- 5 Nisan 2021
- 6.528
- 9.251
- 34
İlk defa geçen yıllara üzüldüm. Neyse bir daha yapmayın bunu kendinize.Her şeyi o kadar normalleştirdi ki her şeyi abartan ben oldum sorun çıkartan ben oldum. Evlenmeye niyetin yoksa bitti demek mi peşinden koşmak. Kendin gibi birini bul demek mi evet taç takmıyorlar ama bana bu kadar zulüm ettikten sonra da mutlu olacağını düşünmüyorum. Defalarca söyledim kendin gibi birini bul diye defarlarca ısrar etmiyorum deyip iş bulunca böyle bir şeyle karşılaşmak ama ben suçluyum tabi erkeğin hiç bir suçu yok baştan söylemiş her şeyi.
KesinlikleEvet öyle işte. Konu sahibi özel sektördeyim önüm açık demiş durmuş adama ama adamın derdi o değil. Önü açık , potansiyeli olan, çok kazanan kadın istemiyor adam, öylesini yönetemez. Çapı yetmez. Ezilir karşısında. O kadına çayımı getir diyemez, hani nerde yemek diyemez, tatil matil yok köye gidecez anama yardım edeceksin diyemez. Millet der kadına bak bi de adama bak diye, paşanın egosu yerle bir olur.
Olumsuz her yorum kınamak değildir.siz 16 yaşında tanışıp, evlilik hayaline başlamışsınız.20 yaşında evlenip napacaktiniz?zannediyorsunuz ki bir eliniz yağda bir eliniz balda olacak.adamin yaptıklarınızı aileniz yapsa isyan bayrağını cekersiniz,net.elin adamı yapınca tatlı oluyor.simdi Allah akıl fikir vermesinde ne yapsinKendimi işime gücüme verdim zaten. Adamın maaşını yedim onca sene dimi, tek kurşunu istemedim. Bende çalışıyorum sen bir yere götürdüysen burası da benden dedim. Burda kısıtlamayla ilgili bir durum yok ki. Kendini özel sektörde geliştirmiş ve geliştirmeye devam eden kadın ve memur isteyen erkek sadece böyle bir şey yaşadım ve içimi dökmek istedim. Böyle şeyler de yaşanıyor Allah akıl fikir versin hepimize hepsinden önce insanlık halden anlama versin. Kınadığın şey başına gelince karşı tarafın durumunu anlama cehaletine düşürmesin herkesin hikayesi bakış açısı farklı
Anladığım kadarıyla 16 yaşındayken değil, 22 yaşındayken tanışmış. Şu an 28 yaşında.Olumsuz her yorum kınamak değildir.siz 16 yaşında tanışıp, evlilik hayaline başlamışsınız.20 yaşında evlenip napacaktiniz?zannediyorsunuz ki bir eliniz yağda bir eliniz balda olacak.adamin yaptıklarınızı aileniz yapsa isyan bayrağını cekersiniz,net.elin adamı yapınca tatlı oluyor.simdi Allah akıl fikir vermesinde ne yapsin
Onun sevdası para.Olur da bir gün işten çıkarılırsan her şey ona kalmasin diye bu zorlama.Sen bilirsin ama bence bu adamdan kaç uzaklaş.Adam açık açık sana bakamam diyor.Hastalik var kaza var Allah korkusundan güven olmaz böylesineSeven adam işe güce bakmaz. Özel sektörde kendimi geliştiriyorum bunun bilincinde ol dedim. Niyetin yoksa devam ettirmenin anlamı yok bitecek. O kadar anlamamazlığa vuruyor ki anlatmak için uğraşmıcam hala bana bu hale geldiği için memnun vicdanın rahat mı diyor. Dayanamıyorum artık işime gücüme mi odaklanayım bunun yaptıklarına mı şaşırdım. Madem memur istiyorsun evlenelim çalışayım çok güveniyorsun ye kazanacağıma dedim kabul etmedi ne yapayım bende suç asla asla kabul etmedim ben memur ol diye tutturmuyorum dedi inandım iş buluncaya kadar yine aynı memur sevdası zuhur etti
Bırak onu.Ne düşünüyorsa ne diyorsa ilgilenme.Olmaz ondan.Olsaydi 6 yılda olurdu zatenO kadar sabrımı zorluyor ki sürekli kendi yaptığını bilmez benim psikolojimi alt üst etti böyle bir durumda oturup kpss çalışsam ne olacak atanamayınca yine istemiyorum diye tutturacak. Hor gördüğünü asla kabul etmiyor.
Evet yas konusu aklımda yanlış kalmış ama diğer söylediklerimde değişen bir şey olmayacak.Anladığım kadarıyla 16 yaşındayken değil, 22 yaşındayken tanışmış. Şu an 28 yaşında.
Bu ilişkide tek sadakatli olan neden sizsiniz , ve neden adamın sadakatsiz , bencil , terbiyesiz olduğunu bile bile devam ettiniz, önce bunlara cevap verin..Tabi ki görüştük ben onun yanına gittim. Her gün telefonla görüştük. Ben gelecek planı yapalım dedikçe bahanelerini öne sürdü. Uzak mesafe ilişkisi olmasına rağmen sadakatli davrandım sonuç bu memur istiyorum hala daha böyle bir ortamda torpilin olmadan o kadroları vermemelerine rağmen. Özelde kendimi geliştirip en azından evet ben bu işi iyi yapıyorum kendimi bu yönde geliştirip atanamazsam bile elimde mesleğim var işsiz kalmam derdinde olan oldum hep
Gidip bir lokma dokturun, kimi nasil sevindirdiyseniz bu hemen kabul olmus ki karaktersizin biriyle evlenmeden ayrilmissiniz.22 yaşımda başlayan bir ilişki İnternetten kendisi bana mesaj atmış o şekilde tanışmıştık, benden 3 yaş büyük kendisi. Ben özel sektörde çalışırken o memurdu ve rahat iyi bir kurumda memur. İlk zamanlarda memur olmamı çok istiyordu memur eş istediğini sürekli söylüyordu. Ne zaman gelecek hakkında konuşmak istesem memur istediğini söylüyordu. Bende özel sektörde çalıştığımdan kpss çalışma gibi bir durumum yoktu. Bunu bir türlü anlatamıyordum. Kendisi sosyal medyayı aktif olarak kullanan sürekli kız ekleyen birisi eklemediği ne memur ne öğretmen ne hemşiresi kalmamıştı. Ordan burdan arkadaşım diyerek sürekli kızları ekleyip tanışıp fotoğraflarını beğenen bir tip. Bizde internetten tanıştık yapma etme dememe rağmen asla vazgeçmedi. Gelecek konuşalım dediğimde ise bahaneleri asla bitmedi. İş bul para kazan ben senin bulunduğun yere gelemem memuriyetten dolayı ben memur birini istiyorum sürekli bu baskılar içersinde senelerim geçti ne zaman gelecek planı yapalım desem işimi gücümü bahane etti. İş buldum onunda tayin isteyip gelebileceği bir yere ben memur istiyorum diye tutturdu. Madem öyle evlenelim ben oturup kpss çalışayım dedim atanda gel dedi. O kadar çaresiz bırakıyor ki kız eklemleri de asla bitmedi. Yüzsüzlüğe vurdu iyice bu kız kim tüm fotoğraflarını seri beğenmiş dediğimde arkadaşın baldızı işyerinde tanıştık ekledim dedi. Madem öyle elin kızları ekliyor tanışma tarihini instagramına yazacaksın dedim ekleyen sevgilin olduğunu bilerek ekleyip konuşacak yapmadı. 6 senemi bu kişi için ziyan ettim ne birini ekledim ne biriyle konuştum evleneceğimiz yuva kuracağımız zamanın hayalini kurdum. Ne zaman gelecekten konuşalım desem yalnız başıma kaldım. Kendisi bir asgari ücretlinin aldığı maaşın 4 katını alan biri istese eşi çalışmasa bile rahat geçinir ama asla evlenmeye niyeti yok her şeyi benden bekliyordu. Türkiye’nin bu zamanında her şey ateş pahası iş bulmak aşırı zorken kendisinin rahatı keyfi yerindeyken bir kere de dönüp benim durumum iyi evlenelim zamanı geldi bile diyemedi. Özel sektörde iş bulduğumda hala daha memur istiyorum baskısı yapıp sonrada sinirden söyledim demesi ve tarih bile yazamaması bu ilişkinin sonunu getirdi. Ona hep söylediğim şey ben memur olma çabasında değilim kendimi özel sektörde geliştirmeye çalışıyorum memur istiyorsun madem öyle birini bul beni üzmeye hakkın yok. O kadar dönek ki yok ben illa memur istemiyorum der ama iş ciddiye gelince ben böyle bir hayat istemiyorum eşimde rahat edecek. Sen zaten erkek olarak memur olmuşsun Türkiye’de herkes memur olacak diye bir şey yok bende özelde çalışayım ne olacak. Anlamadı asla 6 sene dile kolay çok çabaladım çok istedim olsun diye bir türlü o niyette olmadı o isteğini asla göremedim. İçim o kadar acıyor ki. Onca rahatında ilişkisini düşünemedi. Allah’a havale ettim. Yaşattığını yaşasın diyorum ben dersimi aldım. İlahi adalet eninde sonunda kendisini gösterir mi? Böyle bir tipi geç olsa hayatımdan çıkarmak doğru muydu? Görüşlerinizi merak ediyorum. Onca rahatı yerindeyken bu şekilde hiçe sayması çok zor bir durum umarım çabuk atlatırım. Daha kolay atlatmam için önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim