- 9 Ocak 2012
- 15.517
- 30.104
- 798
Ya noluyor biliyor musun? İlk evliliğinde kadını sorunlu görüyorlar. Sonra bakıyorlar ki evliliklerin hepsi aynı. Geriye tek gerçek evlat kalıyor. E artık evde yemek yapan temizlik yapan biri de olunca çocuğa sarıyorlar. Evdeki kadına posta koyuyorlar.Valla varsa öyle baba tebrik ediyorum. Evlat herkesten her şeyden önce gelmeli, ben olsam ben de varımı yoğumu evladıma bırakırdım.
Aynı hatayı yaptım yıllar önce çocuksuz biri olarak 1 kızı olan biriyle evlendim şu an boşanıyoruz. İlk başta çocuğa kayınvalidem bakıyordu sonra biz aldık. Çocuğa şurdan kalk şuraya otur desem sorun oldu. Çocuğun babasından para çaldığını gördüm söyledim eşime bu sefer iftira atıyorsun kızıma denildi. Evde ne giysem ne yapsam giyme yapma çocuğum seni örnek alıyor onu senin gibi yetiştirmeyeceğim dedi. Hem baktırdı hem de eğitmeme bi an müsade etmedi. Ben çocuğun iyiliği için mücadele ederken o çocuğu benden düşman işgalinden korur gibi korudu. Ne yaptıysam üvey oldum. Önceliği hiç ben olmadım. Bekarsın çocuksuzsun kendin gibi biriyle evlenmen senin yararına olacaktır. Değilse çocuklu biriyle evleneceğine hiç evlenme derim O KADAR ZOR…Karsimdakiyle iyi geçiniyorum.Problemimiz yok ama cevra çocukları var ayrıl diyorlar .Arada kaldım
İşte sabahtan beri konuda biz de bunu anlatmaya çalışıyoruz umarım konu sahibi bu yorumları dikkate alır, ayrılır bu kişiden. Siz kaç yıllık evlisiniz? Çok geçmiş olsun bu arada. Umarım bundan sonra daha mutlu olursunuz. Bazı erkeklere ne yapsak sonucu nankörlük.Aynı hatayı yaptım yıllar önce çocuksuz biri olarak 1 kızı olan biriyle evlendim şu an boşanıyoruz. İlk başta çocuğa kayınvalidem bakıyordu sonra biz aldık. Çocuğa şurdan kalk şuraya otur desem sorun oldu. Çocuğun babasından para çaldığını gördüm söyledim eşime bu sefer iftira atıyorsun kızıma denildi. Evde ne giysem ne yapsam giyme yapma çocuğum seni örnek alıyor onu senin gibi yetiştirmeyeceğim dedi. Hem baktırdı hem de eğitmeme bi an müsade etmedi. Ben çocuğun iyiliği için mücadele ederken o çocuğu benden düşman işgalinden korur gibi korudu. Ne yaptıysam üvey oldum. Önceliği hiç ben olmadım. Bekarsın çocuksuzsun kendin gibi biriyle evlenmen senin yararına olacaktır. Değilse çocuklu biriyle evleneceğine hiç evlenme derim O KADAR ZOR…
Ayrıca eğitmek konusuna gelirsek bu anne babasına düşer. Kızının kendi parasını çaldığını sanırım hiçbir baba kabullenmez. Bunu söylerken kanıt olsa öyle ikna olurdu. Size söylediği şeyler hoş değil. Hep kısıtlayıcı davranmış. Bu tarz evliliklerde öncelik 2. Eş değil, çocuk oluyor genelde.Aynı hatayı yaptım yıllar önce çocuksuz biri olarak 1 kızı olan biriyle evlendim şu an boşanıyoruz. İlk başta çocuğa kayınvalidem bakıyordu sonra biz aldık. Çocuğa şurdan kalk şuraya otur desem sorun oldu. Çocuğun babasından para çaldığını gördüm söyledim eşime bu sefer iftira atıyorsun kızıma denildi. Evde ne giysem ne yapsam giyme yapma çocuğum seni örnek alıyor onu senin gibi yetiştirmeyeceğim dedi. Hem baktırdı hem de eğitmeme bi an müsade etmedi. Ben çocuğun iyiliği için mücadele ederken o çocuğu benden düşman işgalinden korur gibi korudu. Ne yaptıysam üvey oldum. Önceliği hiç ben olmadım. Bekarsın çocuksuzsun kendin gibi biriyle evlenmen senin yararına olacaktır. Değilse çocuklu biriyle evleneceğine hiç evlenme derim O KADAR ZOR…
3 yıl oldu evliyim ama şu an ayrıyız ve boşanıyoruz anlaşmalı diye anlaştık fakat çekişmeli devam edecek belki vazgeçerim diye uğraşıyor işte ama gözümde gönlümde çoktan bitti benim için. Gerçekten çok zor eşimin kendi psikolojik sorunları ayrı bi de çocuğunun yanında benim yanıma bile oturmazdı onun yanında bana bağırıp beni aşağılardı yani bak onu sevmiyorum seni seviyorum derdi. Zaten bunu söylerdi de sakın anneni kıskanma ben en çok seni seviyorum derdi. Çocukta bunlardan güç alıp nasılsa babam bana inanır rahatlığıyla veriyordu eziyetin gözünü çocuk bile psikolojik şiddet ve baskı uyguluyordu bana. İzin vermediğim halde benimle konuşmayan görümcemin kızını da getiriyordu yatılı evime bana hiç sormuyordu küçücük çocuk sonra ikisi dağıtıyordu ben topluyordum. Görümcemin kızıyla biraz ilgilensem ağlayıp kapıları çarpıyordu. Bunlar yetmezmiş gibi eşimin ailesi bile bi kez evime gelmeyip benim evim evde çocuğa iş yaptırdığımı eziyet ettiğimi eşimin aklına sokuyorlardı halbuki …tünden çıkardığı eşofmanı bile yerde bırakıyordu ne iş yapması. Çok kötü şeyler anlatsam bitmez yani öyle bi hata yapmasın kimse ben onlar yüzünden şeker kolesterol hastası oldum şu an saçlarım hala avuç avuç dökülüyor. Çocuklu adamdan kaçsın herkes altına boğsa ne verse çok sevse de aman diyimİşte sabahtan beri konuda biz de bunu anlatmaya çalışıyoruz umarım konu sahibi bu yorumları dikkate alır, ayrılır bu kişiden. Siz kaç yıllık evlisiniz? Çok geçmiş olsun bu arada. Umarım bundan sonra daha mutlu olursunuz. Bazı erkeklere ne yapsak sonucu nankörlük.
Çocuğun annesi istemiyordu ki evlenmiş başkasıyla çocukları olmuş hiç umrunda bile değildi çocuğu istemiyordu ben bakıyorsam bana anne diyorsa elbette ben eğitecektim bunun özle ğveyle ilgisi yok ki öz annesi istemiyor üvey anne sahip çıkıyorsa bi tarafları havalanmayıp aksine bana sahip çıksalardı nankör olmasalardı bunlar olmayacaktı yani fare deliğe sığmış bi de kuyruğuna bal kabağı bağlamış misaliAyrıca eğitmek konusuna gelirsek bu anne babasına düşer. Kızının kendi parasını çaldığını sanırım hiçbir baba kabullenmez. Bunu söylerken kanıt olsa öyle ikna olurdu. Size söylediği şeyler hoş değil. Hep kısıtlayıcı davranmış. Bu tarz evliliklerde öncelik 2. Eş değil, çocuk oluyor genelde.
Çok geçmiş olsun umarım bundan sonra daha mutlu, huzurlu bir hayatınız olur3 yıl oldu evliyim ama şu an ayrıyız ve boşanıyoruz anlaşmalı diye anlaştık fakat çekişmeli devam edecek belki vazgeçerim diye uğraşıyor işte ama gözümde gönlümde çoktan bitti benim için. Gerçekten çok zor eşimin kendi psikolojik sorunları ayrı bi de çocuğunun yanında benim yanıma bile oturmazdı onun yanında bana bağırıp beni aşağılardı yani bak onu sevmiyorum seni seviyorum derdi. Zaten bunu söylerdi de sakın anneni kıskanma ben en çok seni seviyorum derdi. Çocukta bunlardan güç alıp nasılsa babam bana inanır rahatlığıyla veriyordu eziyetin gözünü çocuk bile psikolojik şiddet ve baskı uyguluyordu bana. İzin vermediğim halde benimle konuşmayan görümcemin kızını da getiriyordu yatılı evime bana hiç sormuyordu küçücük çocuk sonra ikisi dağıtıyordu ben topluyordum. Görümcemin kızıyla biraz ilgilensem ağlayıp kapıları çarpıyordu. Bunlar yetmezmiş gibi eşimin ailesi bile bi kez evime gelmeyip benim evim evde çocuğa iş yaptırdığımı eziyet ettiğimi eşimin aklına sokuyorlardı halbuki …tünden çıkardığı eşofmanı bile yerde bırakıyordu ne iş yapması. Çok kötü şeyler anlatsam bitmez yani öyle bi hata yapmasın kimse ben onlar yüzünden şeker kolesterol hastası oldum şu an saçlarım hala avuç avuç dökülüyor. Çocuklu adamdan kaçsın herkes altına boğsa ne verse çok sevse de aman diyimaman
Amin inşallah Allah cümlemize güzel kapılar açsın. Yapılmayacak bi hata konu sakinledi okur da inş vazgeçer. Ne yaparsan yap olmuyor özlük üveylik giriyor araya. Çocuksuz biriyle evlen kendi çocuğunu yap otur aşağıya olmuyorsa da yurttan çocuk al bak o bile olur oldurursun ama eski eşten olan çocuk seni asla kabul etmiyor sadece kabul etmiş gibi taklit yapıyor. Dünyanın kanunu bu. Yıllar önceden süregelmiş bi ön yargı bize eski masallar hikayelerde bile hep üvey anne çocuğa eziyet eden iş yaptıran babasına dövdüren kötü kadın gibi gösterildi. Ağzınla kuş tut önlerine her gün kuşu sağ sütünü koy asla ama asla yaranamazsın adın baştan üvey çünkü ve emin ol çocuğunu terk etmiş ya diğer kadın bu yüzden de baba çocuğuna karşı aşırı bi verici oluyor annesi terk etti ben ona sınırsız olayım her dediğini yapayım yeni gelen eşim de ona hiç bir şey demesin çocuğum onun ağzına bile ….bilir. Bu kafada oluyorlar. Dışarıda bi çocuk vursa kayınvalidem iyi yapmış keşke bi tane daha vursaydı diyordu ama ben dersini yap dediğimde eşime şikayet ediyorlardı. Konu bu işte uzak durulmalı kesinlikle. Ben yandım başkaları yanmasın.Çok geçmiş olsun umarım bundan sonra daha mutlu, huzurlu bir hayatınız olur
O belli olmuyor ya, benim halam la dayım evliydi vallahi halam manyaktı, halada manyak o halde bile dayım boşamadı kendisi gitti mahkemeye verdi.Kimse iki çocukla adami boşamaz demekki çekilmez bi adam ayrica ben de ayrılmıştım çocuksuz hiç çocuklu insanlarla muhatap olmadım bekar biri ike evliyim iki buçuk senelik bir de kizim oldu yeni insana kendi çocuğunun sorumluluğu agir geliyor birde başkasının çocuğunun derdini kaldirmak zor ayrılın çevreniz gayet mantikli söylüyor
Açıkçası pek iç açıcı bir evlilik olmaz , burdaki konuları iyi okuyan , boşanmış, çocuklu adamlarla evlenenler bin pişman...Karsimdakiyle iyi geçiniyorum.Problemimiz yok ama cevra çocukları var ayrıl diyorlar .Arada kaldım
Kesinlikle sana katılıyorum. İnsanlar birbirinden sadece kötü diye ayrılmaz. Ben 15 yıllık evliliğimi bitirdim. Evet eski eşimle ilgili çok kötü hikayeler anlatabilirim. Canımı çok yakmış bir sürü şey yaşandı. Belki o da benim için kötü şeyler söyleyebilir. Ama hayır öyle değil işte. Benim dallarımı kurutan çiçeklerimi solduran adam başkasının bahçesine bahar olabilir. Çünkü ben onun toprağının çiçeği değilmişim. O da bana nasıl bakacağını bilememiş, soldurmuş. Doğru insanla mutlu olsun inşallah. Bizimde iki çocuğumuz var. Aynı şehirde ve yarım saat mesafesi olan ilçelerde yaşıyoruz. Çocuklarımız 18 ve 15 yaşında. Okula babalarının yanında gidiyorlar. Her hafta sonu, ara tatil ve yaz tatili benimle birlikteler. Canımız isterse haftaiçi de buluşabiliyoruz. Tabi ki bu duruma gelene kadar çok çetrefilli yollardan geçtik. O konulara girersem iste adam basbayağı kötüymüş dersiniz. Ama olaylara bakarken karşındaki kişinin yetişme tarzı, aile yapısı, yaşadığı toplum yapısı gibi birçok başlığı sosyolojik açıdan değerlendirmek gerekir ki çıkamayız oradan. Burada kişi karşısındaki için karısı bunu niye bırakmış, iyi olsaydı bırakır mıydı gibi düşüncelere odaklanmak yerine kendini tartmalı. Ben iki çocuklu adamla yapabilir miyim diye?? Kimse kusura bakmasın ama çocuklu bir adamla ya da kadınla evlenip çocuğunu git bilmem nerede gör, çocuğuna annen baksın gibi şeyler son derece yakışıksız ve çirkin.İnsanlar boşanabilir yahu. İyi adamlar da iyi kadınlar da boşanabilir. Boşandı diye hiç kimse kötü, berbat, falan olmaz. Bitmiştir bi şeyler ve herkes kendi yoluna devam etme kararı almıştır. Her şeyin bi ömrü var sonuçta. Çocuk var diye ittire ittire devam eden evliliklerde herkes çok mu mutlu sanki ? Boşanmak için ille de çok büyük şerefsizlikler falan yapmış olmaya gerek yok. Ben de boşandım ve eski eşim başka bir kadını çok da mutlu edebilir. Beni edemedi, uyuşamadık ama başkasıyla gayet uyumlu olabilir. 10 çocuğum olsa gene boşanırdım ve bu ikimizi de kötü insan yapmaz.
Konu sahibi, adamı tanıyan bilen sensin. İyi anlaşıyoruz demişsin. Evlilik çok ciddi bi şey ve bu adamın ömür boyu üzerinden atamayacağı sorumlulukları var. Yakın bi arkadaşım 2 çocuklu bi adamla beraber ve bazen zorlanıyor. Yeri geliyor tatile gidemiyorlar, yeri geliyor planları iptal oluyor tüm bunlarla başa çıkabilecek durumda mısın ?
Maddi durumu iyi olan bir erkek olsam kimleri kimleri bulurumŞey maddi durumu iyi olanda maddi durumu iyi olana bakar zatenbenim bir akrabam yaşadı bu durumu. Adam plastik cerrah ama ikinci kadınında güzellik merkezi var. Adamdan çok kazanıyor. Çocuklar gelince bakıcı, yardımcı herşeyi tutuyor ama kociş! Dediğin çocuklarım diyor kadını sallamıyor. Çocuk herşeyden önemlidir sen evde olmak için olmuş oluyorsun yani
Ahahahhaha aynen. Hatta bir adım ileri gidiyorum mühendiscim evlenmem günümü gün ederimMaddi durumu iyi olan bir erkek olsam kimleri kimleri bulurumşartlar sunacakmis, sanki bulunmaz Hint kumaşı herkes
Oda doğru vallahiAhahahhaha aynen. Hatta bir adım ileri gidiyorum mühendiscim evlenmem günümü gün ederimçocuğum var zaten param da var sağlığımda yerindeyse daha ne isterim
İkinci evlilik çocuğunuz yok ve iki çocuklu adamla evlilik mi düşünüyorsunuz?gerçekten insanın kendine yaptığını kimse yapmıyorKarsimdakiyle iyi geçiniyorum.Problemimiz yok ama cevra çocukları var ayrıl diyorlar .Arada kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?