Diğer torunları sevin diyorum ama yok her şekilde konuştum tersledim güzel bir dille söyledim çözümü takmamak sanırım. Maalesef bu ülke de kadın olmak çok zorÇocuk planını onlara göre yapıyorsanız vay halinize.
Cinsiyeti var,kilosu boyu var,anne sütü alması var kısacası onların aklına girmeyin.
Nasip diyin kocam ilgi delisi öncelik benim sonra bebek diyor kısacası baskıyı başka yerlere çekin baskı altına girmeyin
O zaman detaylı yatak odamı anlatayım size isterseniz diyin. Olmadı yeni evliyiz oğlunuz keyfini çıkaralım diyor istemiyor diyin.Bana daha ilk evlendiğim zaman açık açık korunma dediler düşünün üstümde kurmaya çalıştıkları baskıyı ve ben de sürekli bu baskıyı üstümden atmaya çalıştım sonra eşime söyledim o konuştu yine de anlamıyorlar çözümü sanırım benim takmamam. Bebek düşüncesi için değil de doktora gidip detaylı muayene olucam yine de. Teşekkür ederim.
Amin cümlemize hakkımızda hayırlı ise hayırlı zamanda nasip etsin benim eşim de bir evin tek oğlu köy insanı ama insan gibi insan asla şimdiye kadar ne bir ima ne bir direkt söyleme asla ya asla çünkü imanı tam olan insan söylemez hoş değilO kadar duygusal bir yapım var ki en başlar da susardım tepkisiz kalırdım olmayınca açık açık söyledim yine anlamadılar eşimi devreye soktum bildiğiniz azarladı annesini şimdi ima etmeye başladılar en basiti arıyoruz bir şey söylüycez diyoruz hemen aa hamile mi her konuyu oraya çekiyorlar umarım patlamam sabırlı biriyim ama patlarsam hepsini kırarım. Rabbim size en kısa zaman da hayırla kolaylıkla nasıl etsin inşallah teşekkür ederim.
sokturma canım bu konu senin ozelin. anlasinlarKaynanam maalesef sürekli bir ima sürekli bebek konusu olmayınca hastalıklı gibi bakmaları benim ailem hiç karışmaz eşimin ailesi burnunu sokmasa olmaz.
Gercekten öyle.Ogulları evlenince birden dünyalarına yeniden dahil oluyor gibi davranıyorlar.Esinizi seviyor ve aranız iyiyse dısarıdan kim olursa olsun umursamayın,tavırlarını degistirmiyorlarsa en güzeli bu.Bu da 20 yıllık tecrübe önerisi..Bu insanlar neden hep erkek ailesi oluyor ben evlenmeden önce sanırım hayal dünyasında yaşıyordum keşke bir arkadaşım uyarsaydı bu ülke de sadece eşinle evlenmiyorsun ailesi ile evleniyorsun deseydi ben evlenmezdim.
Stres stres stres.. sizede ya sizene milleti niye darlıyorsunuz yazık günah. Sırf bu söylentiler yüzünden bile hamile kalamayabilirsiniz. Çok üzülüyorum cidden herkes kendi işine baksa keşke biraz ya evliliğin tek amacı çocuk yapmak mı? Çocuksuz evlilik mi olur diyorlar birde çok yanlış buluyorum beniö çocuğum var ama yapmak istemeyenler olabilir çocuğu olmayan olabilir herkes her derdini anlatmak zorunda mı. Söyledikşerinze de katılıyorum..Herkes bebek bekliyorsa kendileri yapsın ? 8 ay çok uzun bir süre değil ovulasyon testi kullan sağlıklı beslen su iç inositol kullan denemeye devam sen ancak kontrollerini düzenli yaptırmalısın kilo varsa ver
Bence sen de çok üstünde duruyorsun kv herkesin ortasında eee bebek ne zaman diye sorduğunda sorusuna cevap vermedim sorusu böyle boşlukta süzüldü ve yok oldu ajajssjjs her bebekle alakalı bişi sorulduğunda aklıma gelir bu şekilde yok sayınca o da bozuldu tabi ama bi daha ağzını açamadı özel şeyler bunlar ya sınır lazım siz de öyle cevap verin sınır ihlali yapıyorsunuz bunlar özel konular diyinDiğer torunları sevin diyorum ama yok her şekilde konuştum tersledim güzel bir dille söyledim çözümü takmamak sanırım. Maalesef bu ülke de kadın olmak çok zor
Yoo tek amacı cocuk olamaz kimse evlenirken ben çocuk yapacam diye gözünü karartıp evlenmiyor biz mesela eşimle kendi aramızda bunun konuşmasını bir kez yaptık birbirimizin fikrini aldık ve birbirimizi sevdiğimizi ve bu şekilde de bir aile olduğumuzu söyledik birbirimize ve bu konuda anlaştık hem fikiriz. Gel görki evet çok istiyoruz eşim de çok istiyor özellikle de bir kız evladı olsun diye çok istiyor ama yapacak bir şey yok takdiri ilahi yani rabbim nasip ederse olur daha yolumuz var bu iş nasip işi gerçekten bazen elinden geleni yaparsın tüp bebek bile denersin olmaz da yeri zamanı gelir kendiliğinden hamile kalırsın öyle bir arkadaşım vardı olmuyor diye çok ağladı yıllarca kaç kez borca girdiler tüp bebek için sonunda pes etti 6 ay sonra kendiliğinden hamile kaldı bütün stresi atmıştı artık üstünden kafasından da çıkarmıştı büyük ihtimalle ki oldu. Başkalarının çocuk istemesi hiç mühim değil önemli olan insanların maddi durumu evlatlarına bakabilecek standartta olsun bide merhametli olsun günümüzde öyle anne babalar var ki çocuğuna zarar veriyor Allah uzak götürsün bakabilecekler anne baba olsun gerçekten..Stres stres stres.. sizede ya sizene milleti niye darlıyorsunuz yazık günah. Sırf bu söylentiler yüzünden bile hamile kalamayabilirsiniz. Çok üzülüyorum cidden herkes kendi işine baksa keşke biraz ya evliliğin tek amacı çocuk yapmak mı? Çocuksuz evlilik mi olur diyorlar birde çok yanlış buluyorum beniö çocuğum var ama yapmak istemeyenler olabilir çocuğu olmayan olabilir herkes her derdini anlatmak zorunda mı. Söyledikşerinze de katılıyorum..
Takmiyorum diyorsunuz ama bu konu yüzünden burdasınız ben gerçekten üzülüyorum böyle konulara , siz onlar için yapmıyorsunuz veya yapmak istemiyorsunuz ama mesela kendiniz çok istiyor olabilirsiniz ve olmuyordur nasip bu insanlar ya çok kötü yada çok düşüncesiz yap da sevelim çümlesini kaç kez duydum da evde hüngür hüngür ağladım kuyruğu dik tutmaya çalıştıkça beni ezdiler çünkü 6 yıl oldu benim için uzun bir süre 6 ila 8 aylık bir süreçten bahsetmiyorum gerçekten zorlu süreçler den de geçtim tedavi olarak. Acaba kırılır mı belki istiyor olmuyor diye düşünen tek insan bile olmadı etrafımda .. kimseye çekinmeden lafınızı vurun umurunuzda olsun olmasın söylemelerine izin vermeyin ayrıca ne diye zırt bırt yatak odanızı merak ediyorlar ne bu hadsizlik :)Çok haklısınız teşekkür ederim onların konuşmalarını engelleyemem ama takmadığım sürece önemli değil sabaha kadar konuşup dursunlar.
Ya ben takmazsam eşim takıyor bu sefer onunla sorun yaşıyorum ister istemez etkileniyor. Çok haklısınız insanlar çok bencil karşıda ki kırılır mı hiç düşünmüyorlar ben de bunu düşünmeyenleri düşünmüycem bundan sonra. İnşallah şu an sizin için her şey yolundadır eğer değilse de inşallah en kısa sürede yoluna girer.Takmiyorum diyorsunuz ama bu konu yüzünden burdasınız ben gerçekten üzülüyorum böyle konulara , siz onlar için yapmıyorsunuz veya yapmak istemiyorsunuz ama mesela kendiniz çok istiyor olabilirsiniz ve olmuyordur nasip bu insanlar ya çok kötü yada çok düşüncesiz yap da sevelim çümlesini kaç kez duydum da evde hüngür hüngür ağladım kuyruğu dik tutmaya çalıştıkça beni ezdiler çünkü 6 yıl oldu benim için uzun bir süre 6 ila 8 aylık bir süreçten bahsetmiyorum gerçekten zorlu süreçler den de geçtim tedavi olarak. Acaba kırılır mı belki istiyor olmuyor diye düşünen tek insan bile olmadı etrafımda .. kimseye çekinmeden lafınızı vurun umurunuzda olsun olmasın söylemelerine izin vermeyin ayrıca ne diye zırt bırt yatak odanızı merak ediyorlar ne bu hadsizlik :)
Çok üzüldüm sizin adınıza da gerçekten stres her şeyi etkiliyor en basiti prolaktin değerinizi direkt olarak yükseltir. Ki benim tek sorunum şu an prolaktin değerimin biraz yüksek olması bir gün açık açık siz olmasanız belki çoktan hamile kalmıştım diyesim geliyor da eşime saygım var. Sanırım çözüm kulak tıkamak siz de stres yapmayın inşallah her şey yoluna girer sizin için ve en kısa sürede sağlıkla hamile kalırsınız.Merhaba bizde aynı durumdayız 10 aydır filan olmuyor 2 buçuk yıllık evliyim çocuk istemeye başladığımızdan beri herkes darlıyor evleneli 2 seneyi geçti diye en başından beri o kadar strese soktular ki belki bu yüzden hamile kalamadım.
Sizi çok iyi anlıyorum insanın takmaycağı umursamayacağı bi durum değil ve biliyo musun istemiyorum korunuyorum desende anlıyolar hissediyolar bi şekilde üstüne gelmek için fırsat kolluyolar mesele ilk bir buçuk sene gerçekten istemiyorduk kimse de sormuyordu ne zaman istemeye başladık herkes üşüştü
Ozaman eşin ağızların payını verecek izin vermicek konuşmalarına böyle insanlar utanmıyor nezaman susuyor biliyormusun nazik davranmayınca kibar olmayacaksın aa öylemi canınız çekiyorsa siz yapın ? Aa öylemi sanane benim yatak odamdan oldu olcak yapacağımız zaman haber verelim ?Ya ben takmazsam eşim takıyor bu sefer onunla sorun yaşıyorum ister istemez etkileniyor. Çok haklısınız insanlar çok bencil karşıda ki kırılır mı hiç düşünmüyorlar ben de bunu düşünmeyenleri düşünmüycem bundan sonra. İnşallah şu an sizin için her şey yolundadır eğer değilse de inşallah en kısa sürede yoluna girer.
Cevre baskısı ile degil kendi isteğiniz ile ebeveyn olmayi seçin lütfen 8 ay kısa bi süre bizde esimle aylarca denedik sonra hamile kaldım şuan 10 günlük bebeğim var ama ben anne olmayı çok istedim çevrenin etkisi olmadı bu çok büyük sorumluluk çevreye göre verilecek karar değilHerkese merhaba arkadaşlar bu konu benim için büyük bir dert haline geldiği için bu başlıkta açtım. Sebebini hemen açıklıyayım eşimin ailesi sürekli bebek konusunu gündeme getiriyor, akrabalarından yeni evlenen kızların hamile haberlerini duyunca hemen bana söylüyorlar sürekli bir bebeğiniz olsun deyip duruyorlar. Ben düşünmediğimizi söylüyorum ki konuyu açıp durmasınlar açıkça korunuyoruz dahi dedim ama yok sürekli bu konu gündem de 1 sene 2 aydır evliyim hemen hemen artık sağlık sorunlarımın olduğunu düşünüyorlar. Onlara ne demeliyim de artık konuyu açıp durmasınlar.( Not=Eşim test yaptı bir sorunu yoktu. Ben detaylı muayene olmadım açıkçası ama bir kaç doktor hiç bir sorunumun olmadığını söylemişti.)
Heh işte dediğim o stresten işte insan kitliyor kendini vücut mahvoluyor. Evst çok kötü anne babalar var maalesef bu topluma kötğ çocuk getiriyorlar yanlış yetiştirdikleri için Allah isteyene nasip etsin gerçekren anne baba olabilene nasip etsin. İnşallah Allah sizede gönlünüzdekini nasip etsinYoo tek amacı cocuk olamaz kimse evlenirken ben çocuk yapacam diye gözünü karartıp evlenmiyor biz mesela eşimle kendi aramızda bunun konuşmasını bir kez yaptık birbirimizin fikrini aldık ve birbirimizi sevdiğimizi ve bu şekilde de bir aile olduğumuzu söyledik birbirimize ve bu konuda anlaştık hem fikiriz. Gel görki evet çok istiyoruz eşim de çok istiyor özellikle de bir kız evladı olsun diye çok istiyor ama yapacak bir şey yok takdiri ilahi yani rabbim nasip ederse olur daha yolumuz var bu iş nasip işi gerçekten bazen elinden geleni yaparsın tüp bebek bile denersin olmaz da yeri zamanı gelir kendiliğinden hamile kalırsın öyle bir arkadaşım vardı olmuyor diye çok ağladı yıllarca kaç kez borca girdiler tüp bebek için sonunda pes etti 6 ay sonra kendiliğinden hamile kaldı bütün stresi atmıştı artık üstünden kafasından da çıkarmıştı büyük ihtimalle ki oldu. Başkalarının çocuk istemesi hiç mühim değil önemli olan insanların maddi durumu evlatlarına bakabilecek standartta olsun bide merhametli olsun günümüzde öyle anne babalar var ki çocuğuna zarar veriyor Allah uzak götürsün bakabilecekler anne baba olsun gerçekten..
Ben buna maruz kaldığım zaman ( sinirden tabi) çocuk sevmiyorum bakamam yapmıcam demiştim.Herkese merhaba arkadaşlar bu konu benim için büyük bir dert haline geldiği için bu başlıkta açtım. Sebebini hemen açıklıyayım eşimin ailesi sürekli bebek konusunu gündeme getiriyor, akrabalarından yeni evlenen kızların hamile haberlerini duyunca hemen bana söylüyorlar sürekli bir bebeğiniz olsun deyip duruyorlar. Ben düşünmediğimizi söylüyorum ki konuyu açıp durmasınlar açıkça korunuyoruz dahi dedim ama yok sürekli bu konu gündem de 1 sene 2 aydır evliyim hemen hemen artık sağlık sorunlarımın olduğunu düşünüyorlar. Onlara ne demeliyim de artık konuyu açıp durmasınlar.( Not=Eşim test yaptı bir sorunu yoktu. Ben detaylı muayene olmadım açıkçası ama bir kaç doktor hiç bir sorunumun olmadığını söylemişti.)
Çevreyi açıkça susturun. Bu sizi ilgilendirmez olursa zaten duyarsınız bana sormayın artık deyin.Herkese merhaba arkadaşlar bu konu benim için büyük bir dert haline geldiği için bu başlıkta açtım. Sebebini hemen açıklıyayım eşimin ailesi sürekli bebek konusunu gündeme getiriyor, akrabalarından yeni evlenen kızların hamile haberlerini duyunca hemen bana söylüyorlar sürekli bir bebeğiniz olsun deyip duruyorlar. Ben düşünmediğimizi söylüyorum ki konuyu açıp durmasınlar açıkça korunuyoruz dahi dedim ama yok sürekli bu konu gündem de 1 sene 2 aydır evliyim hemen hemen artık sağlık sorunlarımın olduğunu düşünüyorlar. Onlara ne demeliyim de artık konuyu açıp durmasınlar.( Not=Eşim test yaptı bir sorunu yoktu. Ben detaylı muayene olmadım açıkçası ama bir kaç doktor hiç bir sorunumun olmadığını söylemişti.)
Eşinize evcil hayvan alın ona bile bakmaya gocunacağını düşünüyorum.Evet hazır değilim kendi içime döndüğüm de bunu fark ediyorum. Hesap verme kaygısı değil yaşadığım sinirimi bozuyorlar ve ben de bunu durdurmanın yolunu arıyorum bana yine ne derlerse desinler kendi kararım ama eşim etkilenmeye başlıyor.
Ben de hazır değilim anne olmaya bakamam şu an dedim direk çocuk olmazsa evlilik yürümez demeye başladılar saçma sapan geri kafalı insanlar.Ben buna maruz kaldığım zaman ( sinirden tabi) çocuk sevmiyorum bakamam yapmıcam demiştim.Buna da laf edenlere çok istiyorsanız siz yapın demiştim