• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 aylık evliyim ve bazı şeyler gözüme batmaya başladı

Merhaba arkadaşlar, kimseyle paylaşmak istemediğimden burdan fikir almak istedim. ben 7 aylık evliyim, 6aylık da hamileyim. Korunuyorduk ama her korunma kesin çözüm değilmiş bebeğimiz gelme zamanı buymuş diyorum kendi kendime. Zaten cocugumuzun oluyor olmasından pişman da değilim.
biz eşimle 2,5yıl sevgili 1 yıl nişanlı kaldık. akabinde evlendik. ailesine düşkünlüğünü zaten biliyorum ama aman aman bi düşkünlük değil mesela en ufak bi şeyde diş gösterip beni savunur biri bana şaka bile yapsa.altlı üstlü oturuyoruz ailesiyle. ben calıstıgım için geç dönüyrum annesi yemek hazır yapma diyor bu konuda söylenemem nankörlük olur ama mutfağımı ayırmak istiyorum makarna da yetişse o gün makarna yensin istiyorum söyleyemiyorum tabi. eşime söylüyorum tamam diyor eksikleri alıp eve geliyorum kayınvalidem yemek hazır kızım gel diyince kıramıyorum. ama mutfagı acilen ayırmak istiyorum. ağır bi hamilelik geçiriyorum o yüzden cok yoruluyorum ama yemek olayını yavaş yavaş halletsem de sorun yok benim için. tek sorun bu da değil. bebeğimin cinsiyeti kız kayınbabam tutturdu kayınvalıdemin adını koymak için baskı yapmaya, başlarda eşim yok merak etme halledicem dedi 5 gün önce de 2. bi isim seçer misin 2 isim koyalım dedi kabul etmedim. ama ailesi sanıyor ki 2 isimli olacak. benden habersiz kimlik cıkarılırsa ne olur bilmiyorum. ben eski isim koymak istemiyorum kızıma. mesela dün dogum guınuydu eşimin. yemekten sonra pastayı hazırladım üflemesi için görümcem iki cocugunu kucagına verdi eltim kendş cocugunu verdi ben de karnımda kızımla foto cektim onları. oysa her dogum gunlerinde herkesi ailesiyle bırakır fotoğraf cekerim. sonra pastayı kesti karsısında babası vardı babasına yedirdi. eve cıkınca söyledim sen kıymet veremiyosan evlenmeyecektin ailenle evli kalsaydın diye. bi kaç ay sonra benim dogum gunum kızım da dogmus olacak bizi cekeceksin o kare de sen olmayacaksın dedim. artık en ufak şeyler bile bana batmaya başladı fazlasıyla. yoruldum eğer evlenmek ağırsa hala evli oldugunu hissedemiyosa once olgun tavırlarla nasıl oldu da kandım bilmiyorum . iyi huyları bu huylarının önüne geçmese ne yapardım onu da bilmiyorum. çalışıyorum ve maaşım geldiği gibi tek kişi de birikmesi için eşime atıyorum. kendime ve ya eve bişey alacaksam ondan istiyorum. bu durmdan da sıkıldım alısık değilim hep ekonomi özgürlüğüm vardı ailemin kredi kartlarını ben yönetirdim şimdi elimde hiç paranın olmaması canımı sıkmaya başladı. bi yere gidemedik 7 aylık evliyiz baş başa gittiğimiz bi yer yok. gitsek bile muhakkak birileri dahil oluyor. ailesine hayır eşimle gidicem diyemiyor. bi plan yapıyorum ya biri hastalanıyor ya araba arızalanıyor lanetlenmiş gibi asla özgürce kapımı cekip cıkamıyorum. siz olsaydınız ne yapardınız ?
Onu bunu bilmem de ya maasiniz sizde biriksin ya da ortak hesap acin..

bana diplomalarını atsana özelden ben de sana atayım :) bakalım hangi üni ve hangi bölümden mezunsun:) bi de ben atayım hangi üniler hangi bölümler ve nasıl hala okuyabiliyor oluşumdan ⚜️
Diplomanın konuyla ne alakası var yahu tutturdunuz diploma da diploma.

Nerde görsem tanırım bu okumuş/ çalışan tek gelin triplerini. Sülalede tek okumuş, çalışan gelin siz misiniz ordan mı geliyor bu diploma tutkusu?

Tahin zaten bizim mesleğin ülkedeki algısı ve tanımı belli :)
Adı sanı bilinen kurumsal bir firmada çalışan degilsen gördügün muamele de belli.
Yeminle ben işletme mezunuyum derken utanıyorum :)
Bazıları için övünç kaynağı oldugunu ve 12 kişiye hamileyken defalarca yemek yaptıgı halde bir işe yaramayan diplomasını sıvazlayanların az önce öğrendim.
Eve gidince sarılıp öpeyim bari.
olmayan diplomana sarılıp öpemezsin :) bir defa yemek yaptım onda da yeni hamileydim. bi daha da böyle bi şey olmadı. sonrasında hamileyim diye işten cıkarılma meselesi konuşuldu. hala aynı iş yerinde calısıyorum ek olarak uzaktan da başka bi işte calısıyorum. yani senin işletme diplomonla kafan basmaz :) yemek yapmak da kötü bi şey değil her gun tutup hem ofis işimi hem yemeği yapmadım o gun sadece yemek yapmıştım :) sadece burdan 48.000 tl maaş alıyorum o da eski maaşa göre yenisini henuz kabul etmedim. Sağlık yönetimi - Muhasebe - Okul Öncesi (henüz bitmedi) bu 3 okul mezunuyum ama finans müdürüyüm diyemedim henüz :-D

Diplomanın konuyla ne alakası var yahu tutturdunuz diploma da diploma.

Nerde görsem tanırım bu okumuş/ çalışan tek gelin triplerini. Sülalede tek okumuş, çalışan gelin siz misiniz ordan mı geliyor bu diploma tutkusu?
benim bütün sülalem okumuş başın sıkışırsa haber ver illa yardımcı olacak biri cıkar :) tek gelin de değiller :-D nerde görsem tanırım bu hem evlenen hem çalışan hem cocuk yapanlara kini olan evden cıkmayan kadın tiplemesini

benim bütün sülalem okumuş başın sıkışırsa haber ver illa yardımcı olacak biri cıkar :) tek gelin de değiller :-D nerde görsem tanırım bu hem evlenen hem çalışan hem cocuk yapanlara kini olan evden cıkmayan kadın tiplemesini
Buradaki kadınların çoğu çalışıyor yahu kendi kendinize diploma, meslek güzellemesi yapıp durmayın. Komik duruyorsunuz.
Çalışmasada mesele değil zaten. Diplamam da diplamam diye hani senin diplaman demek çok çiğ. Açıköğretimden mi okuyorsunuz bu okulları böyle? Bir şey katamamis size diplamalarınız.
Yaşadığınız hayatta da ortada. 7 aydır evli olup kocasiyla değil şehir dışı, şehir içi bile gezememis, kendi evinde yemek yiyememiş insan burada diplama güzellemesi yapıyor.

Ne farkeder aşkım ?
Maliye mezunu ol, iktisat mezunu ol, işletme mezunu ol.
Dış ticaret ol.
Ne olursan ol :)
Yaptığın işin adı muhasebe yan dal olarak da aşçılık :)
profiline baktım yeni maaşa göre 20yi zor verir dediğin patronuna su bile verme devletin vereceksin dediği 22 yi veremeyip 20 bin alacagın iş yerinde mi finans müdürüsün? müdür falan değilim senden daha çok maaş alıyorum müdürüm 2 katımı alıyor 3 şubeli bi firmayız ona rağmen :)
20 bin tlye finans müdürü varsa haber ver patronuma söyleyim 🙃

olmayan diplomana sarılıp öpemezsin :) bir defa yemek yaptım onda da yeni hamileydim. bi daha da böyle bi şey olmadı. sonrasında hamileyim diye işten cıkarılma meselesi konuşuldu. hala aynı iş yerinde calısıyorum ek olarak uzaktan da başka bi işte calısıyorum. yani senin işletme diplomonla kafan basmaz :) yemek yapmak da kötü bi şey değil her gun tutup hem ofis işimi hem yemeği yapmadım o gun sadece yemek yapmıştım :) sadece burdan 48.000 tl maaş alıyorum o da eski maaşa göre yenisini henuz kabul etmedim. Sağlık yönetimi - Muhasebe - Okul Öncesi (henüz bitmedi) bu 3 okul mezunuyum ama finans müdürüyüm diyemedim henüz :-D
Rica ediyorum bu kadar diploma diye tutturmayın. Duymak istemediğiniz şeyler duymayın. Burada böyle bir üslupla konuşursanız maalesef duymak istemediğiniz şeyleri duyarsınız. Kk da hakaret davaları bile açıldı kapandı düşündüğünüz kadar basit değil öyle her şey. Maaş ile şov yapmak yada yapmaya çalışmak çok rahatsız edici. İyinin de iyisi vardır öyle maaşlar duyarsınız ki utanırsınız yazdıklarınıza. Yapmayın.

sağ olun, var olun, berhudar olun.

Ben anaokulundan sonra okuyamadım, etrafımda da okumuş, meslek sahibi hiç insan yok. Ben de ne yapayım işte böyle anonim sosyal mecralarda konu açarım, ilk mesaja başka şeyler yazıp ondan sonra gelen yorumlara hayııırrrr o öyle değill diye diye yazdığım tüm mesajları yalanlar, kendimi komik duruma düşürür, akşam olunca da kayınvalideme gidip yemeğimi yer yatarım.

Size iyi günler :)

Buradaki kadınların çoğu çalışıyor yahu kendi kendinize diploma, meslek güzellemesi yapıp durmayın. Komik duruyorsunuz.
Çalışmasada mesele değil zaten. Diplamam da diplamam diye hani senin diplaman demek çok çiğ. Açıköğretimden mi okuyorsunuz bu okulları böyle? Bir şey katamamis size diplamalarınız.
Yaşadığınız hayatta da ortada. 7 aydır evli olup kocasiyla değil şehir dışı, şehir içi bile gezememis, kendi evinde yemek yiyememiş insan burada diplama güzellemesi yapıyor.
7 aydır evliyim 17 aydır değil. zaten hemen hamile kaldım ve kafamı kaldıramıyordum hem iş hem hamilelik. 7 senelik evlilerden daha cok gezdm nişanlı iken

bir mesajınızda defalarca 12 kişiye yemek yaptım yazmışsınız şimdi bir kere yaptım diye ısrar ediyorsunuz. ha önemli mi değil sürekli yapın bize ne. ama neden bu kadar önemsiz birşey için bile çok kolay yalan söylüyorsunuz ki. hastalığınız falan mı var?

Rica ediyorum bu kadar diploma diye tutturmayın. Duymak istemediğiniz şeyler duymayın. Burada böyle bir üslupla konuşursanız maalesef duymak istemediğiniz şeyleri duyarsınız. Kk da hakaret davaları bile açıldı kapandı düşündüğünüz kadar basit değil öyle her şey. Maaş ile şov yapmak yada yapmaya çalışmak çok rahatsız edici. İyinin de iyisi vardır öyle maaşlar duyarsınız ki utanırsınız yazdıklarınıza. Yapmayın.
aa açılıyo mu? ben açmak istiyorum bu vistifi diftiriye :-D bakalım saygı değer arkadaşımız ne kadar işletmeli :)

bir mesajınızda defalarca 12 kişiye yemek yaptım yazmışsınız şimdi bir kere yaptım diye ısrar ediyorsunuz. ha önemli mi değil sürekli yapın bize ne. ama neden bu kadar önemsiz birşey için bile çok kolay yalan söylüyorsunuz ki. hastalığınız falan mı var?
hamile halimle yemek yaptım yazmısım defalarca kısmını okumadım zaten oraya yazdıgımda yeni hamieydim nasıl defalarca yapacagım ? mutfak calısanı bi gun yoktu

Evden tek çıkamıyoruz, plan yapıyorum birleri takılıyor, araba bozuluyor diye sizlanan bendim evet. Onu da inkar edebilirsiniz şimdi.
evet inkar etmiyorum ben zaten evliyken gezdim demedim ki. birisi ile de olsa gezmedim hemen hamile kaldım ve kusmaktan işe gelemiyordum, kahve icmeye vs gittim bunlar gezmek değil benim kastım şehir degisikliği

Bu sitede doktor olan da var hakim olan da ilkokul mezunu olan da. Ama diplomanın veremediği belirli şeyler var ki onlar da ne yazık ki üslup ve terbiye. Diplomanız olmasının konunuzla alakasını çözemedim ama gerçekten kocaman kadınsınız hiç yakışmıyor şu tavır
Normal bi şekilde yazınca anlamayan insanlara onlar gibi yazınca neden cık cık ladınız tavrımı :)

profiline baktım yeni maaşa göre 20yi zor verir dediğin patronuna su bile verme devletin vereceksin dediği 22 yi veremeyip 20 bin alacagın iş yerinde mi finans müdürüsün? müdür falan değilim senden daha çok maaş alıyorum müdürüm 2 katımı alıyor 3 şubeli bi firmayız ona rağmen :)
20 bin tlye finans müdürü varsa haber ver patronuma söyleyim 🙃
12 yılda alacagım maaşın 22 bin olduguna inanan birisine aile eberdumanında yaşamak bile fazla olmuş.
Yan dal olarak aşçılık yaptıgı şirkette maaşının 48 bin olduguna inanması da tabi ayrı bir motivasyon :D

Back