Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Üniversite hastanesinde profesör veya doç Dr götürmeye karar verdik. Aynı teşhis ve tedavi yöntemleri mı önerecek merak ediyorum. İlaç kullanmamıza rağmen ilerleme göremedik. Bir yerde yanlışlık var diye düşünüyorum.Kaynastirma raporu alin. Istememe gibi bir durum soz konusu olamaz
Ram a sevkedilmedik. 1 yıldır ilaç kullanıyoruz. Etkisini göremedik.Doktorunuz ilac verdi mi?
Dikattlerini toplamalari icin ilac kullanimi sart diye biliyorum dehb de.
Ama bazi veliler israrlar ilac kullandirmak istemiyorlar.
Sonrada ogretmeni suclu oluyor.
Benimde ogrencim var.
Ilacini kullandiginda gayet sakin.
Kullanmadigi zaman sinifta yerine bile oturtamiyorum.
Siniflar 35 kisi.
Onunla ilgilenecegim diye diger 34 cocuk konulardan geri kaliyor.
Ayrica ram a sevkedilmesi lazim. Ram raporuyla destek egitim odalarinda birebir ilgilenilmesi soz konusu olabiliyor.
Ogretmeniniz sizi ram a sevketti mi?
Ram a sevkedilmedik. 1 yıldır ilaç kullanıyoruz. Etkisini göremedik.
İlginize çok teşekkür ederim. Bizim de kararımız bu yönde olacak sanırımYorumlari okumadim ancak tavsiyem siddetle seneye gondermeniz. Dikkat eksikligi diye bir hastalik olduguna inanmiyorum ben. Bilimsel olarak kanitlandigini savunan mutlaka olacaktir. Lutfen cocugunuzu hirpalatmayin lutfen...
Benim kucuk oglumdada var. Oyle grip gibi iki ilacla gecmiyor. Concerta kullaniyoeuz yillardir. Yasla beraber azaliyor dendi ama simdide durtusellik artti. Kaynastirma vermediler ileri derecede degilmis. Uzun ve zorlu bir surec sizi bekliyor. Buna kendinizi hazirlayin.Üniversite hastanesinde profesör veya doç Dr götürmeye karar verdik. Aynı teşhis ve tedavi yöntemleri mı önerecek merak ediyorum. İlaç kullanmamıza rağmen ilerleme göremedik. Bir yerde yanlışlık var diye düşünüyorum.
Biz de aslında bu sene gitmesini istemedik ama doktorumuz gitmesi gerektiği konusunda ısrarcı oldu. Oğlum biraz iri yapılı, ilaç da kilo yaptı. Yani ilkokul 3. Sınıfa giden çocuklar gibi. Zekasının da, el kaslarının da uygun olduğunu, ayrıca sosyalleşmesi açısından da yararının olacağını, fiziksel açıdan seneye daha da iri olacagini söyledi
Merhabalar durumunuz biraz can sıkıcı ama çözümsüz değil. Ben bir öğretmenim üstelik sınıf mevcudu 50.sınıfımda 2 tane raporu olan dehb yaMerhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi oğlum 6 yaşında, bu sene ilkokul 1.sınıfa başladı. Okulun açıldığı ilk günden beri çok zorluklar yaşadık. 1 yıldır dehb konusunda tedavi görüyor. Dürtüselligi ön planda, dikkat eksikliği de var. Derste çabuk sıkılıyor, öğretmeni dinlemiyor. Ögretmenimiz artık bizi istemiyor. Ana hatlarıyla konuyu anlatmaya çalıştım. Benim sorum şu. Bu çocuk okul yaşına geldiyse, devlet bana çocuğunu okula göndereceksin diyorsa, devletin öğretmeninin çocuğu istememesi sözkonusu olabilir mi?
Merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi oğlum 6 yaşında, bu sene ilkokul 1.sınıfa başladı. Okulun açıldığı ilk günden beri çok zorluklar yaşadık. 1 yıldır dehb konusunda tedavi görüyor. Dürtüselligi ön planda, dikkat eksikliği de var. Derste çabuk sıkılıyor, öğretmeni dinlemiyor. Ögretmenimiz artık bizi istemiyor. Ana hatlarıyla konuyu anlatmaya çalıştım. Benim sorum şu. Bu çocuk okul yaşına geldiyse, devlet bana çocuğunu okula göndereceksin diyorsa, devletin öğretmeninin çocuğu istememesi sözkonusu olabilir mi?
Merhaba durumunuz biraz can sıkıcı gibi görülebilir ancak çözümsüz değil. Ben bir öğretmenim.üstelik sınıf mevcudu 50 kişi. Sınıfımda 2 tane raporlu dehb yani dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu tanısı alan öğrencim var.gerçekten bizim için çok zor .yetiştirmenin gereken bir müfredat var.bu özel öğrenciler için özel planlar yapıp ders işliyoruz. Sizin birde birinci sınıf. 0coj zor okuma yazma öğrenmeye çalışıyorlar. Öğretmenimiz eminim elinden geleni yapmaya çalışıyordur. Ancak biriyle sınıflarda sınıf yönetimi oldukça zordur. Öncelikle raporunun varsa hemen bir rehabilitasyon merkezine kaydınızı yaptıran. Ek olarak özel eğitim alması gerekecek. Siz diğer velilerden daha fazla gayret göstermelisiniz. Okuma yazmaya diğer arkadaşlarından bile çabuk geçebilir. Sadece çalışmalarınızı ona göre eğlenceli hale getirin.çalışma saatlerini kısa tutun en fazla 20 dakika. Daha fazlası çocuk için anlam ifade etmez ve sıkılır. Tekrar çalışmak istemez.bütün yükü öğretmenin üstüne atmak olmaz.evde mutlaka tekrarlar yapmalisinizMerhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi oğlum 6 yaşında, bu sene ilkokul 1.sınıfa başladı. Okulun açıldığı ilk günden beri çok zorluklar yaşadık. 1 yıldır dehb konusunda tedavi görüyor. Dürtüselligi ön planda, dikkat eksikliği de var. Derste çabuk sıkılıyor, öğretmeni dinlemiyor. Ögretmenimiz artık bizi istemiyor. Ana hatlarıyla konuyu anlatmaya çalıştım. Benim sorum şu. Bu çocuk okul yaşına geldiyse, devlet bana çocuğunu okula göndereceksin diyorsa, devletin öğretmeninin çocuğu istememesi sözkonusu olabilir mi?
Üniversite hastanesinde profesör veya doç Dr götürmeye karar verdik. Aynı teşhis ve tedavi yöntemleri mı önerecek merak ediyorum. İlaç kullanmamıza rağmen ilerleme göremedik. Bir yerde yanlışlık var diye düşünüyorum.
Okulda okul bitene kadar kalmamasına rağmen okumayı öğrendi. Kafam çok karışık.
Kimseden empati kurmasını beklemeyin öyle bir dünya yok. Ama işleri yapmalarını bekleyebilirsiniz. Öğretmen ancak siz Isterseniz kendisine sorun çıkaran öğrencisini gönderebilecegini bildiği için size alın diyip duruyor. Aslında şikayeti de bir yerde hakediyor bence. Çünkü bu konuda kendisini geliştirmesi rehberlik ile ortak çalışması gerekirse farklı bir eğitim planı hazırlaması ve uygulaması lazım ki bunlar için anlaşılan isteği yok.Maalesef biz bu konuda yanlızız. Hiç kimse empati kurmuyor. Benim de çocuğum böyle olabilirdi diye düşünmüyor.
Öğretmeninizin böyle bir hakkı yok. Ama takdir edersiniz ki evladınızın durumu sizin kadar öğretmenimiz açısından da çok zor. Bu sebeple işbirliği içinde olmalısınız. Tedavisini aksatmayın. Özel eğitim çok önemli. Eğer çocuğunuzun sınıf düzenini bozacak düzeyde dürtüsellik problemi varsa bir süre yarı zamanlı olarak okuluna devam edebilir. Günde iki ders saati ile başlayabilir, şartlar düzeldikçe saat sayısını arttırabilirsiniz. Zaman içinde de tam ders saatine geçebilirsiniz. Zaten hiperaktivite düzeyleri yüksek olan çocukların 6 saat boyunca okulda kalmaları kendilerine de eziyet. Böyle bir uygulama resmiyetteMerhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi oğlum 6 yaşında, bu sene ilkokul 1.sınıfa başladı. Okulun açıldığı ilk günden beri çok zorluklar yaşadık. 1 yıldır dehb konusunda tedavi görüyor. Dürtüselligi ön planda, dikkat eksikliği de var. Derste çabuk sıkılıyor, öğretmeni dinlemiyor. Ögretmenimiz artık bizi istemiyor. Ana hatlarıyla konuyu anlatmaya çalıştım. Benim sorum şu. Bu çocuk okul yaşına geldiyse, devlet bana çocuğunu okula göndereceksin diyorsa, devletin öğretmeninin çocuğu istememesi sözkonusu olabilir mi?
Bir ogretmenin ogrenci secme luksu ASLA yok. Sadece sizi gerekli yerlere yonlendirebilir. Cocugunuz icin destek amacli ve cocugun iyiligi gelisimi icin. Bunun disinda sinifta istememe gibi bir durumu olamaz.Merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi oğlum 6 yaşında, bu sene ilkokul 1.sınıfa başladı. Okulun açıldığı ilk günden beri çok zorluklar yaşadık. 1 yıldır dehb konusunda tedavi görüyor. Dürtüselligi ön planda, dikkat eksikliği de var. Derste çabuk sıkılıyor, öğretmeni dinlemiyor. Ögretmenimiz artık bizi istemiyor. Ana hatlarıyla konuyu anlatmaya çalıştım. Benim sorum şu. Bu çocuk okul yaşına geldiyse, devlet bana çocuğunu okula göndereceksin diyorsa, devletin öğretmeninin çocuğu istememesi sözkonusu olabilir mi?
Haklısınız. Öğretmen her konuşmasında 35 yıllık öğretmenim deyip duruyor. Her cümlesinde sizin çocuğunuz sizin çocuğunuz deyip duruyor. Ben de kendisine çocuğun sadece benim olmadığını, okul yaşı gelmiş çocuğun sınıfta kaldığı sürede hepimizin çocuğu olduğunu, çocuğun eğitim alarak yararlı birey olması gerektiğini söyledim. Son günlerde oğlumda da öğretmende de şöyle birşey gelişti. Çocuk sıkılıyor, küçücük bir şeyi bahane Edip sorun çıkarıyor, öğretmen beni ya da eşimi arıyor, biz bir şekilde işten izin alıp okula gidiyoruz ve çocuğu okuldan alıyoruz. Böylece çocuk ta öğretmen de rahatlıyor. Gidip alamadığımız da öğretmen bizi ilgisizlikten suçluyor. Şaştım kaldım.Kimseden empati kurmasını beklemeyin öyle bir dünya yok. Ama işleri yapmalarını bekleyebilirsiniz. Öğretmen ancak siz Isterseniz kendisine sorun çıkaran öğrencisini gönderebilecegini bildiği için size alın diyip duruyor. Aslında şikayeti de bir yerde hakediyor bence. Çünkü bu konuda kendisini geliştirmesi rehberlik ile ortak çalışması gerekirse farklı bir eğitim planı hazırlaması ve uygulaması lazım ki bunlar için anlaşılan isteği yok.
Gerekli olan çalışmalar öğretmenin keyfi yerine gelene kadar yapılmayacak mi? Bal gibi de yapması lazım çünkü şikayet edilirse neden yapmadın diye kendisinden hesap sorulur.
Şikayet ile tehdit edin demiyorum öğretmenin psikolojisi önemli ama bu çalışmaları yapmasını talep edin çocuğunuzu da okuldan falan almayın. Zaten zor adapte oluyorlar bir tane öğretmen kabul edecek diye okul okul gezecek mi çocuk?