71 aylik kizimi ilkokula gondermek istemiyorum

2010 ekim sonu temmuz agustos olsa dusunmeyecegimde bu kafama takildi

Benim kizimda 70 aylikti. Bende ilk zaman cok tereddut yasadim ama cok sukur bu yili zorlanmadan gectik.

Ilk yil cok onemli ilgilenebileceksen vakit ayirabileceksen bu sene verebilirsin

Sunuda soyleyeyim bizim sinifin coguda bir yas buyuk.
ben hic tereddut yasamadim 70 aylikti basladiginda.2,5 yasindan beri kreslerde cok sikilacakti

oğlum 29 aralık 2008 doğumlu
ilk okula gecen yıl gitti ve 5.5 yaşındaydı şimdi 3.sınıfa geçti
okumaya yazmaya geçen ilk 3 öğrenciden biriydi
kızım şimdi temmuzda 6 yaşında olcak 1.sınıfa gidecek
bence çok abartmayın şimdiki çocuklar çok zeki
okumayı ve yazmayı sökemeyen çocuk yok hepsi öğreniyor

72 aylık çok ideal bence. Bi sene daha geçse 84 aylık olacak. Çok fazla ilerde hep bir yaş büyük olacak arkadaşlarımdan. Valla öyle ufak tefek çocuklar okula başlıyor ki. Arkadan Görseniz çanta kendi gidiyor zannedersiniz :) ama yooook illa göndermem derseniz mecbur rapor alınmalı

Aylık olarak yazilmasiyla dalga geçenler İlkokula başlarken ay hesabı yapılıyor arkadaş o yüzden yazmış sanırım. Benim cocugim ilkokula 74 aylıkken başladı. Çok da memnunum fazla gecikmesi de iyi degil

Oğlum ağustos 2010 doğumlu 73 aylık olacak gidecek eylül doğumlu arkadaşı da gidecek ama Kasım ve aralık doğumlu olanları göndermiyorlar

hatta Kasım doğumlu olanın annesi sınıf öğretmeni ben beğenmiyorum benim kızı bir sene daha anaokuluna gitsin diyor

kendisi önümüzdeki sene biri okutacakmış hem de

bir de bu iş kötü cidden şimdi benimki Ağustos doğumlu o sınıfta hem Ocak Şubat doğumlular hem de bir önceki senenin Kasım-Aralık doğumluları olacak yani en küçüklerden olacak ama yapacak bir şey yok

çalışacak

69 aylık bi yakınım göndermedi rapor filan istemiyolar orda yazdığını bende gördüm ama uygulaması yok sanırım. Ama şuan çocuk kocaman oldu bence 1.sınıf için biraz büyük 71 aylık normal bence bende 6 yaşımda başlamıştım okula bilmiyorum aileler biraz abartıyor bence

Konu sahibi cocugunun kac aylik oldugunu soracagimizi dusunup yazmis ustelik prosedur boyle 72 aylik cocuklar ilkokul 1.sinifa baslar.

Bende 72 aylikken verdim, bizim siniftada cocuklar oglumdan buyukde var kucukte var. Ama buyuk cocuklar daha basarili. Oyle buyukler diye dislanma falanda yok. Aksine onlar ogretmenin gozdeleri. Bende keske biraz daha buyuk olsaydi oglum diyorum. Erken okula baslamanin hic bir getirisi yok bence, bir yil erken bitirecek diye cocuga fazladan yuklenmenin anlami yok.

Cocugunuzu en iyi siz tanirsiniz, eger 1 yil daha anasinifina gitmesi gerektigini dusunuyorsaniz oyle yapin. Rapor alinca ne gibi sorun yasanir onu bilmiyorum ama.

En guzeli anasinifi ogretmeninizle konusup, ona gore karar vermek.

71 ay ilkokul için çok uygun bu yaş neden göndermek istemiyosunuz benim oğlum 72 aylık başladı bu sene 4. Sınıfı bitirdi üstelik çok ta başarılı küçük oğlum aralık doğumlu onu bir sene geç gondercem ama bence gönderin sene kaybetmesin

Siz hâlen ay saydığınıza göre anaokuluna da zor gönderirseniz o çocuğu.

60 aylikken gittim hatta 57 aylikta olabilir.Iyiki erken gitmisim cok memnunum egitim hayatimdan.Bence okul icin en ideal yas 6 yani cocugunuz uygun ilkokul icin.

Çok garibime gitti ama sonra gördüm ki o çağda çocuğu olan tüm anneler benimkide şu kadar aylik bu kadar aylik diye pat pat cevabı yapistirdi. Demek ki sayiliyormus ilginç :)

Benim o yaşta çocuğum yok ama mevzuatta bununla ilgili maddeler var. O yüzden saymak zorunda kalıyor anneler.
Bizim çocukluğumuzda çocuk minyon olsa 2-3 sene bekletilirdi şimdi aylar bile sayılıyor. Çok ilginç.

6 yas deseydin daha anlasilir olurdu.
Hesaplamak zorunda kaldim
Bénim kizim 5.5 yasinda okula basladi,3 cu sinifà gecti.Suan 7 yasinda
Àma istemiyorsan gec baslasin.

Ben özel bir okulda sınıf öğretmeniyim, 4+4+4 den dolayı küçük yaş grubunda olan 1.sınıf öğrencilerini okuttum. Bu sene ogrencilerimi 4.sınıftan mezun ettim. 1.sınıfa başlamadan öğrenciler olgunluk testine alınırlar, dusuk puan alan öğrencilerin aileleri ile gorusulur, aile ona gore yönlendirilir. Size tavsiyem çocuğunuz göndermek istemiyorsanız, göndermeyin. Bir sene geç başlayan öğrencilerim hem daha başarılı oldular, hemde aileleri yıpranmadi. Ülkemizde sınav gerçeği var, geç başlayan öğrencilerin bu sınavlarda daha başarılı olduklarını gördüm. Çevremdeki öğretmen ailelerin bazilari çocuklarını geç gönderdiler ve eğitim öğretim hayatları çok başarılı. Geç gondermenizi tavsiye ederim. Rapor almanıza da gerek yok, agustos veya eylül ayınin basinda okul idaresi ile gorusup çocuğunuzun yeniden anasınıfında gitmesini istemeyiz yeterli. Cocugunuza başarılı bir ömür diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…