6 yıl önce boşanmıştım.Karsima şuan biri çıktı 2 çocuğu var bosanmis

Tabii tatillerde gelebilirler
Ama yemekleri temizlikleri ile ya baba ilgilenir ya da bir kadın tutar

Vicdanla ne ilgisi var
Baştan böyle anlaşılırsa evlenilir zaten
Çocukların annesinde kalması şartıyla evlenilir
Tabi anneleri ölürse başka

Hala şart diyorsunuz ya. Masal dünyasında mi yaşıyorsunuz? Kadın çocukları tek başına mi yaptı? Kadın evlenmek istese adamda çocukların babaya ver dese, çocukları sokağa mi atacaklar? Baba ne demek biliyor musunuz? Tüm yükü kadına atacak, adam sefa sürecek. Çocuk anne ve babasını ne zaman isterse görür. Babasının evinde kalır, isterse ve anne izin verirse babasıyla da yaşar.

Evlendiler 2 sene çocuk babasıyla yaşamak istese ne olacak? Yaz tatilinde babasıyla kalmak istese ne olacak, x ablanla anlaştık benimle kalamazsın mı diyecek.

Umarım karşınıza böyle bir adam çıkmaz.

Maddi durumu iyiyse çözülür bu işler
Ben kocişimle aşk yaşar keyfime bakarım
O da ister çocukları için ayrı ev tutar, onlara da bakıcı tutar, istediğinde de benim yanıma mutlu yuvamıza gelir

O da ister çocukları için ayrı ev tutar, onlara da bakıcı tutar, istediğinde de benim yanıma mutlu yuvamıza gelir
5 yaşında mısınız? Bu kadar gerçeklikten kopuk olunmaz

5 yaşında mısınız? Bu kadar gerçeklikten kopuk olunmaz
Ben çocuklu adamla evlenecek olsam şartlarım bunlar olurdu
Adamın işine gelmiyorsa kendisi bilir
Şu geleneksel saçı süpürge etmecelerden bi çıkın
Gerçi kime anlatıyorum, konuların hepsi kaynana elti görümce gibi first world problems

Denize dalga yapmayacaksın diye anlaşma yapmak gibi bir şey bu dediğiniz onu idrak edememeniz komik.
Bu çocuklar adamın nüfusunda kayıtlı mı? Kayıtlı. Bugün adam tamam der. Gün gelir annesi evleneceğim al çocuklarını der verir. Ayrı ev tutup bakıcı tutacak kadar zekası kıt bir baba zaten yoktur. E ne olacak. Çocuklar aynı eve gelecek. Evde bakıcı olsa bile çocuklu ev olacak mı? Olacak.
Öyle uzaktan masallar anlatmayın yani. Komik duruyor

Yok gayet bu şartlara uyanlar var

Yok gayet bu şartlara uyanlar var
Benim işte yakın arkadaşım aynı sizin şartlarla çocuklu adamla evlendi. Çocuk ortalığı dağıtırsa sen veya kadın toplasın ,ilk zamanlar çocukla yaşayamam evliliğimiz otursun önce , çocuk onun annesi var babası var beni ilgilendirmiyor dedi ama öyle olmuyor. Anne her haftasonu gezmeye başladı. Çocuklar hep babada. Okuldan çıkıyor git baban alsın. Okul masrafı ekstra çıkınca babandan al vs.. annesi de evi görmek için görüntülü arıyor kızı mesela evi gezdiriyor. Bunlar hep gerginlik sebebi. Evet kabul eder adam ama iş davranışa gelince öyle olmuyor.

Boşandım çocuğum yok ama çocuk sorumluluğun çok fazla farkındayım :) o yüzden burda boşanmış çocuklu erkek konusu görünce hemen konuya dalıyorum
Doğru bazı toz pembe bakan kadınlar demek lazım. Yukarıdaki bazı yorumlarda güzel güldüm çünkü. Bakıcılar, gerekirse ayrı evler falan havada uçuşuyor. Tam bir hayal alemi

Son düzenleme:
4 yıl boyunca boşanmış abimin kızıyla ilgilendim aynı evde yaşıyoruz. Yeğenimi çok severim ama her şey sevgi ile olmuyor. Bir hala olarak söylüyorum çocuğun derdi , sıkıntısı, sorumluluğu bitmiyor. Büyüdükçe artıyor sorunları. Okula başladığında 1. Sınıf krizini beraber atlattık, okuma yazma öğrenirken yardım ettim ödevlerini her gün yaptırıyorum. Banyo, giyim ihtiyacı, uyku sorunları, okuldaki arkadaşlık sorunları ile ilgili dertleşmeler, çıkışta okuldan almak , hasta olduğunda abimle birlikte doktora götürmek ( abim yoksa ben tek götürüyorum) ödev yaptırıp dikkatini toplayana kadar canım çıkıyor. Çok isteksiz yapıyor. Bir başka çocuktan bir şey görür canı ister, evde canı sıkılır arkadaşlarının yanına gitmek, oynamak ister. Dışarı çıksa çevre kötü diye onu gözetlemek durumunda kalıyorum. Bildiğiniz gibi değil. Kolay değil bu işler.

Buna dayanarak söylüyorum insan kendi kızından, oğlundan, yeğeninden bunalabilir bazen. Başkasının çocuğuna bakmak büyük bir sorumluluk. Bunu herkes kaldıramaz. Genelde o boşanmış adamlar evlenince daha önce pek ilgilenmedikleri çocukları gözde olabiliyor. Bir anda ilgilenesi tutuyor. O çocuklar sahipsiz değil sadece anneler değil babaları da ilgilenmeli tabiki. Adam ya da kadın başkasıyla evlendi diye çocuğu öyle ortaya salmak kolay mı? Bakıcı tutarak olacak iş değil bu.

Çocuğun velayeti annede olsa bile bunun haftasonu,yaz tatilleri, resmi tatil günleri, doğum günü kutlamaları var. Boşanınca anne babalık görevi bitmiyor. Boşanmış olsa da çocuk için iletişim kurmak zorundalar bir şekilde. Boşanmış çocuklu adama " Ben senin çocuğuna bakamam, bu sorumluluğu kaldıramam benimle evleneceksen çocuğun bu eve gelmesin dışarda görüşün." demek çok saçma olur.

Hadi diyelim erkek o an tamam sen nasıl istersen dedi.

Her şey köprüyü geçene kadar yalan dolan, palavra:)

Annelerde sanırım eski kocası başkasıyla evlenince ve mutlu olunca bi kıskanıp işleri zorlaştırma durumu oluyor

Daha çok gezip çocuğu babaya yollamaya başlıyorlar ki huzursuzluk çıksın

Annelerde sanırım eski kocası başkasıyla evlenince ve mutlu olunca bi kıskanıp işleri zorlaştırma durumu oluyor

Daha çok gezip çocuğu babaya yollamaya başlıyorlar ki huzursuzluk çıksın
Bu da ihtimal dahilinde tabii ki. Kafayı eski eşe takan kadınlar da vardır. Arada çocuk olunca adam asla iletişimini kesemez.

Vicdanla ne ilgisi var
Baştan böyle anlaşılırsa evlenilir zaten
Çocukların annesinde kalması şartıyla evlenilir
Tabi anneleri ölürse başka

Vay be, demek evlenme şartı tüm sorumluluğu diğer bir kadının üstüne itelemek. Babanın hiçbir sorumluluğu yok tabi, anne eşşek çünkü üstüne isteyen istediği gibi binebilir.

Bu da ihtimal dahilinde tabii ki. Kafayı eski eşe takan kadınlar da vardır. Arada çocuk olunca adam asla iletişimini kesemez.
Evet iletişimi kesemez. Ayrıca mecburen de iyi geçinmek zorunda.. mesela arkadaşımın eşi annenle düzgün konuş demişti çocuğa.. arkadaşım buna bile alınmıştı. Sanane vs diye tartışıp durdular. İster istemez eski eş kıskanılıyor.. Cidden sıkıntı ya en iyi adamla bile..

Şey maddi durumu iyi olanda maddi durumu iyi olana bakar zaten benim bir akrabam yaşadı bu durumu. Adam plastik cerrah ama ikinci kadınında güzellik merkezi var. Adamdan çok kazanıyor. Çocuklar gelince bakıcı, yardımcı herşeyi tutuyor ama kociş! Dediğin çocuklarım diyor kadını sallamıyor. Çocuk herşeyden önemlidir sen evde olmak için olmuş oluyorsun yani

Vay be, demek evlenme şartı tüm sorumluluğu diğer bir kadının üstüne itelemek. Babanın hiçbir sorumluluğu yok tabi, anne eşşek çünkü üstüne isteyen istediği gibi binebilir.
O hayal aleminde yaşıyor bu tür adamlar kadına birşey kalmasın diye noterde neler neler yapıyor. Ben ölünce bütün mallar çocuklara kalsın. Oturduğumuz evde ölene kadar kadın otursun(bunu da vicdanı varsa yapıyor) sonra o da çocuklarımındır diyor. Zaten genelde de 2. Kadın aradığı buysa bulamıyor. Poposuna bakarak boşanıyor en son arkadaşımın babası ki adam 70 yaşındadır bunu yaptı boşandılar

Valla varsa öyle baba tebrik ediyorum. Evlat herkesten her şeyden önce gelmeli, ben olsam ben de varımı yoğumu evladıma bırakırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…