• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

70'lerden 50'lere Spor ve Menü Listesi

kızlar size bir şey danışmak istiyorum,
daha önce bahsetmiştim rezonans seansı alıyorum diye, 5 seansın 4 ünü aldım.
tatlı bağımlılığıma faydası oldu gibi, ya da tamamen psikolojik, neyse.
şimdi bu rezonans olayında peynir, yoğurt, süt kesinlikle yasak ve ben yaklaşık 1,5 aydır hiçbirini yemedim :KK43:
ama şimdi düşününce saçma da gelmeye başladı, ömrümün sonuna kadar bu besinleri almadan yaşamam mantıklı mı?
yani rezonans olayına uyup gluten, peynir, yoğurt, sütle böyle uzak kalmalı mıyım yoksa ölçülü şekilde hepsinden yemeli miyim?
hadi bana fikirlerinizi söyleyin, çok kararsızım kafam karıştı benim :KK43:
Canım rezonans falan tam olarak nedir ne için yapılır bilmiyorum. Ben sadece olaya sürdürülebilirlik ve dengeli beslenme açısından bakarak bir ömür onları yemeden geçmez diyorum. Bence kesinlikle gerektiği miktarda yemeliyiz, vücudumuzun dengeli olarak her türlü gıdaya ihtiyacı var. Bunları hayatından çıkarman mantıklı ve sağlıklı görünmüyor bana. Dediğim gibi olayın iç yüzünü bilmem, süt ürünlerinin vücuda ne sebeplerle gerekli olduğunu tıbben açıklayacak bilgiye de sahip değilim ama yaşam şekillerimize bakınca uzak kalmayı doğru bulmuyorum. Yerine sürekli başka bir şey koymak da pek mümkün değil gibi.

Harika balım 🍯 tebrikler 🎊
Oğluna da maşallah 🧿 bizimki ana baba acikmistir diye psikolojik sanki yedirmeden rahat edemiyoruz😁

Canım süt yoğurt peynir kalsiyum ve protein demek kemikler ve kilo vermek için en gerekli besinler.

Yerine kefir , tereyağ, kaymak vs türevleri tüketiyor musun?

Şahsen süt yoğurt peynir bayılmam ama elimden geldikçe hem tok tuttuğu hem ca ihtiyacı için tüketmeye çalışırım.

Sütü kahve ile
Yoğurdu ayran şeklinde
Peyniri de yumurtaya katip omlet olarak yemeyi tercih ederim en çok.

Ama mesela eski kaşar,Ezine ,tulum peynirlerine bayılırım 🤤 çayın yanında eski kaşarı atıştırmalık gibi dilim dilim doğrayıp yemeye bayılıyorum 😍

Kan grubuna filan uygun olmadığı için filan mı tüket miyorsun?

Bazı dr.lar kan grubu ile ilgili beslenme verebiliyor.

Test tahlil yaptırdın mı bu konuda?

Bir de süt, yoğurt, peynir insülin çıkartacak şeker ihtiyacı hissettirecek besinler değil.

Sadece sütte laktoz var o da şekeri etkileyecek kadar çok değil.

Rezonans i ilk senden duydum.
Kk da çok okur ,çok diyet konusunu bilirim ama rezonans ile ilgili bilgim yok .
Canım rezonans falan tam olarak nedir ne için yapılır bilmiyorum. Ben sadece olaya sürdürülebilirlik ve dengeli beslenme açısından bakarak bir ömür onları yemeden geçmez diyorum. Bence kesinlikle gerektiği miktarda yemeliyiz, vücudumuzun dengeli olarak her türlü gıdaya ihtiyacı var. Bunları hayatından çıkarman mantıklı ve sağlıklı görünmüyor bana. Dediğim gibi olayın iç yüzünü bilmem, süt ürünlerinin vücuda ne sebeplerle gerekli olduğunu tıbben açıklayacak bilgiye de sahip değilim ama yaşam şekillerimize bakınca uzak kalmayı doğru bulmuyorum. Yerine sürekli başka bir şey koymak da pek mümkün değil gibi.

sudem34 sudem34 tam bir peynir faresiyim ben, hatta belki gurmesi, yurtdışı yurtiçi her türlü çeşidini almış yemişliğim vardır:KK48:
şöyle ki bu tedavide verilen frekans ile gluten ve gluten içeren her şey siliniyor bünyeden,
canınız çekmiyor ama nereye kadar bu seanslara gidebiliriz ki, hem ucuz da değil.
süt ve süt ürünleri de gluten içermesi sebebiyle frekans ile silinip asla tüketilmiyor.
test, tahlil vs. yapılmıyor. ben iş arkadaşımdan görüp gittim bu arada.

sonngulen sonngulen süt ve süt ürünleri içerdiği gluten sebebiyle yenmemeliymiş.
gerçi bu konular bilim dünyasında bile hala netliğe kavuşmadı.
kimi profesörler gluteni asla tüketmeyin derken, kimileri ise insan vücudunun glutene de ihtiyacı olduğunu söylüyor.
sürdürülebilirlik açısından dediğin gibi kesinlikle bir ömür yasaklı geçmesi mümkün değil, bir kere insan doğasına aykırı, çünkü bizler nefse sahip canlılarız diye düşünmekteyim.

bu arada peyniri de, sütü de, yoğurdu da ayrı ayrı çok severim :) hepsini çok özledim.

blondeblond blondeblond if anlatıyor ilk sayfaya bir göz at istersen

süpersin canım bakıyorum:KK54:
sanırım ben de if olayına geçeceğim. biraz okuyup öğrenmem gerekiyor.

Son düzenleme:
sudem34 sudem34 tam bir peynir faresiyim ben, hatta belki gurmesi, yurtdışı yurtiçi her türlü çeşidini almış yemişliğim vardır:KK48:
şöyle ki bu tedavide verilen frekans ile gluten ve gluten içeren her şey siliniyor bünyeden,
canınız çekmiyor ama nereye kadar bu seanslara gidebiliriz ki, hem ucuz da değil.
süt ve süt ürünleri de gluten içermesi sebebiyle frekans ile silinip asla tüketilmiyor.

sonngulen sonngulen süt ve süt ürünleri içerdiği gluten sebebiyle yenmemeliymiş.
kimi profesörler gluteni asla tüketmeyin derken, kimileri ise insan vücudunun glutene de ihtiyacı olduğunu söylüyor.
sürdürülebilirlik açısından dediğin gibi kesinlikle bir ömür yasaklı geçmesi mümkün değil, bir kere insan doğasına aykırı, çünkü bizler nefse sahip canlılarız diye düşünmekteyim.

bu arada peyniri de, sütü de, yoğurdu da ayrı ayrı çok severim :) hepsini çok özledim.
Canim ben de insan vücudunun glutene de ihtiyaci var diyen taraftayım.. gluten öcü gibi gösteriliyo ama değil yeni bi beslenme trendi cikiyo sürekli bazi uzmanlar da maalesef yalan yanlis bilgilerle dikkat cekme pesinde.. ne yazikki gercek bu.

Yani bence de uç noktalarda takilmak doğru değil nasil bi yiyeceği surekli yiyerek sağlıklı beslenmeden söz edemiyorsak aynı sekilde tamamen hayatimizdan cikararak da sağlıklı beslenmis olmuyoruz.
Bunun gibi sürüsüyle efsane var maalesef.

Canim ben de insan vücudunun glutene de ihtiyaci var diyen taraftayım.. gluten öcü gibi gösteriliyo ama değil yeni bi beslenme trendi cikiyo sürekli bazi uzmanlar da maalesef yalan yanlis bilgilerle dikkat cekme pesinde.. ne yazikki gercek bu.

Yani bence de uç noktalarda takilmak doğru değil nasil bi yiyeceği surekli yiyerek sağlıklı beslenmeden söz edemiyorsak aynı sekilde tamamen hayatimizdan cikararak da sağlıklı beslenmis olmuyoruz.
Bunun gibi sürüsüyle efsane var maalesef.
david perlmutter isimli amerikalı bir doktor tahıl beyin isminde çıkardığı kitabında resmen öcü mesela, bu gluten size ne ettiii:KK48:

evet ölçü, her şeyde belki de hayatın en büyük kuralı.
yemekte, içmekte, uyumakta, çalışmakta, tembellikte, her şeyde ölçü ve her şeyde denge.
sanırım hayatın sırrını çözdüm şu an :-)

david perlmutter isimli amerikalı bir doktor tahıl beyin isminde çıkardığı kitabında resmen öcü mesela, bu gluten size ne ettiii:KK48:

evet ölçü, her şeyde belki de hayatın en büyük kuralı.
yemekte, içmekte, uyumakta, çalışmakta, tembellikte, her şeyde ölçü ve her şeyde denge.
sanırım hayatın sırrını çözdüm şu an :-)
Ama doğru söylüyosun gercekten öyle☺️
Ya rahatsizligi olanlar var onlar ayri tabiki onlarin hic tüketmemesi gerekiyo da. Kisiye gore degisiyo işte 🤷🏼‍♀️

Seviyorsan git konuş bence :21: :21:

Şaka bir yana canım ben olsam tamamen hayatımdan çıkarmazdım. Ömür boyu da rezonans yaptıramayacağını düşünüyorum, dengeli beslenmeye devam canım, en güzeli o bence.

Ama doğru söylüyosun gercekten öyle☺️
Ya rahatsizligi olanlar var onlar ayri tabiki onlarin hic tüketmemesi gerekiyo da. Kisiye gore degisiyo işte 🤷🏼‍♀️
Kuzum bugünkü menün ve sporun ne alemde bakalım. Yatmadan yazmayı unutma olur mu.

Ballarımmmm
🍯
Bugün Ne Yedim?
😋
10.30 2 haşlanmış yumurta, 1 domates, 1 dilim peynir, 4 biber, 5 zeytin, 1 elma, 1 küçük muz

16.15 2 hurma

18.30 6 yk nohut yemeği, 4 yk yoğurt, 1 hurma

3 litre su

sonngulen sonngulen SonGÜLüm sözümü tuttum, bugün güzelce beslendim. 🌼

Saricivcivcikcik Saricivcivcikcik minnoş hemşehrimmmm, biriciğim hadi yaz bakalım sen bugün neler yedin? 😋

Yakında bu soruları herkese soracağım.
Songülümün tezi bitsin.
Hemdemim evine bir güzel yerleşsin, hayatı düzene girsin. ( enerji_kusagi enerji_kusagi )
sudem34 sudem34 balım senin menüleri de göremedim sanki , efsane hangi yöne döndü? 😉

Ballarımmmm
🍯
Bugün Ne Yedim?
😋
10.30 2 haşlanmış yumurta, 1 domates, 1 dilim peynir, 4 biber, 5 zeytin, 1 elma, 1 küçük muz

16.15 2 hurma

3 litre su

Saricivcivcikcik Saricivcivcikcik minnoş hemşehrimmmm, biriciğim hadi yaz bakalım sen bugün neler yedin? 😋

Songülümün tezi bitsin.
Hemdemim evine bir güzel yerleşsin, hayatı düzene girsin. ( enerji_kusagi enerji_kusagi )
sudem34 sudem34 balım senin menüleri de göremedim sanki , efsane hangi yöne döndü? 😉

Kuzum bugünkü menün ve sporun ne alemde bakalım. Yatmadan yazmayı unutma olur mu.
Ahhh ballarim bugün maalesef sözümü tutamadim ya:( günüm ev isi yemek ve ders çalışmakla gecti. Sporumu yapamadim beslenme de düzgun oldu diyemem🤦🏼‍♀️ akşam dengeledim hicbisey yemedim 5ten sonra ama neye yarar öğlen ders calisirken yardirdim findiklari🤦🏼‍♀️
Ballar, sabah herkes ölçülerini alsın lütfen. Cumartesi günkü kilo bildirimlerini kaydettim zaten yine onları yazacağım yeni tablomuza, cumartesi kilo bildirmeyenler kilosunu da yazsın sabah, Nisan tablolarımızı düzenleyeceğim.
Ayy kusura bakma canim ya. Bu ara siskinim diye biraz daha bekliyim diye diye son güne gelmisiz😬
Yarin sabah ölcerim inşallah.

Kizlar 10 dk dinlenmeye geldim sonra birazcik daha ders calismaya gitcem. Eşim baktim film izliyo filmdeki çocuğun odasinda afişte su yaziyo *Success is not accident success is a choice (Başarı tesadüf değildir bir seçimdir):deli:
Bu da mı secret değil bu kadar olur ders molasinda bunu görmem de cok manidar secret bene mesaj yolluyo sınavda bu filmi sormucaklar kalk calis diyo sanirsam:KK53:
Gidiyim madem:KK31:

Ahhh ballarim bugün maalesef sözümü tutamadim ya:KK43: günüm ev isi yemek ve ders çalışmakla gecti. Sporumu yapamadim beslenme de düzgun oldu diyemem🤦🏼‍♀️ akşam dengeledim hicbisey yemedim 5ten sonra ama neye yarar öğlen ders calisirken yardirdim findiklari🤦🏼‍♀️

Ayy kusura bakma canim ya. Bu ara siskinim diye biraz daha bekliyim diye diye son güne gelmisiz😬
O zaman yarın daha dikkatli oluyoruz di me benim bal hemşehrim.
Yarın günlüğümüzde sağlıklı menünü görmek istiyorum ona göre, yoksaaaa :sopa:

ya nasıl kıyılır ki sana :KK61:

:KK60:

Kizlar 10 dk dinlenmeye geldim sonra birazcik daha ders calismaya gitcem. Eşim baktim film izliyo filmdeki çocuğun odasinda afişte su yaziyo *Success is not accident success is a choice (Başarı tesadüf değildir bir seçimdir):deli:
Bu da mı secret değil bu kadar olur ders molasinda bunu görmem de cok manidar secret bene mesaj yolluyo sınavda bu filmi sormucaklar kalk calis diyo sanirsam:KK53:
Nasıl da doğru bir söz.
iyi dersler minnoş güzelliğim ❤️

O zaman yarın daha dikkatli oluyoruz di me benim bal hemşehrim.
Yarın günlüğümüzde sağlıklı menünü görmek istiyorum ona göre, yoksaaaa :sopa:

ya nasıl kıyılır ki sana :KK61:

:KK60:
Evet kesinlikle yarın dikkat ediyorum inşallah aslım❤
Kız bene kız etim senin kemigim songülün :KK53:
Ben kendime ne kadar kiziyorum bi bilsen. Psikolojik olarak daha cok yoruldum iki ileri bi geri. Artik su gibi dümdüz her hafta vermek istiyorum.
Nasıl da doğru bir söz.
iyi dersler minnoş güzelliğim ❤️
Teşekkür ederim bal hemşehrim:KK60:

Evet kesinlikle yarın dikkat ediyorum inşallah aslım❤
Kız bene kız etim senin kemigim songülün :KK53:
Ben kendime ne kadar kiziyorum bi bilsen. Psikolojik olarak daha cok yoruldum iki ileri bi geri. Artik su gibi dümdüz her hafta vermek istiyorum.

Teşekkür ederim bal hemşehrim:KK60:
:KK60: :KK68:

Ballarımmmm
🍯
Bugün Ne Yedim?
😋

16.15 2 hurma

3 litre su

Songülümün tezi bitsin.
afiyet olsun balımm, çok güzel olmuş menün. Aç kalmana dayanamıyorum, hasta olursun diye korkuyorum.

Tez bitsin de balım çok düzenli bir şekilde yazacağım ben de, çünkü yazmayınca insan daha kolay yoldan çıkıyor.

Ahhh ballarim bugün maalesef sözümü tutamadim ya:KK43: günüm ev isi yemek ve ders çalışmakla gecti. Sporumu yapamadim beslenme de düzgun oldu diyemem🤦🏼‍♀️ akşam dengeledim hicbisey yemedim 5ten sonra ama neye yarar öğlen ders calisirken yardirdim findiklari🤦🏼‍♀️

Tamam canım ölçüleri yarın bekliyorum, bugünü de hemen unutuyoruz ve yarın temiz bir şekilde besleniyoruz. Bugün ben de abarttım malesef, son iki gün güzel geçsin de cumartesi motivasyon olsun bize.
Süpermiş canım, bol bol çalışalım hedeflerimize ulaşalım. Ben de bugün hiiiç çalışamadım, çünkü 5 aydır kız zannettiğimiz kedimiz erkek çıktı, şoklardayız. oğlum da kedi erkek çıkınca onu evden göndereceğimizi falan zannetti, bir sürü senaryo yazdı, duygulandı, ağladı. Oydu buydu derken şimdi tezin başına oturdum, en azından birkaç saat ara vermeden yazsam güzel olacak.

Tamam canım ölçüleri yarın bekliyorum, bugünü de hemen unutuyoruz ve yarın temiz bir şekilde besleniyoruz. Bugün ben de abarttım malesef, son iki gün güzel geçsin de cumartesi motivasyon olsun bize.

Süpermiş canım, bol bol çalışalım hedeflerimize ulaşalım. Ben de bugün hiiiç çalışamadım, çünkü 5 aydır kız zannettiğimiz kedimiz erkek çıktı, şoklardayız. oğlum da kedi erkek çıkınca onu evden göndereceğimizi falan zannetti, bir sürü senaryo yazdı, duygulandı, ağladı. Oydu buydu derken şimdi tezin başına oturdum, en azından birkaç saat ara vermeden yazsam güzel olacak.
Ayyy nasil anladiniz peki erkek olduğunu kız onca zamandan sonra😂
Bu benim kuşun muhabbetine dönmüş ben de bi senedir oglum oglum diye seviyorum meğer kizmis:D :D
Kolay gelsin canim simdi yogunlasip bikac saat calisirsin😍

Back
X