8 aydır bebek deniyoruz ancak hamile kalamadım ve herkes bebek bekliyor?

Siz daha millete çocuk gibi hesap verme kaygısı güdüyorken çocuk yapmak için gerçekten hazır olduğunuza emin misiniz?
Evet hazır değilim kendi içime döndüğüm de bunu fark ediyorum. Hesap verme kaygısı değil yaşadığım sinirimi bozuyorlar ve ben de bunu durdurmanın yolunu arıyorum bana yine ne derlerse desinler kendi kararım ama eşim etkilenmeye başlıyor.

çevrenize göre yaşamamanızı tavsiye ederim. olmuyor diyin bu kadar basit. neden açıklama yapıyorsunuz? onlar kim herkes bebek bekliyor diyorsunuz herkese göre mı hamile kalacaksınız? daha yeni evlisiniz üstelik.

Bu insanlar neden hep erkek ailesi oluyor ben evlenmeden önce sanırım hayal dünyasında yaşıyordum keşke bir arkadaşım uyarsaydı bu ülke de sadece eşinle evlenmiyorsun ailesi ile evleniyorsun deseydi ben evlenmezdim.

çevrenize göre yaşamamanızı tavsiye ederim. olmuyor diyin bu kadar basit. neden açıklama yapıyorsunuz? onlar kim herkes bebek bekliyor diyorsunuz herkese göre mı hamile kalacaksınız? daha yeni evlisiniz üstelik.
Bunu onlara söylersem sürekli tedavi için konuşmaya çalışırlar ben gereken cevabı verdim sorun şu ki illaki tartışma mı çıkarmalıyım hala neyi anlamıyorlar sürekli bir bebek iması.

valla kaşımı çattım mı bir daha aynısını sormaya cesaret bile edemez soruyu soran ki sordu ben direk bozarım bir daha soramaz

Son düzenleme:
Ben gerçekten çok şaşırdım hiç böyle şeyleri düşünmezdim evlenmeden önce bilseydim evlenmezdim ben tek kişi ile değil kaç kişiyle evliyim anlamadım ki ve maalesef bir çok evlilik bu durumda benim ailem hiç bir şekilde karışmıyorken bu erkek aileleri neden durmuyor.

Sınırı çizin diyorum işte size.
Yani yatak odası orası neden eşiniz hariç herkesi sokuyorsunuz içeriye??
Verin cevabı geçin.

valla kaşımı çattım mı bir daha aynısını sormaya cesaret bile soruyu soran ki sordu ben direk bozarım bir daha soramaz
Benim eltim bir buçuk sene hamile kalmamış onu bir kadına getirmişler Ben böyle şeylere hiç gelemiyorum işte sınır koyuyorum hep onların da zoruna gidiyor uğraşıyorlar benimle

Ovulasyon testleri oluyor adet bitiminden hemen sonra test yapmaya başlıyordum ve hiç pik görmedim. Maalesef 1 sene dolmadan tedavi uygulamıyorlarmış regl döngüm aşırı şiddetli geçiyor ilk önceliğim bunun altında yatan sebebi bulmaktı ana normal olduğunu söyleyip gönderiyorlar.

Bakın en başta sakin sakin söylemişsiniz neden yerini hududunu bilmiyor bu insanlar ya ne meraklılar insanların yatak odalarına.

Çok haklısınız teşekkür ederim onların konuşmalarını engelleyemem ama takmadığım sürece önemli değil sabaha kadar konuşup dursunlar.

Benim eltim bir buçuk sene hamile kalmamış onu bir kadına getirmişler Ben böyle şeylere hiç gelemiyorum işte sınır koyuyorum hep onların da zoruna gidiyor uğraşıyorlar benimle
sınır koy ve senın zoruna gidene kadar onlarn gıtsın bırak muhtap olmam selam selam bıttı yüzüm herşeyı anlatır

Bekarken ne zaman evlilik diye soruldu. Evlendim çocuk ne zaman dendi. İstemediğimi belirttim, tonlara doktor tavsiyesi geldi. Tersledim. Benim yanımda bir daha konuşulmadı ama sonradan herkesin sağda solda torun isteriz, yeğenimiz olsa vs diye konuştuğunu duydum. Hamileydim, kızım olacağını öğrendim olsun ikincisi erkek olur dendi. Kızım doğdu, doğum günü partisindeki, ki asla parti yapmak gibi bir isteğim yoktu, tabağa kadar karışıldı. Ben bebeğimin fotoğraflarını asla sosyal medyaya koymam ama baktım herkes paylaşmış. En sonunda ben cinnet geçirdim ve herkesin rahatlıkla duyabileceği şekilde ve bilerek eşimle tartıştım. Devamında duyduğum cümle, sen nasıl istersen bundan sonra öyle olsun oldu. Benim en zor zamanımda yanımda olmayan insanların aklına ve müdahalesine ihtiyacım olmadığını bu şekilde anlatmak beni üzdü, böyle biri değilimdir ama anladıkları dil buydu. Size de tavsiye ederim.

Kaynanam maalesef sürekli bir ima sürekli bebek konusu olmayınca hastalıklı gibi bakmaları benim ailem hiç karışmaz eşimin ailesi burnunu sokmasa olmaz.

Ben 8 yıllık evliyim henüz çocuğumuz yok bir çok kez tedavi denendi olmadı şuan ara verdim yakın zamanda nasipse tekrar başlayacağız ne eşimin ailesi ne kendi ailem asla sorun yapmadı yapılmaz da Allah verince iyiyde vermeyince mi kötü Pazardan elma armut almıyorsun satın alınacak bir şey değil inancı tam olan insanlar ve ileri düşünen insanlar asla bunu sorun yapmaz her evlenenin çocuğu olmak zorunda değil tabiki olursa çok güzel Allah ben,siz ve isteyen herkese hakkımızda hayırlı ise hayırlı zamanda nasip etsin ama etrafın bu işe gereksizce hadsizce karışmasına aşırı derecede karşıyım onlara ne ya onlaara ne onlar dış kapının mandalı insan kendi ailesine tamam izah eder de durumu 3.cül akrabalara susmak haddini bilmek düşer siz soranlara ''ne zaman Rabbim nasip ederse '' diyin geçin alakadar etmeyen insanlar kendi işlerine baksınlar herşey heryerde konuşulmaz bazı mahrem konular vardır bebek gibi evlilik gibi sorulmaz soranlar son derece cahil görgüsüz ve geri kafalıdır kesinlikle kulak asmayın net duruşunuz ve net tavrınız olsun bu konuda yoksa çok başınızı ağrıtırlar benden söylemesi

Bakın işte neden bu duruma gelmenizi sağladılar ya iletişim kurmak neden bu kadar zor illaki bağırıp çağırayım mı sizin adınıza sevindim artık karışmamaları gerektiğini çok iyi biliyorlardır darısı başıma ben cinnet geçirmeden.

Daha yeni evlisiniz. Bu neyin acelesi . Gereken cvbı verin kimse sormaz size. Hem ilişkiye çocuk için girince inanmiyorum olmuyor. Akışına bırakın. Benim psikolojik 1 sene olmadı. Adet tarihimi bekledim hastaneye gitmek için. O ay birliktelikler çok az olmuştu ama hamile kalmışım. Yani kendinizi bu kadar kasmayın. İlkin herkeste geç tutabilir

O kadar duygusal bir yapım var ki en başlar da susardım tepkisiz kalırdım olmayınca açık açık söyledim yine anlamadılar eşimi devreye soktum bildiğiniz azarladı annesini şimdi ima etmeye başladılar en basiti arıyoruz bir şey söylüycez diyoruz hemen aa hamile mi her konuyu oraya çekiyorlar umarım patlamam sabırlı biriyim ama patlarsam hepsini kırarım. Rabbim size en kısa zaman da hayırla kolaylıkla nasıl etsin inşallah teşekkür ederim.

Bana daha ilk evlendiğim zaman açık açık korunma dediler düşünün üstümde kurmaya çalıştıkları baskıyı ve ben de sürekli bu baskıyı üstümden atmaya çalıştım sonra eşime söyledim o konuştu yine de anlamıyorlar çözümü sanırım benim takmamam. Bebek düşüncesi için değil de doktora gidip detaylı muayene olucam yine de. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…