Evet hazır değilim kendi içime döndüğüm de bunu fark ediyorum. Hesap verme kaygısı değil yaşadığım sinirimi bozuyorlar ve ben de bunu durdurmanın yolunu arıyorum bana yine ne derlerse desinler kendi kararım ama eşim etkilenmeye başlıyor.Siz daha millete çocuk gibi hesap verme kaygısı güdüyorken çocuk yapmak için gerçekten hazır olduğunuza emin misiniz?
Bu insanlar neden hep erkek ailesi oluyor ben evlenmeden önce sanırım hayal dünyasında yaşıyordum keşke bir arkadaşım uyarsaydı bu ülke de sadece eşinle evlenmiyorsun ailesi ile evleniyorsun deseydi ben evlenmezdim.Stres yaptıkca sürec hic cekilmez,öncelikle insanlar böyledir her zaman bir istekleri olacak umursamayın.Dogurursun aa neden sezaryen, gec konusur falancanın konusuyor neden konusmuyor?Aa 2.5 yasında hala bezli mi ben 1 yasında ögrettim..Sorduklarında;bu konuyu neden sürekli soruyorsunuz? Bırakın da biz en dogru kararı verelim gibi gülerek tatlı sert yanıtlarla cevaplarsanız biraz bozulurlar ama önünü kesersiniz.
Bunu onlara söylersem sürekli tedavi için konuşmaya çalışırlar ben gereken cevabı verdim sorun şu ki illaki tartışma mı çıkarmalıyım hala neyi anlamıyorlar sürekli bir bebek iması.çevrenize göre yaşamamanızı tavsiye ederim. olmuyor diyin bu kadar basit. neden açıklama yapıyorsunuz? onlar kim herkes bebek bekliyor diyorsunuz herkese göre mı hamile kalacaksınız? daha yeni evlisiniz üstelik.
çünkü cahiller ve cahiller konuşmaktan anlamazlar.Bunu onlara söylersem sürekli tedavi için konuşmaya çalışırlar ben gereken cevabı verdim sorun şu ki illaki tartışma mı çıkarmalıyım hala neyi anlamıyorlar sürekli bir bebek iması.
Ben gerçekten çok şaşırdım hiç böyle şeyleri düşünmezdim evlenmeden önce bilseydim evlenmezdim ben tek kişi ile değil kaç kişiyle evliyim anlamadım ki ve maalesef bir çok evlilik bu durumda benim ailem hiç bir şekilde karışmıyorken bu erkek aileleri neden durmuyor."Yatak odamız özel bir alan çıkın oradan lütfen" deyin, yine de yoruma devame derlerse bu eşimle beni bağlıyor sizi değil deyin.
Eskiden kanlı çarşaf beklerlerdi günümüz "modernliğinde" çocuk yapın kimde sorun araştırmasına girdi millet resmen.
Sınırı çizin diyorum işte size.Ben gerçekten çok şaşırdım hiç böyle şeyleri düşünmezdim evlenmeden önce bilseydim evlenmezdim ben tek kişi ile değil kaç kişiyle evliyim anlamadım ki ve maalesef bir çok evlilik bu durumda benim ailem hiç bir şekilde karışmıyorken bu erkek aileleri neden durmuyor.
Benim eltim bir buçuk sene hamile kalmamış onu bir kadına getirmişlervalla kaşımı çattım mı bir daha aynısını sormaya cesaret bile soruyu soran ki sordu ben direk bozarım bir daha soramaz
Ovulasyon testleri oluyor adet bitiminden hemen sonra test yapmaya başlıyordum ve hiç pik görmedim. Maalesef 1 sene dolmadan tedavi uygulamıyorlarmış regl döngüm aşırı şiddetli geçiyor ilk önceliğim bunun altında yatan sebebi bulmaktı ana normal olduğunu söyleyip gönderiyorlar.Yumurtlama gününüzü nasıl hesaplıyorsunuz? Benimki normal tarihten 4 gün sonra oluyor mesela. Onu da yumurtlama zamanında doktora gidince farketmiştim. Yumurtlamamanız ciddi birşey. Ayrıntılı bir kontrol lazım. Rahim filmi bile çektirmiştim ben, onu kanser için istemişlerdi gerçi. Adetin üçüncü günü kan en önemlisi.
Bakın en başta sakin sakin söylemişsiniz neden yerini hududunu bilmiyor bu insanlar ya ne meraklılar insanların yatak odalarına.Bir komşu kadın var benle yaşıt, hiç sohbetimde yoktur. 3 çocuğu var benim 1. Her gördüğünde yap bi tane daha gencsin der durur. Her seferinde ben dusunmuyorum, bi tane yeter fln derdim durmazdi. En sonunda 5 dk bekle yapıp geliyorum hemen madem çok ısrar ediyosun demistim de öyle sustu. Sen de her çocuk diyene en az yarım altın isterim altını hazır edin haber verin ben 5 dk da yaparım çocuğu tarifini mi bilmiyoruz sanki masrafları cok olucak dearsıza arsız olmak gerek
Çok haklısınız teşekkür ederim onların konuşmalarını engelleyemem ama takmadığım sürece önemli değil sabaha kadar konuşup dursunlar.Öyle tabi ama kadın kadına da düşman bu gerçek.. ben hiç bir yerde görmedim kadın kadını desteklesin. Bana neler ettiler ama ben yine de yıkılmadımlütfen sizlerde eğer böyle sorunlar yaşıyorsanız stresse girmeyin zamana bırakın hayatınızı yaşayın baskıyla çocuk yapanlar pişman oluyor zaten senin istemediğin bir şeyse gerçekten sıkıntı onu kimse büyütmeyecek sonuçta doğuran bakmalı.. iki mıncırıp bırakmaksa olay ozaman herkes yeğen sevsin bıraksın bende öyle yapıyorum :)
sınır koy ve senın zoruna gidene kadar onlarn gıtsın bırak muhtap olmam selam selam bıttı yüzüm herşeyı anlatırBenim eltim bir buçuk sene hamile kalmamış onu bir kadına getirmişlerBen böyle şeylere hiç gelemiyorum işte sınır koyuyorum hep onların da zoruna gidiyor uğraşıyorlar benimle
Kaynanam maalesef sürekli bir ima sürekli bebek konusu olmayınca hastalıklı gibi bakmaları benim ailem hiç karışmaz eşimin ailesi burnunu sokmasa olmaz.kim bu baskı yapan kaynanan mi gorumcelerin mi . tersle kuserkerse kussunler. Böyle bir konuda tersledin diye kıracaksın da esin kızsın dursun herkes haddini sınırını bilsin ne ayıp yaa gelip bacaklarını tutsunlar döl tutman için bari tövbe tövbe yine sinirlendim.
Ben 8 yıllık evliyim henüz çocuğumuz yok bir çok kez tedavi denendi olmadı şuan ara verdim yakın zamanda nasipse tekrar başlayacağız ne eşimin ailesi ne kendi ailem asla sorun yapmadı yapılmaz da Allah verince iyiyde vermeyince mi kötü Pazardan elma armut almıyorsun satın alınacak bir şey değil inancı tam olan insanlar ve ileri düşünen insanlar asla bunu sorun yapmaz her evlenenin çocuğu olmak zorunda değil tabiki olursa çok güzel Allah ben,siz ve isteyen herkese hakkımızda hayırlı ise hayırlı zamanda nasip etsin ama etrafın bu işe gereksizce hadsizce karışmasına aşırı derecede karşıyım onlara ne ya onlaara ne onlar dış kapının mandalı insan kendi ailesine tamam izah eder de durumu 3.cül akrabalara susmak haddini bilmek düşer siz soranlara ''ne zaman Rabbim nasip ederse '' diyin geçin alakadar etmeyen insanlar kendi işlerine baksınlar herşey heryerde konuşulmaz bazı mahrem konular vardır bebek gibi evlilik gibi sorulmaz soranlar son derece cahil görgüsüz ve geri kafalıdır kesinlikle kulak asmayın net duruşunuz ve net tavrınız olsun bu konuda yoksa çok başınızı ağrıtırlar benden söylemesiHerkese merhaba arkadaşlar bu konu benim için büyük bir dert haline geldiği için bu başlıkta açtım. Sebebini hemen açıklıyayım eşimin ailesi sürekli bebek konusunu gündeme getiriyor, akrabalarından yeni evlenen kızların hamile haberlerini duyunca hemen bana söylüyorlar sürekli bir bebeğiniz olsun deyip duruyorlar. Ben düşünmediğimizi söylüyorum ki konuyu açıp durmasınlar açıkça korunuyoruz dahi dedim ama yok sürekli bu konu gündem de 1 sene 2 aydır evliyim hemen hemen artık sağlık sorunlarımın olduğunu düşünüyorlar. Onlara ne demeliyim de artık konuyu açıp durmasınlar.( Not=Eşim test yaptı bir sorunu yoktu. Ben detaylı muayene olmadım açıkçası ama bir kaç doktor hiç bir sorunumun olmadığını söylemişti.)
Bakın işte neden bu duruma gelmenizi sağladılar ya iletişim kurmak neden bu kadar zor illaki bağırıp çağırayım mı sizin adınıza sevindim artık karışmamaları gerektiğini çok iyi biliyorlardır darısı başıma ben cinnet geçirmeden.Bekarken ne zaman evlilik diye soruldu. Evlendim çocuk ne zaman dendi. İstemediğimi belirttim, tonlara doktor tavsiyesi geldi. Tersledim. Benim yanımda bir daha konuşulmadı ama sonradan herkesin sağda solda torun isteriz, yeğenimiz olsa vs diye konuştuğunu duydum. Hamileydim, kızım olacağını öğrendim olsun ikincisi erkek olur dendi. Kızım doğdu, doğum günü partisindeki, ki asla parti yapmak gibi bir isteğim yoktu, tabağa kadar karışıldı. Ben bebeğimin fotoğraflarını asla sosyal medyaya koymam ama baktım herkes paylaşmış. En sonunda ben cinnet geçirdim ve herkesin rahatlıkla duyabileceği şekilde ve bilerek eşimle tartıştım. Devamında duyduğum cümle, sen nasıl istersen bundan sonra öyle olsun oldu. Benim en zor zamanımda yanımda olmayan insanların aklına ve müdahalesine ihtiyacım olmadığını bu şekilde anlatmak beni üzdü, böyle biri değilimdir ama anladıkları dil buydu. Size de tavsiye ederim.
O kadar duygusal bir yapım var ki en başlar da susardım tepkisiz kalırdım olmayınca açık açık söyledim yine anlamadılar eşimi devreye soktum bildiğiniz azarladı annesini şimdi ima etmeye başladılar en basiti arıyoruz bir şey söylüycez diyoruz hemen aa hamile mi her konuyu oraya çekiyorlar umarım patlamam sabırlı biriyim ama patlarsam hepsini kırarım. Rabbim size en kısa zaman da hayırla kolaylıkla nasıl etsin inşallah teşekkür ederim.Ben 8 yıllık evliyim henüz çocuğumuz yok bir çok kez tedavi denendi olmadı şuan ara verdim yakın zamanda nasipse tekrar başlayacağız ne eşimin ailesi ne kendi ailem asla sorun yapmadı yapılmaz da Allah verince iyiyde vermeyince mi kötü Pazardan elma armut almıyorsun satın alınacak bir şey değil inancı tam olan insanlar ve ileri düşünen insanlar asla bunu sorun yapmaz her evlenenin çocuğu olmak zorunda değil tabiki olursa çok güzel Allah ben,siz ve isteyen herkese hakkımızda hayırlı ise hayırlı zamanda nasip etsin ama etrafın bu işe gereksizce hadsizce karışmasına aşırı derecede karşıyım onlara ne ya onlaara ne onlar dış kapının mandalı insan kendi ailesine tamam izah eder de durumu 3.cül akrabalara susmak haddini bilmek düşer siz soranlara ''ne zaman Rabbim nasip ederse '' diyin geçin alakadar etmeyen insanlar kendi işlerine baksınlar herşey heryerde konuşulmaz bazı mahrem konular vardır bebek gibi evlilik gibi sorulmaz soranlar son derece cahil görgüsüz ve geri kafalıdır kesinlikle kulak asmayın net duruşunuz ve net tavrınız olsun bu konuda yoksa çok başınızı ağrıtırlar benden söylemesi
Bana daha ilk evlendiğim zaman açık açık korunma dediler düşünün üstümde kurmaya çalıştıkları baskıyı ve ben de sürekli bu baskıyı üstümden atmaya çalıştım sonra eşime söyledim o konuştu yine de anlamıyorlar çözümü sanırım benim takmamam. Bebek düşüncesi için değil de doktora gidip detaylı muayene olucam yine de. Teşekkür ederim.Daha yeni evlisiniz. Bu neyin acelesi . Gereken cvbı verin kimse sormaz size. Hem ilişkiye çocuk için girince inanmiyorum olmuyor. Akışına bırakın. Benim psikolojik 1 sene olmadı. Adet tarihimi bekledim hastaneye gitmek için. O ay birliktelikler çok az olmuştu ama hamile kalmışım. Yani kendinizi bu kadar kasmayın. İlkin herkeste geç tutabilir