70'lerden 50'lere Spor ve Menü Listesi

En son 3 sene önce diyetisyen desteği almıştım.
Hayatımda 3 dönem diyetisyen desteği ile zayıfladım belirli aralıklarla.
2.5 senedir kendim yapiyorum. Diyetisyene git gel diyetisyen kadar olmuşum 😁
Bende hatlar karışmış 😂😂 emziren anne sensin gibi kalmış aklımda. Fatmaydi o galiba.

İnsan bu sürede kendini iyice tanıyor zaten, önceki deneyimlerle de güzel bir düzen kurmussundur sen şimdi.

Kendi adıma keşke bildiklerimi de uygulayabilsem 😬

Bende hatlar karışmış 😂😂 emziren anne sensin gibi kalmış aklımda. Fatmaydi o galiba.

İnsan bu sürede kendini iyice tanıyor zaten, önceki deneyimlerle de güzel bir düzen kurmussundur sen şimdi.

Bildiklerimizi bir de sindirmemiz gerekiyor, vücudumuzu alistirmamiz gerekiyor.
Ben akşam 6 da sonra yemek yememeye alıştım çok şükür. Ama memlekete gidince yada yatılı misafir gelince o düzen kalmıyor malesef. Düzen değişince de mutlaka kilo alımı oluyor. Bir al bir ver geçiyor omur.

Kendini bırakmayıp toparlayinca daha çabuk gifiyor kilolar.

5 Eylül Menüm

08:00 350 ml su

11:45
1 haşlanmış yumurta, 1 yk tulum peyniri, 1 dilim ekmek, 1 domates, 1/2 salatalık
Maydanoz, marul, dereotu, nane
1 filtre kahve

Ara 15:30
4 yk yoğurt + 1çk zerdeçal

Ara 16:50
1 kupa yeşilçay + 2 karanfil, 2 hurma

20:30
7 brokoli köftesi
1 domates, biraz marul

2 ceviz, 3 yk yoğurt

(Brokoli beni oyaladı, perde çamaşır vs derken salata yapmayınca loru cevizi vs unuttum. Cevizle yoğurtu sonradan yedim, brokoli köftesini sevdim, tavsiye ederim&7 ilk defa yiyorum fakat şişkinlik yaptı)

Su 2,5 lt
Spora vaktim olmadı. Kayıtlı 2700 adım, iş, alışveriş, temizlik, koşturmaca derken o arada 3 saatte direksiyon eğitimi verdim. Hatrını kıramayağım bir aile dostumuzun çocuğuydu.

Bugün ders verirken arabanın camında güneşten sağ kolum epey yanmış. Geçen Alanya ya giderkende sol konum yanmıştı, amele yanıkları eşitlenmiş oldu :KK70: Tam böyle t-shirt hizasında resmen çizgi çekmiş gibi bir taraf beyaz bir taraf siyah :KK70:
Afiyet olsun kuzum, menü çok güzel olmuş. Brokoli köftesinin tadını ben de merak ettim ama brokoli bulamadım 😔 kabak mücver yerine geçti ve nasıl özlemişim çok iyi geldi.

Balım bana da direksiyon dersi ver nolurrrr🙏🙏

Amele yanıklarını ortadan kaldırmak için denize gitmek şart olmuş sevgim 😍

Ben akşam 6 da sonra yemek yememeye alıştım çok şükür. Ama memlekete gidince yada yatılı misafir gelince o düzen kalmıyor malesef. Düzen değişince de mutlaka kilo alımı oluyor. Bir al bir ver geçiyor omur.

Çok haklısın. Biliyoruz ama yapamıyoruz. Ben ekmeği çok tüketiyorum ve akşam çay yanı atıştırmalık sorun oluyor.

Gelen gidenin çok oluyorsa düzende kalmak zor olur ama onu da hemen ertesi gün telafi etsek iyi olacak.

Sabah kahvaltı saatinde oğlumun okulundan aradılar, ateşlenmiş ve titreme tutmuş, apar topar onu almaya gittik, kahvaltı da geç kaldı o yüzden. Kahvaltı geç kalınca ara öğünleri de yapamadım. O yüzden bugün iki öğün yapmış oldum. Ara öğün yapmayınca akşam yemeğimin yanına 1 küçük dilim ekmek ekledim

6 Eylül Salı menüsü
13.30 kahvaltı
3-4 kaşık yoğurt, 2 kaşık yulaf, 1 kırmızı erik, çeyrek şeftali, yaklaşık 3 ceviz (karıştırıp yedim)

18.30 akşam
4-5 kaşık etli kuru fasulye, birkaç kaşık kuru cacık, büyük kase yeşil salata, 1 dilim ekmek.

Su 3 lt
Spor 9000 adım (yürüyüşü birazdan yapacağım, her gün aynı yolu yürüdüğüm için adım sayısı belli)

6 Eylül Menüm
Sabah 08.00 Türk kahvesi,su
11.30 biberli omlet, yarım dilim ekmek, domates, 1 dilim peynir

14.00 Türk kahvesi, 1 avuc leblebi
16.00 2 kaşık nohut yemeği (acıktım)

Aksam 17.45 3 kaşık nohut yemeği, 1 bardak ayran, 1 dilim ekmek
19.00 nescafe

Spor; yok
Şu; su an farkettim az içtim bugün 1.5 lt falandır.

*Ballar listeye birebir uyamasam da akşam yemekleri ve kahvaltı olarak benzetmeye çalışıyorum 🙏 kahveler yine fazla biliyorum ama siz konuyu biliyorsunuz😬😂

Sabah kahvaltı saatinde oğlumun okulundan aradılar, ateşlenmiş ve titreme tutmuş, apar topar onu almaya gittik, kahvaltı da geç kaldı o yüzden. Kahvaltı geç kalınca ara öğünleri de yapamadım. O yüzden bugün iki öğün yapmış oldum. Ara öğün yapmayınca akşam yemeğimin yanına 1 küçük dilim ekmek ekledim

6 Eylül Salı menüsü
13.30 kahvaltı
3-4 kaşık yoğurt, 2 kaşık yulaf, 1 kırmızı erik, çeyrek şeftali, yaklaşık 3 ceviz (karıştırıp yedim)

18.30 akşam
4-5 kaşık etli kuru fasulye, birkaç kaşık kuru cacık, büyük kase yeşil salata, 1 dilim ekmek.

Su 3 lt
Spor 9000 adım (yürüyüşü birazdan yapacağım, her gün aynı yolu yürüdüğüm için adım sayısı belli)
Canim geçmiş olsun nasıl simdi oğlun :KK43:

Menü bi harika🤩 7leri görmen çok zor olmucak yürüyüş de var 🤩

6 Eylül Menüm
Sabah 08.00 Türk kahvesi,su
11.30 biberli omlet, yarım dilim ekmek, domates, 1 dilim peynir

14.00 Türk kahvesi, 1 avuc leblebi
16.00 2 kaşık nohut yemeği (acıktım)

Aksam 17.45 3 kaşık nohut yemeği, 1 bardak ayran, 1 dilim ekmek
19.00 nescafe

Spor; yok
Şu; su an farkettim az içtim bugün 1.5 lt falandır.

*Ballar listeye birebir uyamasam da akşam yemekleri ve kahvaltı olarak benzetmeye çalışıyorum 🙏 kahveler yine fazla biliyorum ama siz konuyu biliyorsunuz😬😂
Biliyoruz balım, bu kadar dikkat etmiş olman bile muhteşem, bu arada menü çok iyi zaten. Kahve şu an senin yakıtın gibi, benim de canım acayip nescafe istiyor ama dayanmaya çalışıyorum.
Canim geçmiş olsun nasıl simdi oğlun :KK43:

Menü bi harika🤩 7leri görmen çok zor olmucak yürüyüş de var 🤩
Sağol canım, çok şükür iyi. Sabah bana gece üşüdüğünü biraz soğuk olduğunu söylemişti zaten, sanırım biraz üşütmüş.

Ağzın bal yesin canım, hemen göreyim şu 7leri, 3 Ekimde derslere başlıyoruz keşke 75 civarı olsam o araya kadar.

Biliyoruz balım, bu kadar dikkat etmiş olman bile muhteşem, bu arada menü çok iyi zaten. Kahve şu an senin yakıtın gibi, benim de canım acayip nescafe istiyor ama dayanmaya çalışıyorum.

Sağol canım, çok şükür iyi. Sabah bana gece üşüdüğünü biraz soğuk olduğunu söylemişti zaten, sanırım biraz üşütmüş.
İyi bari canım evet ya bu aralar burda da geceleri fena esiyor artık camları kapatiyorum. Bu yaz çok değişik oldu eskiden burası cayır cayır yanardı. Bu yaz sadece 2 3 hafta bastırdı o da bi yerlerden sıcak hava kütlesi dedilerya o zaman. Sonra hep serin oldu.
Ağzın bal yesin canım, hemen göreyim şu 7leri, 3 Ekimde derslere başlıyoruz keşke 75 civarı olsam o araya kadar.
Bence o zamana görürsün balım bi kısmı ödem olcagi için çabuk gitme şansı var🤩
Beni görsen haline şükredersin balım :))
İncelecekler inşallah balim🙏

5 Eylül Menüm

08:00 350 ml su

11:45
1 haşlanmış yumurta, 1 yk tulum peyniri, 1 dilim ekmek, 1 domates, 1/2 salatalık
Maydanoz, marul, dereotu, nane
1 filtre kahve

Ara 15:30
4 yk yoğurt + 1çk zerdeçal

Ara 16:50
1 kupa yeşilçay + 2 karanfil, 2 hurma

20:30
7 brokoli köftesi
1 domates, biraz marul

2 ceviz, 3 yk yoğurt

(Brokoli beni oyaladı, perde çamaşır vs derken salata yapmayınca loru cevizi vs unuttum. Cevizle yoğurtu sonradan yedim, brokoli köftesini sevdim, tavsiye ederim&7 ilk defa yiyorum fakat şişkinlik yaptı)

Su 2,5 lt
Spora vaktim olmadı. Kayıtlı 2700 adım, iş, alışveriş, temizlik, koşturmaca derken o arada 3 saatte direksiyon eğitimi verdim. Hatrını kıramayağım bir aile dostumuzun çocuğuydu.

Bugün ders verirken arabanın camında güneşten sağ kolum epey yanmış. Geçen Alanya ya giderkende sol konum yanmıştı, amele yanıkları eşitlenmiş oldu :KK70: Tam böyle t-shirt hizasında resmen çizgi çekmiş gibi bir taraf beyaz bir taraf siyah :KK70:
Ahh benim güzel şoför nebahatim😄 gel buraya bana da öğretceksin:KK4:
Trafiğe çıkmak hala beni çok ürkütüyor sinavdan sonra bu konuya daha çok egilcem. Çok tedirgin oluyorum ya.
Böyle hocamız vardı da biz mi pratik yapmadik:KK69:

Menu çok güzel balim🤩 spora gerek yok ders sırasında sinirlerine hakim olmak yeterince kalori yaktırmıştır diye düşünüyorum:KK70: :KK70:
Hayırlı olsun canım hadi bol eksiler🤩

6 eylül menüm

Sabah 11:00
250 ml süt + 2 yk yulaf + 5 fındık+ 3 küçük incir+2 küçük hurma (muz yoktu, biraz fazla oldu sanki)

Ara 14:00
1 dilim kavun + 2 ceviz

Ara 16:30
1 kupa yeşilçay + 45 gr leblebi

Akşam 19:30
1 tabak bol etli nohut
1 kase cacık

Su; ölçüyü takip edemedim, sanki 1,5 lt gibi, az içtim bugün, az daha içeyim yatmadan.
Spor yok

------------------------
Bugünde bütün gün 'hunharca' ev temizledim :ruh: Koltuk kılıfları ve yastıklarını da söktüm yıkadım, zaten o kılıfları sökmekle takmak :olamaz:
Dünden beri bütün evi yıkadım sanki vay anasını ya, bi duvarlar kaldı, anamlar bir an önce gelse :KK53:
Bi ara niyetlendim camları da silecektim, vazgeçtim, yağmur yağacak gibi oldu o da vazgeçti, şöyle bi esti gürledi, birkaç damla serpiştirir gibi yaptı geçti, silsem yağardı kesin :KK70:
Nem %84, sıkıcı bir hava,
Silse miydim camı acaba?
(Kafiyesiz yazamıyordu 🙈 )

Bugün bi de sucuk yaptım, mutfak bildiğin laboratuvara döndü, ilk bir şeyleri fazla kattım galiba, sucuk yerine önce pastırmayı keşfettim :KK70: Neyseki sonraki deneylerimde koku sucuğa doğru evrildi, dolapta dinleniyor şimdi, yordum biraz, sabah eşime bi yedireyim bakalım zehirlenecek mi :KK70:

afiyet olsun balım çok güzel uymuşsun listeye.
Sağol balım, inşallah sonucu da güzel olur.
Ben de bugün hep dışardaydım balım, oğlumun okulda görüşme vardı. sonra da evle ilgili görüşmeler yapmaya gittik. Yürüyüş falan da yapınca ancak girebildim.
Peki evle ilgili olumlu gelişmeler var mı?
Listeye uyman süper olmuş sevgim. Erkene almaları hem iyi hem kötü, telaş olmuş saana. İşyeriyle ilgili sıkıntı çıkmasına çok üzüldüm umarım halledilebilir bir durumdur. Haberdar et mutlaka.
Evet Boncuğum, hem iyi hem kötü, 10 güne yayarak yapacağım temizlik 2 güne sıkıştı, başka işlerimde var, programıma uyamayınca günüm verimsiz geçiyor. İşveren bugün belediye bşk.yrd.sı ile görüşecekti, hiç ses çıkmadı, bunalıma girdi herhalde. Bakalım sonuç ne olur, bende merak ediyorum.
5 Eylül Pazartesi menüsü
11,30 kahvaltı
1 dilim siyez ekmek, 7 adet yeşil zeytin, yarım domates, yarım salatalık, 1 dilim peynir, marul, maydanoz, 1 haşlanmış yumurta.

15.00 ara ( tek ara öğün yapabildim bugün ve biraz değişiklik yaptım)
2 kaşık yoğurt, 2 ceviz, 1 kırmızı erik, 2 kuru kayısı, 1 çay kaşığı tarçın (hepsini karıştırıp yedim)

18,00 akşam
Yarım kase mercimek çorbası (salata ve ekmek yemeyip bunu içtim)
4 adet kabak köftesi (mücver) küçük kase sarımsaklı yoğurt (brokoli yoktu kabak kullandım)

Su 2.5 litre
Spor 9000 adım
Balım afiyet olsun, değişikliklerin de güzel olmuş. Her gün çok güzel adım atıyorsun balım, keşke bende eşlik edebilsem.
Aldım canım bende artık tam gaz başlıyorum 😍
Oleyyy :)))
Fatmacım hayırlı uğurlu olsun, listen çok hoş😍 Başladın mı uymaya?
Günaydın ballar nasılsınız 😘
Günaydın bitanem 😘 Sana günaydın diyebilmek için alıntıları sabaha bıraktım 😜 İyi ama yorgunum ve de heyecanlı, sen nasılsın balım?

Keşke bende uygulayabilsem 😬
birmuhendisanne birmuhendisanne
asliogretmen asliogretmen
Ballar yolu kaybetmiş olabilirsiniz diye bir etiket yapayım dedim 😘
Kendilerini kaybetmedilerse yolu bir şekilde bulur o ballar ❤

Safranım senin disiplinini, iradeni takdir ediyorum, imreniyorumda 😊
Kalabalıkta, yakınlarımızla ortama uymamak zor. Teşvik de çok oluyor. Asla taviz vermeyen insanlarda gördüm ama bu kadar katı kurallı olmak nasıl olurdu bilemiyorum. Belki biraz daha kontrollü olunabilir. Biz niyeyse yoldan çıkmaya biraz fazla meyilliyiz gibi. Şımarıklık da değil ama belki yapı meselesi, belki rahatlıktan, belki.... inşaallah bir gün düzeliriz, henüz umudum ölmedi. Sen eskidende mi böyleydin? Bazı insanlar doğası gereği yatkın olurya.. Yoksa bir anda bir karar alıp artık böyle olacağım mı dedin?
Çok haklısın. Biliyoruz ama yapamıyoruz. Ben ekmeği çok tüketiyorum ve akşam çay yanı atıştırmalık sorun oluyor.

Gelen gidenin çok oluyorsa düzende kalmak zor olur ama onu da hemen ertesi gün telafi etsek iyi olacak.
Seni ekmekten vazgeçirmek için ne kadar uğraşmıştım :)))) Sen bırakmayınca ben başlamıştım. Son aldığım kilolarda hatrı sayılır yeri var 😤 Çok şükür bir süredir ciddi oranda azalttım, listede olmasa belki yemezdim de, az yiyince insan alışıyor Songülüm, pek aranmıyor. Ekmek de bir çeşit bağımlılık bence, sürekli kola içince nasıl bağımlılık yapıyorsa(bilimsel olarak kanıtlanmıştı), ekmekte aynı 😑
Bir ekmekçi de evde var. Makarna ile ekmek yiyor :olamaz:

6 Eylül Salı menüsü
13.30 kahvaltı

18.30 akşam

Su 3 lt
Balım çok geçmiş olsun, rahatsızlığı nüksetmedi inşaallah 🙏 Nasıl oldu peki iyi mi şimdi?

Sağol balım, inşallah sonucu da güzel olur.

Peki evle ilgili olumlu gelişmeler var mı?

Evet Boncuğum, hem iyi hem kötü, 10 güne yayarak yapacağım temizlik 2 güne sıkıştı, başka işlerimde var, programıma uyamayınca günüm verimsiz geçiyor. İşveren bugün belediye bşk.yrd.sı ile görüşecekti, hiç ses çıkmadı, bunalıma girdi herhalde. Bakalım sonuç ne olur, bende merak ediyorum.

Balım afiyet olsun, değişikliklerin de güzel olmuş. Her gün çok güzel adım atıyorsun balım, keşke bende eşlik edebilsem.

Oleyyy :)))

Günaydın bitanem 😘 Sana günaydın diyebilmek için alıntıları sabaha bıraktım 😜 İyi ama yorgunum ve de heyecanlı, sen nasılsın balım?

Keşke bende uygulayabilsem 😬

Kendilerini kaybetmedilerse yolu bir şekilde bulur o ballar ❤

Safranım senin disiplinini, iradeni takdir ediyorum, imreniyorumda 😊
Kalabalıkta, yakınlarımızla ortama uymamak zor. Teşvik de çok oluyor. Asla taviz vermeyen insanlarda gördüm ama bu kadar katı kurallı olmak nasıl olurdu bilemiyorum. Belki biraz daha kontrollü olunabilir. Biz niyeyse yoldan çıkmaya biraz fazla meyilliyiz gibi. Şımarıklık da değil ama belki yapı meselesi, belki rahatlıktan, belki.... inşaallah bir gün düzeliriz, henüz umudum ölmedi. Sen eskidende mi böyleydin? Bazı insanlar doğası gereği yatkın olurya.. Yoksa bir anda bir karar alıp artık böyle olacağım mı dedin?

Seni ekmekten vazgeçirmek için ne kadar uğraşmıştım :)))) Sen bırakmayınca ben başlamıştım. Son aldığım kilolarda hatrı sayılır yeri var 😤 Çok şükür bir süredir ciddi oranda azalttım, listede olmasa belki yemezdim de, az yiyince insan alışıyor Songülüm, pek aranmıyor. Ekmek de bir çeşit bağımlılık bence, sürekli kola içince nasıl bağımlılık yapıyorsa(bilimsel olarak kanıtlanmıştı), ekmekte aynı 😑
Bir ekmekçi de evde var. Makarna ile ekmek yiyor :olamaz:

Balım çok geçmiş olsun, rahatsızlığı nüksetmedi inşaallah 🙏 Nasıl oldu peki iyi mi şimdi?
Sağol canım.
Hala istikrarim tam oturmadı benimde.
Mücadele ediyorum 😊
Bir de gebelik planlıyorum. Daha yolum uzun yani benim.
Yakında bir canlı 9 ayda nasıl 25 kilo alabilir belgeseline şahitlik edeceksiniz 🥴

Hayırlı olsun canım, güzel sonuçlar gelsin inşallah. Süreç nasıl işleyecek.
Sağolasın canım ama liste bana ağır geldi sanki yaaa çok acıkıyorum bilemedim🙈
Hayırlı olsun canım hadi bol eksiler🤩
Ayyy amin hepimize tek eksilerimiz yağlarımız olsun ahaha 🤩
Sağol tatlım. Tam uyamadım 2 gündür. Dışarda işlerim vardı hep ve çok acıktım. Yarın bi sorcam diyetisyenime ve tam uymaya çalışcam bakalım. Senin nasıl gidiyor balım 😍
Sağol canım.
Hala istikrarim tam oturmadı benimde.
Mücadele ediyorum 😊
Bir de gebelik planlıyorum. Daha yolum uzun yani benim.
Yakında bir canlı 9 ayda nasıl 25 kilo alabilir belgeseline şahitlik edeceksiniz 🥴
Oooo bebiş haberi mi alcaz yakında oyyy 😍😍😍

Selam hanımlar❤️ Bende pazartesi diyete başladım. Emziren anneyim. Devlet hastanesinin diyetisyenine gittim kilom 76 tartı günümde 28 eylül. normalde hep özel diyetisyenlerle kilo verdim ve her hafta tartı olurdu bu sefer tartı zamanının uzun olması beni daha çok heyecanlandırdı ve daha fazla kararlılaştırdı 😍 Hergün 45 dk yürüyorum 5-10 dk da bisiklet sürüyorum. ilk hedefim 70 kiloya düşmek 💃🏻 Çok zayıflamak istemiyorum benim için ideal olan 65-68 bandı

X