7 aylık evliyim ve bazı şeyler gözüme batmaya başladı

Yardımcı olayım; kendi ailesi ve çevresi ağırlıklı olarak lise ve altı mezunu, eşi ve ailesi ise muhtemelen daha alt skalada...Yani kendi evreninde kendisini Oxford mezunu MIT master degree gibi felan hissediyor, öyle düşün

Son düzenleme:
Yardımcı olayım; kendi ailesi ve çevresi ağırlıklı olarak lise ve altı mezunu, eşi ve ailesi ise muhtemelen daha alt skalada...Yani kendi evreninde kendisini Oxford mezunu gibi hissediyor, öyle düşün
ahaha

eşi savaş uçağı pilotu olan bir kuzenim var (biliyorsun bende kuzen çok)

özellikle doğuda görev yaparken hep şey derdi astubay/uzman eşleri, genel olarak lise mezunu kızlar (20 sene önce tabi) hep kendilerini ortaya atıyormuş, ben de açıktan bilmem ne okuyorum, ben de lisans mezunuyum filan diye, aile tanışmalarında, bayramlaşmalarda filan.

bir tanecik de kendisi de (eşi de) savaş uçağı pilotu olan bir kadın subay varmış, kenarda bekler ses etmezmiş hiç filan
sanıyorlar o da eş kontenjanından orada,
kıza sıra gelince illa soruyorlarmış o da ne yapsın pilotum diyormuş...

bu o hikayeye döndü.

Kabusun içine düşüp bir de çocuk patlatmışsın. Maalesef çocuk doğunca her şey daha beter olacak. Muhtemelen ya her şeye boyun eğeceksin ya boşanacaksın. Bunun çıkış yolu olmaz.
Normal aklı selim biri kayınvalideyle aynı apartmana gidip mutfağı birlikte kullanmaz. Çalışıyorsun ama maaşını idare edecek kapasiten yok gibi davranmışsın. Sen biriktirseydin birikimi. Ve eşin seni bunca şeyin arasında sallamıyor bile. Biran önce maaşını ayır mutfağı ayır ondan sonra ya toparlanırısın ya her şey kopar.

Polis ve asker eşlerinin birbiri ile amansız rekabetini çok güzel özetlemişsiniz, kısır günlerinde diploma yarıştırıyor birçoğu, bir kere ortamlarında bulundum aman Allahim o ne egoooo, hiçbirinin de bir mesleği yoktu Eşlerinin rütbelerini yarıştırıyorlardı...

Ya bunun yaşadığı kâbus degil ya siradan sorunlar biraz sesini çıkarsa kendini yolunu bulur biraz da kadınlığını kullancak eşine karşı bitti ne kâbus yaşayan evlilikler var. Ben mesela evlendikten sonra eli maşalı oldum he yetiyor mu hayır 7 kişiye karşı savaş içindeyim bitmiyorlar. Pasta dio resim dio mutfak dio keşke her şey bu kadar olsa

Gerçek güç tevazu doğurur ama bizim millete bı türlü ogretemedik bunu... Bizde ise tevazu gösteren anca vasattan nasihat dinler , öyle maalesef

ya evet
kıza şey diyorlamış
"sizin mesleğinizi sordum, eşinizi değil"
kız diyormuş işte "ben pilotum"

nasıl yani, bildiğimiz, filan diyorlarmış
bu böyle gider...

ama asker polis eşi bizde çok, (asker polis yok, eşi çok) o yüzden kadın cenahından nasıl bir ortam var epey gözlemledim ben de, haklısınız.

Övündükleri tek şey kocalarının mesleği başka övünecek işleri olmamış demek ki napsinlar

Bence övünmelisiniz yaşınızla. Çok takdir ettim sizi. Keşke sizin yaşınıza gelebildiğimizde biz de sizin gibi olabilsek. Kendini ifade etme, cümle kurma,anlayış ve anlatış süper. Elinize su dökemeeyecek birileri anlar belki neyse şu an aile apartmanında çay içiyorlardır

Pastaya girmedim de aynı apartmanda oturuyor. Ailesi muhtemelen evi biz verdik bizim borumuz öter diyor. Eşi ev kirası derdinden ordan çıkmaz. Maaşı da adamın elinde kendi çalışıyor ama para pul yok. Çocuğuna isim bile koyamayacak. Bunlara kadınlık sökmez bence. Kafile halinde yaşıyorlar. Elenen konu sahibi ve bebeği olur bu denklemde

K.bakmasin uzun zaman sevgili hayatı yaşamış eşiyle hiç mi ailesini tanımamis evlenince aile apartmanin da falan oturcagini bilmiyormuydu ailesini de tanışmış olsaydı sevgiliyken az çok nein ne olduğunu anlardi he çok aşıktı ve gormediyse böyle çeker. İyi göstermiştir ailesi kendilerini falan denilebilir ama uzun sürmüş sevgili hayatı hiç bişe farketmedi

Sence tanimasa ilk geceden can havliyle gebe kalicam diye uğraşır mıydı Belli ki konu sahibi için bulunmaz nimet bu aile, daha iyisini bulamam diye kaçırmak istememiş.

Sence tanimasa ilk geceden can havliyle gebe kalicam diye uğraşır mıydı Belli ki konu sahibi için bulunmaz nimetmis bu aile, daha iyisini bulamam diye kaçırmak istememiş.
Zaten insanlara çemkiriyor aileye toz kondurmuyor. Neden konu açtı anlamadım ben suçlu, saçma salak biz olduk

İnanın bende çözemedim. Böyle bir tanıdığım vardı benim. Çok düşük bir bölüm okumuştu ve çevresine aldığı diplomayı sanki dünyanın sayılı üniversitelerinde yüksek lisans yapmış gibi kabul ettirmeye çalışıyordu sürekli. Onun yerine ben utanıyordum. Aşırı derecede kompleksli bir insandı. Konu sahibide kompleksinden yapıyor olabilir. Ama burdaki kadınların onu aldiklari eğitimle dövebileceğinden haberi yok :)) Hoş konu sahibi dışında kimse diploma yarıştırmıyor zaten. Konu nerden oraya geldi onuda anlamış değilim Çok fevkalade bir 'diploması' olduğunu varsayarak yazımı en meşhur ata sözlerimizden biriyle sonlandırmak istiyorum. Okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…