7 yaş kızım ve kötü beyin senaryoları

Bizim vesvese dediğimiz şey değil mi bu. Herkesin aklindan kötü şeyler geçer. Bunların üzerinde durmamak gerekiyor. Üzerinde düşündükçe insan obsesiflesiyor. Bu düşünce benden değil geçsin. Bence cok endiselenecek bir sey yok ama cocuk cok etkileniyorsa psikiyatri randevusu alın derim

Sizde veya eşinizde ya da herikinizin de birinci dereceden yakınlarında kaygı bozukluğu var mı?
Bence çocuk psikiyatriye götürün.Gerçek bir pedegog bulmak çok zor her bölümden yapıyorlar artık çok güvenilir bulmuyorum ama psikiyatrist kesin tıp okuyup uzmanlık almış.

Umarım en kısa zamanda geçer de rahatlar kızınızPedagog diye bir meslek yok
Çocuk psikiyatrisitine götürün ondan sonra çocuklarla çalışan bir klinik psikolog ile devam edebilirsiniz duruma göre

Türkiye'de 1982 yılında pedagoji fakülteleri kapandı, pedagog yok yani o yıldan sonra.
Zaten bu anlattığınız şikayetlerle çocuk psikiyatrinin görmesi gerekiyor. Yani hekim görsün.

Psikiyatriste götürün daha hızlı sonuç alırsınız. Ben öyle yapmıştım zamanında

Geçen kitapta okumuştum çocukların böyle düşüncelerine büyülü düşünce deniliyormuş. Sizin onu sakinleştirmeniz gerek. Onu dinleyin ve sözlerinizle rahatlatın. Ayrıca izlediği veya etkisinde kaldığı bir olay oldu mu. Bu tarz şeylere de dikkat etmelisiniz.

Merhaba. Küçükken benim de benzer vesveseler aklımdan geçerdi ve üzülürdüm niye böyle oluyor diye. Örnek veriyorum; inşallah yangın çıkar, inşallah ölür (sevdiğim bir insan için) inşallah böyle olur vs vs .. Annem babama söylediğimden bile emin değilim.. Zamanla başa çıktım, unuttum vs. Tabii siz gene de bir uzmana danışın. Bizim zamanimizda uzman nerdee. Çarparak, yalpalayarak buluyorduk yolu. Size önerebileceğim en önemli şey; sakin kalmanız, onun ağlaması karşısında ağlamanız duygularını paylaşmak değil, onun korkusunu tasdik etmek, tetiklemek olur. Benzer şeyler küçükken çocukların aklından gecebiliyor, sanırım kardeşime de bir dönem olmuştu, ben onla paylaşmıştım "bana da arada olduğu oluyor abla" demişti diye anımsıyorum.

İşte buna çok sevindim normalde bu sitede çok fazla yorum yapmıyordum son zamanlarda, 2 çocuk olunca insanın sadece okuyası geliyor kafa dağıtmak için , yazmaya mecali kalmıyor ama sizin derdinize çare olurum belki diye yazmaktan kendimi alıkoyamadım,minicik de olsa bir faydam olduysa ne mutlu bana inşallah pedagogla daha da düzelir hatta kimbilir belki gerek de kalmaz gün gelir bu yaşadığınıza güler geçersiniz anne kız benim yerime de öpün prensesi annesi , sevgiler

İşte bu yoruma bayıldım, masalsı ve etkileyici olmuş

Çok teşekkür ederim gerçekten desteğiniz bile çok kıymetli keşke böyle bir arkadaşım olsa diye içimden geçirdim

Öncelikle cocuk psikiyatrisine gitmelisiniz.Ben kiziniz da anksiyete oldugunu düşündüm

Alanında iyi dr öneremem ama muhtemelen genetik bir psikolojik hastalık geçmiş kızınıza sizde ya da eşinizde var mı önce bence bunu araştırın mesela ben teşhisli 3 hastalık sahibiyim ama sor ex eşim bilmez kendimi çok iyi kamufle ederim ve teşhis almadan önce de çoğu dr bana ailede var mıydı diye sormuştu bazı hastalıklar maalesef genetik geçiyor ve çözümü yok şu an kızınızı o kadar iyi anlıyorum ki bir şey yanlış biliyorsunuz ama elinizde değil allah esirgesin düşmanıma bile vermesin

Merhaba sizinde mi çocuğunuz bu tarz düşüncelere kapılmıştı
Kusura bakmayın soruyorum insan bu tarz durumlarda dinlemek istiyor benzer konuları
Yok bizim konumuz başkaydı.ama psikiyatrsit daha kolay çözüm sağlıyor zaten eğer kendi yapacağı şey değilse o bir psikoloğa yönlendiriyor.

Küçük şeyleri çocuklar anlatır zaten. İStismarı anlatmak kolay değildir. Ayrıca istismar dendiğinde direk akla tecavüz-taciz gelir ama birini çıplak görmekte istismardır. Baba giyinirken görmüş olabilir, okulda bir arkadaşı göstermiş olabilir. Tüm cümlelerime cevap vermişsiniz de psikoloğa gidin dememe tamam dememişsiniz. Garip...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…