- 16 Ocak 2018
- 5.174
- 18.529
- 248
Bakalım bu bildirimleri de görmeyecek misinGörmedim gerçekten canım
Güzel yürekli Negoomun geldiği hemen belli oluyorGüzel kadınlara bırakayım
Eki Görüntüle 2797747
8 Mart Menüm
Sabah 08.45 1 yumurta 4 ince halka sucukla sucuklu yumurta+yarim dilim peynir+1 dilim ekmek+maydanoz+yesil soğan+domates+salatalik
Ara 09.30 sütlü kahve
Öğlen 13.00 2 kasik mantarli et sote
Ara 14.00 kücük 1 kase yogurt+1 portakal
Ara 16.00 1 bardak süt+2 kasik meyve parcacikli yulaf+1 tatli kasigi tahin karistirip yedim
Akşam 18.00 1 kase tarhana çorbası+1 kase salata
Su; 2 litre
Spor; şu anlik 3147 adım ama birazdan leslie yapmaya gitcem onu da yazarim.
Afiyet olsun balımm, günün güzel geçmişSpor;
Leslie boosted=30 dk
Pilates(bant ve cemberle)=15 dk
Leslie haric gün icindeki adimlarim=3155 (Muhtemelen daha fazladir sürekli elimde degil tel)
Su;2 litre+ dukan birası
Neşemm, akşam güzel olmuş ama ne kadar az yemişsin. O kadar yoğundun demekBallarımmm13.30 1 elma
Bugün Ne Yedim?
17.30 3 yumurta ile çılbır, 2 hurma, 1 avuç beyaz leblebi
3 litre su
( Beyza’nın (kızım) bu hafta sınavları var, okulu uzak, onu okula götürüp geliyorum. Yeme düzenim biraz bozulabilir.)
Afiyet olsun şiirim çok güzel menü ve adım8 Şubat Menüm
Sabah
5 dilim pastırma, 2 ince dilim eski kaşar, 2 adet çeçil peynir, 1 dilim ekmek, bolca yeşillik, 1 tk petekli bal
Öğlen
4 ceviz
Akşam
1 kase salata,
1 ızgara balık
Su:1,5 lt, devam ediyorum
1 filtre kahve
Spor: 10300 adım
Teşekkürler NeşemmAfiyet olsun şiirim çok güzel menü ve adım
Teşekkürler enercimBakalım bu bildirimleri de görmeyecek misin
Güzel yürekli Negoomun geldiği hemen belli oluyorgelişiyle çiçekler açıyor ❤
Afiyet olsun balımm, günün güzel geçmiş
Neşemm, akşam güzel olmuş ama ne kadar az yemişsin. O kadar yoğundun demekKıyamam ki hiççç ❤
Menü harika adimlarin da cok güzel balım8 Şubat Menüm
Sabah
5 dilim pastırma, 2 ince dilim eski kaşar, 2 adet çeçil peynir, 1 dilim ekmek, bolca yeşillik, 1 tk petekli bal
Öğlen
4 ceviz
Akşam
1 kase salata,
1 ızgara balık
Su:1,5 lt, devam ediyorum
1 filtre kahve
Spor: 10300 adım
Cayın hazir bile aslim nerdesin hadi gel sogucak yoksaGünaydın
Ballarımmm
Uzun zamandır ben temizlik yapmamıştım. Şöyle her yeri köpük köpük sileyim.
oh mis gibi oldu, ben çocukları okullarına bırakıp gelene kadar minnoşummmmm sen de çayı yap.
Geldim minnoşum geldimm, anca gelebildim.Cayın hazir bile aslim nerdesin hadi gel sogucak yoksa
Ohh foşur foşur silmissin ellerine saglik
Allah kimseyi aclikla sinamasin valla gece nasil acikmisim kahvaltiyi yapinca anladim
Evet simdi içiyorumGeldim minnoşum geldimm, anca gelebildim.
kızımın okulu ormanın içinde
Oh mis gibi olmuş, ellerine sağlık .
Bana çay, kendine kahve mi yaptın bakayım sen?
Canımın içi bu kahve işini bana detaylı anlatır mısın? Çok özendirdinGünaydın mis kokulu nefis kıvamlı gozleri şenlendiren renkli her haliyle kendini sevdiren kahvelerim
Kahvenin renginden etkilenip daha cok icesi gelen bi ben değilimdir dimi degilsin diyinbu aralar cam fincanda icmeye sardim rengine baka baka. Allahim ne kadar minik seylerle mutlu oluyorum yazik bana ya
Ama çok ıssız minnoşum, cesaret edemiyorumEvet simdi içiyorum
Biraz daha gec iciyim diyodum ama yok dayanamadim
Ormanli yollari severim bayilirim cok güzel yuruyus yapilir
Yaa seni yicemCanımın içi bu kahve işini bana detaylı anlatır mısın? Çok özendirdinben sadece Türk kahvesi ve nescafe biliyorum.
Filtre kahve vs hiç bilmiyorum. Nasıl yapılır, nereden alınır?
öğret bana , bende de kahve kültürü oluşsun, olma mı ?
Hadi bi el at bana minnoş hemşehrim.
Sevaptır
Haklisin canim Allah korusun bosverAma çok ıssız minnoşum, cesaret edemiyorum
Teşekkür ederim biriciğimasliogretmen canim bide tek icimlikleri var direkt bardakta demleniyo. Onlardan alip dene istersen. Begenmezsen gram gram almamis olursun ben de ilk onu denemiştim
Hayir canim direkt fincanda yapilacak şekilde ayarlanmis oluyo oTeşekkür ederim biriciğimTek içimlikleri için de makine gerekiyor mu ?
Teşekkür ederim minnakımmmm, en yakın zamanda deneyeceğimHayir canim direkt fincanda yapilacak şekilde ayarlanmis oluyo o
Rica ederim balimmTeşekkür ederim minnakımmmm, en yakın zamanda deneyeceğim
Her türlü ortinim sormaya bile gerek yok enerciimOy oy oyyy minnoşlarıma bakın siz
Saricivcivcikcik
asliogretmen
Tek tek yazamadım vaktim yok pek. Benimde canımı çektirdiniz
Aslım, Canımın içi❤ çok kısa bir şeyler yazayım kahve hakkında şimdi kafana tam oturacak
+Granül dedikleri çözünebilir şişirme kahvedir. Nescafe gibi.
+Espresso; ince çekilmiş kahve çekirdeğinin yüksek basınçla demlenip süzülmesi. Bu acı oluyor. kahveye süt eklersen latte oluyor. Süt ve köpük eklersen cappuccino oluyor. Çikolata eklersen mocha veya Americano oluyor. Frappuccino var bir de o da 2 farklı hazırlanmış kahvenin(biri cappuccino, diğerini tam bilmiyorum) birbirine eklenmesiyle oluşuyor. Karamelli, meyveli, krem şantili vs gibi olabiliyor.
+Filtre Kahve; espressoya göre kahve çekirdeği daha iri çekiliyor. Kaynama noktasına yakın bir derece ile demlenip süzülüyor. Bu espressoya göre yumuşak içimli oluyor. Çünkü kahveye acılık katacak yağlar suya daha az geçiyor. Yüksek basınç vs yokya. Filtrede çeşitlerin sebebi kahve çekirdeği türüne, kavrulup kavrulmadığına veya kaç kere kavrulduğuna, içinde farklı aromaya sahip başka kahve türü katılıp katılmadığına, hangi bölgenin kahvesi olduğuna göre değişiyor. Mesela üzerinde Mind yazanlar yumuşak içimli, Brazil yazanlar sert içimli oluyor. Brazil Mind yazıyorsa orta sertlikte gibi.
Civcivim Colombian içiyor. Onunki kavrulmuş ve tadı biraz kakaoya çalıyordur muhtemelen. Kimi acı der kimi yumuşak.
Bu isimler kahvenin geldiği yere göre değişiyor. Bak aradaki farkı şöyle Türk Kahvesi ile anlatayım. Genellikle Mehmet Efendi'nin kahveleri Brazil, Abdullah Efendi'nin Arabic. Abdullah Efendi bayağı acı oluyor. Rengi bile koyu kahvenin. Mehmet Efendi yumuşak, rengi daha açık.
Allah Allah..40 yıllık kahveci gibi yazdımBunlar hep meraktan oluyor, o ne, bu ne, şu nasıl diye diye Yandex beni yanıltmıyorsa durumun özeti bu
Artık ticarete bir kahve dükkanı açarak başlayabiliriz Civcivim, ortim olur musun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?