- 3 Nisan 2014
- 36.120
- 147.242
- 798
- Konu Sahibi basucukelebegi
-
Aşkım ben sana diploma güzellemesi yaptım mı ?
İşletme mezunu oldugumu bile demem burada ne kariyerli kadınlar var yavaş gel diyorum kız bana ne diyor hshs
Ahh noop üzümlü kekimahaha akıllı kadının hali başka..
millet yalamış yutmuş sesimi çıkarmadan takılıyorum bende işte işletme mezunu halimle
Diploması püsküllü vizyonu cümbüşlü arkadaşımızın seneye açacağı konu başlıklarıni bile tek tek görebiliyorum şimdiden, o yüzden ona çok yüklenmeye gerek yok benceSabah beridir kendisine bunu anlatmaya çalıştıkça gerçek manada herkesin artık kolayca sahip olabildiği diplomalarla övünmesine ışık tutmak istedik ama maalesef :)
Yok be kuzum.Diploması püsküllü vizyonu cümbüşlü arkadaşımızın seneye açacağı konu başlıklarıni bile tek tek görebiliyorum şimdiden, o yüzden ona çok yüklenmeye gerek yok benceama ben şeyi merak ettim doktor, önlisans mezunu yeni yetmeler 50 binler kazanabiliyor mu yav sizin cenahta?
Her neyse, eşiniz aileci. Zor bir hayat sizi bekliyor.biz aynı yerde yaşıyoruz aynı semtin insanlarıyız yani arsaları sadece o. üstüne kendi parasıyla ev yapmış zamanında :) ev burda kalsın gel kiraya gidelim demek bencillik ki zaten akıllı insan koca bi evini bırakıp kiraya gitmez biz de ev alırız öyle geçeriz burayı da bırakırız kafası ile yerleştik buraya
Ah ahhhh, ne bekliyordun ki aile binasında, cnm sen evlenmemişsin sadece eşinin ailesine eklenmişsin, dahil olmuşsun, bir aile olamamışsınız, kaç kere diyoruz böyle aile bağımlısı, ailelerinden ayrılamayan , aynı yerde oturmak isteyen erkeklerden uzak durun diye , bir de hemen hamile kalmışsın, korundum ama hamile kaldım k. Kulübünün klişesi haline geldi adeta, kendiniz yerleşmeden bir de bebek getirme derdine düşüyorsunuz, evlenirken , aile binasında oturmayı kabul ederken aklın neredeydi derler adama ...Merhaba arkadaşlar, kimseyle paylaşmak istemediğimden burdan fikir almak istedim. ben 7 aylık evliyim, 6aylık da hamileyim. Korunuyorduk ama her korunma kesin çözüm değilmiş bebeğimiz gelme zamanı buymuş diyorum kendi kendime. Zaten cocugumuzun oluyor olmasından pişman da değilim.
biz eşimle 2,5yıl sevgili 1 yıl nişanlı kaldık. akabinde evlendik. ailesine düşkünlüğünü zaten biliyorum ama aman aman bi düşkünlük değil mesela en ufak bi şeyde diş gösterip beni savunur biri bana şaka bile yapsa.altlı üstlü oturuyoruz ailesiyle. ben calıstıgım için geç dönüyrum annesi yemek hazır yapma diyor bu konuda söylenemem nankörlük olur ama mutfağımı ayırmak istiyorum makarna da yetişse o gün makarna yensin istiyorum söyleyemiyorum tabi. eşime söylüyorum tamam diyor eksikleri alıp eve geliyorum kayınvalidem yemek hazır kızım gel diyince kıramıyorum. ama mutfagı acilen ayırmak istiyorum. ağır bi hamilelik geçiriyorum o yüzden cok yoruluyorum ama yemek olayını yavaş yavaş halletsem de sorun yok benim için. tek sorun bu da değil. bebeğimin cinsiyeti kız kayınbabam tutturdu kayınvalıdemin adını koymak için baskı yapmaya, başlarda eşim yok merak etme halledicem dedi 5 gün önce de 2. bi isim seçer misin 2 isim koyalım dedi kabul etmedim. ama ailesi sanıyor ki 2 isimli olacak. benden habersiz kimlik cıkarılırsa ne olur bilmiyorum. ben eski isim koymak istemiyorum kızıma. mesela dün dogum guınuydu eşimin. yemekten sonra pastayı hazırladım üflemesi için görümcem iki cocugunu kucagına verdi eltim kendş cocugunu verdi ben de karnımda kızımla foto cektim onları. oysa her dogum gunlerinde herkesi ailesiyle bırakır fotoğraf cekerim. sonra pastayı kesti karsısında babası vardı babasına yedirdi. eve cıkınca söyledim sen kıymet veremiyosan evlenmeyecektin ailenle evli kalsaydın diye. bi kaç ay sonra benim dogum gunum kızım da dogmus olacak bizi cekeceksin o kare de sen olmayacaksın dedim. artık en ufak şeyler bile bana batmaya başladı fazlasıyla. yoruldum eğer evlenmek ağırsa hala evli oldugunu hissedemiyosa once olgun tavırlarla nasıl oldu da kandım bilmiyorum . iyi huyları bu huylarının önüne geçmese ne yapardım onu da bilmiyorum. çalışıyorum ve maaşım geldiği gibi tek kişi de birikmesi için eşime atıyorum. kendime ve ya eve bişey alacaksam ondan istiyorum. bu durmdan da sıkıldım alısık değilim hep ekonomi özgürlüğüm vardı ailemin kredi kartlarını ben yönetirdim şimdi elimde hiç paranın olmaması canımı sıkmaya başladı. bi yere gidemedik 7 aylık evliyiz baş başa gittiğimiz bi yer yok. gitsek bile muhakkak birileri dahil oluyor. ailesine hayır eşimle gidicem diyemiyor. bi plan yapıyorum ya biri hastalanıyor ya araba arızalanıyor lanetlenmiş gibi asla özgürce kapımı cekip cıkamıyorum. siz olsaydınız ne yapardınız ?
Bu arada maaşını ne diye eşine veriyorsun, ah bu kızlarımızMerhaba arkadaşlar, kimseyle paylaşmak istemediğimden burdan fikir almak istedim. ben 7 aylık evliyim, 6aylık da hamileyim. Korunuyorduk ama her korunma kesin çözüm değilmiş bebeğimiz gelme zamanı buymuş diyorum kendi kendime. Zaten cocugumuzun oluyor olmasından pişman da değilim.
biz eşimle 2,5yıl sevgili 1 yıl nişanlı kaldık. akabinde evlendik. ailesine düşkünlüğünü zaten biliyorum ama aman aman bi düşkünlük değil mesela en ufak bi şeyde diş gösterip beni savunur biri bana şaka bile yapsa.altlı üstlü oturuyoruz ailesiyle. ben calıstıgım için geç dönüyrum annesi yemek hazır yapma diyor bu konuda söylenemem nankörlük olur ama mutfağımı ayırmak istiyorum makarna da yetişse o gün makarna yensin istiyorum söyleyemiyorum tabi. eşime söylüyorum tamam diyor eksikleri alıp eve geliyorum kayınvalidem yemek hazır kızım gel diyince kıramıyorum. ama mutfagı acilen ayırmak istiyorum. ağır bi hamilelik geçiriyorum o yüzden cok yoruluyorum ama yemek olayını yavaş yavaş halletsem de sorun yok benim için. tek sorun bu da değil. bebeğimin cinsiyeti kız kayınbabam tutturdu kayınvalıdemin adını koymak için baskı yapmaya, başlarda eşim yok merak etme halledicem dedi 5 gün önce de 2. bi isim seçer misin 2 isim koyalım dedi kabul etmedim. ama ailesi sanıyor ki 2 isimli olacak. benden habersiz kimlik cıkarılırsa ne olur bilmiyorum. ben eski isim koymak istemiyorum kızıma. mesela dün dogum guınuydu eşimin. yemekten sonra pastayı hazırladım üflemesi için görümcem iki cocugunu kucagına verdi eltim kendş cocugunu verdi ben de karnımda kızımla foto cektim onları. oysa her dogum gunlerinde herkesi ailesiyle bırakır fotoğraf cekerim. sonra pastayı kesti karsısında babası vardı babasına yedirdi. eve cıkınca söyledim sen kıymet veremiyosan evlenmeyecektin ailenle evli kalsaydın diye. bi kaç ay sonra benim dogum gunum kızım da dogmus olacak bizi cekeceksin o kare de sen olmayacaksın dedim. artık en ufak şeyler bile bana batmaya başladı fazlasıyla. yoruldum eğer evlenmek ağırsa hala evli oldugunu hissedemiyosa once olgun tavırlarla nasıl oldu da kandım bilmiyorum . iyi huyları bu huylarının önüne geçmese ne yapardım onu da bilmiyorum. çalışıyorum ve maaşım geldiği gibi tek kişi de birikmesi için eşime atıyorum. kendime ve ya eve bişey alacaksam ondan istiyorum. bu durmdan da sıkıldım alısık değilim hep ekonomi özgürlüğüm vardı ailemin kredi kartlarını ben yönetirdim şimdi elimde hiç paranın olmaması canımı sıkmaya başladı. bi yere gidemedik 7 aylık evliyiz baş başa gittiğimiz bi yer yok. gitsek bile muhakkak birileri dahil oluyor. ailesine hayır eşimle gidicem diyemiyor. bi plan yapıyorum ya biri hastalanıyor ya araba arızalanıyor lanetlenmiş gibi asla özgürce kapımı cekip cıkamıyorum. siz olsaydınız ne yapardınız ?
Bana da çok gerçekçi gelmedi de ondan sordum. Konu sahibinin her konuda bize yanlış bilgi vermesinin amacı nedir onu hiç anlamadım zaten?Yok be kuzum.
Ne kazanması.
48 bini on lisansda iki fatura kesip Irsaliye düzenleyen, depoya mal sayımı mutfağa italyan soslu makarna yapmasi için joker eleman gibi gönderilen hiç bir yeni yetme muhasebeciye bu ücret 2024 ücreti hem de! asla verilmez.
12 yıllık çalışan ve diş ticaret işlemlerine varana kadar yapıyorum yeni zamlı maaşım 46 bin oldu yemek dahil değil.
Yol parası da arabamla gidip geliyorum haliyle verilmiyor.
Yemek ise günlük 220 tl. 4840 tl. Maaşla toplandığında 50 bini anca geçiyorum iste.
Ben fatura ve irsaliye kesmiyorum bildiğin genel muhasebenin icindeyim.
Onun için yanımda çalışan eleman da 4 aydır bizimle stajyer kendisi asgari veriyorlar.
Yani nesini guzelleyeyim mesleğimizin bilemedim hahshs
Devletin en düşük memuruna bile reva görülmeyen 2024 maasi 48 bin ücret eğer yeni yetme muhasebeciye veriliyorsa istifa edip bizim mesleğe çıkın çıkın gelin yeni yüzde 30'luk maasla beraber 62 000 tl alacaksınız Allah'dan daha belanızı mi istiyorsunuz
Çünkü evlenip eşinin nüfusuna girince bişeyler oluyor, kendi benliklerini unutuyorlar, kocam da kocam sendromu...Şu 'maaşı kocanın hesabına gönderme sevdasını' bir türlü anlayamadım, niye yani?
Herkes kendi hesabında para biriktiremiyor mu veya ortak hesap neden olmuyor? Evli olunca, kocanın hesabına tüm maaşı gönderip, 3 kuruş harçlık almaktan hiç rahatsız olmuyor musunuz mesela?
Kelebekcim ısrarla neden milleti kendine g.tuyle güldürmeye çalışıyorsun? Cidden merak ediyorummuhasebeyi açıktan bitirdim senin yaptıgın işi yapmak için 5 sene okumama gerek yok çok basit :-D sağlık yönetimi örgün bitirdim ondan sonra çocuk gelişimi okudum sonra istanbul üni de 4 e yukselttim by dönemim de son sadece sınavlarına giriyorum26 yaşındayım. vıttırı vızzık üni ve bölümlerinden mezun olan senmişsin teyzecim :) hala yazabiliyo okuyabiliyo olmana da bin şükür :) bu gece de sana dua edeceğim
Yorumları detaylı okumadım haklı mısınız haksız mısınız bilmem ama bu ageism olayı gerçekten mide bulandırıyor artık. İnsanları yaşından vurmaya çalışmak kadar çiğ bir davranış daha olamaz. Doğum yılıyla diğer herhangi bir şeyin ne alakası var?önce kendine ışık ol teyzem
Eşin adam olsa şöyle bir konuşma geçmezdi aranızda, demek ki eşiniz ailesi ve sizi umursamıyor, tehditle nereye kadar ...korkuma engel olmuş salak saçma yorum yapan bilmem kaçıncı insan. eşime dilekçe yazıp seni şikayet edip kimliği değiştirebildiğimi avukat arkadaşımla konustugumu, benden habersiz sakın isim koyma dedim dün :) sizin gibi kavga etmeyince korkak mı olduk :) ben buraya sadece fikir almak için sordum hakaret edilmesi için değil.
Baktı hakkından gelemiyor, yaşına laf edeyim diye düşündüYorumları detaylı okumadım haklı mısınız haksız mısınız bilmem ama bu ageism olayı gerçekten mide bulandırıyor artık. İnsanları yaşından vurmaya çalışmak kadar çiğ bir davranış daha olamaz. Doğum yılıyla diğer herhangi bir şeyin ne alakası var?
Korundugumuz halde cocuk oldu diyor, gecmisine bakiyoruz hamile kalmak icin epey ugrasmis.Bana da çok gerçekçi gelmedi de ondan sordum. Konu sahibinin her konuda bize yanlış bilgi vermesinin amacı nedir onu hiç anlamadım zaten?
Bismollah hemen hamile kalinir mi ya sonra batar gozunuze boyle.Merhaba arkadaşlar, kimseyle paylaşmak istemediğimden burdan fikir almak istedim. ben 7 aylık evliyim, 6aylık da hamileyim. Korunuyorduk ama her korunma kesin çözüm değilmiş bebeğimiz gelme zamanı buymuş diyorum kendi kendime. Zaten cocugumuzun oluyor olmasından pişman da değilim.
Yaşıma dair dediği hiç bir şeyi zerrece umursamadım.Bir insan bir insanı nasıl olurda yaşı ile vurmaya çalışır anlamıyorum. Bir insanın ömrü boyunca maddi durumu değişmeyebilir. Doğduğu yer değişmez. Ama yaşı değişecek ve ilerleyecek garanti yani. Dünyanın en zenginleri dahi yaşlanıp çöküyor. Teyze diyince karşı tarafı incittiğinizi mi düşünüyorsunuz? Çok çiğsiniz siz daha. Eskiden diplomalı insan kendini fark ettirirdi. Hiç oldu şimdi hepsi.
Çünkü hepsi yalan , hayal aleminde yaşıyor, çalışsa bile yaşadığı hayat ortada ...Muhasebe diplomasınıda nereden aldıysa artık daha kendi ekonomisini yönetemiyor parayı aldığı gibi kocasının eline veriyor
Bir dediği bir dediğini tutmuyor, çok yorucu biri kendisiyle daha fazla muhattap olmak istemediğim için cevap vermedim yoksa söyleyecek çok şey varÇünkü hepsi yalan , hayal aleminde yaşıyor, çalışsa bile yaşadığı hayat ortada ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?