7 aylık evliyim ve bazı şeyler gözüme batmaya başladı

Aşkım ben sana diploma güzellemesi yaptım mı ?
İşletme mezunu oldugumu bile demem burada ne kariyerli kadınlar var yavaş gel diyorum kız bana ne diyor hshs

ahaha akıllı kadının hali başka..
millet yalamış yutmuş sesimi çıkarmadan takılıyorum bende işte işletme mezunu halimle

Sabah beridir kendisine bunu anlatmaya çalıştıkça gerçek manada herkesin artık kolayca sahip olabildiği diplomalarla övünmesine ışık tutmak istedik ama maalesef :)
Diploması püsküllü vizyonu cümbüşlü arkadaşımızın seneye açacağı konu başlıklarıni bile tek tek görebiliyorum şimdiden, o yüzden ona çok yüklenmeye gerek yok bence ama ben şeyi merak ettim doktor, önlisans mezunu yeni yetmeler 50 binler kazanabiliyor mu yav sizin cenahta?

Yok be kuzum.
Ne kazanması.
48 bini on lisansda iki fatura kesip Irsaliye düzenleyen, depoya mal sayımı mutfağa italyan soslu makarna yapmasi için joker eleman gibi gönderilen hiç bir yeni yetme muhasebeciye bu ücret 2024 ücreti hem de! verilmez. Ben veren duymadım, zibilyon tane muhasebeci ile içli disliyim malı musavir ve üst düzey muhasebe müdürü dışında kaldı ki onların maaşı bu miktardan da yüksek 48 bin üstünü kazanan yeni yetme ne gördüm ne duydum.
12 yıllık çalışan ve diş ticaret işlemlerine varana kadar yapıyorum yeni zamlı maaşım 46 bin oldu yemek dahil değil.
Yol parası da arabamla gidip geliyorum haliyle verilmiyor.
Yemek ise günlük 220 tl. 4840 tl. Maaşla toplandığında 50 bini anca geçiyorum iste.
Ben fatura ve irsaliye kesmiyorum bildiğin genel muhasebenin icindeyim.
Onun için yanımda çalışan eleman da 4 aydır bizimle stajyer kendisi asgari veriyorlar.
Yani nesini guzelleyeyim mesleğimizin bilemedim hahshs
Devletin en düşük memuruna bile reva görülmeyen 2024 maasi 48 bin ücret eğer yeni yetme muhasebeciye veriliyorsa istifa edip bizim mesleğe çıkın çıkın gelin yeni yüzde 30'luk maasla beraber 62 000 tl alacaksınız Allah'dan daha belanızı mi istiyorsunuz

Son düzenleme:
Her neyse, eşiniz aileci. Zor bir hayat sizi bekliyor.

Ah ahhhh, ne bekliyordun ki aile binasında, cnm sen evlenmemişsin sadece eşinin ailesine eklenmişsin, dahil olmuşsun, bir aile olamamışsınız, kaç kere diyoruz böyle aile bağımlısı, ailelerinden ayrılamayan , aynı yerde oturmak isteyen erkeklerden uzak durun diye , bir de hemen hamile kalmışsın, korundum ama hamile kaldım k. Kulübünün klişesi haline geldi adeta, kendiniz yerleşmeden bir de bebek getirme derdine düşüyorsunuz, evlenirken , aile binasında oturmayı kabul ederken aklın neredeydi derler adama ...

Bu arada maaşını ne diye eşine veriyorsun, ah bu kızlarımız

Bana da çok gerçekçi gelmedi de ondan sordum. Konu sahibinin her konuda bize yanlış bilgi vermesinin amacı nedir onu hiç anlamadım zaten?

Çünkü evlenip eşinin nüfusuna girince bişeyler oluyor, kendi benliklerini unutuyorlar, kocam da kocam sendromu...

] Kelebekcim ısrarla neden milleti kendine g.tuyle güldürmeye çalışıyorsun? Cidden merak ediyorum

önce kendine ışık ol teyzem
Yorumları detaylı okumadım haklı mısınız haksız mısınız bilmem ama bu ageism olayı gerçekten mide bulandırıyor artık. İnsanları yaşından vurmaya çalışmak kadar çiğ bir davranış daha olamaz. Doğum yılıyla diğer herhangi bir şeyin ne alakası var?

Eşin adam olsa şöyle bir konuşma geçmezdi aranızda, demek ki eşiniz ailesi ve sizi umursamıyor, tehditle nereye kadar ...

Baktı hakkından gelemiyor, yaşına laf edeyim diye düşündü dünkü çocuk gelmiş burda sözde akıl veriyor, hey yavrum heyy sen giderken biz dönüyorduk

Bana da çok gerçekçi gelmedi de ondan sordum. Konu sahibinin her konuda bize yanlış bilgi vermesinin amacı nedir onu hiç anlamadım zaten?
Korundugumuz halde cocuk oldu diyor, gecmisine bakiyoruz hamile kalmak icin epey ugrasmis.
Uydur uydur ipe diz, sanki biz gormuyoruz. Bir de bunlari ciddiye alip yorum falan yaziyoruz.

Bir insan bir insanı nasıl olurda yaşı ile vurmaya çalışır anlamıyorum. Bir insanın ömrü boyunca maddi durumu değişmeyebilir. Doğduğu yer değişmez. Ama yaşı değişecek ve ilerleyecek garanti yani. Dünyanın en zenginleri dahi yaşlanıp çöküyor. Teyze diyince karşı tarafı incittiğinizi mi düşünüyorsunuz? Çok çiğsiniz siz daha. Eskiden diplomalı insan kendini fark ettirirdi. Hiç oldu şimdi hepsi.

Bismollah hemen hamile kalinir mi ya sonra batar gozunuze boyle.

Yaşıma dair dediği hiç bir şeyi zerrece umursamadım.
41 yaşına gireceğim
Benim yaşıma kadar yaşayacağı bile muamma çünkü Allah ile sözleşme imzalamadı.
Ben yaşadım ama ne kadar da yaşarım bilmem.
Lakin açılan ve durumdan şikayet edilen bir durum için verilen önerileri saçma sapan bulup siz kimsiniz ki cahiller ben sizi diplomamla döverim derse önce orada duracak. Elinde salladığı diplomalarinin Türkiye'de çok da karşılığı yok. Zibil gibi artık herkesin elinde var. Bir doktor bir mühendis ne bileyim ciddi derecede diplomamla döverim sizi dediği bir kariyer de yok ortada. Çalıştığı sektördeki çektikleri muameleden belli değil mi zaten. Hangi kalbur üstü bir çalışana 12 kişilik yemek yaptırabilir bir firma? Hem de hamile bir kadina !!!
Verilen önerileri kulak arkası edip millete carlayacagina acaba haklılık payları var mi? Çoğu benden daha tecrübeli hele bakalim hangi yolu secersem kârıma olur diyeceğine oturmuş bir de dert diye yaşadığini güzelliyor.
Ben güzel olmayan ve dahi hayatimdan alıp götürdüğüne inandığım hiç bir derdime parmaklarini yoran canım kadınlara uc gram aklimla sallamadim. En toy olduğum dönemlerimde anlattığım derdime dair önerilerin her birine burada ve çevremde değer verdim çünkü ben sordum, ben cevap aldım.
Ama bayadır yorumlar işine gelmeyince bu ciciş kizlarimizda ciddi bir ego sarsilmasi mi oluyor nedir hemen bir koca, kayinaile ve yaşadığı hayat şartları güzelleştiemeye başlıyor.
Guzellestirmeyin.
Çoğumuz evliliğinde çeşitli sorunlar yaşadı, yaşıyor ve yaşayacak.
Bu sorunlar dehşet ekstrem örnekler barindirmadigi müddetçe Türkiye'deki geleneksel aile tipleri üç aşağı beş yukarı aynı zaten.
Çocukluğumun ve gençliğimin katili olan babamı anlatırken hiç derdimden aman kim ne laf söyler şimdi diyerek bir ego savaşına girmek aklıma gelmedi.
21 yaşında evlenip sorun yaşadığım eş ailesiyle yaşanılanları anlatırken de kimseye ne bre salak saçmalar diyerek parmak ne de bre cahiller diyerek diploma salladim ha sallayacak bir diplomam olduğunu düşünürsem ki artik iki yıllık mezun bile olmayanı dövdükleri memleketimde tutup ; iki yıllık muhasebe, dört yıllık sağlık yönetimi, yok bilmem okul oncesi eğitimi gibi diplomalarimi değil de bir avukat, bir doktor, bir mühendis olmussam ve ciddi derecede de üzerine eğitim dolu bir donanım eklemissem anca o zaman masaya vurmaya yüzüm yeterdi.
Yahu kendi meslek grubumda diplomaliyim diyeni bile ben ciddiye almiyorken kaldı ki bunu alacağım.

Yil olmus 2025 ve Türkiye'de bu eğitimle üstün olduğuma inandığım halimle aile apartmaina gelin gidip maasimi da kocamın eline saymazdim bu devrin genci olsaydım.

Sakın bunu kendinize yapmayın gençler. Daha çok okuyun ve daha iyi bölümlerden mezun olup kendinizi önce garanti altına aldiktan sonra evlenin.
Ha hobi olarak aynı koloni içinde yaşamak istiyorsanız yine yaşayın Türkiye'de bunu teklif etseniz hayir diyecek aile sayısı zaten %5.
Siz önce kendinize değer verin. Bu tipte aileler nasıl olsa bizde bolca var :)

Son düzenleme:
Muhasebe diplomasınıda nereden aldıysa artık daha kendi ekonomisini yönetemiyor parayı aldığı gibi kocasının eline veriyor
Çünkü hepsi yalan , hayal aleminde yaşıyor, çalışsa bile yaşadığı hayat ortada ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…