastaneler şimdi bu.
sayısız üniversite açıldı.bir yerde patlak verecek ya hayırlısı.
en çok canımı sıkanda bu durumda istemesemde mecbur bende özel okula vericem.
Birde o kadar değişiklik oluyor ki,hatırlıyorum ben lise 2 ye geçerken okul ortalamasını çıkardılar.
lise 3 e geçipte okul notlarını önemsemeden çalışan öğrenciler sıkıntıya girdi.bizden önce 2 sınav vardı.
sonra teke düşürdüler.sonra tekrar 2 ye.şimdi kaç tane sınav yapıyorlar.
resmen çocuklarımız denek oldu.

ben hep meslek lisesi taraftarı oldum.liseyi bitirip boş mesleksiz kalacaklarına iyi bir eğitimle mesleki eğitimin temeli atılan meslek lisesi daha sağlıklı gibi.tercih hakkımız yok artık.meslek liselerinin durumu belli,düz lise kalmadı.bizi dediğiniz gibi ya özele yada imam hatipe yönlendiriyorlar.benim çocuğum çok zeki olmayabilir ama mecbur mu imam olmaya.daha sonra başka meslek seçebilir diyorlar ya boş laf.8 de yapamayan 12. sınıfta alim mi olacak?

ben hep meslek lisesi taraftarı oldum.liseyi bitirip boş mesleksiz kalacaklarına iyi bir eğitimle mesleki eğitimin temeli atılan meslek lisesi daha sağlıklı gibi.tercih hakkımız yok artık.meslek liselerinin durumu belli,düz lise kalmadı.bizi dediğiniz gibi ya özele yada imam hatipe yönlendiriyorlar.benim çocuğum çok zeki olmayabilir ama mecbur mu imam olmaya.daha sonra başka meslek seçebilir diyorlar ya boş laf.8 de yapamayan 12. sınıfta alim mi olacak?
Kito meslek lisesinide iyice araştırmakta fayda var.
Üniversiteye geçişlerde ekpuan uygulaması kaldırıldı.
Bölüm seçimide yaptırmıyorlar.9. sınıftaki başarı durumuna göre bölümlere yerleştireceklermiş meslek liselerinde.
Karmakarış birşeyler dönüyor ama,mağdur olmaz çocuklar umarım.

Kito meslek lisesinide iyice araştırmakta fayda var.
Üniversiteye geçişlerde ekpuan uygulaması kaldırıldı.
Bölüm seçimide yaptırmıyorlar.9. sınıftaki başarı durumuna göre bölümlere yerleştireceklermiş meslek liselerinde.
Karmakarış birşeyler dönüyor ama,mağdur olmaz çocuklar umarım.

meslek lisesi deyince imam hatipin önünü açmak için kanunlar vs değişiyor.doğal olarak diğerleri de etkileniyor.çok beğendiğim bir meslek lisesi yok zaten.oğluma sürekli çalış çalış demeken başka da çarem yok :KK43:
ben olsaydı iyi olurdu diye düşünüyorum yalnızca.

ilk haftanız nasıl geçti ?
Ilk hafta biraz boş gibiydi, bu hafta bir hızla başladılar.Ödevler arttı. Ödev dışındada şimdilik bir çalışmamız yok.
Şimdi zorla oturttum yanımda Türkçe testi çözüyor. Dershane sınavı bu hafta sonuymuş,durumunu öğrenmek için merakla sınavı bekliyorum.İyi bir sonuç alamazsa elimde koz olur, çalıştırırım diyorum.:KK53:
Sizde durumlar nasıl?

bizimde okul bu hafta başladı sayılır.ama dersane yoğun . bitirmesi için test veriyorlar. onları yetiştirmeye çalışıyor.dersane ögretmeni günlük 350 soru çözsün diyor. ama bence çok fazla. çünkü ev ödevleri oluyor. konuları tekrar etmesi gerek. tüm gün test çözemez. ben de 150 soru çözmesini söyledim.bakalım ne yapacak.

bizim dersane de okul da çok yoğun değil.bu haftadan sonra hız kazanılır diye düşünüyorum.
ben sürekli test çöz çalış diyorum.okul ve dersane öğretmenleri bizim dediklerimiz ve öğrettiklerimiz hariç başka konu çalışma diyorlar.yanlış öğrenirse düzeltmek daha zor olur diye.çocukda arada kalıyor ama tabii kolayı seçiyor.
yani çözmüyor :)

bizimde okul bu hafta başladı sayılır.ama dersane yoğun . bitirmesi için test veriyorlar. onları yetiştirmeye çalışıyor.dersane ögretmeni günlük 350 soru çözsün diyor. ama bence çok fazla. çünkü ev ödevleri oluyor. konuları tekrar etmesi gerek. tüm gün test çözemez. ben de 150 soru çözmesini söyledim.bakalım ne yapacak.

öyle günde 350 soru çözebilse çocuklar neden dersaneye gitsinki.vakit mi kalır çözmeye.haklısın 150 soru ancak çözebilir..

150 soru 350 soru çözmek önemli değil 50 soru çözsün soruları özümsesin önemli olan bu'dur.Zaten 150 den fazla çözüyorsa anlamadan çözüyodur çocuk ya cevaplara bakıp işaretliyodur,ya da rastgele işaretliyodur.

Benimki günde 50 soru çözüyor arkadaşlar,daha fazla oturtamıyorum başında,hemen başı ağrıyor,kaytarmaya bir bahane buluyor.

Benimki günde 50 soru çözüyor arkadaşlar,daha fazla oturtamıyorum başında,hemen başı ağrıyor,kaytarmaya bir bahane buluyor.
50 soru az bence.keşke yavaş yavaş artırsanız.ben akşamları test kitaplarını istiyorum.hangi testlerden kaç soru yapacağını yazdırıyorum ertesi gün tekrar alıp yapıp yapmadığını kaç yanlışı var vs kontrol ediyorum. sanıyorum kız çocuğu olmasının avantajı. erkek çocukları daha zor sanırım.

50 soru az bence.keşke yavaş yavaş artırsanız.ben akşamları test kitaplarını istiyorum.hangi testlerden kaç soru yapacağını yazdırıyorum ertesi gün tekrar alıp yapıp yapmadığını kaç yanlışı var vs kontrol ediyorum. sanıyorum kız çocuğu olmasının avantajı. erkek çocukları daha zor sanırım.
Bende az buluyorum.Ama oturtturamıyorum.Kendine çok fazla güveniyor,sürekli ben biliyorum,yapıyorum,ediyorum diyor.
Kendinede söyledim ama bu hafta sonu dershanede sınav var ilk 5 e giremezsen demekki yeterli değilmiş çalışman,arttırılacak dedim.Görücez bakalım.
Sizin kızınıza maşallah,umarım emeklerinin karşılığını alır yavrucak.

Bende az buluyorum.Ama oturtturamıyorum.Kendine çok fazla güveniyor,sürekli ben biliyorum,yapıyorum,ediyorum diyor.
Kendinede söyledim ama bu hafta sonu dershanede sınav var ilk 5 e giremezsen demekki yeterli değilmiş çalışman,arttırılacak dedim.Görücez bakalım.
Sizin kızınıza maşallah,umarım emeklerinin karşılığını alır yavrucak.

bende dershanenin ilk sınavını bekliyorum.birde okulda sınav olacaklar.seni haksız çıkaracağım diyor.İnşallah ben yanılırım.
anlayarak çözmesi en önemli konu aslında ama soru çeşidi görmesi açısından adetli soru yapmasıda gerekli.

X