71 aylik kizimi ilkokula gondermek istemiyorum

yorumlara koptum :KK70: kızlar eğitim sistemimiz Bülent Ersoyun sahne kombini gibi sürekli değiştiğinden artık ay baz alınıyor :KK53: o yüzden tek tek sayılıyor yoksa 2. sınıftan sonra ay may unutuluyor :)

konu sahibi iki sene üst üste anaokulu çok sıkılabilir.. ben tam 72 ay (dolu dolu 6 yaş) da yolladım hiç pişman olmadım, 2. sınıfa geçti bile.. sınıfta da okumayı ilk sökenlerden biri bıdık.. o yüzden içiniz rahat olsun bence direkt 1. sınıfa başlatın.. o kadar endişe etmeyin ya ben de 5.5 yaşında gitmişim bakın ne ka akıllıyım :KK53:

Ben özel bir okulda sınıf öğretmeniyim, 4+4+4 den dolayı küçük yaş grubunda olan 1.sınıf öğrencilerini okuttum. Bu sene ogrencilerimi 4.sınıftan mezun ettim. 1.sınıfa başlamadan öğrenciler olgunluk testine alınırlar, dusuk puan alan öğrencilerin aileleri ile gorusulur, aile ona gore yönlendirilir. Size tavsiyem çocuğunuz göndermek istemiyorsanız, göndermeyin. Bir sene geç başlayan öğrencilerim hem daha başarılı oldular, hemde aileleri yıpranmadi. Ülkemizde sınav gerçeği var, geç başlayan öğrencilerin bu sınavlarda daha başarılı olduklarını gördüm. Çevremdeki öğretmen ailelerin bazilari çocuklarını geç gönderdiler ve eğitim öğretim hayatları çok başarılı. Geç gondermenizi tavsiye ederim. Rapor almanıza da gerek yok, agustos veya eylül ayınin basinda okul idaresi ile gorusup çocuğunuzun yeniden anasınıfında gitmesini istemeyiz yeterli. Cocugunuza başarılı bir ömür diliyorum

Cok tesekkur ederim zaten gondermeyi dusunmuyorum su rapor olayina takilmistim icimi rahatlattiniz iyi aksamlar

İçiniz rahat olsun, bence hiç pişman olmayacaksınız, okuma yazmaya erken geçmek demek o çocuğun başarılı olduğunu göstermez, bazı aileler benim çocuğum erkenden okuma yazmayı öğrendi daha başarılı diye düşünebilir ama hiç öyle değil. Size de iyi aksamlar

İleride üniversiteye vs hazırlanırken zaten yıl kaybedecek,tabi inş kaybetmez ama en azından ileride yaşından dolayı çocuğunu strese sokmuş olmazsın,bence başlat.anaokulu bir yıl daha çok sıkıcı olur.ayrıca bir iki ay erken göndermekten kaçınıp 10 ay geç göndermiş olacaksın.bence başlatmalısın

allasen 71 ay mı saydın cıdden :KK70:
kac yasa tekabul edıyor 6 mı
6 de gec

been olsam 7 yasında gonderırım ılk okula sız cocugunuzu bızden daha ıyı tanırsınız

bırsey sorucam
cocugunuza bırı yasın kac dedıgınde ne dıyor

Okul öncesi öğretmeni olarak 2 sene ust uste napacak cocugunuz ustelık 71 aylık sıkılabılır bence bu sene yaptıklarını seneye bida yapacak gerek yok bence.. Tabi cocugunuza da baglı

Ay mevzusuna bu kadar takılmaya gerek yok arkadaşlar.
1. sınıf kayıtları yaşa göre değil aya göre yapılıyor.
Konu sahibinin bu şekilde açıklaması çok doğal.

Bence 1 sene bekletmeniz çok şart değil.
Başlarsa normal şartlarda tam zamanı.

Ama gerçekten fiziksel olarak çok ufak tefek, hazır değil derseniz bence de beklemeniz uygun olur.

Rapor almanız da gerekir diye biliyorum.

Neden rapor almak istemiyorsunuz?

71 aylık denmesinin nedenlerini yukarıdaki arkadaşlar bir kaç defa açıkladı.Milli eğitim bakanlığının açıkladığı bir yaş takvimi var.72 ay okula gitmek mevcut diye.tablo bu.biri yazıyorsa bir sebebi var.

Eklentiler

• FB_IMG_1466545018237.jpg
    FB_IMG_1466545018237.jpg
    62,2 KB · Görüntüleme: 190
Siz hâlen ay saydığınıza göre anaokuluna da zor gönderirseniz o çocuğu. :KK14:

allasen 71 ay mı saydın cıdden :KK70:
kac yasa tekabul edıyor 6 mı
6 de gec

been olsam 7 yasında gonderırım ılk okula sız cocugunuzu bızden daha ıyı tanırsınız

bırsey sorucam
cocugunuza bırı yasın kac dedıgınde ne dıyor

Keşke fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmayı deneseydiniz.

Ben de çocukların erkenden okula alınmalarına karşıyım. Kızım daha bebek ama ilerde bir aile büyüğü bakarsa, okula 1 yaş daha geç göndermeyi mutlaka düşünürüm. Karar sizin ama ben de 1 sene daha geç göndermenizi tavsiye ederim.

Çocukların okula başlama yaşı ile ilgili en büyük sıkıntı somut donemden ,soyut döneme geçiş zamanında görülür.Yani 7-11 yas somut dönemdir.11yas sonrasında soyut düşünme gelişir.arkadaşlari soyut donem yasındaki bir çocuk, kendisi yaşı küçük olduğu için somut donemde kalacak ve anlamakta zorluk çekecektir.Özellikle matematik gibi soyut bir derste zorlanacaktır.
Her çocuk kendi gelişimi içinde değerlendirilir.
Kızım 72 aylık başladı.şimdi 7 sınıf oldu.hic zorlamadı.basarili bir çocuk.
Oğlum 78 ayda başladı.1.sınıfta. kok sokturdu bana.

72 ay dediginiz 6 yaşa tekabül ediyor. 6 yaşını dolduran her cocuk ilkokula baslar eskiden beri boyledir. Sanirim kiziniz Ekim ayi doğumlu. Zaten normal olani da bu değil mi? Neden 1 yıl geç başlatmak istiyorsunuz?

Rapor belki de şart degil bi dilekceyle halledersiniz ama raporun da sicile islendigini falan sanmiyorum. Keyfekeder bi durum sadece

Gercekten zor bir karar sanirim yerinizde olsam bir iki ay eeken verirdim cocugumu okula bir sene gececek üstünden nerdeyse 10 ay felan bana cok geliyor.
Ben almanyada yasiyorum burada sistem farkli bir cocuk yaz tatilinden önce yada yaz tatilin icinde 6 yasina giriyorsa okula aliniyor o sene. Cocuk okulun basladigi gün bile 6 yasina girse alinmiyor okula burasida öyle kati. Bide her sene yaz tstili ayni güne ddnk gelmiyor cocugun dogdugu seneye bakilmiyor bulundugunuz senenin tatil zamanina bakiliyor. Ilk defa duydum böyle annelerin babalarinin bu konuda secme hakki oldugunu o yüzden ilgimi cekti okudum

X